Η «ροζ» Βουλή υπερψήφισε τον «γάμο και την τεκνοθεσία από ομοφυλόφιλα ζευγάρια». «Περήφανος» δηλώνει ο Μητσοτάκης αν και ουσιαστικά έχασε τη δεδηλωμένη με μόνο 107 βουλευτές της ΝΔ να έχουν ψηφίσει «Ναι» - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η «ροζ» Βουλή υπερψήφισε τον «γάμο και την τεκνοθεσία από ομοφυλόφιλα ζευγάρια». «Περήφανος» δηλώνει ο Μητσοτάκης αν και ουσιαστικά έχασε τη δεδηλωμένη με μόνο 107 βουλευτές της ΝΔ να έχουν ψηφίσει «Ναι»

  Η κυβέρνηση έχασε ουσιαστικά την δεδηλωμένη – Μόνο 107 της ΝΔ ψήφισαν «Ναι». Στη πραγματικότητα μιλάμε για Βατερλώ της κυβέρνησης Μητσοτάκ...

 





Η κυβέρνηση έχασε ουσιαστικά την δεδηλωμένη – Μόνο 107 της ΝΔ ψήφισαν «Ναι». Στη πραγματικότητα μιλάμε για Βατερλώ της κυβέρνησης Μητσοτάκη. «Περήφανος» δηλώνει ο Μητσοτάκης στην πρώτη του ανάρτηση μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου - «Είμαστε περήφανοι, το νομοσχέδιο είναι ορόσημο για τα ανθρώπινα δικαιώματα»

 

H παράδοση ανήλικων παιδιών σε ΛΟΑΤΚΙ+ μέσω της αναγνώρισης του «γάμου» τους ψηφίστηκε μόλις από τα 2/3 της ΚΟ της ΝΔ και τμήμα των ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ - Μόνο η Πλεύση Ελευθερίας ψήφισε συνολικά «Ναι». Δεν έχει προηγούμενο τέτοιο φιάσκο σε ολόκληρη την μεταπολίτευση!

 

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο που μεταξύ άλλων αφορά στον γάμο και την τεκνοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια, το οποίο, υπερψηφίστηκε επί της αρχής, παρά τις ποικίλες αντιδράσεις ακόμη και από μέλη της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

H Eλλάδα είναι πλέον η 37η χώρα στον κόσμο και 16η στην Ε.Ε που αναγνώρισε την ισότητα στο γάμο, με την τροποποίηση του άρθρου 1350 του Αστικού Κώδικα και την εισαγωγή του κανόνα ότι ο γάμος συνάπτεται μεταξύ δύο προσώπων ίδιου ή διαφορετικού φύλου. Το νομοσχέδιο «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις», έγινε δεκτό, επί της αρχής, από την ολομέλεια με 176 «ναι», 76 «όχι» και 2 «παρών»

Με 176 ψήφους πέρασε το νομοσχέδιο για τον “γάμο” και την τεκνοθεσία των ΛΟΑΤΚΙ+ με την κυβερνητική πλευρά να βασίζεται στις ψήφους ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέας Αριστεράς και Πλεύσης Ελευθερίας για να καταφέρει να το κάνει νόμο του κράτους.

76 ήταν τα «όχι» και δύο δήλωσαν «παρών» ενώ τις 46 έφτασαν οι αποχές.

Aναλυτικά: Ψήφισαν 254 βουλευτές, οι 176 εκ των οποίων ψήφισαν «ναι», οι 76 «όχι» και οι άλλοι δύο «παρών».

Από τη ΝΔ 51 βουλευτές ψήφισαν «ΟΧΙ» ή απείχαν. 

Απουσίασαν συνολικά 45 βουλευτές, ενώ  την Πλεύση Ελευθερίας να είναι η μόνη από τις παρατάξεις που στήριξαν και επισήμως το επίμαχο αυτό νομοσχέδιο, που είδε σύσσωμα τα έξι μέλη της κοινοβουλευτικής της ομάδας να το υπερψηφίζουν.

Είναι απίστευτο και πρωτοφανές, αλλά η ονομαστική ψηφοφορία δεν ανακοινώθηκε σε ότι αφορά τα ονόματα των ψηφισάντων! Θα ανακοινωθεί μάλλον αύριο!

Δείτε το τελικό αποτέλεσμα:



Η ονομαστική ψηφοφορία ξεκίνησε λίγο πριν τις 23:00 με το νομοσχέδιο να καταψηφίζεται συνολικά από Ελληνική Λύση, τη Νίκη και τους Σπαρτιάτες αλλά και πολλούς βουλευτές.

Άλλοι δε αποφάσισαν την αποχή για να μην δημιουργήσουν πρόβλημα στις κομματικές τους ομάδες.

Μετά από συζήτηση δύο ημερών οι βουλευτές ψήφισαν αλλά η ψηφοφορία επιλέχθηκε να είναι ψηφιακή και δεν ακούστηκε ο κατάλογος των ονομάτων καθώς πολλοί δεν θα ήθελαν να υπάρχει ηχητικό βίντεο με αναφώνηση του ονόματός τους και την λέξη “ΝΑΙ”.


Από το ΠΑΣΟΚ αρνήθηκαν 11 βουλευτές να το ψηφίσουν και απείχαν. Είναι οι:

Λιακούλη,
Χνάρης,
Καζάνη,
Πουλάς,
Μιχαηλίδης,
Παρασκευαΐδης,
Σταράκα,
Κωνσταντινόπουλος,
Μπαράν,
Πανάς,
Νικολαΐδης

Απόντες οι δύο μειονοτικοί βουλευτές της Νέας Αριστεράς, που είχαν προειδοποιήσει ότι δεν θα το ψήφιζαν.

Συνολικά πήραν μέρος στην ψηφοφορία 254 βουλευτές.

Το άρθρο 1 (σκοπός του νομοσχεδίου) ψηφίστηκε με 176 «ναι», 77 «όχι» και 1 «παρών»

Το άρθρο 2 (αντικείμενο) ψηφίστηκε με 176 «ναι», 77 «όχι» και 1 «παρών»

Το άρθρο 3 (Σύναψη γάμου από πρόσωπα του ίδιου φύλου - Τροποποίηση παρ. 1 άρθρου 1350 Αστικού Κώδικα) ψηφίστηκε με 176 «ναι», 77 «όχι» και 1 παρών

Το άρθρο 4 ( Απάλειψη διάκρισης λόγω φύλου κατά τον νομοθετικό ορισμό του επωνύμου των τέκνων σε περίπτωση μη επιλογής εκ μέρους των γονέων - Τροποποίηση παρ. 3 άρθρου 1505 Αστικού Κώδικα) ψηφίστηκε με 198 «ναι», 55 «όχι» και 1 «παρών»

Το άρθρο 5 (Καθορισμός υπόχρεων προς δήλωση των γεννήσεων - Αντικατάσταση άρθρου 21 ν. 344/1976) ψηφίστηκε με 198 «ναι», 55 «όχι» και 1 «παρών»

Το άρθρο 6 (Επέκταση παροχών και προνομίων σε ομόφυλους συζύγους και γονείς - Προσθήκη άρθρου 228 Α, παρ. 4 στο άρθρο 220 και παρ. 3 στο άρθρο 226 Κώδικα Ατομικού Εργατικού Δικαίου, παρ. 3Α στο άρθρο 151 ν. 5078/2023) ψηφίστηκε με 177 «ναι», 77 «όχι» και κανένα «παρών»

Το άρθρο 7 (Προστασία από την απόλυση των ομόφυλων γονέων - Προσθήκη παρ. 4 στο άρθρο 281 του Κώδικα Ατομικού Εργατικού Δικαίου) ψηφίστηκε με 177 «ναι», 56 «όχι» και 21 «παρών»

Το άρθρο 8 ( Εφαρμογή άλλων διατάξεων περί αξιώσεων, παροχών και προνομίων των συζύγων και γονέων) ψηφίστηκε με 198 «ναι», 55 «όχι» και κανένα «παρών»

Το άρθρο 9 ( Εφαρμογή της αρχής της ίσης μεταχείρισης στους τομείς της κοινωνικής προστασίας, της εκπαίδευσης και της πρόσβασης στη διάθεση και παροχή αγαθών και υπηρεσιών - Τροποποίηση άρθρου 1 και παρ. 2 και 4 άρθρου 3 ν. 4443/2016) ψηφίστηκε με 199 «ναι», 55 «όχι» και κανένα «παρών»

Το άρθρο 10 ( Ρυθμίσεις περιπτώσεων προϋφιστάμενου γάμου προσώπων ίδιου φύλου που τελέστηκε στο εξωτερικό ) ψηφίστηκε με 175 «ναι», 78 «όχι» και 1 «παρών»

Το άρθρο 11 ( Γονεϊκή σχέση που έχει δημιουργηθεί στο εξωτερικό) ψηφίστηκε με 172 «ναι», 81 «όχι» και 1 «παρών»

Το άρθρο 12(Εξουσιοδοτικές διατάξεις ) ψηφίστηκε με 176 «ναι», 76 «όχι» και 2 «παρών»

Το άρθρο 13 (Αναδρομική ισχύς γάμου σε περίπτωση προηγούμενης σύναψης συμφώνου συμβίωσης) ψηφίστηκε 176 «ναι», 77 «όχι» και 1 «παρών»

Το άρθρο 14 (Καταργούμενες διατάξεις - Κατάργηση παρ. 3 άρθρου 3 ν. 4491/2017) ψηφίστηκε με 177 «ναι», 76 «όχι» και 1 «παρών»

Το ακροτελεύτειο άρθρο ψηφίστηκε με 177 «ναι», 76 «όχι» και 1 «παρών»


«Περήφανος» δηλώνει ο Μητσοτάκης στην πρώτη του ανάρτηση μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου

Για το «χαστούκι» που έφαγε από τους βουλευτές του που καταψήφισαν ή απείχαν είναι περήφανος;

«Στόχος επετεύχθη. Πάμε παρακάτω» ήταν το σχόλιο του πρωθυπουργού ο οποίος όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για την στάση του Αντώνη Σαμαρά ανέφερε: «Αφού είπαμε ότι ο καθένας έχει την άποψή του».

Αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τους γάμους και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε να κάνει την πρώτη του ανάρτηση σε πανηγυρικό τόνο.

«Είμαστε περήφανοι, το νομοσχέδιο είναι ορόσημο για τα ανθρώπινα δικαιώματα»

«Στόχος επετεύχθη, πάμε παρακάτω» ήταν το σχόλιο του πρωθυπουργού μετά το πέρας της διαδικασίας - Το νομοσχέδιο αντικατοπτρίζει μια Ελλάδα προοδευτική, δημοκρατική, προσηλωμένη στις ευρωπαϊκές αξίες ανέφερε σε ανάρτησή του...

Δηλώνοντας «περήφανος» έγραψε:

«Σήμερα η Ελλάδα γίνεται η 16η χώρα της ΕΕ που νομοθετεί την ισότητα στον γάμο. Είμαστε περήφανοι γιατί το Ν/Σ που ψηφίσαμε αποτελεί ορόσημο για τα ανθρώπινα δικαιώματα και αντικατοπτρίζει τη σημερινή Ελλάδα: μια προοδευτική, δημοκρατική χώρα, προσηλωμένη στις ευρωπαϊκές αξίες».

Προφανώς το ίδιο περήφανος θα είναι και για το γεγονός ότι είκοσι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ψήφισαν «όχι», ενώ 31 απείχαν! Αλλά σίγουρα πρέπει να είναι περήφανος που κάνει πράξη τις επιταγές του WEF και της Νέας Τάξης. Οι Ευρωεκλογές είναι κοντά...ΑΝ ο ελληνικός λαός αφυπνισθεί ποτέ θα δώσει την απάντηση. Αν όχι, θα συνεχίσουμε τη πορεία προς τη καταστροφή του έθνους ακάθεκτοι...



 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου