Σλοβακία: Κρίσιμη η κατάσταση του Πρωθυπουργού Ρ.Φίτσο μετά την απόπειρα δολοφονίας. Πριν λίγους μήνες είχε συστήσει εξεταστική επιτροπή για την διερεύνηση των «ξαφνικών» θανάτων στη πανδημία. Οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας ο βασικός ύποπτος… - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Σλοβακία: Κρίσιμη η κατάσταση του Πρωθυπουργού Ρ.Φίτσο μετά την απόπειρα δολοφονίας. Πριν λίγους μήνες είχε συστήσει εξεταστική επιτροπή για την διερεύνηση των «ξαφνικών» θανάτων στη πανδημία. Οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας ο βασικός ύποπτος…

  Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση με την κατάσταση της υγείας του να είναι κρίσιμη. Οι μυστικές υπηρεσίες ...





 Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση με την κατάσταση της υγείας του να είναι κρίσιμη. Οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας ο υπ'αριθμόν 1 ύποπτος της απόπειρας δολοφονίας; Ποιο είναι το προφίλ του δράστη…


Ο Ρ.Φίτσο είχε ταχθεί κατά της ενίσχυσης των εξουσιών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ενώ πριν λίγους μήνες είχε συστήσει και εξεταστική επιτροπή για την σύνδεση θανάτων και εμβολίων για τον Covid-19. Θα εξέταζε μάλιστα και πιθανές οικονομικές ατασθαλίες από τη διαδικασία πώλησης και επιβολής των εμβολίων…! Αυτός μαζί με τον Όρμπαν, Πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, αποτελούν αυτή την στιγμή τους δύο κύριους υποστηρικτές του αντιπολεμικού κινήματος στην Ευρώπη και ίσως τα 2 «αγκάθια» στην Ευρωπαϊκή «οικογένεια» με ότι αυτό συνεπάγεται...

 

Σε νοσοκομείο της Μπάνσκα Μπίστριτσα και όχι στην Μπρατισλάβα μεταφέρθηκε ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας μετά την απόπειρα δολοφονίας του - Σοβαρή είναι η κατάστασή του σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ξένα Μέσα και θα χειρουργηθεί άμεσα.

Η κυβέρνηση της χώρας κάνει λόγο για «απόπειρα δολοφονίας» του πρωθυπουργού, ενώ ανάρτηση στον πρωθυπουργικό λογαριασμό στο Facebook αναφέρει πως ο Ρόμπερτ Φίτσο βρίσκεται «σε απειλητική για τη ζωή του κατάσταση».

Σοβαρή είναι η κατάσταση της υγείας του Ρόμπερτ Φίτσο μετά την απόπειρα δολοφονίας του. Σε ανάρτηση που έγινε στον επίσημο λογαριασμό του στο Facebook τονίζεται ότι λόγω της άμεσης ανάγκης για χειρουργική επέμβαση προτιμήθηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο στην Μπάνσκα Μπίστριτσα και όχι στην Μπρατισλάβα.

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση με την κατάσταση της υγείας του να είναι κρίσιμη. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα μεταδίδει η Telegraph.

«Έχει τραυματιστεί στην κοιλιακή χώρα και το χέρι. Αυτή τη στιγμή φαίνεται να είναι εκτός κινδύνου αλλά η κατάστασή του είναι σοβαρή. Θα τον υποβάλουν σε χειρουργική επέμβαση» ανέφερε χαρακτηριστικά ανώνυμη πηγή στην Telegraph.

Οι πρώτες λεπτομέρειες για την επίθεση

Όσο περνά η ώρα γίνονται περισσότερες λεπτομέρειες γνωστές σχετικά με το τι ακριβώς συνέβη. Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας βρισκόταν στην Χαντλόβα, μια πόλη που απέχει 150 χιλιόμετρα από την Μπρατισλάβα, για το συμβούλιο της κυβέρνησης.

Μετά την ολοκλήρωση ο κ. Φίτσερ θέλησε να χαιρετήσει το συγκεντρωμένο πλήθος. Τότε ο δράστης φέρεται να φώναξε στον πρωθυπουργό της Σλοβακίας «Ρόμπο, έλα εδώ» και μόλις εκείνος πλησίασε τον πυροβόλησε 4 φορές.

Μάλιστα, σλοβακικά ΜΜΕ έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο από τη δολοφονική επίθεση.

Ακολουθεί video με τους πυροβολισμούς…

Πριν λίγους μήνες είχε συστήσει και εξεταστική επιτροπή για την σύνδεση θανάτων και εμβολίων για τον Covid-19

Η απόπειρα δολοφονίας κατά του πρωθυπουργού της Σλοβακίας Ρ.Φίτσο από έναν οδηγό μεταφορών εμπορικού κέντρου που δηλώνει αριστερός και λογοτέχνης στα υπόλοιπα, προκαλεί ερωτηματικά ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι μόλις πριν λίγους μήνες είχε αναφέρει ότι ξεκινά εξεταστική επιτροπή στην Βουλή για τα εμβόλια κατά του covid-19.

Σε ομιλία του στο κοινοβούλιο της Σλοβακίας, ο πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο είχε ανακοινώσει στα τέλη Ιανουαρίου, τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα εξετάσει όλο το φάσμα της διαχείρισης του Κόβιντ-19 από την τότε κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών για μεγάλες οικονομικές απάτες καθώς και τους θανάτους που προκλήθηκαν από τους εμβολιασμούς.

«Έχετε δει τις στατιστικές για το πώς οι θάνατοι μας από διάφορα καρδιαγγειακά επεισόδια έχουν αυξηθεί εξαιτίας των εμβολιασμών;» ρωτούσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός Robert Fico το κοινοβούλιο της Σλοβακίας.

«Το σλοβακικό κοινό χρειάζεται απλώς μια απάντηση. Χρειάζεται μια απάντηση σχετικά με τον εμβολιασμό, τι πραγματικά ήταν. Γιατί οι άνθρωποι εμβολιάστηκαν με διάφορα πειραματικά εμβόλια. Γιατί σπρώχτηκαν στους ανθρώπους όλα τα είδη φαρμάκων», έλεγε χαρακτηριστικά σε μια ομιλία του ο Σλοβάκος Πρωθυπουργός που τώρα παλεύει για να κρατηθεί στη ζωή.

«Θα δημοσιεύσουμε και θα πούμε στο σλοβακικό κοινό τι πραγματικά συνέβη κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου Covid», δήλωνε ο κ. Fico.

«Σήμερα γνωρίζουμε ένα πράγμα: οι προηγούμενες κυβερνήσεις απέτυχαν πλήρως στο Covid-19 και έχουν στα χέρια τους 21.000 νεκρούς ανθρώπους και έβγαλαν, προφανώς, ένα τεράστιο ποσό χρημάτων από την άσκοπη αγορά διαφόρων ιατρικών συσκευών [προμηθειών] και εμβολίων», σημείωνε σε μια ομιλία καταπέλτη που μπορείτε να δείτε ολόκληρη στο άρθρο μας ΕΔΩ.


Ο Robert Fico διορίστηκε πρωθυπουργός της Σλοβακίας για τέταρτη φορά στις 25 Οκτωβρίου 2023, αφού το κόμμα του Slovenská Sociálna Demokracia ("SMER") κέρδισε τις εκλογές στις 30 Σεπτεμβρίου και σχημάτισε συνασπισμό με το κεντροαριστερό κόμμα Sociálna Demokracia ("HLAS") και το εθνικιστικό κόμμα Slovenská Národná Strana ("SNS").


Στις 17 Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο συνέδριο του κόμματος SMER, δήλωσε ότι δεν θα υποστηρίξει την ενίσχυση των εξουσιών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ("ΠΟΥ") εις βάρος των κυρίαρχων κρατών στην καταπολέμηση των πανδημιών. Μάλιστα τότε είχε δηλώσει χαρακτηριστικά πως «Μόνο παράφρονες φαρμακευτικές εταιρείες θα μπορούσαν να επινοήσουν τέτοιες ανοησίες»...! Σήμερα παλεύει για να μείνει ζωντανός μετά από τους πυροβολισμούς ενός αριστερού, συγγραφέα - οδηγού μεταφορών εμπορικού κέντρου, που κάτω από περίεργες συνθήκες και ενώ υπήρχαν φύλακες γύρω από τον Σλοβάκο Πρωθυπουργό, εκείνος κατάφερε να τον χτυπήσει από κοντινή απόσταση τουλάχιστον 4-5 φορές… 


Οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας ο υπ'αριθμόν 1 ύποπτος της απόπειρας δολοφονίας του πρωθυπουργού της Σλοβακίας

Ο Πρωθυπουργός της Σλονακίας φαίνεται να είχε ανοίξει μέτωπο και με το αγαπημένο παιδί του ΝΑΤΟ, την Ουκρανία. Οι πρώτες αναφορές κάνουν λοιπόν λόγο και για τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες οι οποίες θεωρούνται ο υπ’ αριθμ 1 ύποπτος πίσω από την απόπειρα δολοφονίας μετά τις δηλώσεις που είχε κάνει στις αρχές της νέας του θητείας στον πρωθυπουργικό θώκο.

Και τι περιελάμβαναν αυτές οι δηλώσεις; Την 21η Ιανουαρίου του 2024 είχε αναφέρει χαρακτηριστικά:


«Η Ουκρανία δεν είναι ανεξάρτητη και κυρίαρχη χώρα», αλλά βρίσκεται «υπό τον πλήρη έλεγχο και την επιρροή των ΗΠΑ», επαναλαμβάνοντας πως η Μπρατισλάβα δεν σκοπεύει να της στείλει όπλα.

 

Κατηγορούσε την Ουκρανία πως είναι ανάμεσα στις πιο διεφθαρμένες χώρες στον κόσμο: «Κύριος οίδε πόση από τη βοήθεια που λαμβάνει εξαφανίζεται», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

 

Κατά την άποψή του, η ένοπλη σύρραξη της Ουκρανίας με τη Ρωσία, που οδεύει να συμπληρώσει δυο χρόνια, είναι αδύνατο να επιλυθεί με στρατιωτικά μέσα και το Κίεβο θα χρειαστεί να εκχωρήσει τμήματα της ουκρανικής επικράτειας: Έλεγε μάλιστα πως «Θα πρέπει να γίνει συμβιβασμός κάποιου είδους, που θα είναι πολύ επώδυνος και για τις δυο πλευρές».


«Τι περιμένουν; Πως οι Ρώσοι θα φύγουν; Δεν είναι ρεαλιστικό αυτό».

Εδώ πρέπει να τονίσουμε πως Ο πρωθυπουγός της Σλοβακίας μαζί με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας αποτελούν αυτή την στιγμή τους δύο κύριους υποστηρικτές του αντιπολεμικού κινήματος στην Ευρώπη και ίσως τα 2 «αγκάθια» στην Ευρωπαϊκή «οικογένεια» με ότι αυτό συνεπάγεται...


Το προφίλ του δράστη

Γνωστός Σλοβάκος συγγραφέας φέρεται να είναι ο δράστης της επίθεσης με πυροβολισμούς σε βάρος του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με το sme.sk, πρόκειται για τον 71χρονο Γιουράι Σιντούλα (Juraj Cintula), ιδρυτή της λογοτεχνικής λέσχης DUHA και μέλος της Ένωσης Σλοβάκων συγγραφέων. Η πληροφορία επιβεβαιώνεται και από κυβερνητικές πηγές της χώρας. Ο δράστης έχει συλληφθεί από την αστυνομία.

Στο παρελθόν είχε εργαστεί ως φύλακας ασφαλείας σε εμπορικό κέντρο. Πριν από οκτώ χρόνια, ανακοίνωσε στο Διαδίκτυο ότι συγκέντρωνε υπογραφές για τη δημιουργία πολιτικού κόμματος, του Κινήματος κατά της Βίας.

«Η βία είναι συχνά μια αντίδραση των ανθρώπων, ως μια μορφή έκφρασης της συνηθισμένης δυσαρέσκειας για την κατάσταση των πραγμάτων. Ας είμαστε δυσαρεστημένοι, αλλά όχι βίαιοι!» έγραφε τότε.


 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου