Ηνωμένο Βασίλειο: Η κυβέρνηση πληρώνει τους αγρότες για να σταματήσουν τη γεωργία στο όνομα της «κλιματικής αλλαγής» και της «επισιτιστικής ασφάλειας»… - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ηνωμένο Βασίλειο: Η κυβέρνηση πληρώνει τους αγρότες για να σταματήσουν τη γεωργία στο όνομα της «κλιματικής αλλαγής» και της «επισιτιστικής ασφάλειας»…

  Η βρετανική κυβέρνηση πληρώνει ενεργά τους αγρότες   για να μην καλλιεργούν   και – με πραγματικά οργουελικό τρόπο – το κάνει στο όνομα τ...

 






Η βρετανική κυβέρνηση πληρώνει ενεργά τους αγρότες  για να μην καλλιεργούν και – με πραγματικά οργουελικό τρόπο – το κάνει στο όνομα της «προώθησης της επισιτιστικής ασφάλειας». Πολύ σύντομα και στην Ελλάδα…

 

Στις 29 Νοεμβρίου, η διακομματική Επιτροπή Περιβαλλοντικού Ελέγχου του βρετανικού κοινοβουλίου δημοσίευσε μια νέα έκθεση σχετικά με «Περιβαλλοντική αλλαγή και επισιτιστική ασφάλεια». Η χρονική στιγμή της έκθεσης είναι κάτι παραπάνω από ενδιαφέρουσα, δεδομένου ότι η σύνοδος κορυφής COP28 του ΟΗΕ δημοσίευσε τη δική της «Διακήρυξη για τη βιώσιμη γεωργία, τα ανθεκτικά συστήματα τροφίμων και τη δράση για το κλίμα» (την οποία υπέγραψε το Ηνωμένο Βασίλειο) μόλις δύο ημέρες αργότερα. Αλλά είμαι σίγουρος ότι αυτό είναι απλώς μια σύμπτωση…

 

Πηγή: Off Guardian

Άρθρο από Kit Knightly

Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση

 

Η έκθεση υποστηρίζει – μεταξύ πολλών άλλων – ότι…πρέπει να προσαρμόσουμε το σύστημα τροφίμων και γεωργίας μας ώστε να γίνει πιο ανθεκτικό στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και της απώλειας βιοποικιλότητας.

Αυτό είναι στην πραγματικότητα μια αντιστροφή του συνηθισμένου ορίσματος. Η τυπική γραμμή είναι ότι πρέπει να αλλάξουμε τις διατροφικές μας συνήθειες για να αποτρέψουμε την κλιματική αλλαγή (η έκθεση εξακολουθεί να ισχυρίζεται και αυτό), αλλά τώρα μας λένε ότι πρέπει να αλλάξουμε τις διατροφικές μας συνήθειες διαφορετικά η κλιματική αλλαγή θα μας κάνει να πεθάνουμε από την πείνα.

Ακριβώς όπως η ώθηση για αλλαγή του κλίματος σε κρίση δημόσιας υγείας, η αντιστροφή αυτού του επιχειρήματος έχει να κάνει με τη δημιουργία μιας αίσθησης απειλής, τον φόβο των ανθρώπων . Είναι πάντα να τρομάζεις τους ανθρώπους.

Η έκθεση επαναλαμβάνει, αμέτρητες φορές, τη σύσταση της Επιτροπής Κλιματικής Αλλαγής ότι το ΗΒ «να μειώσει κατανάλωση κρέατος και γαλακτοκομικών κατά 20% έως το 2030 και κατά 35% έως το 2050»

Σε ένα κραυγαλέο ρητορικό τέχνασμα, προσπαθεί να μετατρέψει αυτόν τον αριθμό σε κάποιου είδους συμβιβασμό, επισημαίνοντας ότι ορισμένοι από τους μάρτυρες τους (π.χ. ο τρελός Τζορτζ Μονμπιό) υποστήριζαν την κατανάλωση μηδενικού κρέατος ή ζωικών προϊόντων οποιουδήποτε είδους.

Η έκθεση είναι γεμάτη από αυτού του είδους τη χειραγωγήσημη γλώσσα.

Για παράδειγμα, στη σελίδα 48, οι συγγραφείς ισχυρίζονται ότι «η κυβέρνηση δεν πιστεύει ότι έχει ρόλο να λέει στους ανθρώπους τι να φάνε», αλλά στη συνέχεια συνεχίστε να παραθέτετε μαρτυρία από "ειδικούς" που τους λένε ότι έχουν την ευθύνη να λένε στους ανθρώπους τι να φάνε (παρόλο που πραγματικά δεν δεν θέλω).

Η Sue Pritchard υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι δεν είναι αρκετά ενημερωμένοι ή λογικοί για να λάβουν αυτές τις αποφάσεις, ενώ ο καθηγητής Tim Lang ουσιαστικά υποστηρίζει ότι αυτό που τρώμε επιλέγεται για εμάς ούτως ή άλλως:

Όλοι νομίζουν ότι επιλέγουν τη διατροφή τους. Στην πραγματικότητα δεν το κάνουμε. Το επιλέγουμε με βάση τη φυλή, την τάξη, την οικογένεια, το φύλο, την κουλτούρα, το χρόνο που μεγαλώσαμε, τη δύναμη των διαφημιστών και τις δαπάνες τους. Σχεδόν 1 δισεκατομμύριο λίρες δαπανώνται για τη διαφήμιση τροφίμων στη Βρετανία και είναι συντριπτικά τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα που λαμβάνουν αυτή τη διαφήμιση. Υπάρχει πολύ λίγη διαφήμιση, πόσο μάλλον εθνική καθοδήγηση, για να τρώμε πιο σωστά.

"Είναι εντάξει να λέτε στους ανθρώπους τι να κάνουν επειδή η επιλογή είναι μια ψευδαίσθηση". Όμορφη.

Ολόκληρη η έκθεση είναι βασικά 90 σελίδες αυτού του είδους σοφιστικής ανοησίας. Εάν έχετε γερό στομάχι και πολύ ελεύθερο χρόνο, μπορείτε να τα διαβάσετε όλα εδώ.

Θα εστιάσουμε απλώς στις «συστάσεις» στο τέλος.

Υπάρχει αυτό…

Η κυβέρνηση πρέπει να δείξει τον ηγετικό της ρόλο τηρώντας τα πρότυπα για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της παραγωγής τροφίμων στις εμπορικές της σχέσεις με άλλες χώρες.

…το οποίο, χαλαρά μεταφρασμένο, σημαίνει επιβολή περισσότερων φόρων εισαγωγής σε τρόφιμα που δεν είναι «περιβαλλοντικά υπεύθυνα» (ή κάποια άλλη τσιτάτα). Αυτό θα αντικατοπτρίζει τη νομοθεσία στην ΕΕ, όπου ο «Μηχανισμός Προσαρμογής των Συνόρων Ανθρακών» έχει τεθεί σε ισχύ από νωρίτερα φέτος.

Φυσικά, η άγραφη συνέπεια αυτού θα ήταν οι υψηλότερες τιμές για τους απλούς καταναλωτές. Ωχ.

Μετά είναι αυτό…

Τα σχέδια της κυβέρνησης για ένα ισχυρό πρόγραμμα σπουδών τροφίμων στα σχολεία θα πρέπει να περιλαμβάνουν επιστημονική εκπαίδευση σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της παραγωγής τροφίμων, συμπεριλαμβανομένης της σπατάλης τροφίμων.

Το οποίο δεν χρειάζεται να μεταφραστεί. Πρόκειται για την κατήχηση – συγγνώμη, εκπαίδευση – παιδιών.

Ή αυτό, που προωθεί την προπαγάνδα που σχετίζεται με τη διατροφή:

Συνιστούμε… ότι η κυβέρνηση πρέπει να δημοσιεύσει εθνικές οδηγίες για βιώσιμες δίαιτες - διατροφικές συνήθειες.

Και υπάρχει αυτό, που είναι το αγαπημένο μου [η υπογράμμιση προστέθηκε]:

Η κυβέρνηση δεν θέλει να πει στους ανθρώπους τι να φάνε ΑΛΛΑ από τα σχέδιά της να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να τρώνε πιο υγιεινά, κατανοεί σαφώς τον ρόλο της βοηθώντας τους ανθρώπους να κάνουν καλύτερες επιλογές.

Άλλες συστάσεις απαιτούν περισσότερες «Υψηλά Προστατευόμενες Θαλάσσιες Περιοχές (HPMA)» για τον περιορισμό της αλιείας σε ορισμένες περιοχές της θάλασσας καθώς και τη μείωση των ανώτατων ορίων απόδοσης.

Ακόμα περισσότερα προτείνουν ότι οι «αξιολογήσεις βιωσιμότητας» αποτελούν υποχρεωτικό μέρος της επισήμανσης των τροφίμων και δεν είναι δύσκολο να δούμε πώς η αξιολόγηση όλων των αγορών τροφίμων σε κλίμακα «βιωσιμότητας» μπορεί να συνδυαστεί σε συστήματα κοινωνικής πίστωσης ή παρόμοια.

Ένα άλλο περιλαμβάνει την απαίτηση «να χαρακτηριστεί η επισιτιστική ασφάλεια ως δημόσιο αγαθό», όπως η εκπαίδευση, οι υποδομές και η εθνική άμυνα (που φαντάζομαι ότι θα παραχωρήστε κάποιες περισσότερες εξουσίες βάσει κάποιας πράξης ή άλλης).

Συνεχίζεται και συνεχίζεται.

Έτσι, για όποιον διατηρεί σκορ στο σπίτι, η έκθεση συνιστά…

  • Χρησιμοποίηση χρημάτων των φορολογουμένων για τη δημιουργία και τη διανομή προπαγάνδας κατά του κρέατος
  • Εκπαίδευση των παιδιών ότι η κατανάλωση κρέατος είναι λάθος
  • Δημοσίευση «συνιστώμενων από την κυβέρνηση ορθών διατροφικών συνηθειών»
  • Έλεγχο πού ψαρεύουν οι άνθρωποι και τι επιτρέπεται να πιάσουν
  • Χρήση φόρων για την αύξηση των τιμών των τροφίμων που είναι «κακές για το περιβάλλον»
Μην ανησυχείτε όμως, "η κυβέρνηση δεν πιστεύει ότι έχει ρόλο να λέει στους ανθρώπους τι να φάνε". Ειλικρινής.

Η αλήθεια είναι ότι υπερβαίνει πολύ το να λέμε στους ανθρώπους τι να κάνουν. Ίσως το πιο ανησυχητικό ζήτημα στην έκθεση είναι τα πολύκροτα συστήματα «Περιβαλλοντικής Διαχείρισης Γης», που περιγράφονται ως:

ένας κρίσιμος μοχλός για την παροχή κινήτρων για μια στροφή προς την επίτευξη επισιτιστικής ασφάλειας στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής αλλαγής

Δείτε πώς λειτουργούν…

Τα προγράμματα περιβαλλοντικής διαχείρισης γης πληρώνουν τους αγρότες να κάνουν ορισμένα πράγματα με τη γη τους…συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης του περιβάλλοντος”

Θα παρατηρήσετε ότι λέει "συμπεριλαμβανομένων" για τη βελτίωση του περιβάλλοντος, όχι μόνο ή σε τι μπορεί να βοηθήσει.περιλαμβάνεται για τη βελτίωση του περιβάλλοντος. Δεν λένε ποτέ τι άλλο

Επίσης, "Πληρωμή αγροτών για να κάνουν ορισμένα πράγματα"; Αυτό είναι πολύ ασαφές, έτσι δεν είναι;

Τι ακριβώς είναι αυτά τα «ορισμένα πράγματα»;

Λοιπόν, περιλαμβάνεται μια σύντομη λίστα, αλλά δεν γίνεται πολύ λιγότερο ασαφής. Αναφέρει:

  • «ανάληψη ορισμένων περιβαλλοντικά επωφελών δράσεων»
  • «δραστηριότητες που υποστηρίζουν την τοπική ανάκαμψη της φύσης και ανταποκρίνονται στις τοπικές περιβαλλοντικές προτεραιότητες»
  • και"μακροπρόθεσμα έργα που υποστηρίζουν την ανάκαμψη του τοπίου και του οικοσυστήματος."
Όλα αυτά μπορούν να συνοψιστούν με αρκετή ακρίβεια ως «μη γεωργία».

Ναι, η βρετανική κυβέρνηση πληρώνει ενεργά τους αγρότες  για να μην καλλιεργούν και – με πραγματικά οργουελικό τρόπο – το κάνει στο όνομα του «προώθηση της επισιτιστικής ασφάλειας». (Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά με παρόμοια προγράμματα στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο εδώ.)

Πηγαίνει πέρα ​​από το να "λέμε στους ανθρώπους τι να φάνε", στο πεδίο του να βεβαιωθούμε ότι δεν τρώνε καθόλου.



Σχολιάστε το άρθρο μας. 

Αναδημοσιεύστε το ΠΑΝΤΑ με ενεργό link της πηγής.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου