Άντονι Μπλίνκεν προς υπαλλήλους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αντικαταστήστε λέξεις όπως «μητέρα/πατέρας» & «γιος/κόρη» με τις λέξεις «γονέας» & «παιδί». Η Νέα Τάξη προχωρά ακάθεκτη… - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Άντονι Μπλίνκεν προς υπαλλήλους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αντικαταστήστε λέξεις όπως «μητέρα/πατέρας» & «γιος/κόρη» με τις λέξεις «γονέας» & «παιδί». Η Νέα Τάξη προχωρά ακάθεκτη…

Ο Μπλίνκεν με πρόσφατο εσωτερικό σημείωμα έδωσε εντολή στους υπαλλήλους του  Στέιτ Ντιπάρτμεντ να χρησιμοποιούν «ουδέτερη ως προς το φύλο ...

Ο Μπλίνκεν με πρόσφατο εσωτερικό σημείωμα έδωσε εντολή στους υπαλλήλους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να χρησιμοποιούν «ουδέτερη ως προς το φύλο γλώσσα όποτε είναι δυνατόν» για να «δείξουν σεβασμό και να αποφύγουν τις παρεξηγήσεις»…


Ζητά να αντικαθιστούν λέξεις όπως «μητέρα/πατέρας» & «γιος/κόρη» με τις λέξεις «γονέας» & «παιδί»…! «Το φύλο είναι ένα κοινωνικό κατασκεύασμα» - «Η ταυτότητα φύλου ενός ατόμου μπορεί να αντιστοιχεί ή να μην αντιστοιχεί στο φύλο του ατόμου που του αποδόθηκε κατά τη γέννηση»

 

Πηγές: New York Post & National review

Απόδοση & Σχολιασμός: Ελλήνων Αφύπνιση

 

Ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν έδωσε εντολή στους υπαλλήλους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να απόσχουν από τη χρήση όρων φύλου όπως «μητέρα, «πατέρας» και «εργατικό δυναμικό» σε πρόσφατο εσωτερικό σημείωμα, σύμφωνα με έκθεση. 

Ο αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπάιντεν υποστήριξε στο σημείωμα ότι το φύλο είναι ένα κοινωνικό κατασκεύασμα και ότι η ταυτότητα φύλου ενός ατόμου «μπορεί να αντιστοιχεί ή να μην αντιστοιχεί στο φύλο του ατόμου που του αποδόθηκε κατά τη γέννηση», σύμφωνα με την αποστολή της 5ης Φεβρουαρίου.

Το σημείωμα αποκτήθηκε από την National Review και τιτλοφορείται: «Modeling DEIA: Gender Identity Best Practices». 

Ο Μπλίνκεν ενθάρρυνε τους εργαζόμενους του στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ να χρησιμοποιούν «ουδέτερη ως προς το φύλο γλώσσα όποτε είναι δυνατόν» για να «δείξουν σεβασμό και να αποφύγουν τις παρεξηγήσεις». Πρότεινε επίσης στους εργαζόμενους να προσδιορίζουν τις προτιμώμενες αντωνυμίες τους στα email και όταν παρουσιάζονται σε συναντήσεις, σύμφωνα με το ρεπορτάζ . 

Η υπόθεση ότι η ταυτότητα φύλου ενός ατόμου βασίζεται απλώς στην εμφάνιση ή το όνομά του «μπορεί να είναι προβληματική» και να μεταφέρει ένα «επιβλαβές, αποκλειστικό μήνυμα», αναφέρει ο Blinken στο σημείωμα. 

Ωστόσο, ζητά από το προσωπικό να μην «πιέζουν κάποιον να δηλώσει τις αντωνυμίες του».

«Οι κοινώς χρησιμοποιούμενες αντωνυμίες θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν αυτή/την, αυτός/αυτός, αυτοί/αυτοί και ζε/ζιρ», εξηγεί ο υπουργός Εξωτερικών, σημειώνοντας ότι σε ορισμένες περιπτώσεις οι άνθρωποι χρησιμοποιούν μια ποικιλία αντωνυμιών ή αποδέχονται όλες τις αντωνυμίες. 

«Αυτή είναι μια προσωπική απόφαση που πρέπει να γίνει σεβαστή», έγραψε ο Blinken. 

Οι όροι που χρησιμοποιούνται συνήθως όπως «εργατικό δυναμικό», «παιδιά», «κυρίες και κύριοι», «μητέρα/πατέρας», «γιος/κόρη» και «άνδρας σύζυγος/γυναίκα σύζυγος» θα πρέπει να αποφεύγονται, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και να αντικαθίστανται με λέξεις όπως «εργατικό δυναμικό», «όλοι», «λαοί», «όλοι εσείς», «γονέας», «παιδί», «σύζυγος» ή σύντροφος».

Πρέπει ακόμη να αποφεύγονται όροι όπως «manpower» («ανθρώπινο δυναμικό»), «you guys» (που απευθύνεται σε άνδρες), «ladies and gentlemen» («κυρίες και κύριοι»), «son/daughter» («γιος/κόρη») και «husband/wife» («ο/η σύζυγος»).

«Όταν μιλάτε, αποφύγετε να χρησιμοποιείτε φράσεις όπως «γενναίοι άνδρες και γυναίκες στην πρώτη γραμμή», συνεχίζει το σημείωμα, προτείνοντας «χρησιμοποιήστε λιγότερο συγκεκριμένη γλώσσα όπως «γενναίοι πρώτοι ανταποκριτές», «γενναίοι στρατιώτες» ή «γενναίοι πράκτορες του DS». 

Τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με το National Review, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προσέλαβε έναν επικεφαλής «υπεύθυνο για τη διαφορετικότητα και την ένταξη», διόρισε έναν «ειδικό εκπρόσωπο για τη φυλετική ισότητα και δικαιοσύνη» και όρισε έναν «ειδικό απεσταλμένο για την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Λεσβιών, των ομοφυλόφιλων, των αμφιφυλόφιλων, των τρανσέξουαλ, Queer και Intersex Πρόσωπα." Το τμήμα έχει επίσης ανακοινώσει έναν δείκτη τρίτου φύλου στα διαβατήρια για άτομα που δεν ταυτίζονται ως άνδρες ή γυναίκες. σχεδίασε να πραγματοποιήσει μια δεκαήμερη εκδήλωση μετά τη λήξη του ωραρίου για να εκπαιδεύσει το προσωπικό σχετικά με θέματα «διαφορετικότητας, ισότητας, ένταξης και προσβασιμότητας»…

Δύο από τα πρώτα εκτελεστικά διατάγματα που υπέγραψε ο Τζο Μπάιντεν ως πρόεδρος επικεντρώθηκαν στην «Προώθηση της φυλετικής ισότητας και υποστήριξης για τις υποεξυπηρετούμενες κοινότητες μέσω της ομοσπονδιακής κυβέρνησης» και «Πρόληψη και καταπολέμηση των διακρίσεων με βάση την ταυτότητα φύλου ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό»…

Σχόλιο Ελλήνων Αφύπνιση: Όπως ο καθένας πλέον μπορεί να αντιληφθεί, οι εξελίξεις στην Ελλάδα δεν είναι και δεν ήταν ποτέ άσχετες με τις επιδιώξεις των Η.Π.Α. Όπως σε όλα τα επίπεδα, έτσι και στη προσπάθεια καταστροφής του θεσμού της οικογένειας. Πόσο ασύνδετα άραγε είναι γεγονότα όπως…η εκλογή Κασελάκη στο ΣΥΡΙΖΑ, με τις δεδομένες σεξουαλικές προτιμήσεις, με την σχεδόν ταυτόχρονη ψήφιση νόμου για γάμο και τεκνοθεσία από ομοφυλόφιλα ζευγάρια που ήρθε στη Βουλή από τον κ. Μητσοτάκη μόλις λίγους μήνες μετά…; Πόσο ασύνδετα είναι όλα αυτά με τις προτροπές Μπλίνκεν στο εσωτερικό των Η.Π.Α που ήρθαν στη δημοσιότητα με τά τη διαρροή αυτού του εγγράφου; Πότε οι ίδιες προτροπές θα εμφανισθούν ως εσωτερικό έγγραφο ανάμεσα σε υπηρεσίες και στην Ελλάδα…;Σχολιάστε το άρθρο μας. 

Αναδημοσιεύστε το ΠΑΝΤΑ με ενεργό link της πηγής.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου