Αμετανόητη η κυβέρνηση Μητσοτάκη νομιμοποιεί χιλιάδες μετανάστες. Μπακογιάννη – Βορίδης μπαίνουν ασπίδα στη (ν)τροπολογία – Σαμαράς και Βελόπουλος ξεμπροστιάζουν το κυβερνητικό σχέδιο… - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Αμετανόητη η κυβέρνηση Μητσοτάκη νομιμοποιεί χιλιάδες μετανάστες. Μπακογιάννη – Βορίδης μπαίνουν ασπίδα στη (ν)τροπολογία – Σαμαράς και Βελόπουλος ξεμπροστιάζουν το κυβερνητικό σχέδιο…

  Σαμαράς: «Είχατε δεσμευθεί ότι δεν θα γίνουν ελληνοποιήσεις ή νομιμοποιήσεις» - Κ.Βελόπουλος: «Για έναν συγκεκριμένο ολιγάρχη, τον Λάτση, ...

 






Σαμαράς: «Είχατε δεσμευθεί ότι δεν θα γίνουν ελληνοποιήσεις ή νομιμοποιήσεις» - Κ.Βελόπουλος: «Για έναν συγκεκριμένο ολιγάρχη, τον Λάτση, νομιμοποιούν τους παράνομους μετανάστες»


Με την τροπολογία-σκάνδαλο όχι μόνο θα νομιμοποιούνται όσοι βρίσκονται παράνομα στην Ελλάδα έως και 30 Νοεμβρίου 2023, αλλά και τα μέλη της οικογένειάς τους!

 

Η νομιμοποίηση γίνεται μέσα από την τροπολογία-προσθήκη που κατατέθηκε στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και νομιμοποιεί ουσιαστικά τους παράνομους μετανάστες που βρίσκονται εδώ και τρία χρόνια στην Ελλάδα. Μάχη στη Βουλή για να «μαζέψουν» τον Σαμαρά οι «κυβερνητικοί»…

O Α.Σαμαράς διαψεύδει την κυβέρνηση: «Είχατε δεσμευθεί ότι δεν θα γίνουν ελληνοποιήσεις ή νομιμοποιήσεις»


Στο νομοσχέδιο για την νομιμοποίηση χιλιάδων παράνομων μεταναστών, το οποίο φέρνει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, αυτή τη φορά μέσω των συνεργατών του. 


Μία μέρα μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά (15/12/2023), για την τροπολογία που κατέθεσε ο Δημήτρης Καιρίδης σχετικά με του μετανάστες, συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού απαντούν με δηλώσεις που είχε κάνει… πριν από τρεις μήνες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.


Σε σχέση με το περιεχόμενο της τροπολογίας που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ανέφεραν: «Αντί οιουδήποτε άλλου σχολίου, παρατίθεται, επί λέξει, η ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου στους πολιτικούς συντάκτες, πριν από τρείς μήνες, στις 29 Σεπτεμβρίου 2023:


"Ν. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ (δημοσιογράφος): Το ερώτημά μου αφορά τις ελληνοποιήσεις μεταναστών. Υπήρξε μια σύγχυση με κάποιες δηλώσεις που έκανε ο κ. Καιρίδης. Τι ισχύει; Το διαψεύσατε, από ό,τι είδα χθες. Θα ήθελα και εδώ μια επίσημη απάντηση. Και δεύτερον, αν εξακολουθεί ο κ. Καιρίδης να έχει την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού.

 

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ (κυβερνητικός εκπρόσωπος): Ευχαριστώ για το ερώτημα. Να το πούμε και από την επίσημη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, εδώ στη Θεσσαλονίκη. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση της κυβέρνησης για ελληνοποιήσεις ή νομιμοποιήσεις. Γιατί υπήρξε και μια παρανόηση πάλι, ελπίζω όχι κακοπροαίρετη, από κάποια ΜΜΕ. Δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόθεση, κανένα τέτοιο σχέδιο και κανένας τέτοιος ευρύτερος σχεδιασμός από την κυβέρνηση"».


Την αντίδρασή του με την τροπολογία της κυβέρνησης εξέφρασε και νωρίτερα ο πρώην πρωθυπουργός και νυν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς. 

Αναλυτικά η αρχική δήλωση του πρώην πρωθυπουργού:

»Η αιφνιδιαστική κατάθεση τροπολογίας που χορηγεί “νέου τύπου άδεια διαμονής για εργασία σε πολίτες τρίτων χωρών”, είναι λανθασμένη. Στην πράξη νομιμοποιεί όλους τους λαθρομετανάστες που  βρίσκονται στην Ελλάδα εδώ και 3 χρόνια! Και μάλιστα, συλλήβδην, δίχως ουσιαστικό έλεγχο της ταυτότητας κάθε ενός από την Πολιτεία! Κι αυτό την ώρα που το μεταναστευτικό συγκλονίζει όλη την Ευρώπη, η οποία αναζητεί αυστηρότερη πολιτική!


Αδυνατώ να καταλάβω γιατί η κυβέρνησή μας ελαστικοποιεί κι άλλο τη δυνατότητα παροχής άδειας διαμονής και εργασίας στους παράνομους μετανάστες. Ακόμα και σε αυτούς που έχει απορριφθεί η αίτηση ασύλου! Ακόμη και αν έχουν διαβατήριο, “έστω κι αν αυτό έχει λήξει”… Και οι χορηγήσεις των αδειών γίνονται υποχρεωτικές, και δεν είναι στην διακριτική ευχέρεια των αρμοδίων Αρχών, όπως ισχύει μέχρι σήμερα. Υπενθυμίζω ότι η κυβέρνησή μας το 2012-2014 είχε θεσπίσει ένα νομικό πλαίσιο που προέβλεπε, κάτω από πολύ αυστηρές προϋποθέσεις, τη χορήγηση της άδειας διαμονής μόνο εάν οι αιτούντες συμπλήρωναν 7 έτη συνεχούς παρουσίας στη χώρα. Κι αυτό το καθεστώς το διατήρησε ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ…


Η χώρα μας, με αυτήν την τροπολογία,  γίνεται, επί της ουσίας, φάρος προσέλκυσης λαθρομεταναστών.


Η ανάγκη λύσης του προβλήματος εργατικών χεριών μπορεί να γίνει μέσω του εγχώριου δυναμικού. Κι ασφαλώς με τη νόμιμη μετανάστευση και τις διακρατικές συμφωνίες ορισμένου χρόνου  όπου οι μετανάστες θα επιστρέφουν στις χώρες τους. Και είναι τελείως άστοχο ν ακούγεται  ότι η λύση του δημογραφικού προβλήματος μπορεί να είναι η νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών! Η Ελλάδα είναι χώρα, κι όχι χώρος! Ζητώ από την κυβέρνηση να αποσύρει την εν λόγω τροπολογία και να επανεξετάσει το όλο ζήτημα».


Η κυβέρνηση προσπαθεί να κατευνάσει…

Η κυβέρνηση από την πλευρά της ανταπαντά με μία προσπάθεια να ρίξει τους τόνους και να σταματήσει εδώ το ζήτημα που έχει προκαλέσει αναστάτωση στους κόλπους της.


«Κάθε περαιτέρω ανάλυση είναι περιττή» απαντούν κυβερνητικές πηγές στο στρατόπεδο του πρώην πρωθυπουργού.


Σε ρόλο υπερασπιστή της κυβέρνησης έσπευσε η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία εξαπέλυσε επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά καταλογίζοντάς του επιχειρήματα εκτός πραγματικότητας.



Ν.Μπακογιάννη απαντά στον Α.Σαμαρά: «Μπορούμε να νομιμοποιήσουμε τους παράνομους αλλοδαπούς» - Δηλώνει και υπέρ της τεκνοθεσίας από ομοφυλόφιλα ζευγάρια!


Απάντηση στον Αντώνη Σαμαρά και στις αιχμές που άφησε για τη νομιμοποίηση των παράνομων μεταναστών έδωσε η η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία τάχθηκε υπέρ της τροπολογίας του υπουργείου Μετανάστευσης να νομιμοποιήσει παράνομους μετανάστες, αν έχουν τρία χρόνια στη χώρα μας. 


Μιλώντας κατά τη διάρκεια συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού, η κ. Μπακογιάννη, άφησε αιχμές σε αυτούς που αντιδρούν λέγοντας πως «όλη μου τη ζωή έχω πολεμήσει το λαϊκισμό και θα μου επιτρέψετε να πω ότι ακούω επιχειρήματα που στερούνται αναγνώρισης σημερινής πραγματικότητας».


Αναφερόμενη στην επίμαχη τροπολογία Καιρίδη η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε πως επιλύει το πρόβλημα της ανάγκης για εργατικά χέρια στην επαρχία. «Η κυβέρνηση έρχεται και λέει ότι κάποιος που είναι τρία χρόνια στην Ελλάδα και δεν έχει νομιμοποιήσει τα χαρτιά του και είτε εργάζεται μαύρα είτε έχει ροπή προς την παραβατικότητα είτε ζει από φιλανθρωπίες έχει δικαίωμα να νομιμοποιηθεί και να δουλέψει» είπε αρχικά η Ντόρα Μπακογιάννη.


Ωστόσο, με νόημα, είπε πως «υπάρχει η επιχειρηματολογία η αντίθετη που λέει ότι θα γίνουμε φάρος για να έρθουν κι άλλοι μετανάστες», χρησιμοποιώντας την φράση του πρώην πρωθυπουργού και πρόσθεσε πως «δεν μας ρωτάει κανένας αν θα έρθουν άλλοι και αν θα καταφέρουν να μπουν, έχουμε μια δύσκολη κατάσταση στην Αίγυπτο, τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, μια κατάσταση απελπισίας σε όλο το περιβάλλον εκεί».


Συνέχισε μάλιστα λέγοντας πως «αν έχουμε μείωση ροών το έχουμε καταφέρει ακριβώς λόγω αυτής της πολιτικής με την Τουρκία που επέτρεψε τη συνεργασία να κρατήσουμε τους παραβάτες και εμπόρους ανθρώπινων ψυχών υπό έλεγχο», επαναλαμβάνοντας πως «μπορούμε να νομιμοποιήσουμε ανθρώπους που βρίσκονται εδώ και βοηθούν την ελληνική οικονομία».


Παράλληλα, στην τοποθέτησή της η κ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε και στο ζήτημα της τεκνοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια τηρώντας ξεκάθαρα θετική στάση.

Όπως είπε, πριν 15 χρόνια όταν ρωτήθηκε αν θα έπρεπε έχουν οι ομοφυλόφιλοι παιδιά, η απάντησή της ήταν αρνητική.

«Και το ψήφισα στο συμβούλιο Ευρώπης. Έχω ασχοληθεί σήμερα με το θέμα και ξέρω ότι υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν ίσα δικαιώματα, και ναι η ελληνική κοινή γνώμη 13 είναι αντίθετη αλλά αυτά τα παιδάκια έχουν δικαίωμα να ζήσουν με τα ίδια δικαιώματα με τα άλλα παιδιά», είπε και πρόσθεσε: «έχω ζήσει τι θα πει να πεθαίνει βιολογικός γονιός και το παιδί να πηγαίνει στη πρόνοια γιατί δεν αναγνωρίζεται ο δεύτερος ως τέτοιος.

Ποια είναι η δύναμη της δημοκρατίας; Όχι να κάνει μόνο αυτό που πιστεύει η πλειοψηφία αλλά να προστατεύεις τα δικαιώματα των λίγων. Και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα το κάνει».


Βορίδης: Έκτακτη ρύθμιση που προκύπτει από τις συγκεκριμένες ανάγκες, η τροπολογία για τις άδειες παραμονής


Η τροπολογία (για τις άδειες διαμονής) αποτελεί έκτακτη ρύθμιση, και ως τέτοια «δεν είναι η βασική επιλογή» σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, στο πλαίσιο της συζήτησης επί του κρατικού προϋπολογισμού 2024, στην ολομέλεια της Βουλής. «Εάν ήταν η βασική επιλογή θα την κάναμε τακτική. 'Αρα είναι μία έκτακτη ρύθμιση που προκύπτει από τις συγκεκριμένες ανάγκες», ενώ έχει εξηγηθεί επαρκώς από τους αρμόδιους υπουργούς πρόσθεσε ο κ. Βορίδης, απαντώντας σε ερώτημα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ελληνικής Λύσης, Κ. Χήτα, εάν ο ίδιος θα την ψηφίσει.

Κ.Βελόπουλος: «Για έναν συγκεκριμένο ολιγάρχη, τον Λάτση, νομιμοποιούν τους παράνομους μετανάστες» (βίντεο)


Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος αναφέρθηκε στην τροπολογία υπουργείου Μετανάστευσης για τη νομιμοποίηση των παράνομων μεταναστών, υποστηρίζοντας ότι ο λόγος που έρχεται είναι για υπάρχουν φθηνοί εργάτες για τα έργα στο Ελληνικό. 


«Αυτή η ιστορία με την τροπολογία έχει ένα ονοματεπώνυμο από πάνω: Λάτσης και Ελληνικό. Διότι τα εργατικά χέρια που δήθεν θέλετε στα χωράφια δεν θα πάνε εκεί. Θα πάνε να δουλέψουν στο Ελληνικό γιατί οι εργατοτεχνίτες είναι πανάκριβοι. Σιγά μην δώσει ο Λάτσης λεφτά για να έχει εργάτες και θα κτιστεί το Ελληνικό με πακιστανικά χέρια», είπε ο Κ.Βελόπουλος.

Νομιμοποίηση χιλιάδων μεταναστών μέσα από τροπολογία-προσθήκη που κατατέθηκε στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Η νομιμοποίηση γίνεται μέσα από την τροπολογία-προσθήκη που κατατέθηκε στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και νομιμοποιεί ουσιαστικά τους παράνομους μετανάστες που βρίσκονται εδώ και τρία χρόνια στην Ελλάδα.

Όπως προβλέπει το άρθρο 4 της τροπολογίας που κατέθεσε το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, οι αλλοδαποί που βρίσκονται χωρίς άδεια στην Ελλάδα εδώ και τρία χρόνια, θα αποκτούν νόμιμη άδεια διαμονής από την Γραμματεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, εφόσον κάνουν αίτηση.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τώρα άδεια διαμονής μπορούσαν να ζητήσουν μόνο όσοι βρίσκονταν στην Ελλάδα για τουλάχιστον 7 χρόνια.

Με την τροπολογία-σκάνδαλο όχι μόνο θα νομιμοποιούνται όσοι βρίσκονται παράνομα στην Ελλάδα έως και 30 Νοεμβρίου 2023, αλλά και τα μέλη της οικογένειάς τους!







Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου