Select Menu

Slider

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

My Place

ΚΟΣΜΟΣ

ΕΥΡΩΠΗ

ΒΑΛΚΑΝΙΑ

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

» » » » » » » ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Το "πάρκινγκ" των προβληματικών τραπεζών και ο ξαφνικός "τραπεζίτης" Σάλας
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


Οι περισσότεροι σίγουρα θα θυμούνται ότι η κάθε εταιρία συνήθως μεγάλη, είχε σε καλά αμοιβόμενη θέση τον αγορανομικώς υπεύθυνο, τον επονομαζόμενο και "αυτοφοράκια". Καθήκον του ήταν να ενεργεί ως "τάφρος" αμύνης του κάθε ας πούμε, ολιγάρχη.

Γράφει ο Παν.Αλτζερίνος-Γρηγοράκης
Αποστρ.Λοχαγός (ΣΣΕ 77)

Είναι απορίας άξιο πώς και γιατί ο "τραπεζίτης" Σάλας "αγοράζει" σχεδόν τα πάντα που έχουν σχέση με τον τραπεζικό τομέα. Αποκορύφωμα η τελευταία αγορά ή παραχώρηση, όπως φημολογείται των προβληματικών-όπως λέει η ΕΚΤ- Κυπριακών τραπεζών. Έχουν προηγηθεί ΑΤΕ -ΓΕΝΙΚΗ- κάποια στιγμή ακούγεται και το ΤΤ, "και μετά ο τοίχος". Υποτίθεται ότι αγοράζει τα υγιεί τμήματα των τραπεζών. Ενώ τα προβληματικά τμήματα με τα κόκκινα δάνεια πάνε στο κράτος που ως κρατική οντότητα υπάγεται στο Αγγλικό δίκαιο. Δηλαδή την κατάλληλη στιγμή που θα επιλέξουν μπορεί να γίνουν όλα άμεσα απαιτητά με τις γνωστές ολέθριες συνέπειες. Ξεσπιτωμένος Έλληνας-ξεριζωμένος Έλληνας. 

Κανείς όμως δεν λέει ότι από τότε που αγόρασε τα εξυπηρετούμενα δάνεια με τα υγιή κομμάτια των τραπεζών, λόγω της συνεχούς επιδεινούμενης άθλιας οικονομικής κατάστασης των περισσοτέρων συμπατριωτών μας, πόσα έχουν κοκκινίσει και πόσα άλλα θα καταστούν ληξιπρόθεσμα ειδικώς με την ΑΤΕ που είναι υποθηκευμένη όλη η αγροτική Ελλάδα. Συμπέρασμα 1 "Έσκασαν" αυτοί με τον τρόπο τους δύο τράπεζες στην Κύπρο, προσπαθώντας να εξαθλιώσουν το Νησί μας οικονομικά ώστε ελεύθερη και κατεχόμενη Κύπρος να είναι ένα ίδιο κουτάκι, που ως τρίτος αττίλας θα δωθεί δώρο στην Τουρκία από την παντοτινή της σύμμαχο Γερμανία. 2 Μήπως κατά την ίδια μέθοδο "σκάσουν" με τον τρόπο τους (ξέρουν αυτοί) και την υπερφορτωμένη ΠΕΙΡΑΙΩΣ. 

Αυτοί θα επιλέξουν την κατάλληλη στιγμή ώστε Ελλάδα και Δυτ.Βαλκάνια (κηπουρός Δρούτσας ατζέντα 2014) σαν ένα κουτάκι στον χάρτη δοθεί δώρο στον νεοθωμανισμό και όχι μόνο, της Τουρκίας. Πιστεύω ότι προορίζουν τον τούρκο για "πρατηριούχο" της Ανάτ.Μεσογείου, και εμάς να μας έχουν μόνο για τα τζάμια, ενώ οι νεοταξίτες της μεταπολιτεύσεως καθημερινώς θα προσπαθούν να μας πείσουν ότι θα πρέπει να νιώθουμε και περήφανοι που είμαστε στο "πρατήριο". Ανησυχούμε που ο τούρκος συνάντησε και πάλι τον εβραίο. Κολεγιά αιώνων δεν χαλάει. Μας προβληματίζει η ανακολουθία της Αγίας Ρωσίας. Εμείς οι Έλληνες θα συνεχίσουμε να την αποκαλούμε Αγία σε πείσμα των Δυτικών. 

α. Απορίας άξιον πως ο κ.Σάλας από "αφισοκολλητής" του Παπανδρέα, τραπεζίτης.

β. Απορίας άξιον γιατί η ΠΕΙΡΑΙΩΣ επωμίζεται τέτοιο βάρος. Αν γίνει ζημιά θα καταφέρουν με ένα χτύπημα τεράστιο πλήγμα.

γ. Απορίας άξιον που είναι ο κ.Βιενόπουλος, αφού το Κυπριακό κομμάτι τον αφορά άμεσα. Είναι ΕΔΩ; Και αν ναι γιατί δεν τον αναζητούν τα κανάλια; 

δ. Όμως δεν είναι απορίας άξιον οτί ένας κλασσικός τραπεζίτης όπως είναι ο κ.Κωστόπουλος της ΑΛΦΑ με παράδοση γενεών στον τραπεζικό τομέα απέχει διακριτικώς.       
       
Τελικώς η Κύπρος είναι "κοντά", μάλλον σε πείσμα "του εθνάρχη" που την ήθελε μακράν. 

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε...

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου