Select Menu

Slider

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

My Place

ΚΟΣΜΟΣ

ΕΥΡΩΠΗ

ΒΑΛΚΑΝΙΑ

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ


Ανεξέλεγκτη η είσοδος μεταναστών από τον Έβρο...!
Συνεχής και αδιάκοπη είναι η είσοδος μεταναστών στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, παρά την παρέμβαση της ευρωπαϊκής δύναμης Frontex.
Αυτές τις μέρες σημειώνεται ρεκόρ όσον αφορά στον αριθμό των μεταναστών που πέρασαν τα σύνορα, που είναι ο μεγαλύτερος των τελευταίων είκοσι χρόνων. Υπολογίζεται ότι καθημερινά περνούν τα σύνορα 400 άτομα κατά μέσον όρο. Κάθε χρόνο στην Ελλάδα προστίθεται μια καινούργια πόλη της τάξης των 150 χιλιάδων ανθρώπων, από τους οποίους το 95% είναι μουσουλμάνοι, προερχόμενοι από ασιατικές χώρες.
Ο ποταμός Έβρος, στα σύνορα της Ελλάδας και της Τουρκίας, είναι η τελευταία ανοιχτή θύρα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μια επικίνδυνη οδός, που έχει προκαλέσει δεκάδες δυστυχήματα και θύματα. Αλλά Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ενωση δεν καταφέρνουν να απεγκλωβιστούν από την λογική της μόνιμης κρίσης.
Σύμφωνα με στοιχεία του ΓΕΕΘΑ εδώ και τρεις ημέρες καταγράφεται η μεγαλύτερη παράνομη είσοδος αλλοδαπών στην Ελλάδα στην τελευταία 20ετία. Μόνο το Σάββατο και την Κυριακή εισήλθαν από το ποτάμι του Έβρου, 643 άνθρωποι. Την προηγούμενη Δευτέρα, λόγω της γιορτής του Μπαϊραμιού, μπήκαν 270.
Τελικά καταγράφεται πλήρης αποτυχία για το ειδικό τμήμα της FRONTEX στο νομό Έβρου, που εννοείται ότι είχε σταλεί εκεί για να μειώσει την είσοδο των μεταναστών.
Από "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ"
- - -

Η είσοδος της Ιρλανδίας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης δεν σηματοδοτεί απλώς άλλη μια περίπτωση "ατυχήσασας χώρας"
Καταδεικνύει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη συστηματική κρίση ενός οικοδομήματος, του ευρωπαϊκού, πάνω στο οποίο πολλοί επένδυσαν ιδέες και χρήματα. Αποδεικνύεται ότι τα "greek statistics" δεν ήταν η αιτία της ελληνικής κρίσης αλλά το σύμπτωμα μιας βαθύτερης και πολύπλοκης ενδογενούς αδυναμίας να συγκροτηθεί ένα ενιαίο οικοδόμημα με συστατικά στοιχεία τις "διαφορετικότητες" των επί μέρους κρατών.
Η Ελλάδα και ιδίως την τελευταία εικοσαετία, ουσιαστικά επένδυσε - ίσως περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο κράτος - τα "ρέστα" της πάνω στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Ταύτισε την ίδια την ύπαρξή της με την ύπαρξη και την πορεία της Ενωμένης Ευρώπης, προεξοφλώντας την ολοκλήρωσή του οράματος σε κάποια μελλοντική χρονική στιγμή και ταυτόχρονα την επίλυση μικρών και μεγαλύτερων ζητημάτων της, εσωτερικών και διμερών.
Μέσα στο "κέλυφος" της Ενωμένης Ευρώπης, στον οραματικό αυτό αλλά ουτοπικό χώρο, όλα τα προβλήματα είτε θα είχαν επιλυθεί είτε θα είχαν "φορτωθεί" στις ευρωπαϊκές "πλάτες". Διμερή με την Τουρκία; Κάποια στιγμή θα τα αναλάμβανε η Ευρώπη, αφού τα σύνορά μας θα αποτελούσαν και Ευρωπαϊκά σύνορα. Διμερή με τις Βαλκανικές χώρες; Απλούστατα κι αυτά θα τα χειριζόμασταν μέσω Ευρώπης. Κάποια δε στιγμή, όλες οι "προβληματικές" για εμάς χώρες θα εντασσόντουσαν στην ΕΕ και θα "είχαμε το κεφάλι μας ήσυχο". Το απόλυτο όνειρο κάθε Έλληνα πολιτικού. Μια τέτοια εξέλιξη θα απελευθέρωνε κονδύλια από την Άμυνα ή την ανάγκη φύλαξης των συνόρων - βλέπετε το πρόβλημα των λαθρομεταναστών αυτομάτως θα το "παραλάμβανε" η Τουρκία- και θα επέτρεπε τη διοχέτευσή τους σε άλλους τομείς. Ακόμη και μέρος του πολιτικού κόστους των εγχώριων πολιτικών θα αναλάμβανε η "κακομοίρα" η Ευρώπη, αφού θα μπορούσε να επικαλείται κατά το δοκούν η εκάστοτε Κυβέρνηση ή πολιτική ηγεσία την αναγκαιότητα επιβολής του τάδε ή του δείνα νομοθετήματος ως υποχρεωτική ευρωπαϊκή ντιρεκτίβα.
Βρισκόμαστε προ εκπλήξεως. Η Ελλάδα πρέπει να (ξανα-) μάθει να ζει χωρίς τόση πολλή Ευρώπη. Κι αν μέχρι σήμερα είχατε αναρωτηθεί πως μια μικρή χώρα όπως η Ελλάδα με δυσθεώρητες και οφθαλμοφανείς αδυναμίες - οργανωτικές, δημοσιονομικές, κοινωνικές κλπ - έχει κατορθώσει και "επιβιώνει" αναζητήστε την "παλιά" - προ κρίσης - Ευρώπη πίσω από αυτό το "κατόρθωμα". Πράγματι, υπό άλλες συνθήκες, θα ήταν αξιοθαύμαστη κι αξιοπερίεργη απλώς η επιβίωση - πολλώ δε μάλλον η ανάπτυξη - μιας χώρας η οποία για δεκαετίες μαστίζεται από σοβαρά εξωτερικά προβλήματα με τους γείτονές της, που σωρεύει χρέη, που δέχεται δεκάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες ετησίως, χωρίς υποδομές, χωρίς κοινωνικό κράτος, με υψηλά ποσοστά διαφθοράς και αδιαφάνειας, χωρίς παραγωγικό ιστό και κυρίως με το συντριπτικό ποσοστό της ενέργειάς της να είναι εισαγόμενο. Αναμφίβολα, το "μηχάνημα" που κρατούσε την Ελλάδα στη "ζωή" ήταν τα ευρωπαϊκά κονδύλια, ζεστό χρήμα δηλαδή, αλλά και ευρύτερα η συμμετοχή στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα και στις παροχές του. Τα χαμηλά επιτόκια του ευρώ - όσο ήταν χαμηλά - επέτρεψαν την άνθηση της οικοδομής, την ενίσχυση του εμπορίου και του τουρισμού και εξ' αυτών τις θέσεις εργασίας. Δε θα απαριθμήσω τα οφέλη, για άλλους είναι προφανή και για άλλους όχι.
Αυτή η Ευρώπη λοιπόν τελείωσε. Όσοι πολιτικοί και πολίτες οραματίστηκαν ότι κάποτε θα ολοκληρωθεί το οικοδόμημα και επένδυσαν σ' αυτό, έχασαν. Όσοι οραματίστηκαν ότι κάποτε θα μπορούσαμε να "κοιμηθούμε ήσυχοι" ότι όλες οι υποθέσεις μας θα λύνονταν μαγικά από τους ισχυρούς Ευρωπαίους γελάστηκαν.
Λιγότερη Ευρώπη λοιπόν από αύριο, προς τέρψιν όσων επιχειρηματολόγησαν υπέρ άλλων εναλλακτικών δρόμων. Κι ας μην βιαστούν κάποιοι να απορήσουν:"Πως μιλάς για λιγότερη Ευρώπη, αφού υπάρχει το Μνημόνιο και ο Μηχανισμός Στήριξης και η Τρόικα; Υπάρχει πιο στενός ευρωπαϊκός κλοιός από κάτι τέτοιο;" Κι όμως. Το Μνημόνιο, όπως αποδεικνύεται, δεν είναι παρά ο "χάρτης εξόδου" από την Ευρωζώνη. Ένας μπούσουλας, ώστε να οδηγήσει μια οικονομία, ομαλά και χωρίς αναταράξεις για το τραπεζικό της σύστημα, από τη μια κατάσταση στην άλλη.
Κι αν η Ιρλανδία έχει την "εύκολη λύση" της αποχώρησης από το ευρώ και την προσχώρησή της στη Βρετανική στερλίνα, για την Ελλάδα, με τα παρόντα δεδομένα τουλάχιστον δεν υπάρχει μια ορατή εναλλακτική λύση.
Οι ενδείξεις προς αυτήν την κατεύθυνση γίνονται ολοένα και πιο ισχυρές. Ολόκληρη η φιλοσοφία του Μνημονίου στηρίζεται στην απλή αρχή της απορρόφησης του ρευστού από την αγορά, μέσω της υψηλής φορολόγησης και της ταυτόχρονης συρρίκνωσης του δημόσιου τομέα, ενώ παράλληλα περιορίζεται η πιστωτική επέκταση και το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Όλες οι "στρόφιγγες" που διοχετεύουν ρευστότητα στο εσωτερικό κλείνουν, προκειμένου να "εξαχθεί" το εναπομένον ρευστό μέσω της πληρωμής των τοκοχρεωλυσίων και των υποχρεώσεων κράτους και ιδιωτών στους εξωτερικούς πιστωτές. Το ΑΕΠ συρρικνώνεται ενώ ταυτόχρονα οι δανειακές υποχρεώσεις μέσω των υψηλών επιτοκίων αυξάνονται. Κατά συνέπεια - και με δεδομένο ότι μέχρι λήξης του Μνημονίου και των 110 δις του, η πρόσβαση στις αγορές είναι από ελάχιστη έως μηδενική - κάποια στιγμή το ρευστό υπό μορφήν "ευρώ" θα μας τελειώσει. Ή πιο σωστά, θα έχει "εξαχθεί" ομαλά από την εσωτερική αγορά.
Δεν μπορεί ακόμη να προβλέψει κανείς αν θα επιστρέψουμε στη δραχμή, αν θα δημιουργηθεί μια πιο "φτηνή" έκδοση του ευρώ για τις χώρες του Νότου, ή αν θα υπάρξει κάποιου είδους σύνδεση ελληνικού νομίσματος και ευρώ στα πρότυπα της πάλαι ποτέ ECU. Πάντως χρειαζόμαστε ένα "θαύμα" ή μια "έκπληξη" για να ανατραπεί αυτή η πορεία.
Πηγή
- - - -

Δελτίο Τύπου ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Θέμα : «Ακατάλληλη για τουριστική εκμετάλλευση και μή ανυπεράσπιστη η Εθνική Μνήμη-Αδιάλλακτα αντίθετοι σε μνημείο υπέρ Νεότουρκων»
Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης σε συνέντευξή του στις 19 Νοεμβρίου κάνει τη διαπίστωση ότι «η Θεσσαλονίκη δεν διαβάζει ιστορία» και αποφασίζει αμέσως να δώσει λύση στο πρόβλημα της πόλης εκδηλώνοντας την πρόθεσή του να εγκαταστήσει στην Πλατεία Ελευθερίας μνημείο «για την επανάσταση των Νεοτούρκων».
Εξηγεί δε ότι το μνημείο αυτό θα αποτελεί κίνητρο να έρχονται στη Θεσσαλονίκη 300.000 Τούρκοι «να προσκυνούν τα πατρογονικά τους» όπως, κατά την έκφρασή του, «πάμε εμείς στην Κωνσταντινούπολη, προσκυνάμε την Αγια-Σοφιά και χώνουμε τα ωραία μας λεφτά». Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (Π.Ο.Ε.) υπενθυμίζει ότι το κίνημα των Νεοτούρκων, ανεξάρτητα από τις αρχικές προοδευτικές διακηρύξεις του, μετεξελίχθηκε σε αδίστακτο γενοκτονικό μηχανισμό.
Ότι οι Νεότουρκοι σε συνέδριό τους, που έγινε εδώ στην Οθωμανική ακόμη Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο του 1911 , αποφάσισαν επίσημα την εξόντωση των μη τουρκικών εθνοτήτων.
Ότι αυτοί εμπνεύσθηκαν, σχεδίασαν και έθεσαν σε εφαρμογή τις ειδεχθείς γενοκτονικές μεθόδους κατά των Χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής, που συνέχισε και ολοκλήρωσε ο Κεμαλισμός με συνέπεια εκατομμύρια θύματα, ανάμεσα στα οποία και 353.000 Έλληνες του Πόντου, η ιερή μνήμη των οποίων δεν είναι ανυπεράσπιστη σε αυτή την πόλη και βεβαίως δεν προσφέρεται για τουριστική εκμετάλλευση.
Για το σκοπό αυτό μπορεί να αναδείξει ο κ. Δήμαρχος τα οθωμανικά μνημεία που υπάρχουν στην πόλη.
Λόγοι ιστορικοί, ηθικοί, συναισθηματικοί υπαγορεύουν να είμαστε αδιάλλακτα αντίθετοι σε κάθε σκέψη να αποδοθούν τιμές σε γενοκτόνους.
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Γεώργιος Παρχαρίδης Κωνσταντίνος Γαβρίδης
Καθηγητής Ιατρικής Α.Π.Θ. Δικηγόρος
Λ.ΝΙΚΗΣ 1, ΤΚ:54624, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ:2310 227-822 FAX:2310 227-213
e-mail:info@poe.org.gr
Θεσσαλονίκη 22.11.2010

www.poe.org.gr
- - - - - -

Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ
Εδώ και πολλά χρόνια οι Διεθνείς Επιτροπές Διαφάνειας χτυπούν όχι καμπανάκι αλλά καμπάνες για τα σημεία και τέρατα διαφθοράς, των καταχρήσεων και της περιβόητης…μίζας από άκρου σε άκρο του πλανήτη μας, και φυσικά ΔΕΝ υπάρχει Έλληνας και Ελληνίδα που ΔΕΝ θα παραδεχθεί ακόμη και μπροστά στον φακό της τηλεόρασης ότι στην Πατρίδα μας ζουν και βασιλεύουν καταγράφοντας «πρωτιές»….ΔΙΑΦΘΟΡΑ και ΜΙΖΑ!
Κατά την ταπεινή μου άποψη το όλο θέμα της ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ σχετίζεται περισσότερο με βαθιά ριζωμένες στάσεις όλων μας στις μεταξύ μας συναλλαγές και με τις δοσοληψίες με το επίσημο Κράτος και τους φορείς του και λιγότερο με συγκεκριμένα στελέχη των πολιτικών Κομμάτων που μας κυβερνούν.
Και η απληστία, αποδεικνύεται καθημερινά, ότι είναι η πηγή από όπου πηγάζει η ΜΙΖΑ ως απότοκο κατάχρησης και διαφθοράς που εδράζονται στη διαπλοκή.
Με αυτές τις διαπιστώσεις δεν στοχεύω στην αναίρεση του κοινωνικού κόστους που προκαλεί η διαφθορά στο Δημόσιο βίο μας, αλλά μάλλον στην συνειδητοποίηση ότι για να εξυγιανθεί ο Δημόσιος βίος χρειάζεται πρώτιστα να δεχθούμε όλοι μας το βαθμό της συμμετοχικής μας ενοχής στα κακώς κείμενα.
Είχα πληγωθεί πενήντα χρόνια πριν ως νεαρός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης διαβάζοντας το βιβλίο του Τζον Γκάνθερ με τίτλο «Μέσα στην Ευρώπη» που ξεκινούσε το κεφάλαιο για την Ελλάδα προφανώς χαριτολογώντας ότι «μετά την χειραψία με τους Έλληνες που συνηθίζουν πολύ τις χειραψίες, καλού-κακού, μετρήστε και τα δάκτυλά σας!...”
Πριν μερικά χρόνια σε Ευρωπαϊκό συνέδριο με συμμετοχή από τις ΗΠΑ και τον Καναδά άκουσα ένα ανέκδοτο που αν και πλήγωσε τον εθνικό μου εγωισμό γίνεται επίκαιρο εξαιτίας των πρόσφατων εκλογών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και θα σας το αφηγηθώ,
Σπούδασαν σε επιφανές πανεπιστήμιο των ΗΠΑ τρεις ευρωπαίοι: ένας Γάλλος, ένας Γερμανός και ένας Έλληνας και έγιναν, μάλιστα, και καλοί φίλοι. Επιστρέφοντας στις πατρίδες τους προοδευτικά μπλέχτηκαν όλοι με τα κοινά.
Πρώτος τα κατάφερε και κέρδισε μια θέση εξουσίας ο Γερμανός ο οποίος και κάλεσε το Γάλλο και τον Έλληνα στην πόλη του και αφού τους έδειξε τα επιτεύγματα της κοινωνικής του πολιτικής, περήφανος και έχοντας δεχθεί τα συγχαρητήριά τους έκλεισε το μάτι ψιθυρίζοντας «...όλα αυτά και με 5% μίζα, έτσι;»
Ήρθε η σειρά του Γάλλου να μπλεχτεί στην πολιτική και να κερδίσει το θώκο της εξουσίας και κάλεσε το Γερμανό και τον Έλληνα φίλο στην πατρίδα του και αφού τους επέδειξε τα δικά του έργα στην κατάλληλη στιγμή δήλωσε πονηρά «…παιδιά, η δικιά μου μίζα έφτασε στο ...15% !»
Ο Έλληνας μερικά χρόνια αργότερα κατάφερε να εκλεγεί και με τη σειρά του, τους έφερε εδώ, τους πήγε στα μπουζούκια, τους ξαναπήγε στα μπουζούκια και επειδή εκείνοι επέμεναν να τους δείξει το…έργο του, ένα πρωινό μετά τα μπουζούκια και τη σούπα τους πήρε άυπνους στο ποτάμι, τους έδειξε τις δυο όχθες του και ρώτησε, κλείνοντας το μάτι, «πώς σας φαίνεται η ...γέφυρα; Φοβερή έτσι;» Ποια γέφυρα τον ρώτησαν οι άλλοι χαζεύοντας το κενό ανάμεσα στα δύο σημεία. «Ε, τι να κάνω;»τους απάντησε ο Ρωμιός, «η δικιά μου μίζα ήταν....100%!»
Είναι αναμφίβολα άκομψο, κακόπιστο για εμάς και…υπερβολικό το συγκεκριμένο ανέκδοτο. Σίγουρα ΔΕΝ το υιοθετώ προσωπικά αλλά με την ίδια σιγουριά οφείλω, όχι ως άνθρωπος των κοινωνικών επιστημών αλλά ως απλός πολίτης, να δεχθώ ότι συχνά «τα δύσκολα» θέματα, αυτά που προξενούν πόνο περνούν πιο εύκολα μέσα από την εκτονωτική διαδικασία του χιούμορ.
Σε μια προσπάθεια αναζήτησης διεξόδου από το τελματωμένο κοινωνικό-πολιτικό-οικονομικό μας τοπίο θα ήθελα, ταπεινά ως πανεπιστημιακός δάσκαλος, να προτείνω στους Αρχηγούς των πολιτικών μας Κομμάτων να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι προβληματισμού να ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ την κοινότυπη πλέον διαπίστωση ότι καταγράφουμε πρωτιές στη ΔΙΑΦΘΟΡΑ την ΔΙΑΠΛΟΚΗ και τις ΜΙΖΕΣ στην Ελλάδα και να ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ μια ΚΟΙΝΗ αναζήτηση των θετικών στοιχείων στις δομές της προσωπικότητας των Ελλήνων και κατά προέκταση του ελληνικού κοινωνικού συστήματος.
Να κυνηγήσουμε τη διαφθορά και το αρρωστημένο στη Δημόσια Διοίκηση αλλά ταυτόχρονα να φροντίσουμε να εντοπίσουμε τα θετικά στοιχεία στην προσωπική μας ζωή και τη συλλογική συνύπαρξη μεγιστοποιώντας αυτές ακριβώς τις διαδικασίες και τα στοιχεία.
Και σε ότι αφορά την ανάγκη γονέων και δασκάλων, πολιτικών και ακαδημαϊκών ανδρών και γυναικών να σκύψουμε ευλαβικά πάνω από το συλλογικό μας ΕΙΝΑΙ και να ανασύρουμε τα θετικά μας στοιχεία γιατί να μην το κάνουμε; Απαιτείται, πλέον, εμείς οι «δάσκαλοι» σε όλες τις παιδαγωγικές βαθμίδες να συνεργασθούμε με τους πολιτικούς τοπικού και εθνικού επιπέδου για να έλθουν στο κοινωνικό μας σύστημα ως δεδομένα η ποθητή ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, να εξαφανισθεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό η ΔΙΑΠΛΟΚΗ και να επιτευχθεί η ΚΑΘΑΡΣΗ των δικών μας ατοπημάτων.
Να καθίσουν ΑΜΕΣΑ στο ίδιο τραπέζι οι 5 Κύριοι και οι 2, από χτες, Κυρίες Αρχηγοί των Κοινοβουλευτικών μας Κομμάτων και να λειτουργήσουν ως πραγματικοί ΗΓΕΤΕΣ!
Να μας πείσουν να τους ακολουθήσουμε και να μην αναλωθούν σε αλληλοκατηγορίες που θα καταστήσουν ΑΓΕΦΥΡΩΤΟ το υφιστάμενο χάσμα μεταξύ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ και ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ, ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ και ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ, ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑΣ και ΜΙΖΑΣ, διευρύνοντας το τραγικό χάσμα μεταξύ του Ελληνικού Λαού και των Κομματικών-πολιτικών του Ηγετών!...
- - - -

Του Θανάση Ι. Νικολαΐδη
«ΕΝ αρχή ην ο Κώστας Μητσοτάκης»...!
Ικανό στέλεχος του «Γέρου», πριν η Αποστασία γίνει συνώνυμή του, φορτωθεί τα «Ιουλιανά» και κατευθύνει απ’ το παρασκήνιο τους «κατεψυγμένους» πρωθυπουργούς του. Κι ύστερα; Χρειάστηκε μεγάλη πολιτική διαδρομή, αλλά όχι και μεγάλη σκέψη για να καταλήξει αρχηγός της δεξιάς. Αφού πέρασε ο τόπος από μεγάλες περιπέτειες, για να χάσει η πολιτική και την τελευταία σταγόνα της ηθικής, χωρίς οι πολιτικοί να εισπράξουν το μερδικό της ευθύνης τους.
ΑΝ η Ντόρα είναι φυσικό καρπός του κ. Μητσοτάκη, είναι και η συνέχεια. Του ονόματος που εναλλάσσεται με το «Μπακογιάννη» κατά βούληση, της πολιτικής τους διαδρομής και των φιλοδοξιών του(ς) χωρίς όρια. Καλά οργανωμένη η «Οικογένεια», αλλά βρέθηκε μπροστά τους το εμπόδιο Σαμαράς.
Τους φρέναρε τα όνειρα, αλλά η δεξιά ποτέ δεν πεθαίνει και η τριώροφη «πολυκατοικία» (με τα τρία πατώματα, τη σοφίτα και το…πανωσήκωμα) χωράει πολλούς ενοίκους. Προσωρινά και ξανά προς τη δόξα. Με τη «δημοκρατική παράταξη» διχασμένη κι αυτή όσο γουστάρει η ακαμψία του ΚΚΕ και οι συνιστώσες του ΣΥΝ. Δεν είναι η «ενιαία» και πειθαρχημένη δεξιά του ’50 υπό το (αυστηρό) βλέμμα του αείμνηστου Κ. Καραμανλή. Έχουν φωνή τα σημερινά παιδιά της, έχουν συμφέροντα, τρέφουν προσωπικές φιλοδοξίες τα στελέχη της, τρέφουν και την κρυφή(;) πολιτική τους αντιπάθεια οι (δυο) αρχηγοί της.
ΔΕΝ τα βρήκαν «εντός» και η Ντόρα «εκτός», αρχηγός και κομματάρχης. Φρέσκο το…Κίνημα, πρωτάκουστη (και καθόλου πρωτότυπη) η «Πολιτική Συμμαχία», πανάρχαιη η ελιά και…ενωτική η ανάμιξη του γαλάζιου με το πορτοκαλί, αλλά η μάχη θα εξελιχτεί σε διαμάχη των «δυο» και το ΠΑΣΟΚ θα κυβερνά. Με τους Άκηδες στο απυρόβλητο, με τους Μαντέλληδες ατιμώρητους και με τα μέτρα στις πλάτες μερίδας…μαζοχιστών της πλειοψηφίας. Και, βέβαια, ο έλληνας (που δεν ψηφίζει αλλά καταψηφίζει-άρα και ο νεοδημοκράτης) δεν ανέχτηκε την τριχοτόμηση της παράταξής του. Κράτησε την «ιδεολογία» του προσαρμοσμένη στους καιρούς μας κι έβγαλε το…ΠΑΣΟΚ.
Η κα Μπακογιάννη έχει μέλλον πολιτικό και το πιστεύουμε. Είναι το «αύριο» της παράταξης κι ας μην το θέλουν σήμερα οι πολλοί. Η «Οικογένεια» θα ομονοήσει σβήνοντας την τεχνητή (και πρόσκαιρη) τριπλή της έκφραση, τα κανάλια θα συρρεύσουν και η «πολυκατοικία» θα γίνει «ισόγειο», μπροστά στον κίνδυνο της ισοπέδωσης. Και, βέβαια, το…μήλο θα προσφερθεί «τη καλλίστη». Από εσωτερικές και…εξωτερικές δυνάμεις.
- - - -

Γράφει ο Καλαμπόκας Μανόλης - Ιατρός
Ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου ,όπου το σύνθημα «Ψωμί, παιδεία, ελευθερία» φαντάζει πιο επίκαιρο από ποτέ, δεν ήταν δυνατόν να παραβλέψω το γεγονός της δημόσιας προσευχής χιλιάδων μουσουλμάνων στα Προπύλαια αλλά και σε άλλα κεντρικά σημεία της πόλης μας.
Προσπάθησα να μπω στη θέση ενός τουρίστα (ίσως πια εμείς έχουμε συνηθίσει και δεν αντιδρούμε …), που στην προσπάθεια του να εξερευνήσει και να δει τα αξιοθέατα της πόλης μας ,( εάν βέβαια είναι τυχερός και βρεί τα μουσεία ανοιχτά…) έχει πληρώσει το εισιτήριό του και έχει ανέβει στο τουριστικό λεωφορείο, (το οποίο τις περισσότερες φορές είναι δυστυχώς άδειο… σε αντίθεση με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές Χώρες) φτάνει σε εκείνο σημείο της διαδρομής όπου περνά μπροστά από την Πανεπιστημίου, έξω από τα Προπύλαια - στο χώρο όπου συμβολίζει τον νεοελληνικό διαφωτισμό.
Τα μάτια του τότε δέχονται την εξής εικόνα: Χιλιάδες Μουσουλμάνοι προσανατολισμένοι προς τη Μέκκα να προσεύχονται...
κάτω από τη φωνή του ιμάμη μπροστά από το πρώτο πανεπιστήμιο της χώρας που ίδρυσε ο Ιωάννης Καποδίστριας! Και δικαίως μπορεί να αναρωτηθεί μέσα του ; Μα που βρίσκομαι ; Στην Ελλάδα δεν είμαι; Τη χώρα που γέννησε την Δημοκρατία, τη φιλοσοφία , τις τέχνες, τον πολιτισμό ή σε κάποια μουσουλμανική-ανατολική χώρα; Γιατί σημειολογικά και αισθητικά είναι απαράδεκτο ένα τέτοιο γεγονός, ξένο προς τα ήθη και τα πιστεύω μας, να συμβαίνει μπροστά από τη δική μας «μέκκα», τον ναό του πνεύματος και του πολιτισμού.
Αλήθεια, από ποιον φορέα, με ποιο σκεπτικό και για ποιο λόγο δόθηκε άδεια να πραγματοποιηθεί η μουσουλμανική προσευχή ειδικά έξω από το ελληνικό πανεπιστήμιο; Μήπως η αποδόμηση του ελληνικού έθνους και του ελληνικού πνεύματος γίνεται πια με λεπτές σχεδόν αόρατες κινήσεις;
Η πολιτεία πρέπει να λάβει σοβαρά μέτρα και να πάψει πια να στρουθοκαμιλίζει. Οφείλει να θέσει τα όρια , να σεβαστεί τα δικαιώματα των αλλοθρήσκων (νόμιμων) μεταναστών αλλά πάνω από όλα να διαφυλάξει τις πολιτιστικές και πνευματικές αξίες αλλά και την ομαλή διαβίωση των Ελλήνων κατοίκων αυτής της πόλης!
Και αναρωτιέμαι, όλοι αυτοί οι άνθρωποι που βρίσκονται στην Χώρα μας έχουν άραγε νόμιμη άδεια διαμονής και εργασίας στην Ελλάδα; Ίσως δεν πρέπει πια να μας φοβίζουν τα λόγια αλλά οι αριθμοί… Το σύνολο των (λαθρο-)μεταναστών αγγίζει και ίσως ξεπερνά το 1 εκατομμύριο…!!! Δεν νομίζω ότι η χώρα μας μπορεί να λειτουργήσει σαν ένα νέο χωνευτήρι των λαών(όπως παλιά συνέβαινε με την Αμερική). Δεν έχει ούτε τις υποδομές , ούτε την οικονομική δυνατότητα να το κάνει ,πόσο μάλλον όταν η ανεργία στις νεαρές ηλικίες αγγίζει το 30%!
Γιατί, όπως πάνε τα πράγματα, είτε θα χρειαζόμαστε διαβατήριο για να πάρουμε το μετρό στην Ομόνοια, είτε θα αρχίσουν μαζικές αντιδράσεις βίας , όπως συμβαίνει στον Άγιο Παντελεήμονα! (που τώρα τον θυμήθηκαν μερικοί...)
- - - - - -

Ελεγχόμενη πτώχευση της Ελλάδας στο δεύτερο ή τρίτο τρίμηνο του 2011 προβλέπουν οι Financial Times σε δημοσίευμα τους. Σημειώνεται ότι οι FT αναφέρονται στην ελεγχόμενη πτώχευση, ως «επικείμενη».
«Ήδη είναι κατανοητό ότι οι στόχοι των δαπανών και των εσόδων του ελληνικού κράτους δε θα έχουν επιτευχθεί. Παρόλα αυτά η επόμενη δόση των 9 δισεκατομμυρίων ευρώ θα αποδεσμευτεί τον ερχόμενο μήνα, καθώς η προφανής ειλικρίνεια και οι νέες, αναθεωρημένες υποσχέσεις γίνονται δεκτές σαν να πρόκειται για πραγματική συμμόρφωση», αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου, Τζον Ντίζαρντ, προσθέτοντας ότι «η πραγματικότητα μπορεί να περιμένει», ορίζοντας ως πραγματικότητα την «επικείμενη ελεγχόμενη πτώχευση».
Το άρθρο αναφέρεται και στη διαμάχη μεταξύ δικηγόρων και τραπεζιτών για το κατάλληλο χρονικό σημείο ώστε να ανακοινωθεί η «ελεγχόμενη πτώχευση». «Κάποιοι πιστεύουν ότι η δραματική, σοκαριστική ανακοίνωση και η αλλόφρων δημόσια αντίδραση θα έπρεπε να συμβούν στο δεύτερο τρίμηνο του 2011...
ενώ άλλοι θεωρούν καταλληλότερη στιγμή το τρίτο τρίμηνο», αναφέρει η εφημερίδα και σημειώνει ότι «το τρίτο τρίμηνο είναι πιο κοντά στην παράδοση των εθνικών πτωχεύσεων, ωστόσο οι δικαστές στη Γερμανία και οι πολιτικοί στην Ελλάδα είναι εμφανώς κουρασμένοι με όσα συμβαίνουν στην ευρωζώνη και ίσως επισπεύσουν τις εξελίξεις».
«Τα ελληνικά ομόλογα που ωριμάζουν αυτή την περίοδο αποπληρώνονται σε ένα μεγάλο μέρος με νέα δάνεια από την Ευρώπη και το ΔΝΤ, καθώς και με χρήματα της ΕΚΤ. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα ανταλλάσσει εκκρεμή χρέη που είναι νομικά και λογιστικά εύκολο να αναδιαρθρωθούν με συμφέροντες όρους με χρέος που είναι δύσκολο ή αδύνατο να αναδιαρθρωθεί. Είναι σαν οι Έλληνες να δανείζονται από έναν τοκογλύφο της Μαφίας για να αποπληρώσουν ένα δάνειο από τη γιαγιά τους», αναφέρει ο Τζον Ντίζαρντ.
Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι δικηγόροι που ειδικεύονται στη πτώχευση κρατών τονίζουν ότι «εφόσον το 90% του ελληνικού χρέους υπόκειται στην ελληνική νομοθεσία, οι όροι μιας αναδιάρθρωσης θα μπορούσαν να περάσουν γρήγορα από το ελληνικό Κοινοβούλιο, υποχρεώνοντας στην ουσία όλους τους πιστωτές της χώρας να αποδεχθούν τους όρους αυτούς».
Αντίθετα, σημειώνει ο Τζον Ντίζαρντ, τα δάνεια από την ευρωζώνη, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ δεν μπορούν στην ουσία να αναδιαρθρωθούν, διότι η Ελλάδα αντίθετα με την Αργεντινή το 2001 θα συνεχίσει να χρειάζεται χρηματοδότηση από αυτές τις πηγές και μετά την πτώχευση, όπως είχε γίνει στην περίπτωση της Ζιμπάμπουε.
Πηγή
- - - -

Εργασιακός μεσαίωνας...!
Διαβάζουμε στο protothema μία πρωτοφανή απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς:
Μία πρωτόγνωρη για την εγχώρια αγορά εργασίας μέθοδο επιλέγει η διοίκηση του Μιχάλη Σάλλα στην Τράπεζα Πειραιώς προκειμένου να αντιμετωπίσει την πρωτοφανή οικονομική κρίση, χωρίς να προβεί σε απολύσεις εργαζομένων της. Όπως πληροφορείται το protothema gr. τα διευθυντικά στελέχη των κατά τόπους υποκαταστημάτων του ομίλου ενημέρωσαν τους υπαλλήλους ότι έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν ένα πρόγραμμα “προσωρινής εθελουσίας εξόδου” για διάστημα τριών ετών, το οποίο μετά την λήξη τους θα τους επαναφέρει στην τράπεζα με το σύνολο των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους σε ισχύ.
Στην διάρκεια της παραμονής εκτός εργασίας, όσοι υπάλληλοι επιλέξουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα έχουν πλήρη ασφαλιστική κάλυψη, ενώ θα αμείβονται με το 40% των αποδοχών τους τον 1ο χρόνο, το 45% στον 2ο χρόνο και το 50% στο 3ο χρόνο.
Ουσιαστικά πρόκειται για ένα είδος sabbatical (άδεια απουσίας) το οποίο χορηγείται σε περιπτώσεις εργαζομένων που λ.χ. θέλουν να καταρτιστούν περισσότερο, να εξειδικευθούν σε κάποιο τομέα κλπ.
Έως τώρα δεν υπάρχει κάποια αντίδραση από συνδικαλιστικούς φορείς, ωστόσο παράγοντες της τραπεζικής αγοράς σχολίαζαν ότι το συγκεκριμένο σύστημα ενδεχομένως να δίνει και μία λύση ανάγκης και για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, με προϋπόθεση, φυσικά, ότι η εξέλιξη δεν μπορεί να εκληφθεί ως άρση της μονιμότητας.
Αν αυτό δεν είναι δικτατορία, κατάληψη του κράτους, τότε τι είναι?
Παλαιότερα...
οι χώρες καταλαμβάνονταν με τακνς, τώρα σπέρνεται στους πολίτες ο τρόμος και ο πανικός.
Αλήθεια πως θα ζήσει ένας εργαζόμενος με 40% του μισθού του, δηλαδή με 300 και 400 ευρώ?
Και όλοι αυτοί είναι άνθρωποι με πτυχία και μεταπτυχιακά που μόχθησαν να τα αποκτήσουν και επένδυσαν τα όνειρά τους σε αυτή την τράπεζα δουλεύοντας ωράρια εξοντωτικά.
Εμείς οι Έλληνες φορολογούμενοι δεν κληθήκαμε τόσες φορές να πληρώσουμε από την τσέπη μας την περιβόητη στήριξη των τραπεζών με κρατικές επιχορηγήσεις?
Και πως είναι δυνατόν ο κ. Σάλλας να απομακρύνει εργαζομένους με αυτούς τους εξευτελιστικούς εργασιακούς όρους και από την άλλη να εμφανίζεται πριν από λίγο καιρό ως επίδοξος αγοραστής της Αγροτικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου?
Και βέβαια οι κύριοι συνδικαλιστές δεν αντιδρούν γιατί είναι κι αυτοί κύριο κομμάτι του συστήματος... Δεν θέλουν να αντιδράσουν γιατί φοβούνται ότι θα απολέσουν τα δικά τους αυτοκρατορικά προνόμια..
Αυτοί οι κύριοι με τους παχυλούς μισθούς που δεν εμφανίζονται ποτέ στις υπηρεσίες τους, δεν έχουν καμία σχέση με τους αγνούς αγωνιστές που έχυσαν αίμα για να έχουμε σήμερα το οκτάωρο, την αργία την Κυριακή κλπ.
Έχουν γνώσιν οι φύλακες ...
Μπορεί κάποιοι πολίτες να τρώνε το κουτόχορτο που τους σερβίρουν τα "προοδευτικά" παραπληροφοκάναλα, κάποιοι άλλοι όμως καταλαβαίνουν και κρίνουν...
Και είναι πολλοί αυτοί και γίνονται όλο και περισσότεροι...
Πηγή
- - -
- - - -

Οι μουσουλμάνοι της περιοχής όμως είπαν ηχηρό «όχι» στον ρατσιστικό συνδυασμού του προξενείου…!
«Καί τί δέν ἐπιστράτευσε ἡ Τουρκία γιά νά στήσει τόν διχαστικό της µηχανισµό στήν Κοµοτηνή! Κι ὅµως, τίποτε δέν πῆγε ὅπως τό σχεδίασε, ἀφοῦ οἱ µουσουλµάνοι τῆς πόλης γύρισαν τήν πλάτη τους στόν διχαστικό λόγο τῆς Σιµπέλ Μουσταφάογλου, στά κηρύγµατα µίσους τοῦ Ἀλῆ Τσαβούς καί προτίµησαν τούς ὑποψηφίους τῶν ἑλληνικῶν συνδυασµῶν. Τό ἐκλογικό ἀποτέλεσµα εἶναι εὔγλωττο: Σέ ἕναν δῆµο µέ πληθυσµό κατά 33% µειονοτικό, τό ποσοστό γιά τό «Πρῶτο Βῆµα γιά τήν Ἰσότητα» ἦταν µόλις 8,4%, δηλαδή κάπου 2.700 ψῆφοι. Πρᾶγµα πού σηµαίνει ὅτι µόλις ἕνας στούς τέσσερις Κοµοτηναίους µουσουλµάνους ὑπερψήφισε τό τουρκικό Ἀπαρτχάιντ.
Τί εἶχε ὅµως προηγηθεῖ; Ἀξίζει νά τά καταγράψουµε ἐν συνόλῳ, ἀσχέτως τῆς ἐκλογικῆς τους ἀποδοκιµασίας. Στίς 5 Νοεµβρίου οἱ ὑποψήφιοι τῆς λίστας µίλησαν στό χωριό Τυχηρό.
Ἐκεῖ λοιπόν, µεταξύ ἄλλων, ὁ Ἀλή Τσαβούς, πού ἔχει ἀναλάβει τήν προεδρία τοῦ κόµµατος DEB τῶν τουρκοφρόνων, τόνισε καί τά ἑξῆς: «Είπα στην κυρία Σιµπέλ Μουσταφάογλου πως το Τυχηρό είναι πολύ εθνικιστικό χωριό, ένα πολύ τουρκικό χωριό, να αρχίσουµε από εκεί. Διότι αποτελεί το Τσανάκκαλε της Δυτικής Θράκης. Όταν µιλάµε για τουρκισµό, στο µυαλό µας έρχεται το Τυχηρό». Θυµίζω ὅτι αὐτά δέν εἶναι λόγια ἀξιωµατικοῦ στούς στρατιῶτες του πρίν τή µάχη, ἀλλά ὑποψηφίου σέ …δηµοτικές ἐκλογές!
Ὁ ἴδιος πράκτορας µίσους µίλησε καί στήν προεκλογική µάζωξη τῆς Σιµπέλ στή συνοικία Κίρ Μαχαλέ τῆς Κοµοτηνῆς: «…Μη φοβάσαι κύριε Κοτσάκη, κύριε Πετρίδη. Ελάτε και µιλήστε για τις διακρίσεις σε βάρος των Τούρκων, και µετά ξέρει αυτός ο λαός τι θα κάνει. Βλέπουµε στον δήµο από τους 200 υπαλλήλους, µόνο οι δύο είναι Τούρκοι. Όχι, εµείς αυτό δεν το δεχόµαστε. Αν δεν πάρετε 50-60 υπαλλήλους, µια µέρα αυτή η δηµαρχία θα πέσει στο κεφάλι σας. Προσέξτε σας το λέω από εδώ. Αν δεν πάρετε 50-60 Τούρκους υπαλλήλους, αν δεν υπηρετήσετε τις δικές µου γειτονιές, αυτήν τη δηµαρχία θα την γκρεµίσουµε στο κεφάλι σας. Εµείς δεν πάµε εκεί να είµαστε στην σκιά των Ελλήνων. Θα δείτε τι θα κάνουµε µετά τις εκλογές. Εµείς παραλάβαµε την σηµαία του συγχωρεµένου γιατρού Αχµέτ Σαδίκ.
(…) Οι εχθροί πλέον έχουν φοβηθεί. Ακόµα και ο κύριος Παπανδρέου κάλεσε τους µειονοτικούς βουλευτές και τους ρώτησε «Τι γίνεται στην Δυτική Θράκη; Τι γίνεται στην Δυτική Θράκη;» Ο Τούρκος της Δυτικής Θράκης πλέον θέλει να σηκώσει το κεφάλι του από αυτήν την ταλαίπωρη ζωή. (…) Ως πρόεδρος του κόµµατος Φιλία-Ισότητα –Ειρήνη, εσείς δεν µπορείτε να εφαρµόσετε αυτό το σχέδιο πόλης, δεν µπορείτε να γκρεµίσετε σπίτια Τούρκων. Εµείς θα σταθούµε µπροστά στις φαγάνες! Το λέω από εδώ. Να δούµε αυτοί που είναι δίπλα στους Έλληνες, θα µπορέσουν να υψώσουν τη φωνή τους στο δηµοτικό συµβούλιο; Εµείς δεν πάµε µετά τις εκλογές να καθόµαστε σε αυτό το δηµοτικό συµβούλιο, αλλά µε ψηλά το κεφάλι πάµε να υπερασπιστούµε τα θέµατα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης. Πάµε να σπάσουµε εκείνο το τραπέζι, να µας φοβούνται».
Σκεφτεῖτε νά ἔβγαινε ἕνας πλειονοτικός ὑποψήφιος νά µιλοῦσε ἔτσι κατά τῶν ἄλλων, τί εἶχαν νά τοῦ σούρουν! Τώρα ΟΛΟΙ ΜΟΚΟ, περιορίζονται σέ µερικές γενικόλογες καταδίκες τῶν ἔξαλλων φωνῶν «ἀπ΄ ὅπου κι ἄν προέρχονται» (λές κι ἀκούγεται ποτέ κάποιος χριστιανός στήν Κοµοτηνή νά ἐκφράζεται ἔτσι!) καί προσπερνᾶνε, δῆθεν γιά νά µήν τοῦ δώσουν ἀξία!
Μά καί οἰκονοµικά «ἐπιχειρήµατα» ἐπιστρατεύτηκαν ἀπό τόν συνδυασµό. Μιλώντας στόν Ἥφαιστο ἡ Σιµπέλ δήλωσε: «Πρέπει πλέον να σωθούµε από τη φτώχεια,να υπάρξουν δουλειές για τους νέους και τα παιδιά µας. Αυτό το κράτος και αυτή η κυβέρνηση, αυτό το έθνος δεν µπορούν να τα κάνουν αυτά. Αυτή η χώρα είναι µπατιριµένη. Εµείς θα φέρουµε βοήθεια από την Τουρκία, θα ανοίξουν βιοµηχανίες εδώ και θα υπάρξουν δουλειές για τους νέους». Καί συµπλήρωσε τά ἀπαραίτητα τουρκοπρεπῆ: «πρέπει να διδαχθούν τα παιδιά της περιοχής τη θρησκεία τους και τις γιορτές τους, ώστε σε δέκα χρόνια να µπορούν να λένε «είµαστε Τούρκοι», «η ψήφος των Τούρκων δεν πρέπει να πάει στους Τούρκους των άλλων συνδυασµών, αλλά στον τουρκικό συνδυασµό».
Τέλος, ὑπῆρξαν κι ἄλλα στοιχεῖα πού σηµειολογικά παρέπεµπαν στόν ὀθωµανισµό. Π.χ. ὅταν στίς 2 Νοεµβρίου ἡ Μουσταφάογλου ἐπισκέφτηκε τό µειονοτικό χωριό Μεγάλο Δουκᾶτο (πῶς λέµε Λουξεµβοῦργο; Ἔ, καµµία σχέση!), µουσική υπόκρουση ἔπαιζε ἕνα ἀπό τά πιό γνωστά ὀθωµανικά στρατιωτικά ἐµβατήρια. Τή µουσική του δέν µποροῦµε νά σᾶς τή µεταφέρουµε, ὅµως ἰδού οἱ στίχοι του:
Ο παππούς των προγόνων σου, ο πατέρας της γενιάς σου
Ο παππούς των προγόνων σου, ο πατέρας της γενιάς σου
Ω γενναίο Τουρκικό έθνος
Οι στρατιές σου πολλές φορές δοξάστηκαν στον κόσµο
Οι στρατιές σου πολλές φορές δοξάστηκαν στον κόσµο
Τουρκικό έθνος, Τουρκικό έθνος
Τουρκικό έθνος, Τουρκικό έθνος
Αγάπα µε πάθος το έθνος σου
Κατέστρεψε τους εχθρούς της πατρίδας σου
Να υποστούνε την ταπείνωση.
Καλό, ἔτσι;»
«Αντιφωνητής», 16-11-2010
Πηγή
- - - - -

Γράφει ο Δημήτρης Παπαγεωργίου
Στο 79ο νηπιαγωγείο των Σεπολίων γιόρτασαν το μπαϊράμι...!
Η είδηση που μεταφέρουμε, μπορεί να κάνει τον κάθε έναν να βγει από τα ρούχα του. Έτσι όπως ακριβώς συνέβη στον αγανακτισμένο γονέα, ο οποίος μας την μετέφερε. Στο 79ο νηπιαγωγείο της περιοχής των Σεπολίων, την ημέρα που οι μουσουλμάνοι κατέλαβαν τις πλατείες της Αττικής για να προσευχηθούν, οι δασκάλες αποφάσισαν να διδάξουν τους μικρούς μαθητές τι εστί μπαϊράμ.

Όχι, δεν κάνετε λάθος. Κάποιοι άνθρωποι επέλεξαν να μάθουν στα παιδιά ηλικίας τεσσάρων-πέντε ετών για το μπαϊράμ, δηλαδή τη μουσουλμανική γιορτή. Και αυτό γιατί ανάμεσα στα 30 συνολικά παιδάκια, τα τρία ήταν μουσουλμανόπαιδα. Έτσι, αντί για μάθημα, τα παιδάκια "μυήθηκαν" στη μουσουλμανική θρησκεία. Και σαν να μην έφτανε αυτό, κάποια στιγμή, εμφανίστηκαν στον παιδικό σταθμό οι γονείς των μουσουλμανόπαιδων, για να προσευχηθούν μαζί τους!
Όπως είναι φυσικό, τα παιδάκια αντιμετώπισαν το όλο περιστατικό σαν παιχνίδι και με δεδομένη την παιδική περιέργεια, έπεσαν και αυτά στο έδαφος και άρχισαν να προσκυνούν τον Αλλάχ, χωρίς κανείς να κάνει τίποτε για να τα εμποδίσει. Είναι σαφές ότι τέτοιου είδους γεγονότα είναι απαράδεκτα, ιδιαίτερα όταν οι γονείς δεν έχουν ενημερωθεί. Βέβαια, προκαλεί εντύπωση το πώς κάποιοι, οι οποίοι αγωνίζονται για να μην γίνονται... αγιασμοί στα σχολεία, δέχονται να πραγματοποιούνται δημόσιες μουσουλμανικές προσευχές. Αλλά αυτό είναι ένα άλλο ερώτημα. Όπως είναι περίεργο, το πώς μια κυβέρνηση που θέλει να καταργήσει τις εικόνες από τα δημόσια καταστήματα, αποδέχεται δημόσιες προσευχές στο κέντρο της Αθήνας. Είναι όμως η πρώτη φορά που έρχεται στην επιφάνεια ένα τέτοιο γεγονός στη χώρα μας και φυσικά, στο κλίμα των ημερών, είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό. Σε γειτονικές χώρες των Βαλκανίων όμως, ανάλογα συμβάντα είναι πολύ συνηθισμένα. Πρόσφατα κυκλοφόρησε βίντεο από τη γειτονική Αλβανία, όπου μια μουσουλμανική "φιλανθρωπική" οργάνωση, χωρίς να το γνωρίζουν οι γονείς, επισκεπτόταν σχολεία για να προσφέρει "δώρα" στα παιδιά. Τα "δώρα" όμως ήταν μαντίλες για τα κοριτσάκια και λευκά σκουφάκια του μουσουλμανικού τελετουργικού για τα αγόρια. Όχι απλά τους τα έδιναν, αλλά τα υποχρέωναν να τα φορέσουν, ενώ δίπλα οι "φιλάνθρωποι" έψελναν μουσουλμανικούς ύμνους. Και όλα αυτά, επαναλβάνουμε, δίχως τη συγκατάθεση και ούτε καν εν γνώσει των γονέων, οι οποίοι αιφνιάδονταν.
Αντίστοιχα περιστατικά είχαμε φυσικά και σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης, ιδιαίτερα στην "πολυπολιτισμική" Βρετανία, όπου μουσουλμάνοι εκπαιδευτικοί, έκαναν ανοικτή προπαγάνδα στα αγγλάκια, προσπαθώντας να τα προσηλυτίσουν, χωρίς να τηρούν ούτε τα προσχήματα. Κλείνοντας, θα πρέπει να ρωτήσουμε εάν θα χαρακτηριστεί "ρατσιστής" ή "ξενόφοβος" κάποιος γονέας, ο οποίος μαθαίνοντας τέτοια πράγματα, θα πάει να πιάσει αυτούς που επιτρέπουν να υφίστανται τέτοια πράγματα τα παιδιά του και τους κάνει μαύρους στο ξύλο! Θα φταίει;
Από "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΣΜΟ"
- - - - - - -

Μια ακόμη διάσταση των επεισοδίων της περασμένης εβδομάδος, έρχεται στο φώς της δημοσιότητας, μετά την επίσημη καταγγελία του συνδικαλιστικού οργάνου των μικροπωλητών Ελλάδος.
Η συγκεκριμένη επαγγελματική τάξη, η οποία αντιμετωπίζει το φάσμα της καταστροφής λόγω της ανεξέλεγκτης διάστασης που έχει λάβει το παρεμπόριο, εξέδωσε την εξής ανακοίνωση, με την οποία μιλά για κάποιους που χρησιμοποιούν ως πρόσχημα το κοράνι, για να μπορούν να πετυχαίνουν τους σκοπούς τους.
Υπόγειες μεθοδευμένες κινήσεις γίνονται από πλευράς των παρεμπόρων αλλοδαπών με σκοπό τους την συνέχιση πώλησης μαϊμού προϊόντων σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας. Σύμφωνα με μαρτυρίες αλλοδαπών μουσουλμάνων στα γραφεία μας (οι οποίοι ασκούν νόμιμα το επάγγελμα του μικροπωλητή), υπάρχουν μεταξύ αυτών ορισμένοι αρχηγοί οι οποίοι πωλούν στη χοντρική σε ομοεθνείς τους εμπορεύματα χωρίς παραστατικά...
και επειδή τα είδη είναι σε απεριόριστες ποσότητες, με πρόσχημα το κοράνι μαζί με τα εμπορεύματα αυτοί οι χοντρέμποροι( και αφού δεν υπάρχουν παραστατικά) τροφοδοτούν όλους τους παρέμπορους με νεο-εκτυπωμένα αποσπάσματα από το κοράνι, ούτως ώστε σε ελέγχους της δημοτικής αστυνομίας για κατάσχεση των εμπορευμάτων να προφασίζονται ότι υπήρχε δόλος και ότι οι χριστιανοί δημοτικοί αστυνομικοί, κατάσχουν το προσευχολόγιό τους, με σκοπό την καταστροφή του.
Αυτομάτως υπάρχει λόγος επανάστασης εκ μέρους τους κατά των κακών χριστιανών Ελλήνων για να συνεχιστεί η αισχροκέρδεια του παρεμπορίου, εις βάρος όλων όσων ασκούν και πωλούν νόμιμα τα εμπορεύματά τους.
Φυσικά, παρόλο που ο νόμος είναι με το μέρος τους, και αυτοί πληρώνουν αρκετές χιλιάδες ευρώ για άδειες, το κράτος δεν κάνει τίποτε για να τους προστατεύσει. Αντιθέτως, τα φιλαράκια του Καμίνη, προσπαθούν να βρούν τρόπους για να μπορούν οι λαθρομετανάστες να συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους, χωρίς να μπορεί κανείς να τους εμποδίσει.
Από "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΣΜΟ"
- - - - - -

Ψάχνεις για κατοικίδιο; Το Genpet είναι ένα κατοικίδιο φτιαγμένο με μεθόδους της βιοτεχνολογίας!
Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που έχουν επιτέλους ξυπνήσει και βλέπουν τι πραγματικά συμβαίνει γύρω μας! Είναι πασιφανές πλέον πως το κεφάλαιο κάνει κουμάντο στα πάντα, και όσο περνάει ο καιρός, αναπτύσσονται νέες μέθοδοι ελέγχου των συνειδήσεων και του ανθρώπου. Δεν τους φτάνουν πλέον οι νόμοι και τα μονοπώλια, η κυριαρχία τους γίνεται όλο και πιο ολοκληρωτική, έχοντας πλέον δυο πανίσχυρα εργαλεία στα χέρια τους : την βιοτεχνολογία και τιςμεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες.

Η βιοτεχνολογία, στην υπηρεσία του κεφαλαίου, έχει γεμίσει τον κόσμο με μεταλλαγμένα προϊόντα τα οποία αναπαράγονται και διασπείρουν το DNA τους παντού! Είναι η πρώτη γραμμή πειραμάτων, για τον έλεγχο του ανθρώπινου DNA και την υποταγή του σε συμφέροντα της Νέας Εποχής.
Είναι τυχαίο, νομίζεις, πως οι αλλεργίες έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, όπως το ίδιο και οι ιώσεις; Αλλά για αυτό υπάρχει λύση, τα εμβόλια που κανείς δεν γνωρίζει τι περιέχουν! Οι φαρμακευτικές εταιρίες, ασταμάτητοι κολοσσοί, συνεχίζουν να παράγουν φάρμακα που δεν αντιμετωπίζουν τα αίτια των ασθενειών, αλλά τα συμπτώματα. Έτσι, οι άνθρωποι είναι μόνιμα άρρωστοι και πληρώνουν για θεραπείες που απλά συντηρούν τις αρρώστιες τους. Κρύβουν τις θεραπείες που έχουν για τον καρκίνο και το AIDS, για να μην πούμε πως ΑΥΤΟΙ δημιούργησαν αυτές τις παθήσεις! Εφευρίσκουν νέα ψυχιατρικά σύνδρομα και φτιάχνουν για αυτά καινούργια φάρμακα που κανείς δεν γνωρίζει πως δρουν! Είναι πάλι τυχαίο, νομίζεις, πως μας λένε πως αυξήθηκαν οι ψυχιατρικές παθήσεις και φτιάχνουν φάρμακα που επιδρούν στονανθρώπινο εγκέφαλο;
Οι μεγάλες εταιρίες έχουν αποθρασυνθεί εντελώς όπως θα δεις παρακάτω. Διοχετεύουν στην αγορά εκτρώματα της βιοτεχνολογίας που κανείς δεν γνωρίζει αν είναι επικίνδυνα και τι θα προκαλέσουν στο οικοσύστημα. Τολμάνε και βάζουν χέρι στο ανθρώπινο DNA, βιάζοντας πραγματικά την φύση. Θέλουν φυσικά να επέλθει η Νέα Εποχή, όπου τα εβραιοκρατούμενα μασονικά lobby θα κυριαρχήσουν επί του πλανήτη. Παρακάτω θα δεις μερικά προϊόντα και υπηρεσίες που παρέχουν τέτοιες εταιρίες: σκέψου πως αυτά τολμάνε και τα εμφανίζουν δημόσια — ποιος ξέρει τι άλλο μας κρύβουν σε μυστικά εργαστήρια!
Genpets
Επισκέψου την ιστοσελίδα τους τώρα! Τα Genepets είναι πραγματικά εκτρώματα που σπρώχνει στην αγορά η εταιρία “Bio- Genica” ως παιχνίδι για τα παιδιά μας. Η εταιρία, όπως λέει και στο FAQ της, παράγει αυτά τα μεταλλαγμένα ζωάκια με την προηγμένη τεχνολογία της “μικροένεσης ζυγώτη” με την οποία μπορούν να περάσουν σε ένα ζώο ότι γονίδια και πρωτεΐνες θέλουν.
Τα Genpets έρχονται συσκευασμένα σε πλαστικό, σε κατάσταση στάσης (δηλαδή σαν σε πάγο!), και έχουν αποτρόπαια όψη: ζαρωμένα, άτριχα, με ανύπαρκτα γεννητικά όργανα — σου θυμίζουν τον ξεμωραμένο γεροξούρα παππού σου! Κάθε Genpet περιλαμβάνει στην συσκευασία του manual οδηγιών, έναν μίνι καρδιογράφο και ένδειξη φρεσκάδας, για να γνωρίζεις αν είναι ζωντανό όταν το αγοράσεις.
Το πραγματικά τρομακτικό όμως είναι πως μπορείς να επιλέξεις τον χαρακτήρα του Genpet σου: έρχονται με χρωματικό κώδικα όπου το κάθε χρώμα αντιστοιχεί σε στοιχεία του χαρακτήρα τους. Ο έλεγχος της συμπεριφοράς τους γίνεται μέσω τις τροφής όπου η εταιρία λέει πως βάζει ειδικές ουσίες για να τα κρατάει πειθήνια και να υπακούν πάντα τον αγοραστή. Επίσης εκτός του ότι τα γονίδιά τους είναι πειραγμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να έχουν συγκεκριμένο χαρακτήρα, αν τους δώσεις διαφορετική τροφή από αυτήν που παρέχει η εταιρία να πεθαίνουν κατευθείαν! Έτσι είσαι υποχρεωμένος να αγοράζεις συνεχώς ειδική τροφή από την εταιρία.
Πέραν τούτου, έρχονται σε δύο εκδόσεις: η μία είναι προγραμματισμένη έτσι ώστε το Genpet να έχει χρόνο ζωής ένα έτος και η άλλη τρία έτη! Μήπως αυτές οι τεχνικές έχουν αναπτυχθεί και χρησιμοποιούνται και για τον έλεγχο του ανθρώπου; Τι συναισθηματικό αντίκτυπο θα έχει στα παιδιά η όψη του και τι αντίκτυπο θα έχει ο προγραμματισμένος θάνατος αυτού του “κατοικίδιου”;
Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο εδώ
http://www.fridge.gr/zb/10098/biotech-conspiracy/
Πηγή
- -