Νέα μέθοδος βιοτεχνολογίας παράγει βενζίνη από γεωργικά παραπροϊόντα - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Νέα μέθοδος βιοτεχνολογίας παράγει βενζίνη από γεωργικά παραπροϊόντα

Οι άχρηστοι κορμοί του καλαμποκιού θα μετατρέπονται σε βενζίνη Αμερικανικό εργαστήριο συνθετικής βιολογίας κατάφερε να παράγει κανονική βεν...

Οι άχρηστοι κορμοί του καλαμποκιού θα μετατρέπονται σε βενζίνη
Αμερικανικό εργαστήριο συνθετικής βιολογίας κατάφερε να παράγει κανονική βενζίνη από άχρηστη βιομάζα συνδυάζοντας έναν ζυμομύκητα με ένα βακτήριο που ανακαλύφθηκε σε γαλλική χωματερή.
Σε αντίθεση με τις σημερινές μεθόδους, οι οποίες μετατρέπουν σε βιοκαύσιμα το καλαμπόκι, το φοινικέλαιο ή άλλα γεωργικά προϊλοντα, η νέα τεχνική παρουσιάζει το πλεονέκτημα ότι χρησιμοποιεί ως πρώτη ύλη άχρηστα γεωργικά παραπροϊόντα, όπως τη βαγάσση (ζαχαροκαλαμόσκονη) και τον κορμό του καλαμποκιού.Η ανακάλυψη της ομάδα του Κρις Βόιτ στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Σαν Φρανσίσκο δημοσιεύεται στην Επιθεώρηση της Αμερικανικής Χημικής Εταιρίας.
Πολλοί επιστήμονες και περιβαλλοντικές οργανώσεις υποστηρίζουν ότι τα σημερινά βιοκαύσιμα δεν είναι πραγματικά «πράσινα», αφού η παραγωγή τους απαιτεί πολύτιμη γεωργική γη, γεγονός που αυξάνει τις τιμές των τροφίμων και επιταχύνει την αποψίλωση δασών.
Η νέα μέθοδος θα μπορούσε να αλλάξει την κατάσταση, αφού θα μπορούσε να αξιοποιήσει μεγάλες ποσότητες βιομάζας που δεν χρησιμοποιούνται ως τρόφιμα ή ζωοτροφές.
Το παραγόμενο καύσιμο είναι βενζίνη ίδια σε χημική και μοριακή σύσταση με τη βενζίνη των διυλιστηρίων.
Στόχος των ερευνητών ήταν να επινοήσουν μια μέθοδο ικανή να διασπάσει τη σκληρή κυτταρίνη των φυτών σε μικρότερα οργανικά μόρια.
Η ομάδα του Δρ Βόιτ χρησιμοποίησε ένα βακτήριο που ανακαλύφθηκε στις αρχές της δεκαετίας του '80 σε μια γαλλική χωματερή. Το μικρόβιο αυτό διασπά την κυτταρίνη και παράγει οξικά άλατα.
Στο δεύτερο στάδιο, ένας ζυμομύκητας «τρώει» το οξικό άλας και παράγει αέρια μεθυλαλογονίδια, τα οποία στη συνέχεια μετατρέπονται σε κανονική βενζίνη με τη βοήθεια συμβατικών καταλυτών.
Στο τελικό αυτό στάδιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια ποικιλία καταλυτών που δίνουν διαφορετικά τελικά προϊόντα, επισημαίνουν οι ερευνητές. Αντί για βενζίνη θα μπορούσε για παράδειγμα να παραχθεί αιθυλένιο, από παράγονται μεταξύ άλλων οι πλαστικές σακούλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου