Η εκπρόσωπος της Σερβίας εξευτέλισε τη Μπακογιάννη. Εγκληματικό λάθος της Ελλάδας η πρόταση ένταξής του Κοσόβου στην Ευρώπη – Η ΝΔ βάζει φωτιά στα Βαλκάνια εξοργίζοντας τη Σερβία (Video) - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η εκπρόσωπος της Σερβίας εξευτέλισε τη Μπακογιάννη. Εγκληματικό λάθος της Ελλάδας η πρόταση ένταξής του Κοσόβου στην Ευρώπη – Η ΝΔ βάζει φωτιά στα Βαλκάνια εξοργίζοντας τη Σερβία (Video)

Η Σερβία υποστηρίζει πως η αποδοχή της μη αναγνωρισμένης περιοχής του Κοσόβου θα θεωρηθεί βήμα προς την αναγνώριση κυριαρχίας. Η ΝΔ του κ. ...




Η Σερβία υποστηρίζει πως η αποδοχή της μη αναγνωρισμένης περιοχής του Κοσόβου θα θεωρηθεί βήμα προς την αναγνώριση κυριαρχίας. Η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη στερεί από την Ελλάδα σημαντικές ιστορικά φιλικές χώρες. Μετά τη Ρωσία και τον αραβικό κόσμο η Ελλάδα χάνει και τη φιλία της Σερβίας καθώς η κ. Μπακογιάννη αποφάσισε να γνωμοδοτήσει θετικά για την ένταξη του Κοσόβου στον Οργανισμό.


Η εκπρόσωπος της Σερβίας Biljana Pantić Pilja σε ένα video «φωτιά» μέσα από τη συνεδρίαση χαρακτήρισε την εισηγήτρια Ντόρα Μπακογιάννη «υποκρίτρια», προσθέτοντας πως η Σερβία είναι «ένα μικρό έθνος αλλά δεν θα παραδοθεί ποτέ», ενώ απευθυνόμενη προς το μέρος της επεσήμανε πως «Με αυτό που κάνετε θα ανοίξετε το Κουτί της Πανδώρας», τονίζοντας ότι θα υπάρξουν συνέπειες και για την Ελλάδα, εννοώντας φυσικά τη Κύπρο…


Οργή επικρατεί στη Σερβία με την Ελλάδα και την κυβέρνηση της ΝΔ καθώς η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης ψήφισε υπέρ της ένταξης του Κοσόβου στον οργανισμό, φέρνοντας την περιοχή αυτή ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη αυτού του στόχου.

Από την Ελλάδα υπέρ ψήφισαν η Ντόρα Μπακογιάννη, η Άννα Ευθυμίου, ο Γεώργιος Σταμάτης και ο Ευριπίδης Στυλιανίδης της ΝΔ ενώ καταψήφισε η Νίνα Κασιμάτη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ψηφοφορία έλαβε χώρα μετά από την απόρριψη τροπολογιών που προτάθηκαν από τη Σερβία, Ιταλούς και Ούγγρους βουλευτές, οι οποίες ζητούσαν την ίδρυση της Ένωσης Δήμων με Σερβική πλειοψηφία ως προϋπόθεση για την ένταξη.

Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης ενέκρινε το πόρισμα της Ντόρας Μπακογιάννη για το Κόσοβο. Για «φεστιβάλ υποκρισίας» κάνει λόγο ο Βούτσεβιτς

Υπερψηφίστηκε τη Τρίτη (16/4) με 131 ψήφους υπέρ, 29 κατά και 11 αποχές το αίτημα του Κοσόβου για ένταξη στο Συμβούλιο της Ευρώπης από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του οργανισμού, απόφαση που προκάλεσε τη δυσαρέσκεια της πολιτικής ηγεσίας της Σερβίας.

Στην ουσία η Κοινοβουλευτική Συνέλευση ενέκρινε το πόρισμα της εισηγήτριας Ντόρας Μπακογιάννη όπου αναφέρεται ότι το Κόσοβο πληροί τους όρους για την ένταξή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Την οριστική απόφαση θα λάβει το Συμβούλιο Υπουργών του οργανισμού που θα συνεδριάσει στις 16 Μαΐου.

Ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας και πρωθυπουργός Μίλος Βούτσεβιτς χαρακτήρισε «φεστιβάλ υποκρισίας» τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, επισημαίνοντας ότι καταπατήθηκαν βασικές αρχές λειτουργίας του οργανισμού με την αποδοχή αιτήματος ένταξης από μία οντότητα που δεν αποτελεί κράτος-μέλος του ΟΗΕ.

Ανάλογη ήταν και η αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς.

«Για πρώτη φορά στην Ιστορία, προτείνεται η ένταξη στο Συμβούλιο της Ευρώπης σε κάτι που δεν είναι κράτος και δεν πληροί τις βασικές προϋποθέσεις στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών. Αντίθετα, εδώ και 11 χρόνια αρνείται να σχηματίσει την Ένωση Σερβικών Δήμων, που είναι διεθνής του υποχρέωση, και εφαρμόζει πολιτική τρόμου κατά του σερβικού λαού και εθνοκάθαρσης. Με αυτή την απόφαση, που επιβλήθηκε από τα ισχυρά κράτη υπονομεύονται τα ίδια τα θεμέλια του Συμβουλίου της Ευρώπης και η διεθνής έννομη τάξη» αναφέρει στη δήλωσή του ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς.

Εκπρόσωπος της Σερβίας Biljana Pantić Pilja: Υποκρίτρια η Μπακογιάννη

Η εκπρόσωπος της Σερβίας Biljana Pantić Pilja χαρακτήρισε την εισηγήτρια Ντόρα Μπακογιάννη «υποκρίτρια», προσθέτοντας πως η Σερβία είναι «ένα μικρό έθνος αλλά δεν θα παραδοθεί ποτέ».

Η πρόεδρος των Σέρβων ευρωβουλευτών στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση αντιτάχθηκε στην έκθεση της Ντόρας Μπακογιάννη τονίζοντας ότι η Σερβία θεωρεί το Κόσσοβο «αναπόσπαστο μέρος της». «Είμαστε μια μικρή χώρα, αλλά έχουμε ακεραιότητα. Η Σερβία δεν θα είναι μέρος ενός θεσμού που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο» τόνισε.

Η Μπιλιάνα Πάντιτς Πίλια αποκάλεσε την Ντόρα Μπακογιάννη ανέντιμη και υποκρίτρια. «Με αυτό που κάνετε θα ανοίξετε το Κουτί της Πανδώρας», είπε η Σέρβα βουλευτής απευθυνόμενη στην Ντ. Μπακογιάννη τονίζοντας ότι θα υπάρξουν συνέπειες και για την Ελλάδα.

Στην ομιλία της η Ντόρα Μπακογιάννη είχε πει ότι «παρά τις σημαντικές ελλείψεις στην εφαρμογή, οι νομικοί κανόνες του Κοσσυφοπεδίου είναι γενικά σύμφωνοι με τα διεθνή πρότυπα»«Το Κοσσυφοπέδιο μπορεί να θεωρηθεί ως μια λειτουργική, κοινοβουλευτική δημοκρατία με ισχυρές εγγυήσεις για την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και βασικά ανθρώπινα δικαιώματα που κατοχυρώνονται στο Σύνταγμα», είπε η Μπακογιάννη. «Η επέκταση της δικαιοδοσίας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου προς το Κοσσυφοπέδιο θα συνέβαλε σημαντικά στον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Υπενθυμίζεται ότι στις  27 Μαρτίου παρά την καταψήφιση της Σερβίας και δύο άλλων χωρών, η Επιτροπή Πολιτικής και Δημοκρατίας του Συμβουλίου της Ευρώπης ενέκρινε την έκθεση της εισηγήτριας Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία υποστήριξε ότι η χώρα έχει εκπληρώσει τις προϋποθέσεις για να γίνει μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης…


Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου