ΣΥΡΙΖΑ: Σύντομα η άνευ όρων παράδοση - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

ΣΥΡΙΖΑ: Σύντομα η άνευ όρων παράδοση

Του Θεόφιλου Σιχλετίδη Με το βλέμμα στραμμένο στην επιτυχία της αυριανής γενικής απεργίας, οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν να μη δίνου...

Του Θεόφιλου Σιχλετίδη

Με το βλέμμα στραμμένο στην επιτυχία της αυριανής γενικής απεργίας, οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν να μη δίνουν ιδιαίτερη βάση στις «εμπλοκές» μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας, αλλά και στο τι συζήτησαν χθες το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης.


Από την αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτηρίζουν εκβιαστικές μεν τις απαιτήσεις της τρόικας για νέες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, τονίζουν όμως πως η αντίδραση των κυβερνητικών εταίρων, της «τρόικας εσωτερικού», είναι πρόσκαιρη και δεν θα διαρκέσει πολύ. Στο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν πως είναι θέμα ημερών η άνευ όρων παράδοση της κυβέρνησης σε ό,τι της ζητηθεί. 

«Το δεδομένο και ασφυκτικό μνημονιακό πλαίσιο της λιτότητας και των οριζόντιων περικοπών όχι μόνο δεν αμφισβητείται από την κυβέρνηση, αλλά είναι τέτοια η δέσμευσή της στην εφαρμογή του και η αδυναμία της να διαπραγματευτεί το παραμικρό, που ενθαρρύνει την τρόικα σε ακόμη πιο σκληρές απαιτήσεις», τονίζεται χαρακτηριστικά σε χθεσινό σχόλιο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Από την Κουμουνδούρου σημειώνουν πάντως πως, ακόμη κι αν οι νέες αλλαγές στα εργασιακά δεν ενταχθούν στο πακέτο των νέων μνημονιακών μέτρων, αυτό το πακέτο παραμένει άγριο, άδικο και βαθιά υφεσιακό. Σε αυτήν την παρατήρηση φαίνεται πως κρύβεται και η υποψία των ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ μήπως η συζήτηση για τις νέες αλλαγές στα εργασιακά και η «εμπλοκή» μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας χρησιμοποιούνται παρελκυστικά. Μάλιστα από την Κουμουνδούρου διερωτώνται για ποιο ακριβώς πράγμα μιλούσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, όταν πολύ πρόσφατα υποστήριζε πως η Ελλάδα στα εργασιακά είναι η τελευταία «σοβιετική δημοκρατία» στην Ευρώπη. 

«Σε κάθε περίπτωση η πραγματική στόχευση του μνημονίου, που συνδιαμορφώνουν και συναποφασίζουν η ελληνική κυβέρνηση και η τρόικα, δεν είναι η μείωση του δημόσιου χρέους αλλά η κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων, οι ιδιωτικοποιήσεις, η διάλυση του κοινωνικού κράτους», υπογραμμίζουν από το ΣΥΡΙΖΑ. Χθες σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης είπε πως η διαπραγμάτευση με την τρόικα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, από τη στιγμή που η κυβέρνηση εγκατέλειψε την προεκλογική σημαία, και των τριών κυβερνητικών εταίρων, για την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου.

ΚΚΕ Συζητούν μέτρα εξαθλίωσης 

Σε πανεργατικό ξεσηκωμό με αφετηρία την αυριανή γενική απεργία καλεί το ΚΚΕ. Στελέχη του κόμματος στις περιοδείες που κάνουν σε χώρους εργασίας τονίζουν πως κανένας εργαζόμενος ούτε πρέπει ούτε και μπορεί να αποδεχτεί τις νέες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις που προωθούν από κοινού κυβέρνηση, τρόικα, Ευρωπαϊκή Ένωση και εργοδότες. Στον Περισσό φαίνεται πως αξιολογούν ως μικρής σημασίας τις τριβές μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας για το νέο κύμα απαιτήσεων των δανειστών σε ό,τι αφορά τους μισθούς, τα ωράρια εργασίας, το πενθήμερο και τις αποζημιώσεις των απολυμένων. «Το μόνο που συζητούν κυβέρνηση και τρόικα είναι πώς θα ληφθούν τα νέα μέτρα που οδηγούν στην εξαθλίωση τους εργάτες. Κόκκινη γραμμή για τους εργάτες και το λαό δεν έχουν και δεν μπορούν να αποκτήσουν τα κόμματα που λένε ‘ναι’ στην ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου και στην Ευρωπαϊκή Ένωση», τονίζεται σε χθεσινό σχόλιο του γραφείου Τύπου του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Από "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου