Έρχονται κατά χιλιάδες οι παράνομοι μετανάστες: 18.000 λαθρομετανάστες μπήκαν στην Ελλάδα από την αρχή του έτους σύμφωνα με τη FRONTEX και η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν «βλέπει» τίποτα... - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Έρχονται κατά χιλιάδες οι παράνομοι μετανάστες: 18.000 λαθρομετανάστες μπήκαν στην Ελλάδα από την αρχή του έτους σύμφωνα με τη FRONTEX και η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν «βλέπει» τίποτα...

  Χιλιάδες οι Αφγανοί στην Τουρκία με προορισμό την Ελλάδα. Εκτός ελέγχου οι ροές λαθρομεταναστών όχι μόνο στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ...

 


Χιλιάδες οι Αφγανοί στην Τουρκία με προορισμό την Ελλάδα. Εκτός ελέγχου οι ροές λαθρομεταναστών όχι μόνο στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου καθώς φτάνουν έως τις ακτές της Πελοποννήσου. Το Λιμενικό Σώμα δυστυχώς περιορίζεται σε ρόλο διεκπεραιωτή και μεταφορέα αλλοδαπών αφού οι τελευταίοι συνήθως έχουν ήδη αποβιβαστεί στις ελληνικές ακτές και «αναγκάζονται» να ειδοποιήσουν οι ίδιοι τις «Ελληνικές Αρχές» για να τρέξουν να τους παραλάβουν...! Είπαμε, η «ενσωμάτωση» μεταναστών θα «λύσει το δημογραφικό»…


 

Σε ολόκληρη την Ελλάδα γιγαντώνεται το πρόβλημα με τη κυβέρνηση να κάνει ότι δεν βλέπει και δεν ακούει τίποτα. Σε διάστημα μόλις δύο ημερών 22-23 Μάιου, συνολικά 205 αλλοδαποί μουσουλμάνοι έφτασαν στην Ελλάδα, όπου υπέβαλαν την απαραίτητη αίτηση ασύλου προκειμένου να εγκατασταθούν μόνιμα. Και ταυτόχρονα αυξάνεται η εγκληματικότητα από αυτούς τους ανθρώπους σε κεντρικά σημεία της χώρας και τα θύματα λυπούνται τους θύτες όταν είναι μετανάστες και ενώ τους αναγνωρίζουν...δεν τους καταγγέλλουν...

 

Το Λιμενικό Σώμα δυστυχώς περιορίζεται σε ρόλο διεκπεραιωτή και μεταφορέα αλλοδαπών τις περισσότερες φορές αφού οι τελευταίοι έχουν ήδη αποβιβαστεί στις ελληνικές ακτές και αφού δεν έχουμε προβλέψει να έχουμε και μια… επιτροπή υποδοχής, «αναγκάζονται» να ειδοποιήσουν οι ίδιοι τις «Αρχές» για να τρέξουν να τους παραλάβουν...! Ναι, εκεί έχουμε φτάσει με κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία βεβαίως συνεχίζει την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ, ασχέτως με το τι λένε τα Μ.Μ.Ε και οι λοιποί παρατρεχάμενοι της Ν.Δ…

 

Όπως για παράδειγμα στη Κρήτη, όπου νέα «καραβιά» με 37 μετανάστες εντοπίστηκε στα νότια του νησιού…

Νέα φουρνιά μεταναστών νότια της Κρήτης - 37 μετανάστες, Αιγυπτιακής καταγωγής, αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα τοπικού μέσου ενημέρωσης.

Νέα "καραβιά" με μετανάστες την Πέμπτη, στα νότια της Κρήτης, καθώς όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, εντοπίστηκε βάρκα με 37 άτομα, ανοιχτά των Καλών Λιμένων Ηρακλείου. Οι 37 μετανάστες, Αιγυπτιακής καταγωγής, εντοπίστηκαν χθες στα ανοιχτά των Καλών Λιμενών, με εμπορικό πλοίο να τους περισυλλέγει.

Οι 37 αλλοδαποί περισυλλέγησαν από Ναυαγοσωστικό σκάφος λ.σ. και αποβιβάστηκαν με απόλυτη ασφάλεια και ακρίβεια στο λιμάνι των Καλών Λιμένων. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκαν στο Ηράκλειο για τα περαιτέρω: Αίτηση ασύλου και μεταφορά στην ενδοχώρα για μόνιμη εγκατάσταση. Συνελήφθη ο 30χρονος χειριστής του σκάφους γιατί μπήκε… παράνομα στη χώρα, όχι για παράνομη διακίνηση μεταναστών.

Μάλιστα επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία για να μεταφερθούν στο Παλαιό ΚΤΕΛ Ηρακλείου, σύμφωνα με το neakriti.gr.  

Όπως στις 23 Μάιου όταν το Α’ λιμενικό τμήμα Μονεμβασιάς ειδοποιήθηκε από τους ίδιους τους αλλοδαπούς για την αποβίβασή τους στην παραλία «ΔΡΙΜΙΣΚΟΣ» πλησίον της περιοχής Κυπαρισσίου.


Στο σημείο μετέβησαν αμεσότατα στελέχη της λιμενικής αρχής, όπου εντόπισαν 78 άτομα. Οι προαναφερθέντες, με τη συνδρομή προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ., μεταφέρθηκαν σε χώρο προσωρινής φιλοξενίας του δήμου Μονεμβασιάς, ενώ ένας άντρας μεταφέρθηκε στη Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων γιατί δεν αισθανόταν καλά.


Σύμφωνα με τα στοιχεία της FRONTEX μεταξύ Ιανουαρίου και Απριλίου 2024 μπήκαν στην Ελλάδα 17.315 αλλοδαποί από διάφορα σημεία. 

Σημειώνεται πως αυτές οι αφίξεις αφορούν μόνο ένα ποσοστό των συνολικών αφίξεων καθώς υπάρχουν αρκετές χιλιάδων ακόμη που εισβάλλουν στην ελληνική επικράτεια χωρίς να εντοπίζονται.

Παράλληλα εκατοντάδες χιλιάδες αναμένουν τη σειρά τους να έρθουν στην Ελλάδα και οι οποίοι βρίσκονται στην Τουρκία όπως δείχνει και το σχετικό βίντεο. 

Σε μια χώρα η οποία εξαφανίζεται πληθυσμιακά λόγω της υπογεννητικότητας οι εκατοντάδες χιλιάδες αλλοδαπών που έχουν συρρεύσει τα τελευταία χρόνια συνθέτουν ένα σκηνικό πρωτοφανούς πληθυσμιακής αλλοίωσης που δεν ζήσει ποτέ η χώρα από την αρχή της ανεξαρτησίας της 203 χρόνια πριν.

Η κυβέρνηση δεν ασχολείται καθόλου με το θέμα. Το μόνο που κάνει είναι να εκθειάζει την υποτιθεμένη επιτυχημένη πολιτική της στο μεταναστευτικό.

Το “αρμόδιο” υπουργείο κωφεύει.

Στις 23 Μάιου σκάφος της δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, μεταφοράς αλλοδαπών κατάφερε και εντόπισε στη παραλία Παναγιάς της νήσου «ΝΙΜΟΣ» Σύμης, δώδεκα (12) αλλοδαπούς.

Οι αλλοδαποί επιβιβάστηκαν στο σκάφος FRONTEX και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Σύμης. Ο χειριστής του σκάφους, μετά την ασφαλή αποβίβαση των αλλοδαπών, διέφυγε προς τις τουρκικές ακτές.

Επίσης στις 23 Μάιου περιπολικό σκάφος λ.σ. εντόπισε μια πνευστή λέμβο με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Σάμου. Το πλήρωμα του σκάφους περισυνέλλεξε συνολικά δεκαεπτά (17) αλλοδαπούς όλους πάρα πολύ καλά στην υγεία τους και τους μετέφερε στη μαρίνα του Πυθαγορείου.

Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας 39χρονος αλλοδαπός εκ των δεκαεπτά, ως χειριστής της λέμβου, για ¨Παράνομη είσοδος στη χώρα¨.

Οι υπόλοιποι αλλοδαποί παραδόθηκαν σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης και μεταφέρθηκαν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Σάμου καθώς δεν μπήκαν παράνομα στη χώρα. 

Στις 22 Μαΐου έφτασαν στη Χίο αποβιβαζόμενοι οκτώ (08) αλλοδαποί. Συνελήφθη τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ένας 28χρονος αλλοδαπός εκ των 8 αλλοδαπών, για ¨Παράνομη Είσοδος στη χώρα¨, ενώ οι υπόλοιποι επτά θα μεταφερθούν στη συνέχεια στην Αττική καθώς δεν μπήκαν παράνομα στην χώρα.

Στις 22 Μάιου Περιπολικό σκάφος λ.σ. το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, μεταφοράς αλλοδαπών εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, να κινείται χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας με κατεύθυνση προς τη νησίδα «Χονδρός» Σύμης.

Το ταχύπλοο πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς, κατά τη διάρκεια των οποίων προσέκρουσε στο περιπολικό σκάφος, με αποτέλεσμα την πτώση των επιβαινόντων στη θάλασσα. Το περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. περισυνέλεξε είκοσι επτά άτομα (16 άντρες, 5 γυναίκες και 6 ανήλικους), ενώ από το πλήρωμα παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε δύο άτομα.

Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Σύμης, ενώ οι δύο τραυματίες διακομίστηκαν στο Κέντρο Υγείας Σύμης.

Ακολούθως μεταφέρθηκαν με περιπολικό σκάφος, με τη συνοδεία στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη Ρόδο, για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο.

Οι διασωθέντες δήλωσαν ότι είχαν ξεκινήσει τις βραδινές ώρες χθες από την Ντάτσα της Τουρκίας καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των 3.000 δολαρίων έκαστος για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα.

Παρά ταύτα ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία του 59χρονος Τούρκος διακινητής. Την 19η Μαΐου 2024, βρέθηκε σε βραχώδη περιοχή της Σύμης & περισυνελέγη. Δεν έφερε κάποιο έγγραφο ταυτοποίησης. Από καταθέσεις λάθρο, φέρεται να καθόταν στο πιλοτήριο του σκάφους.


Στις 22 Μάιου περιπολικό πλοίο λιμενικού το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία μεταφοράς αλλοδαπών, εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος να κινείται με μεγάλη ταχύτητα χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας, εντός χωρικών υδάτων προς τις νησίδες «ΔΙΑΒΑΤΕΣ» Σύμης.

Το περιπολικό πλοίο προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, στα οποία ο χειριστής του Τ/Χ σκάφους δε συμμορφώθηκε, συνεχίζοντας την πορεία του προς τη βραχώδη ακτή «Άκρας Κεφάλας».

Ακολούθως εντοπίστηκαν συνολικά δεκαπέντε (15) άτομα στην περιοχή Ιεράς Μονής Ρουκουνιώτη. Όλοι τους θα μεταφερθούν στην ενδοχώρα για μόνιμη εγκατάσταση.

Στις 22 Μάιου ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του αρχηγείου λ.σ. για σκάφος με μουσουλμάνους αλλοδαπούς επιβαίνοντες , στη θαλάσσια περιοχή 52 ν.μ. νότια της Κρήτης. 

Τις απογευματινές ώρες χτες, ενημερώθηκε η λιμενική αρχή της Χίου για την ύπαρξη ενός ύποπτου ταχύπλοου σκάφους, το οποίο κινούταν με μεγάλη ταχύτητα προερχόμενο από τις έναντι τουρκικές ακτές με πορεία τις ακτές «Αγίας Ερμιόνης», ανατολικά της Χίου. Στο σημείο μετέβη ένα περιπολικό σκάφος για την παραλαβή των οκτώ αλλοδαπών.

Λαθρομετανάστες κοιμούνται σε αρχαιολογικό χώρο στο κέντρο της Κω.

Σε αρχαιολογικό χώρο (Βωμός του Διονύσου) που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης της Κω κοιμούνται αλλοδαποί, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και μικρά παιδιά.

Εικόνα που προκαλεί θλίψη τόσο για τις συνθήκες που ζουν μικρά παιδιά αλλά και ενήλικες όσο και για την κατάσταση που επικρατεί σε ένα νησί που θέλει να λέγεται κορυφαίος τουριστικός προορισμός (μόνο οι ξενοδοχειακές μονάδες μαρτυρούν κάτι τέτοιο), σημειώνει χαρακτηριστικά το kosnews24.

Συνθήκες τριτοκοσμικές, με το πάρκο που βρίσκεται δίπλα στο 3ο νηπιαγωγείο Κω αλλά και τον αρχαιολογικό χώρο να χρησιμοποιούνται ως μια απέραντη τουαλέτα για τους λαθρομετανάστες και τους πολίτες να ''ψάχνουν'' να μάθουν ποιος έχει την αρμοδιότητα να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο ζήτημα. 

Οι αλλοδαποί πηγαίνουν στο σημείο το βράδυ και λίγο μετά τις 7 το πρωί που ξεκινάει η κίνηση στην πόλη, μαζεύουν τα πράγματά τους, παραμένοντας στην πόλη της Κω, καταλήγει το δημοσίευμα.


Και βέβαια πρέπει να καταλάβουμε ότι για ότι έρχεται στη χώρα μας από την άκρατη λαθρομετανάστευση, τελικά, φταίμε κυρίως εμείς. Και με την ψήφο που δίνουμε στα κόμματα που μεθοδεύουν την αντικατάσταση μας, αλλά και με συμπεριφορές όπως αυτής της κοπέλας που ενώ αναγνώρισε τον Αφγανό που τη γρονθοκόπησε στον πιο κεντρικό δρόμο της Ελλάδας, την Ερμού, δεν τον κατήγγειλε τελικά γιατί τον λυπήθηκε…

Δεν είναι καλοσύνη, είναι αυτοκαταστροφή. Αν δεν καταγγείλει τον θύτη, αύριο θα είναι κάποια άλλη στην θέση της, το αίμα της οποίας θα είναι & στα δικά της χέρια που δεν έκανε τίποτα για να σταματήσει το έγκλημα. Σήμερα είναι το θύμα, αύριο θα είναι συνεργός...



 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας! 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου