Σε πύρινο κλοιό η χώρα. Καταγγελίες για οργανωμένο σχεδιο εμπρησμών. Εμπλοκή της ΕΥΠ. Ταυτόχρονα φαινόμενα ανομίας με Ρομά να πετροβολούν ατυνομικούς και πολίτες να «συλλαμβάνουν» μετανάστες, μετά την πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη... - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Σε πύρινο κλοιό η χώρα. Καταγγελίες για οργανωμένο σχεδιο εμπρησμών. Εμπλοκή της ΕΥΠ. Ταυτόχρονα φαινόμενα ανομίας με Ρομά να πετροβολούν ατυνομικούς και πολίτες να «συλλαμβάνουν» μετανάστες, μετά την πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη...

  Μεγάλες φωτιές «καταπίνουν» δάση και περιουσίες από τον Έβρο μέχρι την Αττική. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη για άλλη μια φορά ανύπαρκτη... Η ΕΥ...

 






Μεγάλες φωτιές «καταπίνουν» δάση και περιουσίες από τον Έβρο μέχρι την Αττική. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη για άλλη μια φορά ανύπαρκτη...


Η ΕΥΠ συμμετέχει στις έρευνες για τις πυρκαγιές. Υποψίες για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών – Ενισχυμένο κλιμάκιο στον Έβρο. Κοινός παρονομαστής σχεδόν σε όλες τις πυρκαγιές – από τον Έβρο μέχρι και την Αττική – ήταν πως ξεσπούσαν πολλές εστίες φωτιάς ταυτόχρονα.

 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία κατά το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν συνολικά 93 δασικές πυρκαγιές.

Μεγάλα μέτωπα σε Φυλή και Ασπρόπυργο. Στις φλόγες ξανά η Πάρνηθα

Μεγάλες πυρκαγιές ξέσπασαν τη Τρίτη το πρωί σε Φυλή και Ασπρόπυργο, οι οποίες, πέρα από καμένη γη, άφησαν πίσω τους και ποικίλες καταστροφές σε περιουσίες κατοίκων, καθώς, μεταξύ άλλων, κάηκαν σπίτια, αυτοκίνητα και βιομηχανικές εγκαταστάσεις, με τα πύρινα μέτωπα στις εν λόγω περιοχές να παραμένουν ανεξέλεγκτα, προμηνύοντας πως και η αποψινή νύχτα θα είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Σύμφωνα με την έκτακτη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η φωτιά που ξεκίνησε κοντά στην Ιερά Μονή Κλειστών στη Φυλή, «εξελίσσεται, έχει δυναμική και κατευθύνεται ανατολικά». Μέχρι στιγμής οι αρχές έχουν προχωρήσει στην εκκένωση των περιοχών Φυλή, Άνω Λιόσια, Γεννηματά, Κανάλα, Πανόραμα και Άγιος Ιωάννης Ρώσος Ντάρδιζα, με τους κατοίκους των παραπάνω περιοχών να έχουν ειδοποιηθεί με μηνύματα του 112. Στο σημείο επιχειρούν 164 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 62 οχήματα ενώ από αέρος εκ περιτροπής επιχειρούν 9 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα.

Σε εξέλιξη παραμένει και η πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή του Ασπροπύργου, όπου μαίνονται τρεις διαφορετικές πύρινες εστίες. Επλήγησαν οι περιοχές Λάκκα Κατσαρή, Νέα Ζωή, Αμμουδιές κοντά στη βιομηχανική ζώνη, ενώ μια τέταρτη εστία πυρκαγιάς ξέσπασε και πίσω από το Θριάσιο Νοσοκομείο.

Ανεξέλεγκτες οι φωτιές σε Αλεξανδρούπολη - Ροδόπη

Την ίδια ώρα, στην Αλεξανδρούπολη η φωτιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και το 112 έστειλε νέο μήνυμα για εκκένωση τεσσάρων ακόμα οικισμών. Οι κάτοικοι σε Μάκρη, Δικέλλα, Αγία Παρασκευή και Μεσημβρία καλούνται να απομακρυνθούν με κατεύθυνση προς την πόλη της Αλεξανδρούπολης. Αργά το απόγευμα της Τρίτης εξάλλου, ολοκληρώθηκε η μεταφορά των ασθενών από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πρωτεύουσας του Νομού Εβρου, το οποίο και εκκενώθηκε αργά χθες το βράδυ, στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος» της Καβάλας.

Μεγάλα πύρινα μέτωπα εξακολουθούν να βρίσκονται σε εξέλιξη και στη Ροδόπη, στην Άνω Δροσίνη και στον Μίσχο Ιάσμου, με τη δημοτική ενότητα Σώστη του δήμου Ιάσμου, στην οποία έχουν καεί και σπίτια, να κηρύσσεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας. Παράλληλα, στην περιοχή της Δαδιάς, το δάσος τυλίχτηκε στις φλόγες για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια, ενώ εντός του εντοπίστηκαν 18 απανθρακωμένοι σοροί ανθρώπων, που πιθανολογείται ότι ανήκουν σε παράνομους μετανάστες. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που εξέτασε τις σορούς ανάμεσά τους είναι και δύο παιδιά.

Στις φλόγες Θήβα – Βοιωτία. Καλύτερη η κατράσταση στην Εύβοια

Πυρκαγιά μαίνεται και στην περιοχή Μοσχοπόδι έξω από τη Θήβα, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να βρίσκονται στο σημείο, προκειμένου να τη θέσουν υπό έλεγχο, ενώ μάχη με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις εξακολουθεί να δίνεται και στην Καβάλα, στο μέτωπο του Δήμου Νέστου, λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Όσον αφορά στη Βοιωτία, το μέτωπο που βρίσκεται σε εξέλιξη καίει δασική έκταση στην περιοχή της λίμνης Υλίκης. Νωρίτερα είχε σταλθεί μήνυμα μέσω 112 για εκκένωση εννέα οικισμών, με τους κατοίκους τους να καλούνται να κατευθυνθούν προς το Κυριάκι. Πύρινο μέτωπο καίει και στην Αρκαδία, όπου απειλείται ο οικισμός Αγία Σοφία, καθώς και σπίτια, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Αρκετά καλύτερη την ίδια ώρα είναι η εικόνα από τη φωτιά που μαίνεται στην κεντρική Εύβοια, με τις επίγειες και τις εναέριες δυνάμεις να έχουν καταφέρει να περιορίσουν τα μεγάλα μέτωπα πάνω από τη Νέα Αρτάκη. Ωστόσο, οι πυροσβέστες δεν παύουν να ανησυχούν για τις αναζωπυρώσεις, καθώς υπάρχουν πάρα πολλές διάσπαρτες εστίες στα Ψαχνά και στην Ν. Αρτάκη, οι οποίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν νέο «πονοκέφαλο».

Φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη και σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Κρυονερίου Αιτωλοακαρνανίας, ενώ το μέτωπο της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην Πρέβεζα κατευθύνεται προς τη Νέα Σαμψούντα.

Φωτιά στην Σαμοθράκη πάνω απ τα Θέρμα στην περιοχή «Κορφούδια» – Χωρίς ρεύμα το νησί

Φωτιά ξέσπασε απόψε στην Σαμοθράκη, πάνω από τα Θέρμα ψηλά στο βουνό στην περιοχή “Κοφούδια” και ήδη φεύγουν εκεί  Πυροσ΄βέστες και πεζοπόρα τμήματα λόγω του δύσβατου.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος Επαγγελματιών και Εμπόρων Σαμοθράκης, Γιώργος Γλήνιας στον ΣΚΑΪ, πρόκειται για μια φωτιά ψηλά στο βουνό όπως φαίνετα ι από το λιμάνι των Θερμών, μακριά από κατοικίες.


Άβαντας: Συλλήψεις 3 λαθρομεταναστών την ώρα της ζωντανής μετάδοσης του OPEN

Σύλληψη 3 λαθρομεταναστών, κατά δήλωσης τους  από το Αφγανιστάν, είχαμε πριν λίγο στον Άβαντα Αλεξανδρούπολης και μάλιστα την στγμή που υπήρχε η ζωντανή μετάδοση του αθηναϊκού καναλιού OPEN TV.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, την στιγμή που η δημοσιογράφος Αναστασία Αργυριάδου έδινε live το ρεπορτάζ για την φωτιά στην γειτονική Αισύμη  και την Λεπτοκαρυά, δυο χωριά που έχπυν εκκενωθεί και απειλούνται πάλι από τις φλόγες, η Ατυνομία συνέλαβε τους τρεις λαθρομετανάστες που βλέπετε.

Στο σημείο του χωριού Άβαντας υπήρχαν και κάτοικοι μαζί με πολίτες από την Αλεξανδρούπολη που είχαν έρθει στο χωριό για να βοηθήσουν αν χρειαστεί στην προσπάθεια κατάσβεσης, ενώ οι τρεις συλληφθέντες κάθονταν στο έδαφος και περίμεναν τους ατυνομικούς να τους οδηγήσουν στο κρατητήριο.





Ρομά τραυμάτισαν αστυνομικούς της ΟΠΚΕ εν ώρα πυρκαγιάς ενώ έκλεβαν εργοστάσιο που είχε τυλιχθεί στις φλόγες.

Ρομά έκαναν πλιάτσικο σε εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο – Λιθοβόλησαν και τραυμάτισαν έξι αστυνομικούς.

Αδιανόητα πράγματα έλαβαν χώρα έξω από τον καταυλισμό στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου, καθώς εν ώρα πυρκαγιάς Ρομά εμβόλισαν όχημα της ΟΠΚΕ και τραυμάτισαν 4 αστυνομικούς! 

Έχουμε χάσει το παιχνίδι. Η ανεκτικότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε κάθε είδους παραβατικό, όπως οι "ευπαθείς" ρομά, οδηγεί τη χώρα και τη κοινωνία στον όλεθρο.

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Τρίτης όταν οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν Ρομά που έκαναν πλιάτσικο στο εργοστάσιο.

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να ελέγξουν άτομο που έκανε πλιάτσικο σε εργοστάσιο την ώρα που γίνονταν εκκενώσεις για λόγους ασφαλείας εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς στην περιοχή.

Ο Ρομά μπήκε σε αμάξι, εμβόλισε όχημα της ΟΠΚΕ και κινήθηκε προς τον καταυλισμό. Ακολούθησε καταδίωξη και όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, δέχτηκαν επίθεση με πέτρες από 40 Ρομά.

Από την επίθεση δύο άνδρες της ΟΠΚΕ τραυματίστηκαν σοβαρά, ενώ δύο ακόμη πιο ελαφρά. Παράλληλα προκλήθηκαν ζημιές σε έξι υπηρεσιακά αυτοκίνητα. Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη ενός ατόμου, ενώ αναζητούν και τους υπόλοιπους δράστες της επίθεσης.

Πολίτες «συνέλαβαν» λαθρομετανάστες. Στη συνέχεια προσήχθησαν...

Η κατάσταση φαίνεται να έχει ξεφύγει, καθώς μετά τη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη πολίτες «συλλαμβάνουν» μετανάστες και μάλιστα δημοσιοποιούν τα βίντεο.

Ένα τέτοιο βίντεο οδήγησε στην προσαγωγή αλλοδαπού υπηκόου, ο οποίος κρατείται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, και είναι ιδιοκτήτης οχήματος που εμφανίζεται σε βίντεο να έλκει τρέιλερ, εντός του οποίου κρατούνταν παράνομα 13 παράτυποι μετανάστες, συριακής και πακιστανικής καταγωγής.

Το συμβάν έλαβε χώρα σήμερα το απόγευμα, πλησίον της Αλεξανδρούπολης. Εκτός από τον ιδιοκτήτη του οχήματος, προσήχθησαν και κρατούνται δύο ημεδαποί, οι οποίοι φέρονται να τον συνέδραμαν.

Για το συμβάν εξέδωσε ανακοίνωση η ΕΛΑΣ αναφέροντας: «Η Ελληνική Αστυνομία επαγρυπνά και, σε συνεργασία με τις υπόλοιπες κρατικές Αρχές, επιχειρεί εντατικά και συστηματικά για την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων και την εξάρθρωση των εγκληματικών κυκλωμάτων διακίνησης παράτυπων μεταναστών, μεριμνώντας παράλληλα για την τήρηση της νομιμότητας και αποσκοπώντας στο δραστικό περιορισμό του προβλήματος.
Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνική Αστυνομία στη διάρκεια του Αυγούστου αποτρέπει κατά μέσο όρο στον Έβρο περίπου 900 ημερησίως παράνομες εισόδους στη χώρα μας και συλλαμβάνει εκατοντάδες διακινητές».

Και στέλνει το μήνυμα πως «η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, με ισχυρό δημοκρατικό κεκτημένο και ανθρωπιστική παράδοση. Η αυτοδικία δεν είναι ανεκτή σε καμία έκφανσή της».

Η ΕΥΠ συμμετέχει στις έρευνες για τις πυρκαγιές: Υποψίες για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών – Ενισχυμένο κλιμάκιο στον Έβρο

Κοινός παρονομαστής σχεδόν σε όλες τις πυρκαγιές – από τον Έβρο μέχρι και την Αττική – ήταν πως ξεσπούσαν πολλές εστίες φωτιάς ταυτόχρονα.

Με αφορμή τις πυρκαγιές που έχουν κατακλύσει τη χώρα μας τις τελευταίες μέρες, κλιμάκια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) συμμετέχουν στις έρευνες για να εξεταστεί και το ενδεχόμενο της ασύμμετρης απειλής μέσω οργανωμένου σχεδίου εμπρησμών.

Οι Αρχές της χώρας εκτιμούν πως πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών με σκοπό να κατακάψουν τη χώρα, εκμεταλλευόμενοι τις ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν και επικρατούν. Το γεγονός που τους κάνει να πιστεύουν κάτι τέτοιο είναι ότι κοινός παρονομαστής σχεδόν σε όλες τις πυρκαγιές – από τον Έβρο μέχρι και την Αττική – ήταν πως ξεσπούσαν πολλές εστίες φωτιάς ταυτόχρονα.

Χαρακτηριστικό είναι αυτό που συνέβη στον Έβρο, καθώς όπως εξηγούσαν αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, από τις 19 Αυγούστου έως και σήμερα, 22 Αυγούστου 2023, στον Έβρο και κυρίως γύρω από την Αλεξανδρούπολη, ξέσπασαν 15 διαφορετικές πυρκαγιές. Όλες αυτές δεν είναι δυνατόν να οφείλονται, όπως συμπλήρωναν, σε κεραυνούς ή εργασίες από πολίτες.

Κλιμάκια του ανακριτικού της Πυροσβεστικής βρίσκονται στις φωτιές που εκδηλώθηκαν σε όλη τη χώρα, αναζητώντας στοιχεία για εμπρησμό. Σημειώνεται ότι και στον Ασπρόπυργο τα στοιχεία προκαλούν ερωτήματα. Από την 1η Μαΐου στην περιοχή έχουν εκδηλωθεί 473 πυρκαγιές.

Η ΕΥΠ στις έρευνες για τις φωτιές: Ενισχυμένο κλιμάκιο στον Έβρο

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ειδικά για την μεγάλη φωτιά στον Έβρο, έχει ενεργοποιηθεί ενισχυμένο κλιμάκιο της ΕΥΠτο οποίο βρίσκεται στην περιοχή, όπου ελέγχει και συλλέγει πληροφορίες για το αν συντρέχουν λόγοι εθνικής ασφαλείας της χώρας από την καταστροφική πυρκαγιά.

Σημειώνεται ότι το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ ρωτήθηκε γιατί συμμετείχε και η ΕΥΠ στη Διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα για τις φωτιές. Ερωτηθείς εάν υπάρχουν κάποιες ανησυχίες για συγκεκριμένα πράγματα ή ενδείξεις, απάντησε μεταξύ άλλων:

«Ως προς την σύσκεψη, ήταν απαραίτητη προφανώς η συμμετοχή της ΕΥΠ. Κοιτάξτε, δεν είμαι ούτε ο αρμόδιος, ούτε νομίζω είναι σωστό να κάτσουμε να κάνουμε εικασίες ή να πούμε κάποιες απόρρητες πληροφορίες, που προσωπικά ούτε εγώ δεν τις γνωρίζω. Είναι προφανές ότι όταν έχεις τόσα πολλά μέτωπα εξετάζεις όλα τα ενδεχόμενα. Σημασία έχει όχι απλά να τα εξετάζεις. Οι αρμόδιες Αρχές να κάνουν το καλύτερο και ταχύτερο δυνατό και σε συνδυασμό με την αυστηροποίηση της νομοθεσίας, όσο γίνεται να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Θα μείνω εδώ γιατί πρέπει να προσέχουμε κάθε λέξη όταν μιλάμε για ανοιχτές διαδικασίες».



Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

1 σχόλιο

  1. καλημέρα φίλες και φίλοι. 1. όπου γράφει ΕΥΠ να διαβάζουμε μασονία, λέσχη Μπίλντερμπεργκ, Ρότσιλντ, Ροκφέλερ, Μητσοτάκης και κάθε Μητσοτάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου