Πότε θα λογοδοτήσουν Μητσοτάκης – Γεραπετρίτης για εθνική μειοδοσία; - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Πότε θα λογοδοτήσουν Μητσοτάκης – Γεραπετρίτης για εθνική μειοδοσία;

  Με ποιον ακριβώς τρόπο ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης γνώριζε από πρώτο χέρι το παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων; Ποιος του ...

 





Με ποιον ακριβώς τρόπο ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης γνώριζε από πρώτο χέρι το παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων; Ποιος του άνοιξε την «πόρτα» ώστε να έχει προνομιακή ενημέρωση για μια διακρατική συμφωνία, όπως αυτή της «Συμφωνίας των Πρεσπών»; Ηταν κάποιος από τους πρωτεργάτες ή τον βοήθησαν οι γνωριμίες του Γεραπετρίτη με μεγάλα δικηγορικά γραφεία των Αθηνών;

 

Από τη στιγμή, που ως κυβέρνηση η ΝΔ και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όλα αυτά τα χρόνια διακυβέρνησης της Πατρίδας μας, δεν προέβη σε καμία διαφοροποίηση αυτής της ενδοτικής Συμφωνίας, απεναντίας την ενίσχυσε περαιτέρω, δεν ξεγέλασε το εκλογικό Σώμα, τους Έλληνες ψηφοφόρους, υποκλέπτοντας την ψήφο τους; Για το ίδιο αδίκημα δεν παραπέμπεται το κόμμα “Σπαρτιάτες” στις δικαστικές αίθουσες;

 

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

 

Διαβάζουμε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας “Δημοκρατία”:

Αμείλικτα ερωτήματα για τον αφανή ρόλο Μητσοτάκη – Γεραπετρίτη στις δραματικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας – Σκοπίων με επιδιαιτητές Ουάσιγκτον και Βερολίνο, οι οποίες οδήγησαν στην υπογραφή της προβληματικής Συμφωνίας των Πρεσπών, εγείρονται από αποκάλυψη-βόμβα του δημοσιογράφου Δήμου Βερύκιου.

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα (i-eidiseis), ο σημερινός πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών είχαν εσωτερική πληροφόρηση και μάθαιναν σε πραγματικό χρόνο όλες τις λεπτομέρειες των συνομιλιών μέσω του Νομικού Γραφείου που είχε αναλάβει την επεξεργασία των κειμένων!

 

Περιγράφοντας ένα πυρετώδες παρασκήνιο όπου όλα κρέμονταν από μια κλωστή σε ατμόσφαιρα εκβιασμών, ανυπόφορων πιέσεων και δημιουργίας πλαστών εντυπώσεων, ο δημοσιογράφος γράφει χαρακτηριστικά: «Υπάρχει και μια άλλη παράμετρος του παρασκηνίου που αφορά την τότε αξιωματική αντιπολίτευση, και συγκεκριμένα δύο κεντρικά πρόσωπα που σήμερα εκ της θέσεώς τους καλούνται να χρησιμοποιούν ως δόρυ τη Συμφωνία των Πρεσπών. Πρόκειται για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Γιώργο Γεραπετρίτη. Καθ’ όλη τη διάρκεια που συντασσόταν το κείμενο της συμφωνίας ο Γιώργος Γεραπετρίτης είχε λεπτομερή εικόνα μέσω του Νομικού Γραφείου που είχε αναλάβει την επεξεργασία των κειμένων

 

Όπως εξηγεί αμέσως μετά, «με τη σειρά του ο Γεραπετρίτης κρατούσε διαρκώς ενήμερο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Επομένως και οι δύο, Γεραπετρίτης και Μητσοτάκης, γνώριζαν λεπτό προς λεπτό τις δυσκολίες του διαπραγματευτικού αγώνα που διεξήγαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Κοτζιάς, και παρ’ όλα αυτά ούτε μια φορά η Ν.Δ. ως αξιωματική αντιπολίτευση δεν έτεινε χείρα βοηθείας, έστεκε στη λάθος πλευρά της Ιστορίας, οχυρωμένη πίσω από τις ασπίδες των ακροδεξιών χλαμυδοφόρων».

 

Μάταια περίμεναν στα δημοσιογραφικά γραφεία να διαψεύσει την αποκάλυψη το ένοχα αμήχανο Μαξίμου (κάτι που άλλωστε συνηθίζει στα δύσκολα…), η οποία φέρνει αντιμέτωπο τον Κυριάκο Μητσοτάκη με ορισμένες εύλογες απορίες.

 

Από πού κι ως πού; Με ποιον ακριβώς τρόπο ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης γνώριζε από πρώτο χέρι το παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων; Ποιος του άνοιξε την «πόρτα» ώστε να έχει προνομιακή ενημέρωση για μια διακρατική συμφωνία; Ηταν κάποιος από τους πρωτεργάτες ή τον βοήθησαν οι γνωριμίες του Γεραπετρίτη με μεγάλα δικηγορικά γραφεία των Αθηνών; Εντάσσεται αυτή η τακτική στα όρια του πολιτικού ανταγωνισμού ή μήπως η πράξη των Μητσοτάκη – Γεραπετρίτη είναι ποινικά κολάσιμη και πρέπει να ελεγχθούν αφού πληροφορήθηκαν εξωθεσμικά απόρρητη διακρατική συμφωνία; Και εν κατακλείδι, γιατί, εφόσον γνώριζαν, δεν απέτρεψαν τα χειρότερα, αλλά επένδυσαν καιροσκοπικά σε μια εθνικά επιζήμια συμφωνία;

 



ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ” ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΙΟΥ 2024

 

Ποιο νομικό γραφείο επεξεργάστηκε και συνέταξε την ενδοτική «Συμφωνία των Πρεσπών»;

 

Στο σημείο αυτό και σύμφωνα με τις παραπάνω αναφορές περί νομικού γραφείου συντάξεως της ενδοτικής για τα ελληνικά συμφέροντα “Συμφωνίας των Πρεσπών”, θα ήθελα να σας ενημερώσω για όσα έγγραφα και δημοσιεύθηκαν σε πολλές ηλεκτρονικές σελίδες, αλλά και στην καθημερινή εφημερίδα “Ελεύθερη Ώρα” στο άρθρο μου στις 29 Ιουνίου 2018 με τίτλο:



 

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ, ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΣΗΜΙΤΗΣ

 

Σε αυτό το άρθρο αποκάλυπτα τα παρακάτω χωρίς να έχει υπάρξει μέχρι σήμερα διάψευση:

 

«…Και τώρα ήρθε η ώρα να σας ανακοινώσουμε την είδηση βόμβα που έφτασε στ΄ αυτιά μας από μια από τις πολλές αξιόλογες πηγές μας!

 

Η σύνταξη του κατάπτυστου, επαίσχυντου και προδοτικού συμφώνου των Πρεσπών συντάχθηκε σε γραφείο του Λονδίνου, από τους Αντώνη Τζανακόπουλο, Χάρη Παμπούκη και Χρήστο Ροζάκη”!

 

Αμέσως μόλις έφτασε σε μας αυτή η είδηση, ανατρέξαμε για περισσότερες πληροφορίες προκειμένου διά μέσω αυτών των πληροφοριών, να διαπιστώσουμε αν ευσταθεί αυτή η πληροφορία μεγατόνων, που σε άλλη χώρα ενδεχομένως να έριχνε την κυβέρνηση!

 

Ο Αντώνης Τζανακόπουλος είναι ο μικρότερος αδελφός του κυβερνητικού εκπροσώπου της κυβερνήσεως των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Διατηρώντας άριστες σχέσεις με τους πολιτικούς του Ηνωμένου Βασιλείου και ειδικότερα με το Εργατικό Κόμμα, λόγω των σκληρών “αριστερών” του καταβολών και πεποιθήσεων! Ο Αντώνης Τζανακόπουλος ζει εδώ και πολλά χρόνια μόνιμα στο Λονδίνο! Έχει άριστες σχέσεις με αξιωματούχους του ΟΗΕ, γι΄ αυτό συμμετείχε της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας στις συζητήσεις για το Κυπριακό που έγιναν στην Ελβετία!

 

Τον Αντώνη Τζανακόπουλο, ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς τον τοποθέτησε με απόφασή του, ως μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του υπουργείου Εξωτερικών, με θητεία τριών ετών, με αρμοδιότητα τις διεθνείς συμβάσεις και τις διεθνείς συμφωνίες.

 

Στην ίδια Επιτροπή, που δημιούργησε σεισμικές αναταράξεις στο ΥΠΕΞ από διπλωμάτες του, οι οποίοι ενοχλήθηκαν βαθύτατα από τη στιγμή που την αποκλειστική ευθύνη νομικών υποθέσεων και συμβάσεων, την είχαν εκείνοι και τώρα αυτές οι αρμοδιότητες μετατοπίζονται για πρώτη φορά εκτός Ελλάδος, μετέχουν και ο Χρήστος Ροζάκης, εξ απορρήτων συνεργάτης και υπουργός του ολετήρα πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και ο  Χάρης Παμπούκης, εξ απορρήτων συνεργάτης και υπουργός του άλλου ολετήρα πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου!

 

Να σημειωθεί επίσης, ότι άπαντες οι αναφερόμενοι και ο Νίκος Κοτζιάς γνωρίζονται εδώ και πολλά χρόνια και προφανώς απηχούν τις ίδιες ανθελληνικές αντιλήψεις και πεποιθήσεις!»…

 

Κυριάκος Μητσοτάκης και ΝΔ ξεγέλασαν το εκλογικό Σώμα;

 

Όμως όσα δημοσιεύει η εφημερίδα “Δημοκρατία” εξ ονόματος του δημοσιογράφου Δήμου Βερύκιου, περί γνώσης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του ΥΠΕΞ Γιώργου Γεραπετρίτη, πως:

 

«ο σημερινός πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών είχαν εσωτερική πληροφόρηση και μάθαιναν σε πραγματικό χρόνο όλες τις λεπτομέρειες των συνομιλιών μέσω του Νομικού Γραφείου που είχε αναλάβει την επεξεργασία των κειμένων!», εγείρει σπουδαίο πολιτικό και νομικό ζήτημα!

 

Αφού στην προεκλογική της καμπάνια στις εθνικές εκλογές του 2019 η ΝΔ απευθυνόμενη στον ελληνικό λαό κατήγγειλε την ενδοτική «Συμφωνία των Πρεσπών», υποσχόμενη ότι θα προβεί σε επανεξέταση αυτής!

 

Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, αμέσως μετά την επίσημη ανακοίνωση της Συμφωνίας στις 12 Ιουνίου 2018 η ΝΔ χαρακτήρισε την Συμφωνία ως “κακή” και κάλεσε τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να μην υπογράψει, αφού σύμφωνα με το κόμμα, «αποδοχή της “μακεδονικής γλώσσας” και της “μακεδονικής εθνότητας” συνιστούν μη αποδεκτή εθνική υποχώρηση»! Μάλιστα ακολούθως, στις 14 Ιουνίου 2018, κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας ενάντια στην Κυβέρνηση Τσίπρα, η οποία ωστόσο απορρίφθηκε με 127 ψήφους υπέρ και 153 ψήφους κατά από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ!

 

Ως εκ των παραπάνω και από τη στιγμή, που ως κυβέρνηση η ΝΔ και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όλα αυτά τα χρόνια διακυβέρνησης της Πατρίδας μας, δεν προέβη σε καμία διαφοροποίηση αυτής της ενδοτικής Συμφωνίας, απεναντίας την ενίσχυσε περαιτέρω, δεν ξεγέλασε το εκλογικό Σώμα, τους Έλληνες ψηφοφόρους, υποκλέπτοντας την ψήφο τους;


Για το ίδιο αδίκημα δεν παραπέμπεται το κόμμα “Σπαρτιάτες” στις δικαστικές αίθουσες;

 

 

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

egerssi@otenet.gr

www.egerssi.gr



 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου