Προετοιμασίες Παγκοσμίου Πολέμου: Το ΝΑΤΟ θα πραγματοποιήσει τη μεγαλύτερη αεροπορική άσκηση στην ιστορία του, τον Ιούνιο... ενώ η Ρωσία ενισχύσει την αντιαεροπορική της άμυνα... - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Προετοιμασίες Παγκοσμίου Πολέμου: Το ΝΑΤΟ θα πραγματοποιήσει τη μεγαλύτερη αεροπορική άσκηση στην ιστορία του, τον Ιούνιο... ενώ η Ρωσία ενισχύσει την αντιαεροπορική της άμυνα...

  Το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει τη μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιήσει ποτέ, μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες από σήμερα. θα περιλαμβάν...

 





Το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει τη μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιήσει ποτέ, μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες από σήμερα. θα περιλαμβάνει περισσότερα από 220 αεροσκάφη και 10.000 συμμετέχοντες από 24 έθνη. Τα στρατεύματα θα αρχίσουν να φτάνουν στην Ευρώπη στις 29 Μαΐου...


Ο σκοπός των ασκήσεων είναι να προσομοιώσουν τι θα έπρεπε να κάνουν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι εάν ο πόλεμος στην Ουκρανία εξαπλωθεί στο έδαφος του ΝΑΤΟ. Η Φινλανδία, η οποία εντάχθηκε επίσημα στο ΝΑΤΟ την περασμένη εβδομάδα, θα λάβει επίσης μέρος...όπως και η Σουηδία, η οποία δεν έχει ακόμη ενταχθεί στη συμμαχία...

 

Πηγές: Air Force TimesThe Peoples Voice - Antiwar - Epoha

Απόδοση & Σχολιασμός: Ελλήνων Αφύπνιση

 

Οι χώρες του ΝΑΤΟ αυτό το καλοκαίρι θα ξεκινήσουν τη μεγαλύτερη στρατιωτική αεροπορική άσκηση στην 74χρονη ιστορία της υπερατλαντικής συμμαχίας, που θα περιλαμβάνει περισσότερα από 220 αεροσκάφη και 10.000 συμμετέχοντες από 24 κράτη. Οι ΗΠΑ θα παραδώσουν 100 αεροσκάφη από το απόθεμά τους. Σύμφωνα με το Βερολίνο, οι ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν κυρίως σε γερμανικό έδαφος, αν και ένας χάρτης που δημοσίευσε η Bundeswehr δείχνει ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ο εναέριος χώρος της Εσθονίας, που συνορεύει με τη Ρωσία και της Ρουμανίας, που συνορεύει με την Ουκρανία.

Το σχέδιο άσκησης είναι «μοντελοποιημένο σε ένα σενάριο βοήθειας του άρθρου 5», είπε η Bundeswehr, αποκαλώντας το «προκλητική εκπαίδευση αεροπορικών επιχειρήσεων» για τα συμμετέχοντα στρατεύματα. Στόχος της άσκησης είναι η «βελτιστοποίηση» της συνεργασίας μεταξύ των χωρών που συμμετέχουν και η επίδειξη της «δύναμης» του στρατιωτικού μπλοκ.

Η γιγαντιαία άσκηση, με την ονομασία «Exercise Air Defender», που έχει προγραμματιστεί για τις 12-23 Ιουνίου, στοχεύει να προβάλει ένα ενιαίο μέτωπο στην Ευρώπη καθώς ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία ολισθαίνει προς το αδιέξοδο μετά από κάτι περισσότερο από έναν χρόνο.

Το Antiwar αναφέρει: Οι ασκήσεις θα περιλαμβάνουν μια μαζική ανάπτυξη αεροσκαφών από την Εθνοφρουρά της Αεροπορίας των ΗΠΑ, η οποία είναι επιφορτισμένη με την υπεράσπιση της πατρίδας, αλλά, σύμφωνα με το Defense One, διατηρεί επίσης μονάδες για «άμεση κινητοποίηση κατά τη διάρκεια του πολέμου».

Οι ασκήσεις θα σηματοδοτήσουν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη των αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων στην Ευρώπη για ασκήσεις του ΝΑΤΟ από την ίδρυση της συμμαχίας το 1949. Σκοπός των ασκήσεων είναι να προσομοιώσουν τι θα έπρεπε να κάνουν οι ΗΠΑ εάν ο πόλεμος στην Ουκρανία εξαπλωθεί στο έδαφος του ΝΑΤΟ.

«Αυτό τώρα συνδυάζει τη συμμαχία γρήγορα, με μια αξιόπιστη δύναμη, για να διασφαλίσουμε ότι εάν η Ρωσία παραταχθεί ποτέ στα σύνορα του ΝΑΤΟ, ότι είμαστε έτοιμοι να φύγουμε», δήλωσε ο υποστράτηγος Μάικλ Λοχ, επικεφαλής της Αεροπορική Εθνική Φρουρά. «Θα υπερασπιστούμε κάθε εκατοστό».

Η Air Defender — η υπό γερμανική διεύθυνση αεροπορία αντίστοιχη της ετήσιας άσκησης Defender Europe του Στρατού των ΗΠΑ — βρίσκεται στα σκαριά από το 2018.

Δεν υπάρχει καθορισμένο σενάριο που να φέρνει τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ εναντίον ενός συγκεκριμένου εχθρού, είπε ο Λοχ. Αλλά η εκδήλωση θα προσφέρει σε γενικές γραμμές στις μονάδες της Φρουράς την ευκαιρία να αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία στην περιοχή και να εργαστούν χέρι-χέρι με τους Ευρωπαίους ομολόγους τους, είπε ο Λοχ.

Τα στρατεύματα θα αρχίσουν να φτάνουν στην Ευρώπη στις 29 Μαΐου, σχεδόν δύο εβδομάδες πριν από την επίσημη έναρξη του Air Defender. Οι ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 12 έως τις 23 Ιουνίου και θα εκτείνονται από την Ισλανδία έως τη Ρουμανία, με τις περισσότερες πτήσεις να πραγματοποιούνται πάνω από τη Γερμανία και τη Βόρεια Θάλασσα. Η μαζική επίδειξη δύναμης είναι ένα σαφές μήνυμα προς τη Ρωσία και έρχεται καθώς οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ κλιμακώνουν την υποστήριξή τους για τον πόλεμο αντιπροσώπων τους εναντίον της Μόσχας στην Ουκρανία.

Η Φινλανδία, η οποία εντάχθηκε επίσημα στο ΝΑΤΟ , θα συμμετάσχει στις ασκήσεις. Με την ένταξη της Φινλανδίας, το ΝΑΤΟ έχει υπερδιπλασιάσει την επικράτειά του στα ρωσικά σύνορα, μια περιοχή που πλέον αναπόφευκτα θα στρατιωτικοποιηθεί περαιτέρω.

Οι ασκήσεις συμπίπτουν με μια ξεχωριστή άσκηση υπό την ηγεσία των ΗΠΑ που ονομάζεται Defender Europe 23. «Αυτή η ετήσια, σχεδόν δίμηνη άσκηση επικεντρώνεται στη στρατηγική ανάπτυξη δυνάμεων που εδρεύουν στις ΗΠΑ, στη δέσμευση προώθησης εφοδιασμού και διαλειτουργικότητας με Ευρωπαίους συμμάχους και εταίρους», είπε.. Η αναπληρώτρια γραμματέας Τύπου του Πενταγώνου Sabrina Singh είπε στους δημοσιογράφους νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Συνολικά 9.000 Αμερικανοί στρατιώτες, μαζί με 17.000 στρατιώτες από 26 άλλες χώρες, θα συμμετάσχουν στις ασκήσεις, οι οποίες θα διεξαχθούν σε δέκα ευρωπαϊκές χώρες, είπε ο Σινγκ. Η Ουάσιγκτον έχει ήδη ξεκινήσει να στέλνει τον εξοπλισμό που απαιτείται για την άσκηση στην Ευρώπη, πρόσθεσε. Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, τα πρώτα κομμάτια εξοπλισμού έχουν ήδη φτάσει στην Ισπανία.

Στο πλαίσιο των ασκήσεων, περίπου 7.000 τεμάχια εξοπλισμού θα μεταφερθούν στην Ευρώπη. Περίπου 13.000 άλλα κομμάτια εξοπλισμού θα αποσυρθούν από προ-τοποθετημένα αποθέματα, ανέφερε το Πεντάγωνο. Η άσκηση υπό τις ΗΠΑ έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 22 Απριλίου.

Σχόλιο Ελλήνων Αφύπνιση: Όλα αυτά τη στιγμή που και η Ρωσία,  σύμφωνα με όσα δήλωσε σε συνέντευξή του ο αντιστράτηγος Αντρέι Ντέμιν, αναπληρωτής επικεφαλής των αεροδιαστημικών δυνάμεων της Ρωσίας, σχεδιάζει να αναδιαρθρώσει τις δυνάμεις αντιαεροπορικής άμυνας αφού απέκτησε νέες εμπειρίες στον πόλεμο στην Ουκρανία και θα ενισχύσει επίσης την αντιαεροπορική της άμυνα ως απάντηση στην ένταξη της Φινλανδίας στη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ...



 Σχολιάστε το άρθρο μας. 

Αναδημοσιεύστε το ΠΑΝΤΑ με ενεργό link της πηγής.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου