Κινητοποίηση νέων ανθρώπων με τη χρήση "έξυπνης τεχνολογίας" με σκοπό την αποσταθεροποίηση κρατών! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Κινητοποίηση νέων ανθρώπων με τη χρήση "έξυπνης τεχνολογίας" με σκοπό την αποσταθεροποίηση κρατών!

Κινητοποίηση μαζών μέσω διαδικτύου!! Τρομακτική αποκάλυψη από το περιοδικό "FANTOMAS" Το κείμενο γράφτηκε πριν από τα γεγονότα που...


Κινητοποίηση μαζών μέσω διαδικτύου!!
Τρομακτική αποκάλυψη από το περιοδικό "FANTOMAS"
Το κείμενο γράφτηκε πριν από τα γεγονότα που σημειώθηκαν αυτές τις ημέρες με τους λαθρομετανάστες στο κέντρο της Αθήνας, και αποτελεί απόδειξη πλέον όλων των ιστολογίων που λέμε τόσο καιρό ότι οι "αγανακτισμένοι" και "επαναστάτες", όχι που διαμαρτύρονται νόμιμα, αλλά αυτοί που σπάνε, καίνε και προχωρούν σε βανδαλισμούς, προχωρούν σε αυτές τις πράξεις κάτω από καθοδήγηση, και χωρίς να το γνωρίζουν αποτελούν πειραματόζωα της Νέας Τάξης Πραγμάτων προωθώντας τη διάσπαση της κοινωνικής συνοχής και την πολιτική αποσταθεροποίηση των κρατών...! Ακολουθεί το κείμενο του περιοδικού:
Οι πρόσφατες ταραχές στη Μολδαβία έφεραν στην επιφάνεια αρκετές ομοιότητες με αυτές των Αθηνών τον περασμένο Δεκέμβριο, και δηλώσεις διεθνών παραγόντων δίνουν μια άλλη όψη στα γεγονότα, που παραπέμπουν ευθέως σε θέματα εθνικής ασφάλειας και κυριαρχίας.
Σύμφωνα με τον Evgeny Morozov, ο οποίος είναι λευκορωσικής καταγωγής και στέλεχος στον οργανισμό Open Society Institute του χρηματιστή Σόρος με έδρα τη Νέα Υόρκη, υπάρχει εδώ και κάποια χρόνια συγκεκριμένη έρευνα για τη μελέτη κινητοποίησης νέων ανθρώπων με τη χρήση της λεγόμενης «έξυπνης τεχνολογίας».
Ο ίδιος είναι υπεύθυνος του προγράμματος πληροφορικής του οργανισμού, ο οποίος χρηματοδοτείται από τον Σόρος και διεθνείς φορείς και μελετά κυρίως τη χρήση του ίντερνετ για την οργάνωση κινητοποιήσεων για την ανατροπή αυταρχικών κυβερνήσεων, εδώ και μια δεκαετία.
Σύμφωνα με τον ίδιο τα κράτη όπου το πρόγραμμα έχει επικεντρωθεί είναι το Τατζικιστάν, η Μολδαβία, η Συρία και η Ταϊλάνδη, μια ακόμα χώρα με εντονότατο χρώμα κινητοποιήσεων τους τελευταίους μήνες.
Σε άρθρο του το περιοδικό «Foreign Policy» ο Morozov αναφέρεται συγκεκριμένα στις ταραχές στην Ελλάδα ως «ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα πως το ιντερνετικό εργαλείο Twitter μπορεί να κινητοποιήσει μεγάλη μάζα νέων σε ανύποπτο χρόνο με βάση τη χρήση των κοινωνικών δικτύων και αυτό πρόκειται να είναι το μέλλον για ολόκληρο τον κόσμο, με βάση το ελληνικό παράδειγμα».
Μάλιστα, ο συγγραφέας προχωρά αποκαλύπτοντας ότι στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και συγκεκριμένα στο κέντρο ερευνών του με την επωνυμία «Berkman Center for Internet and Society», έκανε συγκεκριμένη έρευνα για τη λεγόμενη «Πορτοκαλί επανάσταση» στην Ουκρανία προ πενταετίας και από τότε η τεχνολογία έχει εξελιχθεί επιτρέποντας ακόμη ταχύτερη συγκέντρωση και κινητοποίηση διαδηλωτών.
Το κέντρο αυτό ερευνών το παρόν διάστημα «τρέχει» ένα μεγάλο πρόγραμμα που ερευνά οικονομετρικά μοντέλα για να παρατηρήσει πως η διείσδυση του ίντερνετ σε μια κοινωνία επιδρά με κοινωνικές αναταραχές. Μέχρι στιγμής, τα πρώτα συμπεράσματα λένε ότι με το συνδυασμό της χρήσης ίντερνετ και κινητού ακόμα και μια μικρή ομάδα σε μια χώρα μπορεί να κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία της και να εκκινήσει διαδικασία ανατροπής κυβέρνησης. Βεβαίως η έρευνα δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί…
Το κύριο σημείο, πάντως, της έρευνας που πηγάζει από τις θεωρίες του Paul Lazarsfeld και του Kurt Lewin, ειδικών στην κυβερνητική και τη μαζική ψυχολογία, είναι ότι με τη χρήση «Μικρό - ηγετών» σε ένα πλαίσιο ιντερνετικής επικοινωνίας μπορεί να υπάρξει ταχύτατη κινητοποίηση. Οι επιστήμονες δημοσίευσαν το 2007 την έκθεση «Is the Devil in Your Laptop?», όπου επεξηγούν, με όρους κοινωνικής μηχανικής και ομαδικής ψυχολογίας, ότι η σημερινή μορφή διαδικτυακής κινητοποίησης αποτελεί μετεξέλιξη παλαιότερων μορφών καθοδήγησης που μπορεί να ανατρέψει κυβερνήσεις και να αποσταθεροποιήσει εσωτερικά ένα κράτος.
..(( Λ ))..

1 σχόλιο

  1. Καλό...

    Και βγάλε την λεκτική επαλήθευση από τα σχόλια, δεν προσφέρει τίποτα και παιδεύει περισσότερο εμάς που θέλουμε να σου αφήσουμε κάποιο σχόλιο, άσε που μερικούς τους αποτρέπει κιόλας...

    apneagr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου