Η παγκόσμια καλλιέργεια φόβου και η ανάγκη των σκεπτόμενων (ακόμα) ανθρώπων για αποδοχή από την κοιμώμενη μάζα που υιοθετεί άκριτα το επίσημο αφήγημα, οδηγούν στην αποδοχή της ακραίας τυραννίας... - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η παγκόσμια καλλιέργεια φόβου και η ανάγκη των σκεπτόμενων (ακόμα) ανθρώπων για αποδοχή από την κοιμώμενη μάζα που υιοθετεί άκριτα το επίσημο αφήγημα, οδηγούν στην αποδοχή της ακραίας τυραννίας...

  Προκειμένου η ακραία τυραννία να γίνει ο κανόνας, για να διατηρηθεί ο κρατικός έλεγχος και για να είναι δυνατή η διακυβέρνηση από λίγους, ...

 






Προκειμένου η ακραία τυραννία να γίνει ο κανόνας, για να διατηρηθεί ο κρατικός έλεγχος και για να είναι δυνατή η διακυβέρνηση από λίγους, απαιτείται να είναι εμφανές ένα υψηλό επίπεδο τυφλής συναίνεσης από μια μεγάλη μερίδα του λαού. Η συναίνεση και η υπακοή στην εξουσία πρέπει να είναι εθελοντική μεταξύ των μαζών, καθώς ο συνεχής φόβος και η ανάγκη για αποδοχή από το «κοινωνικό» κοπάδι, είναι το κλειδί σε οποιοδήποτε ψυχολογικό σχέδιο εξαγοράς από την άρχουσα τάξη.


Οι περισσότεροι προπαγανδιστές χρησιμοποιούν την ψεύτικη ιδέα του «μεγαλύτερου καλού» για να ξεγελάσουν τους πολλούς ώστε να αποδεχτούν αυτή την ανοησία, έτσι ώστε η αίσθηση της ντροπής και της ενοχής να οδηγήσουν στην υπακοή και την υποταγή από την πιο αδύναμη ομάδα (όσων ακόμα σκέπτονται). Αυτή η τακτική οδηγεί στη περιθωριοποίηση του ατόμου, που έχει ως αποτέλεσμα να καταπνίγει κάθε πραγματική ή ειλικρινή διαφωνία.

 

Πηγή: Truth Comes To Light

Άρθρο του Gary D. Barnett

Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση

 

 «Ο Φρόυντ (1921), χωρίς να αναφέρεται στις γενικές συστημικές επιπτώσεις του ισχυρισμού του, εξήγησε αυτόν τον μηχανισμό ξεκάθαρα: «. . . το άτομο εγκαταλείπει το ιδεώδες του εγώ του και το υποκαθιστά το ομαδικό ιδανικό που ενσωματώνεται στον ηγέτη» (σελίδα 78, Ομαδική Ψυχολογία).

~ Stanley Milgram,  Υπακοή στην εξουσία


Η λαβή του φόβου και της προπαγάνδας έχουν αιχμαλωτίσει τα μυαλά των συλλογικών μαζών σε τέτοιο βαθμό, ώστε να σταματήσουν όλες οι διαδικασίες κριτικής σκέψης υπέρ της εγκατάλειψης της ευθύνης. Η αποδοχή της συλλογικής νοοτροπίας πάνω από το σωστό προκειμένου να ενταχθεί ή να αποφευχθεί η σύγκρουση, θεωρείται από τους περισσότερους ο ευκολότερος δρόμος, αλλά απαιτεί ανήθικες αποφάσεις και ανεύθυνη συμπεριφορά.

Η ανάγκη της ομάδας είναι μια συνταγή άγνοιας και οδηγεί στην ουσία σε μια επιτρεπόμενη ψυχολογική κατάληψη του ανθρώπινου εγκεφάλου και όλων των δυνατοτήτων του να κατανοήσει την αλήθεια, τη λογική και την πραγματικότητα, μπροστά σε οποιοδήποτε άγχος ή αβεβαιότητα.

Προκειμένου η ακραία τυραννία να γίνει ο κανόνας, για να διατηρηθεί ο κρατικός έλεγχος και για να είναι δυνατή η διακυβέρνηση από λίγους, απαιτείται να είναι εμφανές ένα υψηλό επίπεδο τυφλής συναίνεσης από μια μεγάλη μερίδα του λαού. Προφανώς, η συναίνεση και η υπακοή στην εξουσία πρέπει να είναι εθελοντική μεταξύ των μαζών, γιατί ο συνεχής φόβος και η ανάγκη για αποδοχή από το «κοινωνικό» κοπάδι, είναι το κλειδί σε οποιοδήποτε ψυχολογικό σχέδιο εξαγοράς από την άρχουσα τάξη.

Οι περισσότεροι προπαγανδιστές χρησιμοποιούν την ψεύτικη ιδέα του «μεγαλύτερου καλού» για να ξεγελάσουν τους πολλούς ώστε να αποδεχτούν αυτή την ανοησία, έτσι ώστε η ντροπή και η ενοχή να βοηθήσουν στη συνέχεια να οδηγήσουν την προσπάθεια να κερδίσει την υπακοή και την υποταγή από την πιο αδύναμη ομάδα. Αυτή η τακτική είναι επίσης αποτελεσματική στην περιθωριοποίηση του ατόμου, που έχει ως αποτέλεσμα να καταπνίγει κάθε πραγματική ή ειλικρινή διαφωνία.

Για παράδειγμα, η άνοδος σε αυτά που ονομάζονται φανταστικά καιρικά φαινόμενα, και δεν είναι στις περισσότερες περιπτώσεις, γίνεται αστρονομική προκειμένου να πυροδοτήσει τον τρόμο και να αιχμαλωτίσει τα μυαλά των αδύναμων με ψυχολογικά μέσα. Αυτό που μένει εντελώς έξω από την κουβέντα, είναι το πολύ πιθανό ενδεχόμενο, ότι τα περισσότερα από αυτά που συμβαίνουν σε αυτό το πνεύμα είναι σκόπιμα.

Για άλλη μια φορά, όλα συνδέονται με το ψέμα ότι είναι «ανθρωπογενής κλιματική αλλαγή». Αυτή η αφήγηση καταλαμβάνει τα ερτζιανά, χειραγωγεί τα μυαλά και είναι προφανώς ένα συγκρότημα για συνεχή και πολύ αυξανόμενο περιορισμό στις μετακινήσεις, τον έλεγχο των πληθυσμών, την καταστροφή της ιδιωτικής περιουσίας, τον απόλυτο έλεγχο του νομίσματος και τις αρπαγές γης και περιουσίας από την κυβέρνηση και το κράτος υποστηρίζοντας τους κερδοσκόπους, καθώς σχεδιάζονται ακόμη πιο ακραίες μεταβιβάσεις πλούτου.

Ο «τυφώνας» που έπληξε τη Νότια Καλιφόρνια νωρίς τη Δευτέρα, έφτασε στην ξηρά ως μια μικρή τροπική καταιγίδα, με πολύ λιγότερες βροχοπτώσεις και ζημιές από ό,τι αναμενόταν, (επιζητούμενο), αλλά εξακολουθεί να αποκαλείται «μείζονα κλιματική καταστροφή». Λέγεται επίσης ότι ήταν η πρώτη τροπική καταιγίδα που έπληξε τη Νότια Καλιφόρνια εδώ και 84 χρόνια,  ένα καθαρό ψέμα . Στην πραγματικότητα, εις βάρος των μετεωρολόγων και των υποστηρικτών της «κλιματικής αλλαγής», υποβαθμίστηκε σχεδόν αμέσως σε μετατροπική καταιγίδα και όλες οι προειδοποιήσεις διακόπηκαν.

Επίσης, τα μελλοντικά φυσικά καιρικά φαινόμενα θα ενοχοποιηθούν πρώτα στην ψεύτικη «κλιματική αλλαγή» και στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθούν για να δημιουργηθεί η αντίληψη για τεράστια ζημιά, πραγματική ή όχι, που προκαλείται είτε με σκόπιμα είτε με εντελώς τεχνητά μέσα, αλλά σίγουρα σκόπιμα. Η κρατική αμέλεια, που έχει σκοπό να ενισχύσει τη ζημιά για να σκορπίσει περισσότερο φόβο και θάνατο, θα είναι πάντα ένας παράγοντας. Αυτό συνέβη φυσικά στο Lahaina, στο Maui μόλις πρόσφατα, αλλά οι εξαρτημένοι ανάμεσά μας μένουν αγνοημένοι και αντιλαμβάνονται άσκοπα οποιαδήποτε αφήγηση που θα μειώσει κάθε ευθύνη να σκεφτόμαστε ανεξάρτητα.

Όταν ο άνθρωπος ζει, αποκτά γνώση και προσπαθεί να βελτιώσει τον εαυτό του, όλοι οι άλλοι γύρω του επωφελούνται από αυτή τη συμπεριφορά. Δεν ωφελούνται ψευδώς λόγω βίας ή κλοπής περιουσίας ως αποτέλεσμα ειδεχθούς φορολογίας ή κατασκευασμένων καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, που είναι εγκληματικές, αλλά επωφελούνται απλώς και μόνο επειδή καθώς το κάθε άτομο βελτιώνεται και είναι υπεύθυνο για τον εαυτό του, μπορεί να επιτύχει περισσότερα, Και μόνο με αυτή την πράξη, η κοινωνία, όχι με την έννοια της συλλογικής τρέλας, βελτιώνεται. Καθώς κάποιος βελτιώνεται, αποκτά περισσότερη ικανότητα να κατανοεί και να ζει μια ζωή βασισμένη στη λογική, τη λογική, την ηθική δύναμη και το σθένος, και αυτό μπορεί να βελτιώσει πολύ τα πάντα γύρω του.

Θα πρέπει να κατανοήσει κανείς ότι εάν η πλειοψηφία των ατόμων ενεργούσε με αυτόν τον τρόπο, η ελευθερία και οι ελεύθερες αγορές θα ανθούσαν και το κράτος θα συρρικνωθεί δραματικά. Αυτή είναι η δύναμη του ατόμου, και όσο ο άνθρωπος ζει για τον υψηλότερο σκοπό του, αναλαμβάνει την ευθύνη για τις σκέψεις και τις πράξεις του και βασίζεται στη λογική, την ηθική ύπαρξη ως σκοπό και την κοινή λογική ως οδηγό, η ανθρωπότητα όχι μόνο θα επιβιώσει, αλλά ευημερεί.

Να ζεις στη σκιά των άλλων, να υποκλίνεσαι σε κάθε προσποιητή ανθρώπινη εξουσία, να κάνεις την εντολή των ισχυρών σε βάρος των αδυνάτων. Με άλλα λόγια, η αποδοχή της παράλογης αντίληψης ότι το να θυσιάζουμε οτιδήποτε ή τα πάντα για το λεγόμενο «μεγάλο καλό», ειδικά δεδομένου ότι αυτό το πλασματικό αγαθό παρουσιάζεται ανέντιμα με το όνομα του κούφιου εθνικισμού, είναι στην πραγματικότητα η απόλυτη αντίθεση όλων αυτών. είναι σωστό και ηθικό.

Σκεφτείτε ότι εάν οι απλοί άνθρωποι ζούσαν για να βελτιώσουν τον εαυτό τους, να αναζητήσουν την ευτυχία του εαυτού τους και να ασκούσαν μια ηθική ύπαρξη, οι πόλεμοι δεν θα μπορούσαν να γίνουν, γιατί ο πόλεμος βασίζεται στην παράφορη «πίστη» της θυσίας στο κράτος και πωλείται στους ανόητους ως θυσία σε όλους τους άλλους. Εάν οι άνθρωποι αγωνίζονται μαζικά για το δικό τους συμφέρον, δεν θα ένιωθαν υποχρεωμένοι να θυσιαστούν για τους ψεύτικους θεούς της κυβέρνησης, και επομένως δεν θα δολοφονούσαν κατόπιν εντολής.

Ο πόλεμος βασίζεται μόνο στην κακή πρόθεση και στη θυσία ανθρώπινης ζωοτροφής, δεν βασίζεται και δεν μπορεί ποτέ να βασίζεται στην ηθική συμπεριφορά ή στη βελτίωση του ανθρώπου.

Η θυσία, όχι η δύναμη, η πνευματική αφύπνιση ή η ηθική, είναι το μόνο που επιδιώκει το Κράτος και για να κερδίσει την υπακοή των μαζών, το άτομο και τα ατομικά επιτεύγματα, πρέπει να καταστραφούν. Η ψυχολογική κατάληψη του μυαλού των ανθρώπων, πρέπει να προηγείται όλων των προσπαθειών μακροχρόνιας ολοκληρωτικής διακυβέρνησης, γιατί κάθε πτυχή της κριτικής σκέψης, της αυτοβελτίωσης και της διαφωνίας, είναι οι θεωρούμενοι εχθροί της κρατικής κυριαρχίας.

Όλοι όσοι σκέφτονται μόνοι τους και ζουν για το δικό τους συμφέρον, δεν θα υπηρετήσουν το κράτος και δεν θα επιτρέψουν τη δική τους υποδούλωση. Ανεξάρτητοι, άντρες και γυναίκες που έχουν συμφέροντα, μην ζουν με φόβο και μην κουράζονται μπροστά στις αντιξοότητες. Δεν έχουν αδικαιολόγητη ανάγκη να γίνουν αποδεκτοί από το ανίδεο συλλογικό πλήθος, γιατί έχουν αποκτήσει την αυτοπεποίθηση να ζήσουν τη ζωή τους στο έπακρο χωρίς να θυσιαστούν σε κανένα ψεύτικο θεό που ονομάζεται Κράτος.

Οι κυβερνώντες και οι κυβερνήσεις εργάζονται μόνο με βάση τον φόβο, την απειλή, την ακραία βία, τη ντροπή και την ενοχή, προκειμένου να ξεγελάσουν τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι η ατομική τους ζωή δεν σημαίνει τίποτα, και η θυσία για το «μεγαλύτερο καλό» σημαίνει τα πάντα.

Το «μεγαλύτερο καλό» σε αυτή την περίπτωση είναι πάντα οι λίγοι στην κορυφή της πυραμίδας της εξουσίας ελέγχου. το άπιαστο και κυρίαρχο έθνος-κράτος. Αυτός είναι ο μόνος λόγος που υπάρχει η παράλογη ηλιθιότητα που λέγεται εθνικισμός, κρατισμός και πατριωτισμός.

Κάθε κυβέρνηση είναι κακή, και γι' αυτό όλοι διδάσκονται και υποβάλλονται σε πλύση εγκεφάλου σε όλη τους τη ζωή να νιώθουν κατώτεροι (ανάξιοι) ως άτομα, αλλά να αισθάνονται ολόκληροι μόνο ως ένα αόρατο γρανάζι στον τροχό μιας «εθνικής» κοινωνίας. Οι φρικαλεότητες αφθονούν λόγω αυστηρά αυτής της ανόητης νοοτροπίας, και αυτό ήταν το σχέδιο από τότε.

Όσοι απορρίπτουν συνειδητά τη λογική, τη λογική και την κοινή λογική, εκείνοι που κρύβονται από την πραγματικότητα και την αλήθεια, και εκείνοι που επιδιώκουν μόνο να ακολουθήσουν το πλήθος, δεν έχουν αξία για τη βελτίωση του ανθρώπου. Δεν μπορούν να έχουν αξία για την ελευθερία σας, γιατί δεν έχουν καμία αξία για τον εαυτό τους, οπότε εγκαταλείψτε τα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

«Οι άνθρωποι δεν θέλουν να σκέφτονται. Και όσο πιο βαθιά μπαίνουν σε μπελάδες, τόσο λιγότερο θέλουν να σκέφτονται. Αλλά από κάποιο ένστικτο, αισθάνονται ότι πρέπει και αυτό τους κάνει να νιώθουν ένοχοι. Έτσι θα ευλογούν και θα ακολουθούν όποιον τους δικαιολογεί ότι δεν σκέφτονται. Όποιος κάνει μια αρετή – μια εξαιρετικά διανοητική αρετή – από αυτό που ξέρει ότι είναι η αμαρτία του, η αδυναμία του και η ενοχή του… Ζηλεύει το επίτευγμα και το όνειρό του για μεγαλείο είναι ένας κόσμος όπου όλοι οι άνθρωποι έχουν γίνει αναγνωρισμένα κατώτεροί τους. Δεν ξέρουν ότι αυτό το όνειρο είναι η αλάνθαστη απόδειξη της μετριότητας, γιατί αυτού του είδους ο κόσμος είναι που δεν θα μπορούσε να αντέξει ο άνθρωπος των επιτευγμάτων».

~ Ayn Rand,  Atlas ανασήκωσε τους ώμους



 Σχολιάστε το άρθρο μας. 

Αναδημοσιεύστε το ΠΑΝΤΑ με ενεργό link της πηγής.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου