ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ! Γερμανοί, Βούλγαροι, Ιταλοί και κομμουνιστές συμμορίτες ήθελαν από το 1940 να μας πάρουν την Μακεδονία και την Θράκη - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ! Γερμανοί, Βούλγαροι, Ιταλοί και κομμουνιστές συμμορίτες ήθελαν από το 1940 να μας πάρουν την Μακεδονία και την Θράκη

Θέλουν να διαλύσουν την πατρίδα μας, να μας πάρουν την Μακεδονία και την Θράκη. Γράφει ο Χρήστος Μαντζιάρης Κάποιοι αποτυχημένο...


Θέλουν να διαλύσουν την πατρίδα μας, να μας πάρουν την Μακεδονία και την Θράκη.

Γράφει ο Χρήστος Μαντζιάρης

Κάποιοι αποτυχημένοι έγιναν πολιτικοί αρχηγοί των ανταρτών. Φιλόδοξοι, βλάκες, ασυνείδητοι και μωρόδοξοι οι κομμουνιστές αρχηγοί. Αυτά, και αρκετά άλλα, έγραψε κάποιος δημοκράτης. Κάποιος δημοκράτης που ήταν μάλιστα Πρόεδρος Ελληνικής Κυβερνήσεως. Τα έγραψε ο «γέρος της δημοκρατίας». Ο Γεώργιος Παπανδρέου ο Α΄. Στην τελευταία του προκήρυξη προς τους συνασπισμένους σε συμμορίες αντάρτες του Ε.Λ.Α.Σ., ο Γεώργιος Παπανδρέου ο Α΄, αναφέρει κάποια γεγονότα από τα οποία προκύπτουν δύο βασικά στοιχεία.

Πρώτον, ότι οι εσωτερικοί και εξωτερικοί εχθροί του Ελληνικού έθνους έχουν συνεργασία και πολυχρόνια επιμονή στο σκοπό τους, που δεν είναι άλλος από την διάλυση της Ελλάδος βάσει σχεδίου το οποίο δεν εγκαταλείπουν μέχρι να υλοποιηθεί.

Και δεύτερον, το μίσος τους προς τον αθάνατο, ούτως ή άλλως ελληνισμό, είναι αιώνιο και μεταβιβάζεται από γενεά σε γενεά στους ομοίους τους, ως κληρονομιά. Το αβυσσαλέο μίσος τους προς τον ελληνισμό είναι η κινητήριος δύναμή τους.

Η επιμονή στον σκοπό τους και το μίσος προς τον ελληνισμό, αποτελούν στοιχεία που παραμένουν στην ψυχή τους αναλλοίωτα στον χρόνο.

Από την προκήρυξη του Γεωργίου Παπανδρέου του Α΄, (που ποιος μπορεί να φαντασθεί πως θα ήταν το μέλλον της Ελλάδος εάν ήταν στείρος), προκύπτουν πολύ σημαντικά στοιχεία τα οποία είναι εν ισχύ μέχρι και σήμερα. Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την προκήρυξη την οποία υπογράφει και το υπουργικό συμβούλιο της τότε κυβερνήσεως, με ημερομηνία 23 Δεκεμβρίου 1944. Εξεδόθη δηλαδή είκοσι ημέρες μετά τα Δεκεμβριανά που διεδραματίσθησαν στις 3 Δεκεμβρίου 1944. Η Προκήρυξη απευθύνεται στους ξενοκίνητους κομμουνιστές της Ελλάδος, και διαβάζοντάς την θα διαπιστώσετε ότι πολλά από τα οποία έχουν μείνει «σ’ εκκρεμότητα» από τότε, υλοποιούνται σήμερα. Αυτό, διότι δεν επετεύχθη τότε το «πρώτη φορά αριστερά», αλλά τώρα.

Η Προκήρυξη έχει ως εξής:

«Αξιωματικοί και αντάρτες του Ε.Λ.Α.Σ.

Από 20ημέρου εστρέψατε τα όπλα εναντίον της πατρίδος. Τα όπλα αυτά τα είχατε πάρει με την βοήθειαν της μεγάλης μας συμμάχου Αγγλίας, για να τα στρέψετε εναντίον των Γερμανών.

Δυστυχώς οι Γερμανοί έφυγαν ανενόχλητοι και τα όπλα τα εστρέψατε εναντίον των συμμάχων μας, οι οποίοι επί 4 χρόνια μας εβοήθησαν για να ζήσωμε και οι οποίοι μας προστατεύουν, αφ’ ότου εγίναμε Κράτος.

Οι πολιτικοί σας αρχηγοί δεν ετήρησαν τον λόγον τους, διότι θέλουν να επιβάλουν την Δικτατορίαν εις τον τόπον μας.

Μερικοί εξ αυτών, όπως ο Τζήμας, είναι όργανα της Βουλγαρικής προπαγάνδας. Διέταξε εις την Δυτικήν Μακεδονίαν, στα Σχολεία, να διδάσκουν την Βουλγαρικήν γλώσσαν. Οι στρατιωτικοί σας αρχηγοί είναι μερικοί φιλόδοξοι αποτυχόντες, οι οποίοι θέλουν και αυτοί να διοικήσουν την δύσμοιρον Ελλάδα.

Αξιωματικοί και αντάρτες του Ε.Λ.Α.Σ.

Χθές το ραδιόφωνον εξήγγειλε, ότι οι Αλβανοί βαδίζουν εναντίον της Ηπείρου. Βούλγαροι εισήλθον εις την Ελληνικήν Δυτικήν Μακεδονίαν και σφάζουν. Οποία προσβολή!!! Οι νικηταί μετεβλήθησαν εις ηττημένους. Γιατί;

Εις τας τάξεις σας υπηρετούν Γερμανοί, Βούλγαροι και Ιταλοί, υπό το πρόσχημα δήθεν, ότι είναι κομμουνισταί και υπακούετε εις αυτούς.

Έλληνες, γιατί δεν σας καλούν οι Βούλγαροι κομμουνισταί να πάτε στην Βουλγαρία να επιβάλετε εκεί το κομμουνιστικό καθεστώς πρώτα; να ρίξετε την Κυβέρνησίν των, πού ήταν σύμμαχος με τους Γερμανούς; να διαλύσετε τον στρατόν της και να τον κάμετε με καθοδηγητάς και καπεταναίους; Όχι, δεν σας καλούν, μπήκανε μέσα εις τας τάξεις σας εκμεταλλευόμενοι την φιλοδοξίαν, την βλακείαν και ασυνειδησίαν των μωροδόξων αρχηγών σας για να διαλύσουν την πατρίδα μας, να μας πάρουν την Μακεδονίαν και την Θράκην.

Το Υπουργικόν Συμβούλιον σας καλεί δια τελευταίαν φοράν να στρέψετε τα όπλα εναντίον των Γερμανών, των Βουλγάρων και των Ιταλών, που έχετε στας τάξεις σας και ύστερα να καταθέσετε τα όπλα και να καταταγήτε εις τον Εθνικόν Στρατόν και να πάμε όλοι μαζί εναντίον των Γερμανο-βουλγάρων.

Όποιος παρουσιασθή και καταθέση το όπλον εντός 48ώρου αμνηστεύεται.

Θα δικασθούν μόνον οι αρχηγοί και οι δολοφόνοι.

Όσοι συνεχίσουν τον εμφύλιον πόλεμον θα δικασθώσιν ως στασιασταί εν ώρα πολέμου και προδόται της πατρίδος. Η περιουσία των θα δημεύεται υπέρ του Έθνους.

Απευθύνομαι τελευταίως προς τον λαόν της υπαίθρου. Γνωρίζω ότι σας επεβλήθη τυραννία, έχετε υπομονή. Με την απελευθέρωση Αθηνών και Πειραιώς έχομεν οργανώσει ήδη 5 Ταξιαρχίας αρτίως εξωπλισμένας και εντός ολίγου θα επιβληθή το Κράτος του Νόμου.

Εις ολόκληρον την χώραν θα σας αποδωθούν αι ελευθερίαι για να εκλέξετε το πολίτευμά σας και την Κυβέρνησίν σας. Το Έθνος μας θα καταλάβη πάλιν την πρέπουσαν θέσιν μεταξύ των συμμάχων Εθνών, την θέσιν που δικαιούται το τόσον αίμα.

Το Κράτος του Νόμου θα επιβληθή, η Ελλάς θα γίνη μεγάλη, είτε το θέλουν, είτε όχι, οι ολίγοι στασιασταί και οι εχθροί της.

23 Δεκεμβρίου 1944
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
Γ. Παπανδρέου
ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΝ»


Οι αλήθειες που προκύπτουν από το κείμενο, αν και εγράφη πριν από 74 χρόνια, δεν είναι μόνο εντυπωσιακές, αλλά και μέχρι σήμερα υπαρκτές. Ο αγώνας των συνασπισμένων εχθρών του Ελληνισμού συνεχίζεται αμείωτος, κάτι το οποίο μας προτρέπει να είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση, και κυρίως ενωμένοι, ώστε να παραμείνουμε ζωντανοί κ’ ελεύθεροι.

Ως επίλογος ταιριάζει η τελευταία παράγραφος της Προκηρύξεως με μια μόνο αλλαγή. Ν’ αντικατασταθεί η λέξη «ολίγοι» με την λέξη «πολλοί».

Το Κράτος του Νόμου θα επιβληθή, η Ελλάς θα γίνη μεγάλη, είτε το θέλουν, είτε όχι, οι ΠΟΛΛΟΙ στασιασταί και οι εχθροί της.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου