Ισλαμιστική επίδειξη ισχύος στη Γερμανία. Πλήθος ισλαμιστών ζητούν δημιουργία Χαλιφάτου στη χώρα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στο Αμβούργο (Video's) - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ισλαμιστική επίδειξη ισχύος στη Γερμανία. Πλήθος ισλαμιστών ζητούν δημιουργία Χαλιφάτου στη χώρα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στο Αμβούργο (Video's)

  Πάνω από 1.100 διαδηλωτές, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των αρχών,  έδωσαν το παρών σε συγκέντρωση ισλαμιστών στη Γερμανία, εν μέσω παγκ...

 




Πάνω από 1.100 διαδηλωτές, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των αρχών,  έδωσαν το παρών σε συγκέντρωση ισλαμιστών στη Γερμανία, εν μέσω παγκόσμιων διαδηλώσεων κατά του Ισραήλ, απαιτώντας την ίδρυση χαλιφάτου στη χώρα. Η οργάνωση πίσω από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ονομάζεται «Muslim Interaktiv» και παρακολουθείται από τις αρχές αλλά δεν έχουν κινηθεί διαδικασίες απαγόρευσης της.

 

Θα αφυπνιστεί η Ευρώπη; Το ζήτημα που υπήρξε και θα έπρεπε να έχει σημάνει καμπάνες σε ολόκληρη την Ευρώπη είναι ότι σε αυτή τη κινητοποίηση οι ισλαμιστές διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στο Αμβούργο της Γερμανίας ζητούσαν επιτακτικά τον ερχομό του ισλαμικού φονταμενταλισμού στη χώρα με συνθήματα όπως «Το χαλιφάτο είναι η λύση»…

 

 

Πηγές: Bild - Nius.de - WELT Fox News

Απόδοση & Επιμέλεια: Ελλήνων Αφύπνιση

 

Χιλιάδες ισλαμιστές διαδήλωσαν στο Αμβούργο της Γερμανίας. Απαιτούσαν την ίδρυση χαλιφάτου στη χώρα. Η οργάνωση πίσω από τη διαμαρτυρία ονομάζεται Muslim Interaktiv και παρακολουθείται από τις αρχές αλλά δεν απαγορεύεται

Σε μια ισλαμιστική επίδειξη ισχύος , περίπου 1.100 διαδηλωτές εισέβαλαν στους δρόμους στην περιοχή St. Georg του Αμβούργου το Σάββατο (27 Απριλίου) απαιτώντας την ίδρυση ενός Χαλιφάτου στη Γερμανία. Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, η εκδήλωση οργανώθηκε από ένα άτομο με το όνομα Raheem Boateng που συνδέεται με μια « καθιερωμένη εξτρεμιστική ομάδα », την Muslim Interaktiv. Η ριζοσπαστική ισλαμιστική ομάδα μοιράστηκε επίσης βίντεο από τη συγκέντρωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

 

Περισσότεροι από 1.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Αμβούργο της Γερμανίας για να συμμετάσχουν σε διαδήλωση ισλαμιστών το Σαββατοκύριακο, μετέδωσαν γερμανικά μέσα ενημέρωσης.




Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Die Welt, σε φωτογραφίες και τα βίντεο που έχουν γίνει viral, φαίνεται ο ισλαμικός όχλος να διαδηλώνει στην πολυσύχναστη οδό Steindamm στο κέντρο της πόλης του Αμβούργου. Οι μουσουλμάνοι διαδηλωτές κρατούσαν διάφορα πανό με ακραία ισλαμιστικά συνθήματα για την υποστήριξη του ισλαμικού φονταμενταλισμού. Οι αφίσες και τα πλακάτ έγραφαν μεταξύ άλλων: «Γερμανία = δικτατορία αξιών», « Kalifat ist die Lösung » (Μετάφραση – «Το χαλιφάτο είναι η λύση») και «Η Παλαιστίνη κέρδισε τον πόλεμο της πληροφορίας». Οι διαδηλωτές φώναξαν επίσης «Allahu Akbar», που σημαίνει «ο Θεός είναι μεγάλος», στα αραβικά, σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης.


Οι συμμετέχοντες σε μια ισλαμιστική διαδήλωση κρατούν μια αφίσα με το σύνθημα «Το χαλιφάτο είναι η λύση». 

 

Η διαμαρτυρία φέρεται να οργανώθηκε από μια ομάδα που ονομάζεται Muslim Interaktiv. Σύμφωνα με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της οργάνωσης, η διαμαρτυρία είχε σκοπό να σταθεί ενάντια στη «δαιμονοποίηση όλης της ισλαμικής ζωής στη Γερμανία».

Όπως αναφέρουν γερμανικά μέσα ενημέρωσης, οι ομιλητές ζήτησαν την ίδρυση ισλαμικού χαλιφάτου στη Γερμανία. Σε ένα από τα viral βίντεο, ένας ομιλητής μπορεί να ακουστεί να περιγράφει το χαλιφάτο ως ένα «σύστημα που… παρέχει ασφάλεια» αλλά «μισείται» και «δαιμονοποιείται» στη Γερμανία, το οποίο επευφημείται από τον όχλο με τις φωνές «Αλλάχου Άκμπαρ».

«Θα υψώσουμε τις φωνές μας μαζί, inshallah», έγραφε μια μεταφρασμένη ανάρτηση στο X. «Μαζί ενάντια στο ισλαμοφοβικό ρεπορτάζ, τόσο τις τελευταίες εβδομάδες όσο και τους τελευταίους μήνες». Η ριζοσπαστική ισλαμιστική ομάδα μοιράστηκε επίσης βίντεο από τη συγκέντρωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως αναφέρουν γερμανικά μέσα ενημέρωσης, ο διοργανωτής της συγκέντρωσης ισλαμιστών αναγνωρίστηκε από την Hamburger Morgenpost ως ο Joe Adade Boateng (25) που αυτοαποκαλείται Raheem Boateng. Ο Μπόατενγκ είναι Γερμανός πολίτης που ασπάστηκε το Ισλάμ το 2015 και τώρα είναι αυτοαποκαλούμενος ιμάμης. Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Hamburger Abendblatt», ο 25χρονος σπουδάζει καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου, αλλά στο Instagram και στο TikTok κάνει κανονική ισλαμιστική προπαγάνδα…

Διαδίδει αυτό που η εφημερίδα περιέγραψε ως « ισλαμιστική προπαγάνδα » στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένου του TikTok. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, ο άνδρας είναι επίσης μέλος της Muslim Interaktiv – μιας οργάνωσης που έχει επίσημα χαρακτηριστεί από την Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας (BfV) ως «καθιερωμένη εξτρεμιστική ομάδα». Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το καθεστώς δεν οδηγεί σε αυτόματη απαγόρευση στη Γερμανία. Ωστόσο, επιτρέπει στους αξιωματούχους ασφαλείας να λαμβάνουν μέτρα κατά των μελών του πρακτορείου με όλα τα διαθέσιμα εργαλεία πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένης της κρυφής παρακολούθησης, των εμπιστευτικών πληροφοριοδοτών και των τηλεφωνικών υποκλοπών.

Οι διαδηλώσεις στο Αμβούργο έγιναν καθώς οι διαδηλώσεις κατά του Ισραήλ έχουν ενταθεί σε όλο τον κόσμο, ενώ ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς πλησιάζει τον όγδοο μήνα του. Στις ΗΠΑ, διαδηλωτές στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν και σε άλλα σχολεία έχουν στήσει σκηνές στα τετράγωνα των πανεπιστημίων τους ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους.


Οι συμμετέχοντες σε μια ισλαμιστική διαδήλωση κρατούν στον αέρα μια αφίσα με το σύνθημα «Andersdenken: Όχι στη Γερμανία».


Γερμανίδα Υπουργός Εσωτερικών: Δύσκολα αποδεκτή η ισλαμιστική επίδειξη του Αμβούργου

Η Γερμανίδα Υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ κάλεσε την αστυνομία να ενεργήσει σθεναρά σε περίπτωση που διαπραχθούν εγκλήματα κατά τη διάρκεια πολιτικών διαδηλώσεων.

Ο Faeser μιλούσε μετά από μια συγκέντρωση περισσότερων από 1.000 ισλαμιστών στο Αμβούργο το Σάββατο, η οποία πέρασε ειρηνικά, αλλά όπου ακούστηκαν ισχυρισμοί για αντιισλαμικές πολιτικές και αντι-ισλαμική εκστρατεία μέσων ενημέρωσης στη Γερμανία.

Κάποιοι έφεραν αφίσες που έγραφαν «Το χαλιφάτο είναι η λύση» ή «Γερμανία - μια δικτατορία αξιών».

"Το να βλέπουμε μια ισλαμιστική διαδήλωση αυτού του είδους στους δρόμους μας είναι δύσκολο. Είναι καλό που η αστυνομία του Αμβούργου αντιμετώπισε το έγκλημα με μεγάλη παρουσία", είπε σε δηλώσεις της στην εφημερίδα Tagesspiegel που θα δημοσιευτεί τη Δευτέρα.

Η κόκκινη γραμμή στην οποία έληξε η προστασία του δικαιώματος του συνέρχεσθαι και της ελευθερίας του λόγου από τη Γερμανία έπρεπε να είναι σαφής, είπε.

"Καμία προπαγάνδα τρομοκρατίας για τη Χαμάς, καμία ρητορική μίσους που απευθύνεται στους Εβραίους. Εάν συμβούν εγκλήματα όπως αυτό, πρέπει να υπάρξει άμεση και δυναμική επέμβαση στις διαδηλώσεις", δήλωσε ο Φέιζερ στην εφημερίδα του Βερολίνου.

Σύμφωνα με τις αρχές του Αμβούργου, τα άτομα που καταγράφουν τη διαδήλωση εκ των προτέρων, όπως απαιτείται από τη γερμανική νομοθεσία, βρίσκονται κοντά στην ομάδα Muslim Interaktiv, η οποία έχει χαρακτηριστεί από τις υπηρεσίες πληροφοριών ως εξτρεμιστική.

Οι αρχές ασφαλείας παρακολουθούσαν ισλαμιστικές οργανώσεις, είπε ο Faeser. Μετά τις γερμανικές απαγορεύσεις για την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς και την ομάδα Samidoun, η οποία υποστηρίζει Παλαιστίνιους κρατούμενους, άλλες ομάδες παρακολουθούνταν, είπε.

«Άλλες ομάδες που προκαλούν συναισθήματα, ριζοσπαστικοποιούν και στρατολογούν νέους ισλαμιστές παρακολουθούνται επίσης από τις αρχές ασφαλείας μας», είπε. Αυτό περιελάμβανε την ομάδα στη διαδήλωση του Αμβούργου.



Σχολιάστε το άρθρο μας

Αναδημοσιεύστε το ΠΑΝΤΑ με ενεργό link της πηγής


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

1 σχόλιο

  1. ΚΡΑΤΟΣ ΕΝ ΚΡΑΤΗ !!!! ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΑΥΤΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου