Παγκόσμια πρωτιά: Η Αυστραλιανή Γερουσία ψήφισε για τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με τους υπερβάλλοντες θανάτους… - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Παγκόσμια πρωτιά: Η Αυστραλιανή Γερουσία ψήφισε για τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με τους υπερβάλλοντες θανάτους…

  Η Αυστραλιανή Γερουσία ψήφισε για τη σύσταση κοινοβουλευτικής έρευνας σχετικά με τους υπερβολικούς θανάτους της χώρας, δίνοντας το πράσινο...

 






Η Αυστραλιανή Γερουσία ψήφισε για τη σύσταση κοινοβουλευτικής έρευνας σχετικά με τους υπερβολικούς θανάτους της χώρας, δίνοντας το πράσινο φως για την πιθανώς πρώτη έρευνα αυτού του είδους στον κόσμο.

 

«Μακάρι αυτή η διαδικασία της επιτροπής να δώσει φωνή στα μέλη των οικογενειών των θανόντων και να δώσει τις απαντήσεις που τόσο απεγνωσμένα χρειάζεται το έθνος μας», δήλωσε ο γερουσιαστής Ralph Babet - Η επιτροπή αναμένεται να υποβάλει την έκθεσή της έως τις 31 Αυγούστου 2024.

 

Πηγή: Dystopian Down Under

Από τη Rebekah Barnett

Μετάφραση: Απολλόδωρος –Συνεργάτης του Ελλήνων Αφύπνιση

 

Η αυστραλιανή Γερουσία ψήφισε τη σύσταση κοινοβουλευτικής έρευνας για τους υπερβολικούς θανάτους της χώρας, δίνοντας το πράσινο φως για την πιθανώς πρώτη έρευνα αυτού του είδους στον κόσμο.

Ένας χρόνος και πέντε προτάσεις ήταν αυτό που χρειάστηκε ο γερουσιαστής Ralph Babet, του Κόμματος Ενωμένη Αυστραλία, για να πάρει τελικά το πράσινο φως για την έρευνα.

Ο γερουσιαστής Babet κατέθεσε δύο ανεπιτυχείς προτάσεις που ζητούσαν τη διεξαγωγή έρευνας για την υπερβολική θνησιμότητα στην Αυστραλία τον περασμένο Μάρτιο, ενώ ακολούθησε άλλη μία ανεπιτυχής πρόταση τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.

Αρκετές εβδομάδες αργότερα, η τέταρτη πρότασή του με την οποία ζητούσε από τη Γερουσία να αναγνωρίσει την ανάγκη διεξαγωγής έρευνας πέρασε με νίκη, σηματοδοτώντας μια αλλαγή στη στάση της Γερουσίας και ανοίγοντας το δρόμο για τη σημερινή ψηφοφορία για την οριστική διεξαγωγή έρευνας.

"Η πέμπτη φορά είναι η τυχερή!" δήλωσε ο γερουσιαστής Babet σε δήλωσή του μετά την επιτυχή έγκριση της πρότασής του".

"Αυτή φαίνεται να είναι μια παγκόσμια πρώτη έρευνα για ένα παγκόσμιο ζήτημα. Μακάρι αυτή η διαδικασία της επιτροπής να δώσει φωνή στα μέλη των οικογενειών των θανόντων και να δώσει τις απαντήσεις που τόσο απεγνωσμένα χρειάζεται το έθνος μας".

Η επιτυχής πρόταση, που συνυπογράφουν οι ανεξάρτητοι γερουσιαστές Jacqui Lambie και David Pocock, ζητεί από την Επιτροπή Αναφορών Κοινοτικών Υποθέσεων να διεξάγει έρευνα για τους παράγοντες που συμβάλλουν στην υπερβολική θνησιμότητα το 2021 - 2023 και να διατυπώσει συστάσεις για την αντιμετώπισή τους.

Η ψηφοφορία κερδήθηκε με 31 προς 30 ψήφους, με μόνο το αριστερό Εργατικό Κόμμα και τους Πράσινους να αντιτίθενται στην πρόταση (δείτε την πλήρη ανάλυση ΕΔΩ).



Το φαινόμενο της υπερβολικής θνησιμότητας από όλες τις αιτίες αποτελεί ζήτημα για τα έθνη σε όλο τον κόσμο από τότε που ξεκίνησε η πανδημία το 2020, ωστόσο οι κυβερνήσεις έχουν δείξει ελάχιστο ενδιαφέρον ή πρωτοβουλία για να διερευνήσουν το γιατί ή τι πρέπει να κάνουν γι' αυτό.




Πηγή: Ο κόσμος μας σε δεδομένα

Η Αυστραλία είδε ρεκόρ υπερβολικής θνησιμότητας καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας, με αποκορύφωμα 11,7% πάνω από την αναμενόμενη βασική τιμή το 2022. Ο αριθμός αυτός είχε αρχικά αναφερθεί ότι θα έφτανε το 15%, αλλά η αυστραλιανή στατιστική υπηρεσία ("ABS") αναθεώρησε τους αριθμούς της περίσσειας θανάτων προς τα κάτω με την υιοθέτηση νέων μοντέλων το 2023.

Αν και το 2023 παρατηρήθηκαν λιγότεροι υπερβολικοί θάνατοι, το ABS αναφέρει ότι η υπέρβαση ήταν "συνεχής" και "στατιστικά σημαντική" μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2023.




Πηγή: Αυστραλιανή Στατιστική Υπηρεσία

Τα στοιχεία που δημοσίευσε το ABS μόλις σήμερα δείχνουν ότι η πλειονότητα των θανάτων του 2023 βρίσκεται πάνω από το βασικό εύρος, αν και η θνησιμότητα έφτασε στο βασικό εύρος κατά τις εβδομάδες 31 - 43.

Ο καρκίνος παραμένει η κύρια αιτία θανάτου στην Αυστραλία, αντιπροσωπεύοντας περίπου το ένα τρίτο του συνόλου των θανάτων σε ετήσια βάση, ακολουθούμενος από την άνοια, τις αναπνευστικές παθήσεις και τις καρδιακές παθήσεις. Το 2022, ο καρκίνος ήταν η έκτη κύρια αιτία θανάτου, ενώ το 2023 έπεσε στην όγδοη θέση.




Πηγή: Στατιστική Υπηρεσία της Αυστραλίας

Φυσικά, ορισμένοι από τους υπερβολικούς θανάτους που παρατηρούνται στην Αυστραλία και σε όλο τον κόσμο αποδίδονται στον κοβίδιο, αλλά ο ιός δεν μπορεί να εξηγήσει όλη την υπερβολική θνησιμότητα. Στην πραγματικότητα, τα χαλαρά κριτήρια για την απόδοση των θανάτων στο covid σημαίνει ότι η επίδραση του ιού στην υπερβολική θνησιμότητα είναι πιθανώς υπερεκτιμημένη.

Αρχικά, το ABS έκανε διάκριση μεταξύ των θανάτων που οφείλονταν μόνο στον ιό covid και των θανάτων με άλλους αιτιολογικούς παράγοντες, αποκαλύπτοντας ότι μόλις το 8,6% των θανάτων με covid προκλήθηκε αποκλειστικά από τον ιό. Στη συνέχεια, αυτή η μέθοδος αναφοράς καταργήθηκε και όλοι οι θάνατοι με αιτιώδη αλληλουχία γεγονότων (συμπεριλαμβανομένων των θανάτων με προϋπάρχουσες χρόνιες παθήσεις) εντάχθηκαν στην κατηγορία "λόγω covid", με αποτέλεσμα η λογιστική καταγραφή των θανάτων λόγω covid να αυξηθεί από 8% σε περίπου 80%.




Θνησιμότητα από Covid-19 στην Αυστραλία, θάνατοι που καταγράφηκαν έως τις 31 Ιανουαρίου 2022. Πηγή: Αυστραλιανή Στατιστική Υπηρεσία

Ακόμα κι έτσι, μια ανάλυση της υπερβολικής θνησιμότητας του 2022 από τον κορυφαίο αναλογιστικό οργανισμό της Αυστραλίας, το Ινστιτούτο Αναλογιστών, ανέφερε ότι μόνο οι μισοί από τους υπερβολικούς θανάτους της Αυστραλίας οφείλονται στο covid.

Αυτό αφήνει ανεξήγητη την υπόλοιπη υπερβάλλουσα θνησιμότητα.

Οι αναλογιστές υποδεικνύουν ότι άλλοι παράγοντες που οδηγούν στην υπερβολική θνησιμότητα της Αυστραλίας μπορεί να περιλαμβάνουν: μετατόπιση της θνησιμότητας, μη διαγνωσμένο covid, θέματα ψυχικής υγείας και ανθυγιεινές αλλαγές στον τρόπο ζωής που επηρεάζονται από την πανδημία. Σημειώστε ότι οι δύο τελευταίες είναι τεκμηριωμένες επιπτώσεις των κυβερνητικών πολιτικών για την πανδημία.

Μια ανεξάρτητη έρευνα για την υπερβολική θνησιμότητα υπό την καθοδήγηση της Αυστραλιανής Ιατρικής Εταιρείας Επαγγελματιών ("AMPS") ανέδειξε τον αντίκτυπο του προγράμματος εμβολιασμού κατά του κοβιδίου ως έναν άλλο πιθανό παράγοντα υπερβολικής θνησιμότητας.

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα έκθεση που παρουσιάστηκε στην έρευνα της AMPS ήταν μια αυστραλιανή μελέτη για τις τάσεις της θνησιμότητας από όλες τις αιτίες που διεξήχθη στον πληθυσμό του Queensland πριν από τον ιό του ιού της κολπίτιδας αλλά μετά τον εμβολιασμό. Η ανάλυση έδειξε ότι οι θάνατοι άρχισαν να παρουσιάζουν αυξητική τάση με την εξάπλωση του εμβολίου covid και όχι του covid.



Τα δεδομένα θνησιμότητας του Queenslandδείχνουν μια αξιοσημείωτη άνοδο της θνησιμότητας από όλες τις αιτίες μεταξύ των ατόμων ηλικίας 60 ετών και άνω που συμπίπτει με την εξάπλωση της πρωτογενούς σειράς εμβολίων και πριν από την εξάπλωση του Covid στην κοινότητα. Ανάλυση από έναν από τους εισηγητές στην έρευνα της AMPS, τον Dr. Andrew Madry.

Ενώ ο Οργανισμός Θεραπευτικών Προϊόντων ("TGA") αναγνωρίζει επίσημα μόνο 14 θανάτους που σχετίζονται με τα εμβόλια covid, υπήρχαν πάνω από 1.020 αναφερόμενοι θάνατοι και πάνω από 140.000 τραυματισμοί που καταγράφηκαν στη βάση δεδομένων DAEN, τη βάση δεδομένων παρακολούθησης της ασφάλειας της Αυστραλίας, στις 12 Μαρτίου 2024.




Πηγή: DAEN

Καθώς η υποδήλωση είναι γνωστό χαρακτηριστικό τέτοιων συστημάτων επιτήρησης της ασφάλειας, η πραγματική έκταση της βλάβης από τα εμβόλια covid είναι άγνωστη.

Η TGA το παραδέχτηκε όταν, τον περασμένο Σεπτέμβριο, η ρυθμιστική αρχή αρνήθηκε να πει πόσα από τα ανεπιθύμητα συμβάντα που αναφέρθηκαν στο DAEN είχε διαπιστώσει ότι συνδέονται αιτιωδώς με τα εμβόλια covid, αλλά άφησε να διαρρεύσει ότι η TGA αποδίδει σε όλες σχεδόν τις αναφορές την αιτιώδη συνάφεια ως "πιθανή", χωρίς να επιβεβαιώνει ούτε να αρνείται την αιτιώδη συνάφεια.

Άλλοι πιθανοί παράγοντες που μπορεί να συμβάλλουν στην υπερβολική θνησιμότητα μπορεί να περιλαμβάνουν βλάβες που προκύπτουν από την αντιμετώπιση της πανδημίας, συμπεριλαμβανομένων των αποκλεισμών, της απομόνωσης, της απώλειας εργασίας, της απώλειας αυτονομίας και του αυξημένου στρες, τα οποία τέθηκαν σε υποβολές σε έρευνα για τους όρους εντολής μιας βασιλικής επιτροπής για το Covid.

Η έρευνα της Αυστραλίας για τους υπερβολικούς θανάτους θα εξετάσει πιθανότατα όλα αυτά και πολλά άλλα. Η επιτροπή αναμένεται να υποβάλει την έκθεσή της έως τις 31 Αυγούστου 2024.



 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

1 σχόλιο

  1. Η γερουσια δεν μπορούσε να κανει το ιδιο πριν εξαναγκάσει τον κόσμο να εμβολιαστεί ??? ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΚΑΚΟ ΨΑΧΝΕΙ ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου