Σάλος στο γυναικείο ποδόσφαιρο Αυστραλίας: 24 γυναίκες εγκαταλείπουν το άθλημα καθώς 5 άντρες τρανς συμμετέχουν και κυριαρχούν στο πρωτάθλημα γυναικών, τραυματίζοντας σοβαρά γυναίκες παίκτριες… - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Σάλος στο γυναικείο ποδόσφαιρο Αυστραλίας: 24 γυναίκες εγκαταλείπουν το άθλημα καθώς 5 άντρες τρανς συμμετέχουν και κυριαρχούν στο πρωτάθλημα γυναικών, τραυματίζοντας σοβαρά γυναίκες παίκτριες…

  Οι πρόσφατες συντριπτικές νίκες που εξασφάλισε μια γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου με πέντε...τρανσέξουαλ άνδρες παίκτες έχουν πυροδοτήσει δια...

 






Οι πρόσφατες συντριπτικές νίκες που εξασφάλισε μια γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου με πέντε...τρανσέξουαλ άνδρες παίκτες έχουν πυροδοτήσει διαμάχη, οδηγώντας έναν μάνατζερ συλλόγου να αποκαλύψει ότι τουλάχιστον 20 γυναίκες παίκτριες έχουν αποχωρήσει από το άθλημα τις τελευταίες εβδομάδες για να αποφύγουν να ανταγωνίζονται τους άνδρες που συμμετέχουν στο ίδιο πρωτάθλημα με τις γυναίκες, ως τρανσέξουαλ...

 

Μετά τη δημοσιοποίηση των ειδήσεων για την αντίδραση στη συμμετοχή πέντε τρανς παικτών της ομάδας WPL Flying Bats σε πρωτάθλημα γυναικών, ακολούθησε μαζική δημόσια επίθεση από οργανώσεις «δικαιωματιστών». Σε απάντηση, η οργάνωση «LGBTI Rights Australia», μια κοινότητα του Facebook με περισσότερους από 250.000 ακολούθους, έκανε μια δημόσια δήλωση που χλευάζει τους αντιδρώντες ως «Ναζί TERF» ενώ στην ανακοίνωση αναφέρουν ειρωνικά: «Όλους τους τρανσφοβικούς που παραπονιούνται, σας προτείνουμε να προπονηθείτε λίγο πιο σκληρά»…

 

Πηγή: Reduxx

Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση

 

Ο Frank Parisi, πρόεδρος του St. Patrick's Football Club, μίλησε με το Reduxx και αποκάλυψε μια σειρά από προβλήματα που είχαν προκύψει ως αποτέλεσμα των ανδρών που έπαιζαν σε γυναικείους αγώνες ποδοσφαίρου, καθώς και ένα περιστατικό στο οποίο έσπασε το πόδι μιας γυναίκας σε δύο σημεία. .

Ο ποδοσφαιρικός σύλλογος Flying Bats στο Βορειοδυτικό Σίδνεϊ της Αυστραλίας έχει στην ομάδα του πέντε άνδρες που είναι τρανς. 

Η ομάδα κέρδισε ένα έπαθλο $1.000 μετά τη νίκη του Κυπέλλου προετοιμασίας Beryl Ackroyd της North West Sydney League στις 24 Μαρτίου, μετά από μια σεζόν κερδίζοντας κάθε παιχνίδι που έπαιξε στους αγώνες της Πρέμιερ Λιγκ Γυναικών, με 10-0.

Όπως είχε αποκαλυφθεί προηγουμένως από το Reduxx , ένας από τους πέντε άνδρες της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου είναι η τρανς ακτιβίστρια Ράιλι Ντένις, η οποία στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για σοβαρό τραυματισμό γυναικών ενώ συμμετείχε σε άλλη γυναικεία ομάδα. Ωστόσο, τα προβλήματα που δημιουργούνται από τους άνδρες παίκτες της ομάδας The Flying Bats δεν περιορίζονται στους κινδύνους για την ασφάλεια και το δίκαιο άθλημα για τις γυναίκες. Οι γυναίκες παίκτριες έχουν αυτο-αποκλειστεί από το άθλημα κατά δεκάδες, λέει η Parisi, προκειμένου να αποφύγουν τον ανταγωνισμό με τους τρανς ταυτοποιημένους άνδρες.

Οι πληροφορίες ήρθαν στο φως για πρώτη φορά όταν διέρρευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια ηχητική ηχογράφηση της Παρίσι να μιλάει κατά τη διάρκεια συνάντησης το βράδυ της 20ης Μαρτίου.

Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Κρίστι Παρκ, οργανώθηκε από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Βορειοδυτικού Σίδνεϊ ως απάντηση σε μια άτυπη συζήτηση μεταξύ των προέδρων ποδοσφαιρικών συλλόγων που είχε γίνει τρεις ημέρες πριν. Αυτή η αρχική συγκέντρωση συγκλήθηκε στις 17 Μαρτίου προκειμένου να αντιμετωπιστούν «ανησυχίες σχετικά με το πόσο απίθανο έχει καταστεί για οποιαδήποτε ομάδα να νικήσει εναντίον των Flying Bats, καθώς και ανησυχίες σχετικά με τη σωματική ασφάλεια».

Στο ηχητικό απόσπασμα, η Parisi μπορεί να ακουστεί να περιγράφει ένα περιστατικό που έλαβε χώρα «μερικά χρόνια» πριν από το οποίο μια γυναίκα παίκτρια τραυματίστηκε τόσο σοβαρά από έναν τρανς παίκτη που δεν μπορούσε πλέον να συμμετάσχει στο άθλημα.

«Πριν από μερικά χρόνια, ένας από τους παίκτες των Flying Bats έσπασε το πόδι ενός παίκτη μας σε ένα παιχνίδι. Ήταν ένα αδέξιο τάκλιν από πίσω. Η παίκτρια μας είχε σπάσει το πόδι της σε δύο σημεία και δεν παίζει πλέον ποδόσφαιρο. Ήταν άμεσο αποτέλεσμα ενός πολύ κακού, ψηλού παίκτη… δεν πήρε κόκκινη κάρτα. Συμβαίνουν ατυχήματα, αλλά αυτό θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί», είπε ο Παρίσι στη συνάντηση.

«Ένας από τους παίκτες μας έσπευσε να προσπαθήσει να τη βοηθήσει, ούρλιαζε από πολύ πόνο. Εκείνη την ώρα έκανε μια υποτιμητική παρατήρηση στον παίκτη των Νυχτερίδων, για την οποία ζητήσαμε συγγνώμη. [Αυτή] τέθηκε σε αναστολή. Ο παίκτης των Bats, δεν του συνέβη τίποτα». Ο Φράνκ Παρίσι διευκρίνισε ότι μετά από αυτό το περιστατικό, ο παίκτης αποβλήθηκε από τους αγώνες για συνολικά οκτώ εβδομάδες.

Ο Παρίσι αποκάλυψε περαιτέρω ότι 24 γυναίκες είχαν πρόσφατα αποσύρει την εγγραφή τους στην ποδοσφαιρική του ομάδα ως «άμεσο αποτέλεσμα» της δυνατότητας να αγωνιστούν σε έναν αγώνα εναντίον των ανδρών της ομάδας Flying Bats. «Όλοι μου είπαν, "Φρανκ, δεν θέλουμε να παίξουμε εναντίον των παικτών των Νυχτερίδων". Θα το πω ευθέως, υπάρχουν άνδρες που παίζουν σε γυναικείο διαγωνισμό. Και αυτό είναι λάθος».

Μιλώντας με το Reduxx , ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής λέσχης St. Patrick's επιβεβαίωσε ότι ο παίκτης που είχε σπάσει το πόδι της παίκτριας ήταν άνδρας που έπαιζε σε ομάδα Flying Bats τη σεζόν 2022, αλλά δεν ήταν σε θέση να παράσχει τις προσωπικές ταυτότητες των εμπλεκομένων. Τόνισε ότι ο άνδρας παίκτης δεν θα μπορούσε να ήταν ο Ντένις, παρά το ιστορικό του να τραυματίζει γυναίκες αντιπάλους, καθώς εκείνη τη στιγμή δεν είχε ακόμη μεταγραφεί στους Flying Bats από την Inter Lions και ότι ο τραυματισμός συνέβη σε διαφορετική κατηγορία.

Ο Parisi εξήγησε επίσης ότι από το σύνολο των 24 γυναικών που διαγράφηκαν από την ποδοσφαιρική λέσχη St. Patrick's τις τελευταίες εβδομάδες, τουλάχιστον 20 δήλωσαν ότι το είχαν κάνει ως απάντηση στο γεγονός ότι θα έπρεπε να παίξουν εναντίον των Flying Bats. ανδρικά μέλη της ομάδας.

«Υπάρχει τεράστιος αντίκτυπος. Είμαι ένας πολύ μικρός σύλλογος, έχουμε μόνο επτά ομάδες στο σύλλογό μου και τώρα έχασα και τις δύο γυναικείες μου ομάδες και ήταν άμεσο αποτέλεσμα των μελών των The Flying Bats που ήταν άνδρες που έπαιζαν σε γυναικεία διοργάνωση », είπε ο Παρίζι στο Reduxx , υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι είναι αισιόδοξος για μια ενδεχόμενη επίλυση.

Υπάρχουν συνολικά τουλάχιστον εννέα τρανς ταυτοποιημένοι άνδρες που παίζουν ποδόσφαιρο στα γυναικεία πρωταθλήματα, «όχι μόνο οι πέντε» στην Premier League γυναικών The Flying Bats, πρόσθεσε ο Parisi, επικαλούμενος ένα σχόλιο που έκανε ένας από τους προέδρους των συλλόγων που παρευρέθηκαν στο Συνεδρίαση 20 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς που προτείνει η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Βορειοδυτικού Σίδνεϊ (NWSFA), «οι παίκτες μπορούν να εγγραφούν και να συμμετάσχουν με βάση την ταυτότητα φύλου τους».

«Δεν πρόκειται για τη σεξουαλικότητα των παικτών, γιατί είχα πολλούς παίκτες στην ομάδα μου που είναι λεσβίες. Άρα δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Είναι το γεγονός ότι υπάρχει ένας αριθμός αρσενικών… Είναι πάνω από πέντε. Και όλοι απλώς μένουν σιωπηλοί για αυτό, και είναι τόσο λάθος από πολλές απόψεις».

Πέρυσι, αφού κέρδισε έναν τίτλο, μία από τις γυναικείες ομάδες του Παρισιού απέρριψε την ευκαιρία να προβιβαστεί στην Πρέμιερ Λιγκ Γυναικών, το υψηλότερο επίπεδο πριν οι παίκτες μπορούν να συμμετέχουν σε κρατικές διοργανώσεις.


Μέλος της Επιτροπής του Flying Bats Club που δέχεται ένα βραβείο Fair Play μετά τον σοβαρό τραυματισμό μιας γυναίκας παίκτριας το 2022.

«Τα κορίτσια μας έπαιξαν στο Women's All Age One, όπου δεν υπήρχαν παίκτες των Flying Bats. Τότε κερδίζοντας αυτόν τον διαγωνισμό θα έπρεπε να είχαμε ανέβει στην Πρέμιερ Λιγκ Γυναικών και τα κορίτσια μας το απέρριψαν αυτό. Δεν ήθελαν να παίξουν στην Πρέμιερ Λιγκ γυναικών, γιατί η ομάδα των Flying Bats ήταν γεμάτη από άνδρες παίκτες.»

Και συνέχισε: «Είπα στην ένωση, όχι, ότι έχω χάσει πολλούς παίκτες και δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Είπαν, Εντάξει, θα σε βάλουμε στο All Age One, το οποίο είναι το επόμενο επίπεδο κάτω, έναν διαγωνισμό που κερδίσαμε πέρυσι.

Το 2022, τη χρονιά κατά την οποία μια γυναίκα παίκτρια για την ομάδα του St. Patrick's FC έσπασε το πόδι της από έναν τρανς-ταυτοποιημένο αρσενικό που σχετίζεται με τους The Flying Bats, η πρόεδρος του συλλόγου της τελευταίας ομάδας, Jen Peden, τιμήθηκε με ένα βραβείο Fair Play που απονεμήθηκε από το NWSFA – γεγονός που ανακοινώθηκε στη σελίδα του συλλόγου στο Facebook με το σχόλιο, «Παίζουμε ωραία».

Μαζική δημόσια επίθεση από οργανώσεις «δικαιωματιστών»…

Την περασμένη εβδομάδα, ακολούθησε μαζική δημόσια επίθεση - κατακραυγή μετά τη δημοσιοποίηση των ειδήσεων για τους πέντε τρανς παίκτες της ομάδας WPL Flying Bats από οργανώσεις «δικαιωματιστών». Σε απάντηση, τα LGBTI Rights Australia, μια κοινότητα του Facebook με περισσότερους από 250.000 οπαδούς, έκανε μια δημόσια δήλωση που χλευάζει τους «Ναζί TERF».


«Συγχαρητήρια στη Γυναικεία Ποδοσφαιρική Λέσχη The Flying Bats που κέρδισε πρόσφατα το Beryl Ackroyd Cup! Οι διεμφυλικές γυναίκες ήταν περήφανα μέρος των Νυχτερίδων για 20 χρόνια, ωστόσο χρειάστηκαν οι Ναζί TERF αυτή την εβδομάδα για να το προσέξουν», αναφέρει η ανάρτηση. Μια εικόνα που συνοδεύει τη δήλωση έχει λεζάντα: «Σε όλους τους τρανσφοβικούς που παραπονιούνται, σας προτείνουμε να προπονηθείτε λίγο πιο σκληρά».

Η πρόεδρος των Flying Bats Jen Peden είπε στην Daily Mail Australia την περασμένη εβδομάδα: «Ως σύλλογος, η Flying Bats FC υποστηρίζει σθεναρά την ένταξη και υπερηφανεύεται για την ασφάλεια, το σεβασμό και το δίκαιο παιχνίδι, την προώθηση μιας υποστηρικτικής κοινότητας για LGBTQIA+ παίκτες, αξιωματούχους και υποστηρικτές. και τα σημαντικά οφέλη για τη σωματική, κοινωνική και ψυχική υγεία που επιφέρει η συμμετοχή στον αθλητισμό, ειδικά στα περιθωριοποιημένα μέλη της κοινότητας LGBTQIA+. Είμαστε ένας σύλλογος που εκτιμά εξίσου τους cisgender και transgender παίκτες μας».

Και συνέχισε: «Υποστηρίζουμε σθεναρά τις κατευθυντήριες γραμμές της Αυστραλιανής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη συμπερίληψη των διεμφυλικών και διαφορετικών φύλων στον αθλητισμό».

Κατά τη συνάντηση της 20ης Μαρτίου, στην οποία συμμετείχε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Football NSW John Tsatsimas και συγκλήθηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του NWSF, Matthew Geracitano, οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν ότι μια απόφαση να μποϊκοτάρουν τη συμμετοχή με την απώλεια αγώνων εναντίον των Flying Bats θα οδηγούσε σε «πειθαρχική δίωξη». εκδόθηκε.

"Εάν υπήρχε μια συντονισμένη προσπάθεια από τις ομάδες να χάσουν παιχνίδια εναντίον μιας συγκεκριμένης αντιπολίτευσης, αυτό θα θεωρούνταν πράξη διάκρισης", δήλωσε ο Chris Salmon, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του NWSF. Ενώ τα περιστατικά διακρίσεων σταθμίζονται κατά περίπτωση, οι πιθανές ποινές περιλαμβάνουν αναστολές, από δύο μήνες έως δύο χρόνια.

Η Πολιτική Καταπολέμησης των Διακρίσεων της Ποδοσφαιρικής Αυστραλίας ορίζει ως απαγορευμένη μορφή διάκρισης «ο αποκλεισμός ατόμων βάσει του φύλου ή/και της ταυτότητας φύλου τους από τη συμμετοχή σε μια ανταγωνιστική αθλητική δραστηριότητα».



Σχολιάστε το άρθρο μας. 

Αναδημοσιεύστε το ΠΑΝΤΑ με ενεργό link της πηγής.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

1 σχόλιο

  1. ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ...ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΙΣΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΑ ΑΝΤΡΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΑΛΛΟΙΩΣ !!! ΜΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ Η ΞΛΙΘΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου