Επιστολή της Χρυσής Αυγής προς τον πρόεδρο της Βουλής και τον πρόεδρο του Σύριζα για την υπόθεση Μπαλτάκου - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Επιστολή της Χρυσής Αυγής προς τον πρόεδρο της Βουλής και τον πρόεδρο του Σύριζα για την υπόθεση Μπαλτάκου

Η Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με την επιστολή, καλεί άμεσα τον πρόεδρο της Βουλής να αναλάβει τις ευθύνες του και να πάψει να λειτουργεί ως φερέ...

Η Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με την επιστολή, καλεί άμεσα τον πρόεδρο της Βουλής να αναλάβει τις ευθύνες του και να πάψει να λειτουργεί ως φερέφωνο της ΝΔ.

Ακολουθεί η ανακοίνωση από τον επίσημο ιστότοπο του κόμματος:

Η ομολογία Μπαλτάκου έχει αποδείξει ξεκάθαρα πως η κυβέρνηση Σαμαρά έχει καταλύσει το Σύνταγμα. Γι΄ αυτό τον λόγο και ο πρωθυπουργός του Μνημονίου τρέμει να εμφανιστεί στη Βουλή.

Καλούμε επίσης όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να συνυπογράψουν την πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής, καθώς τα στοιχεία σε βάρος των Σαμαρά, Αθανασίου και Δένδια είναι αδιάσειστα.

Ο Τσίπρας με το να ζητά συζητήσεις άνευ ουσίας, αρνούμενος συστηματικά την διερεύνηση αυτής της πολύ βρώμικης υπόθεσης, συγκαλύπτει ένα μεγάλο έγκλημα εις βάρος του πολιτεύματος.

Ηλίας Κασιδιάρης
Βουλευτής Αττικής Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή

Ακολουθεί όλο το κείμενο της πρότασης για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τους Σαμαρά, Δένδια και Αθανασίου:

ΠΡΟΤΑΣΗ
για τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης
ΠΡΟΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ
του Πρωθυπουργού
ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ,
του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΕΝΔΙΑ
και του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ,
κατ’ άρθρο 86 του Συντάγματος και 153επ. του Κανονισμού της Βουλής

-Ι-
ΙΣΤΟΡΙΚΟ:
  1.  
Την Τετάρτη 02 Απριλίου 2014, ο εκ των υπογραφόντων την παρούσα Βουλευτής Αττικής Ηλίας Κασιδιάρης, κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής το διάλογο που είχε με τον μέχρι πρότινος Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης Παναγιώτη (Τάκη) Μπαλτάκο σχετικά με τις διώξεις και τις προφυλακίσεις σε βάρος στελεχών του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή.

Το πλήρες κείμενο του διαλόγου έχει ως εξής:

 «Hλ. Κασιδιάρης: Όταν, κατ’ αρχήν, όταν βγήκα εγώ, τι έπαθε ο Σαμαράς, μπορείς να μου πεις; 

Τ. Μπαλτάκος: Ήταν στην Αμερική τότε. 

Η.Κ.: Ναι, ήταν στην Αμερική, αλλά εγώ έχω μάθει ότι έπαθε εγκεφαλικά. 

Τ.Μ.: Σοκ και δέος! Χαμός έγινε, της π… Δεν με πήρε εμένα, του ’χα πει ότι αυτά που κάνεις… του τα είχα πει. Δεν θα μου έλεγε εμένα γι’ αυτό το πράγμα. Πήρε τους άλλους δύο και τους γ... τα πρέκια. Τον Αθανασίου και τον Δένδια: «Με κοροϊδέψατε, με δουλέψατε, τι είναι αυτά, ξεφτιλίστηκα». Γιατί είχε κάνει την προηγούμενη μέρα δήλωση στο αμερικανικό σιωνιστικό συνέδριο ότι «τελείωσε, τους έδεσα, τους έδεσα, γεια σας», και την άλλη μέρα βγαίνετε εσείς. 

Η.Κ.: Με τους ανακριτές που μας αφήσανε, εκεί στο επίμαχο στάδιο, τι έγινε; Γιατί αυτοί το γυρίσανε κωλοτούμπα μετά, αφ’ ότου αφήσανε εμάς, μετά που πήρανε τους άλλους το γυρίσανε κωλοτούμπα. 

Τ.Μ.: Σας αφήσανε για τον απλό λόγο ότι δεν υπάρχουν στοιχεία. 

Η.Κ.: Ναι, ωραία δεν υπήρχε τίποτα. 

Τ.Μ.: Και δεν τους πήρε κανείς τηλέφωνο να τους πιέσει, γιατί το θεωρούσαν όλοι αυτονόητο… όλοι θεωρούσαν σαν δεδομένο ε, τι θα κάνει ο ανακριτής; Ο ανακριτής όμως δεν είχε κανένα στοιχείο. Κανένα.

 Η.Κ.: Ούτε για τους άλλους είχε όμως… 

Τ.Μ.: Μα με τους άλλους ήτανε… (κάνει την κίνηση κλήσης στο τηλέφωνο και τηλεφωνικής συνομιλίας)

Η.Κ.: Ποιος την έκανε τη ζημιά εκεί;

Τ.Μ.: Και οι δύο.

Η.Κ.: Δένδιας, Αθανασίου;

Τ.Μ.: Ποιος άλλος να το κάνει… 

Η.Κ.: Και τι λέει ο Σαμαράς γι’ αυτά; Έχει συναίσθηση του τι γίνεται; 

Τ.Μ.: Οχι, στην αρχή δεν είχε… τώρα όμως που είδε τα γκάλοπ… αυτός νόμιζε, σαν μεγαλοαστός που είναι, ότι όλα αυτά τα τρομερά «2% -μου λέει- θα πάνε». Του λέω: «Εγώ σου λέω 20% θα πάνε». Μου λέει: «Είσαι μαλ...». 

Η.Κ.: Ποιος του ’πε να τα κάνει αυτά; 

Τ.Μ.: Πρώτ’ απ’ όλα φοβάται για τον εαυτό του. Επειδή εσείς τον κόβετε από το να έχει προβάδισμα από τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Η.Κ.: Κόβει ψήφους ’ντάξει; 

Τ.Μ.: Είναι λογικό. 

Η.Κ.: Κι επειδή του κόβουμε ψήφους δηλαδή, θα μας βάλει φυλακή; 

Τ.Μ.: Τον π… απίστευτο πράγμα, απίστευτο.

Η.Κ.: Κι αυτά που είπε ο Ρουπακιώτης; 

Τ.Μ.: Αυτό είναι σίγουρο, αφού το ’κανε την εβδομάδα που θα πήγαινε εκεί. 

Η.Κ.: Η Κουτζαμάνη, αυτά τα πράγματα που έκανε, που εγώ πράγματι είχα τις πληροφορίες ότι ήτανε δεξιά και με το γράμμα του νόμου.

Τ.Μ. (κάνει το σταυρό του)

Η.Κ. Θεούσα. 

Τ.Μ.: Ναι. 

Η.Κ.: Πώς τα ’κανε αυτά τα αίσχη με τον Βουρλιώτη και με το στήσιμο αυτού του πορίσματος; 

Τ.Μ.: Την πείσανε ότι «είναι παγανιστές, ειδωλολάτρες, ναζί, και ότι είναι αντίθετοι με τον χριστιανισμό». 

Η.Κ.: Ποιος την έπεισε γι’ αυτά τα πράγματα; 

Τ.Μ.: Ο Αθανασίου κι ο Δένδιας. 

Η.Κ.: Να πας στον εισαγγελέα και να πεις ποιοι έστησαν όλη αυτή τη σκευωρία. Ότι ο Αθανασίου έδωσε εντολή στην Κουτζαμάνη, ότι ο Σαμαράς είχε δώσει εντολή στον Αθανασίου και όλοι αυτοί να πάνε να δικαστούνε. Αν είσαι δίκαιος άνθρωπος, αυτό πρέπει να κάνεις. 

Τ.Μ.: Άμα το κάνω αυτό τώρα, θα κάνει προκαταρκτική εξέταση μισής ώρας και θα τη βάλει στο αρχείο. 

Η.Κ.: Λες ε;

Τ.Μ.: Ε, βέβαια! Με κυβέρνηση Σαμαρά θα το κάνω; Σε ποιον εισαγγελέα θα πάω; Εισαγγελέας είναι η ίδια η Κουτζαμάνη. Θα πάω να καταγγείλω την Κουτζαμάνη στον εαυτό της; 

Η.Κ.: Πώς μπήκε η Κουτζαμάνη Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου; 

Τ.Μ.: Αφού είναι απ’ το ίδιο χωριό.

Η.Κ.: Αρα τώρα ξεπληρώνει το γραμμάτιο. 

Τ.Μ.: Ναι, είναι από το ίδιο χωριό. Δηλαδή δεν είναι απ’ το ίδιο χωριό, είναι από απέναντι χωριά, έτσι. Αλλά έχουν μπει στον ίδιο διαγωνισμό, είναι συνομήλικοι σχεδόν. Είναι συντοπίτες, δεν χρειάζεται να το ψάχνουμε.»
  1.  
Την ύπαρξη και το περιεχόμενο του ανωτέρω διαλόγου ομολόγησε και αποδέχτηκε ο Παναγιώτης Μπαλτάκος τόσο με την επιστολή παραίτησης από τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης, που δημοσίευσε την ίδια ημέρα (στην οποία επί λέξει αναγράφεται: “Μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε γύρω από το πρόσωπό μου δηλώνω τα εξής: Λόγω της γειτνίασης των γραφείων της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης και της Χ.Α στη Βουλή, είχα συχνές συμπτωματικές συναντήσεις με τους Βουλευτές του κόμματoς αυτού. Σε μία από αυτές τις τυχαίες συναντήσεις, αμέσως μετά την προφυλάκιση των κ.κ. Μιχαλολιάκου, Παππά και Λαγού, ο κ. Κασιδιάρης ζήτησε να με δει ιδιαιτέρως. Ξεκίνησε τη συζήτηση κατηγορώντας με, ότι έχω συμμετάσχει σε συνωμοσία εναντίον τους, κατηγορία την οποία μου απεύθυναν συνεχώς τις προηγούμενες ημέρες κι εκείνος αλλά και άλλοι βουλευτές της Χ.Α. Το αρνήθηκα και προσπάθησα να απαλλαγώ από τις πιέσεις. Στη διάρκεια αυτής της συζήτησης, όσα ειπώθηκαν από εμένα είχαν τον παραπάνω σκοπό και κανέναν άλλον, δηλαδή την απαλλαγή μου από τις πιέσεις αυτές, αφού τα περί «σκευωρίας» δεν είχαν σχέση με την πραγματικότητα. Άλλωστε, τις επόμενες ημέρες, όταν προέκυψαν νεότερα στοιχεία, είχα την ευκαιρία να πω στον κ. Κασιδιάρη και σε άλλους – και μάλιστα παρουσία πολλών μαρτύρων – ότι δεν υπάρχει σκευωρία ή συνωμοσία εναντίον τους, συζήτηση την οποία φυσικά δεν δημοσιοποίησε ο εν λόγω Βουλευτής. Λόγω του θορύβου που δημιουργήθηκε και για λόγους προσωπικής ευθιξίας υπέβαλα την παραίτησή μου και ζητώ συγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε“.), όσο και κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον δημοσιογράφο του ραδιοφωνικού σταθμού Real Fm 97,8 Νίκο Χατζηνικολάου το πρωί της Πέμπτης 3 Απριλίου 2014.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την απομαγνητοφώνηση της ως άνω συνέντευξης:

«Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Κύριε Μπαλτάκο καλή σας ημέρα.

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Καλημέρα.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Βρεθήκατε σε μια δίνη από χθες, μετά τη δημοσιοποίηση από το Βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κασιδιάρη, ενός βίντεο. Θέλω να ξεκινήσω από το πολύ απλό: Μιλούσατε τακτικά με τον κ. Κασιδιάρη ή με άλλους Βουλευτές της Χρυσής Αυγής; Και γιατί το κάνατε αυτό; Πώς αποφασίσατε σε μια περίοδο που η Χρυσή Αυγή διώκεται και πολλοί από τους Βουλευτές της, ανάμεσά τους και ο συγκεκριμένος διώκονται για συμμετοχή σ’ εγκληματική Οργάνωση, γιατί εσείς ήσαστε σ’ επικοινωνία μαζί τους;…

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: …Σ’ αυτό θα σας απαντήσω ευθύς αμέσως, το έχω πει, θα το πω και πιο κάτω, ότι αυτές οι συναντήσεις…

 Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Αυτή η συγκεκριμένη πότε έγινε ας πούμε;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Αυτή έγινε κατά τον Οκτώβριο, δηλαδή μετά την προφυλάκιση του Μιχαλολιάκου, κάπου εκεί.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Επομένως μετά τη δολοφονία Φύσσα.

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Μετά τη δολοφονία Φύσσα. Αυτή ακριβώς η συγκεκριμένη έγινε μετά τη δολοφονία Φύσσα…

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Αυτό που ήθελα να πω προεισαγωγικώς, είναι ότι σε σχέση με το θέμα αυτό, αποφάσισα να διαδραματίσω ένα συγκεκριμένο ρόλο για το καλό της παράταξης και της χώρας. Κάποιος έπρεπε να έχει επαφή μ’ αυτούς τους ανθρώπους….Μίλαγα με τους Χρυσαυγίτες…Μπορεί να έχουν μαγνητοφωνήσει όπως λένε κι άλλες συνομιλίες. Αυτό άλλωστε είναι το ποιόν τους, απεδείχθη. Δε σημαίνει τίποτα…          
                                                             
Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Εγώ δε ζητώ να τον σχολιάσετε. Παρ’ ό,τι απ’ ό,τι βλέπω στη συνομιλία με τον Κασιδιάρη τον σχολιάζετε και μάλιστα πολύ αρνητικά, υβριστικά.

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Κύριε Χατζηνικολάου, δε μίλαγα με ακαδημαϊκό, μίλαγα με έναν άνθρωπο που είναι γνωστό το ποιόν του…

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Όχι, η συγκεκριμένη συνάντηση παραδεχθήκατε ότι έγινε τον Οκτώβριο, μετά τη δολοφονία Φύσσα.

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Αναγκαστικά, αφού το περιεχόμενο της είναι τέτοιο που θ’ αποδειχθεί ότι είναι μετά…

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ναι, επομένως μην επικαλείστε ότι γίνονταν πριν.   Έγινε μετά η συνάντηση αυτή και έγινε στο γραφείο σας.

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Η πλειάδα των συναντήσεων έγιναν πριν. Στη συνέχεια σταμάτησαν, μηδενίστηκαν. Η συγκεκριμένη έγινε γιατί, όπως έχω και στη χθεσινή ανακοίνωσή μου, ο κ. Κασιδιάρης με βρήκε στο διάδρομο και μου είπε «έχω ένα προσωπικό παράπονο, θέλω να σας το εκφράσω και παρακαλώ πολύ να με δεχθείτε». Εγώ δεχόμουν και τη ΔΗΜΑΡ και ανθρώπους απ’ όλα τα κόμματα. Και η Κανέλλη είχε έρθει στο γραφείο μου. Τι πάει να πει αυτό, ότι έγινα κομμουνιστής;

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Μα είναι το ίδιο; Με συγχωρείτε, ήταν κατηγορούμενος ο Κασιδιάρης..

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Ναι, εκείνη την ημέρα ήταν.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Βεβαίως και ήταν. Όχι απλώς ήταν, αλλά από τη συνομιλία προκύπτει ότι είναι μετά την απόφαση του ανακριτή να τον αφήσει, να μην τον προφυλακίσει.

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Μετά είναι, ναι, μετά…

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Πάντως δεν είναι απλώς ότι δεχθήκατε τη συνάντηση, είναι ότι στη συνάντηση αυτή  είπατε στον Κασιδιάρη, αναγνωρίσατε ότι αδίκως διώκονται οι   Χρυσαυγίτες. Και μάλιστα όταν σα ρώτησε γιατί το κάνει αυτό ο Πρωθυπουργός, απαντήσατε: «Πρώτα απ’ όλα φοβάται για τον εαυτό του επειδή εσείς τον κόβετε από το να έχει προβάδισμα από το ΣΥΡΙΖΑ». Και όταν σας είπε, «επειδή του κόβουμε ψήφους θα μας βάλει φυλακή;» απαντήσατε «τον …..»…μια βρισιά, «απίστευτο πράγμα, απίστευτο».

Και θέλω να σας ρωτήσω, αν επιμένετε στην άποψη αυτή, στην άποψη δηλαδή ότι ο κ. Σαμαράς, επειδή του κόβει ψήφους η Χρυσή Αυγή επηρέασε αρνητικά τη Δικαιοσύνη σε βάρος των Βουλευτών και των στελεχών της Χρυσής Αυγής…

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Τα τηλεφωνήματα του Πρωθυπουργού που αναφέρετε στη συνομιλία αυτή, τηλεφωνήματα προς Αθανασίου και   Δένδια, οργισμένα τηλεφωνήματα από την Αμερική διότι αφέθησαν ελεύθεροι οι δυο Βουλευτές τότε,   είναι αληθή; Συνέβησαν; Έγιναν;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Τα διάβασα στον Τύπο και αυτά τα οποία είπα, δεν ξέρω αν είναι αληθή, τα διάβασα στις εφημερίδες που είχαν γραφτεί κατ’ επανάληψη.  

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Δε ρωτήσατε τον Πρωθυπουργό; Δε σας είπε κάτι ο Πρωθυπουργός;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Όχι, δεν τον ρώτησα καθόλου. αυτά τα είχα διαβάσει, αυτά που τους είπαν, προσέξετε, είναι όλα γραμμένα. Όλες οι απόψεις που  τους είπα, τις έχουν εκφράσει δικηγόροι στην τηλεόραση και μάλιστα κι εσείς κάποτε, τότε εκείνη την εποχή, είχατε πει ότι πιθανώς να μην υπάρχουν στοιχεία. Κι εσάς είχα διαβάσει. Δεν τους είπα κάτι το οποίο ήταν πρωτοφανές. Αυτά που τους έλεγα ήταν γραμμένα όλα στον Τύπο. Γι’ αυτό και δε   μ’ ενδιέφερε η μαγνητοφώνηση. Τι να φοβηθώ; Να μαγνητοφωνήσουν τι; Αυτά που διάβαζαν στις εφημερίδες κι εκείνοι;   Κι εκείνοι τ’ ανακοίνωναν..

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Αστειεύεστε; Είναι το ίδιο να το λένε οι εφημερίδες και το ίδιο να το λέει ο Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης, το δεξί χέρι του Πρωθυπουργού;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Δεν είναι το ίδιο, αλλά σας είπα ποια ήταν η σκοπιμότητα. Είχε μόνο σκοπιμότητα και τίποτε άλλο. Έπρεπε να ξέρω, έπρεπε να γνωρίζω, να καταλάβω.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Θα με συγχωρήσετε να σας πω κ. Μπαλτάκο, εγώ γνωρίζω από το παρελθόν σας ως νομικού, ότι είστε ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος. Θα με συγχωρήσετε να σας πω ότι εδώ κάνετε τον Κασιδιάρη, σ’ αυτή τη συνομιλία να φαίνεται γάτος μπροστά σας. Διότι από τη συνομιλία αυτή που διαβάζω, μόνο εκείνος παίρνει πληροφορίες. Εσείς δεν παίρνετε καμία   πληροφορία. Δηλαδή αναιρείτε αυτό που μου λέτε, ότι   συζητούσατε μαζί τους για να μαθαίνετε, διότι σε όλη τη συνομιλία αυτή, ο μόνος που «αγοράζει»,   να το πω έτσι, που παίρνει πληροφορίες, είναι ο Κασιδιάρης.

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Μα δεν είναι η μόνη, σας είπα, υπάρχουν κι άλλες συνομιλίες που έχουν προηγηθεί..

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Υπάρχουν κι άλλες; Θα βγουν κι άλλες συνομιλίες;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Σας είπα, υπάρχουν κι άλλες συνομιλίες που έχουν προηγηθεί πριν από τη δολοφονία του Φύσσα και πιθανώς να υπάρχουν μια δυο και μετά. Τώρα αν τις βγάλουν και είναι μαγνητοφωνημένες..

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Τι λέτε, έχετε πει και χειρότερα δηλαδή σε άλλες συνομιλίες;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Πού να θυμάμαι τώρα;

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Πού να θυμάστε;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Θυμάμαι μετά από 6 μήνες τι έχω πει;…

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Κύριε Μπαλτάκο σας διαβάζω από την απομαγνητοφώνηση της συνομιλίας: «Σοκ και δέος… Χαμός έγινε». Λέτε και μια άλλη έκφραση: «Δε με πήρε εμένα, του’ χα πει ότι αυτά που κάνεις, του τα είχα πει», επομένως είχατε μιλήσει με τον Πρωθυπουργό που μου λέτε ότι δεν είχατε μιλήσει..

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Όχι για τις συναντήσεις..

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ναι, ότι αυτά που κάνει, για τη Χρυσή Αυγή, ναι.. «Δε θα μου έλεγε εμένα γι’ αυτό το πράγμα. Πήρε τους άλλους δύο και τους….. τον Αθανασίου και το Δένδια. Με κοροϊδέψατε, με δουλέψατε, τι είναι αυτά; Ξεφτιλίστηκα. Γιατί είχε κάνει την προηγούμενη μέρα δήλωση στο Αμερικανικό Σιωνιστικό Συνέδριο ότι τελείωσε, τους έδεσα, γεια σας. Και την άλλη μέρα βγαίνετε εσείς».   Εδώ δε λέτε ότι τα διαβάσατε στις εφημερίδες, εδώ λέτε ότι γνωρίζατε τα τηλεφωνήματα.

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Όχι κ. Χατζηνικολάου. Αυτό κατ' αρχήν το είπε ο Ρουπακιώτης, για το Σιωνιστικό Συνέδριο είναι γνωστή, πασίγνωστη η δήλωση του Ρουπακιώτη και είπα ακριβώς αυτά. Τα τηλεφωνήματα είναι γραμμένα στον Τύπο. Δεν είμαι τώρα πρόχειρος, αλλά αν το ψάξουμε θα το βρούμε, είναι γραμμένο ότι πήρε τηλέφωνο. Δεν τους είπα τίποτα το οποίο δεν είχε γραφτεί στις εφημερίδες.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Επίσης πρέπει να ξέρετε ότι από τη στιγμή που εσείς λέτε ότι «είπα στον Πρωθυπουργό τι είναι αυτά που κάνεις;» αυτό φέρνει από πίσω του 10.000 σκέψεις. Τι εννοούσατε δηλαδή ότι του είπατε «τι είναι αυτά που κάνεις;»

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Θα σας πω, δεν είπα «του είπα τι είναι αυτά που κάνεις;»

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Τι έκανε ο Πρωθυπουργός στην υπόθεση; Με ποιον τρόπο παρενέβη;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Δεν είπα «τι είναι αυτά που κάνεις;».

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Έτσι λέτε εδώ. «Του είχα πει, ότι αυτά που κάνεις… του τα είχα πει». Τι εννοούσατε;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Για την πολιτική κ. Χατζηνικολάου. Αφήστε και θα σας εξηγήσω, είναι πάρα πολύ απλό. Είναι κάτι το οποίο και εγώ το έχω πει δημόσια και άλλοι το έχουν πει δημόσια, ότι οι διώξεις εναντίον ενός πολιτικού κόμματος, πάσης φύσεως διώξεις, όχι μόνο οι ποινικές διώξεις μετά τη δολοφονία του Φύσσα, οποιαδήποτε κίνηση κάνεις εναντίον ενός πολιτικού κόμματος, σε μια χώρα η οποία ελευθερώθηκε από τους κλέφτες και τους αρματολούς κι έχει μάθει να λατρεύει αυτούς τους ανθρώπους γιατί έτσι διδάσκουν τα σχολεία και δικαίως, δεν πρέπει να μετατρέπεις έναν πολιτικό σχηματισμό σε διωκόμενο.

Αυτή είναι η μια άποψη η οποία δεν είναι μόνο δική μου. Και βεβαίως είναι και δική μου και το είχα πει  στον Πρωθυπουργό αυτό βεβαίως, μην τους διώκουμε. Είναι προτιμότερο ν’ αδιαφορούμε, είναι προτιμότερο να περνάνε στην αφάνεια παρά να τους βγάζουμε στο προσκήνιο, απαγορεύοντας ακόμα να κάνουν συσσίτιο στην πλατεία Συντάγματος. Διότι αν το κάνουν εκεί το συσσίτιο θα το μάθουν 1.000 άνθρωποι.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Με συγχωρείτε, έγιναν κι άλλες διώξεις στη Χρυσή Αυγή που δε γνωρίζω;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Μια στιγμή να τελειώσω.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Όχι, λέτε διώξεις. Τι άλλες διώξεις; Δεν ξέρω κάποια   άλλη δίωξη.

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Πολιτικές διώξεις κ. Χατζηνικολάου. Αφήστε να τελειώσω. Όταν πάμε να κάνουμε συσσίτιο στο Σύνταγμα και εμείς δεν το επιτρέπουμε, θα το μάθουν 1.000 άτομα. Όταν δεν το επιτρέπεις το παίζουν οι τηλεοράσεις, το μαθαίνουν 10 εκατομμύρια Έλληνες. αυτό για μένα είναι πολιτικό λάθος. Τους ανεβάζει. Αυτό λοιπόν που έλεγα είναι, μην τους κάνετε ήρωες, μην τους ανεβάζετε. Αδιαφορήστε γι’ αυτούς, περάστε τους στην αφάνεια. Μην τους προβάλλετε αρνητικά, διότι στην Ελλάδα δεν πιάνει αυτό. Δεν είναι Δανία εδώ, εδώ δεν είναι Σουηδία και Καναδάς. Ο κόσμος έχει άλλη αντίληψη. Σας είπα, η χώρα ελευθερώθηκε από κλέφτες και αρματολούς.  

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Πάντως εδώ, στην απάντησή σας προς τον Κασιδιάρη, το συνδέετε αυτό που λέτε με τα τηλεφωνήματα σε Αθανασίου και Δένδια. Ενώ εσείς τώρα μου κάνετε πολιτική ανάλυση. Εκεί δεν κάνατε πολιτική ανάλυση με τον Κασιδιάρη, συζητούσατε για τις δικαστικές διώξεις και συζητούσατε γι τις   παρεμβάσεις της κυβέρνησης.

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Κύριε Χατζηνικολάου, θα έκανα πολιτική ανάλυση με τον Κασιδιάρη; Μήπως αυτός γι’ αυτό ήρθε; Αυτός ήθελε συγκεκριμένα να μου πει να παρέμβω εγώ στην Εισαγγελία και να πω ότι δεν πρέπει να διώκονται κτλ.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Μα εδώ φτάνετε σε κάποιο σημείο να μιλήσετε για στήσιμο της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου. Μιλάτε για στήσιμο, λέτε «την πείσανε ότι είναι παγανιστές, ειδωλολάτρες, Ναζί, ότι είναι αντίθετοι με το Χριστιανισμό». «Ποιος την έπεισε;» σας λέει ο Κασιδιάρης. Και απαντάτε «ο Αθανασίου και ο Δένδιας».

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Αυτά όλα μπαίνουν στη διαδικασία που περιέγραψα πριν, ότι πρέπει να πω μερικά πράγματα..

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Σ’ αυτή τη διαδικασία μήπως έχετε πει και τίποτε χειρότερα στις επόμενες συνομιλίες που θα δούμε να βγαίνουν; Μπορεί να έχετε πει και για τον Πρωθυπουργό τίποτε;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Δεν ξέρω, δε θυμάμαι..

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Δε θυμάστε τι έχετε πει; Είναι δυνατό, να μου δίνει την απάντηση ένας τόσο έμπειρος νομικός και Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης μέχρι χθες, ότι δε θυμάται τι είπε;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Ό, τι και να έχω πει είναι στον ίδιο καμβά. Ό, τι και να έχω πει εξυπηρετούσε έναν σκοπό.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Αυτή η απάντησή σας δημιουργεί μεγάλη ανησυχία και φόβους μεγάλους.

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Γιατί;

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Θα σας πω γιατί: Γιατί δημιουργεί την αίσθηση ότι έχετε πει χειρότερα και ότι μπορεί να μας οδηγήσετε, δι’ αυτών που έχετε πει, σε μεγάλη πολιτική κρίση τη χώρα. Εσείς ξεκινήσατε εδώ λέγοντάς μου «για το καλό της παράταξης και της χώρας». Κάνει καλό στην παράταξη και στη χώρα όλο αυτό που έχει συμβεί μ’ εσάς;

Πείτε μου, ειλικρινά σας ρωτώ. Κάνετε καλό στην κυβέρνησή σας, κάνετε καλό στη χώρα σας; Οδηγείτε εδώ σε εκτροχιασμό πολιτικό. Διότι πρόκειται περί θεσμικής εκτροπής να δηλώνει ο Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης   σε κατηγορούμενο για συμμετοχή σ’ εγκληματική Οργάνωση ότι δυο Υπουργοί έπεισαν την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Είναι θεσμική εκτροπή, δεν το καταλαβαίνετε αυτό;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Το καταλαβαίνω γι’ αυτό και απάντησα επ' αυτού και πιστεύω ότι οι εξηγήσεις που έδωσα..

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ναι, αλλά σας ρωτώ αν έχετε πει και άλλα χειρότερα και μου λέτε «δε θυμάμαι».

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Μα πώς να θυμάμαι μετά από 6 μήνες;

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Και μου λέτε μια δικαιολογία η οποία ακούγεται παιδική από μένα, η δικαιολογία δηλαδή ότι «τα έλεγα αυτά για να έχω επαφή μαζί τους». Είναι δυνατόν; Δε σκεφτήκατε ποτέ ότι μπορεί να σας γράφουν για παράδειγμα;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Ναι, το σκέφτηκα αυτό, μπορεί να γράφουν. Γιατί αυτό είναι το ποιόν των ανθρώπων.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Λοιπόν; Και συνεχίζατε να λέτε τέτοια;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Δε συνέχιζα, αυτά τα οποία σας είπα…

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Τώρα λέτε, μπορεί να υπάρχουν και συνομιλίες σας με κάποιον εκ των Υπουργών για τα θέματα αυτά; Δηλαδή μπορεί να υπάρχει συνομιλία σας με τον κ. Αθανασίου ή με τον κ. Δένδια για τα θέματα αυτά; Έχετε κάνει και   τέτοιες επικοινωνίες;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Τι εννοείτε;

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Αν υπάρχουν συνομιλίες όπου μεταφέρετε οδηγίες προς τους Υπουργούς, πολιτικές οδηγίες ή οδηγίες που συνδέονται με το δικαστικό περιεχόμενο της υπόθεσης για το πώς να τη χειριστούν. Υπάρχουν τέτοιες συνομιλίες;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Όχι τέτοιο πράγμα.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Είστε βέβαιος ότι δε θα δούμε, δε θ’ ακούσουμε τέτοιες συνομιλίες.

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Ο Δένδιας θα μαγνητοφωνούσε τι λέγαμε;

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Όχι, δεν ξέρω ποιος θα τις μαγνητοφωνούσε.. Και ο Ερντογάν δεν πίστευε ότι ο γιος του μαγνητοφωνεί τη συνομιλία τους..

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Από τρίτους λέτε.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Από τρίτους.

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Οι συνομιλίες με τους Υπουργούς κατ' αρχήν γίνονται μέσω τριψηφίων τηλεφώνων. Εάν έχουμε φτάσει στο σημείο τα τριψήφια τηλέφωνα να είναι διάτρητα, αυτό είναι κάτι το οποίο δε μπορώ να το ξέρω, αλλά οπωσδήποτε μιλούσα. Δηλαδή όταν ήρθε ο Μιχαλολιάκος και μου παραπονέθηκε για τους Αστυνομικούς, πήγα αμέσως στο Δένδια γιατί αυτό ήτα υποχρέωσή μου να κάνω.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Όχι, εγώ λέω μετά, όταν άρχισε η συζήτηση για την εγκληματική Οργάνωση κτλ. Υπάρχουν τηλεφωνήματα με δικές σας οδηγίες προς τους Υπουργούς;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Δε νομίζω..

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Δε θυμάστε.

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Δε νομίζω ότι κάτι τέτοιο  γίνει. Όχι δε θυμάμαι, δε νομίζω. Συνομιλίες μέσω τριψηφίων τηλεφώνων, στο οποίο εγώ να κάνω υπόδειξη, σε ποιον; Στον Αθανασίου; Ο Αθανασίου ξέρει τα θέματα της Δικαιοσύνης εκατό φορές καλύτερα από μένα. Τι να του πω εγώ του Αθανασίου;

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Δεν υπάρχουν επομένως, μου το λέτε   κατηγορηματικά. Γιατί το «δε νομίζω» είναι «δε νομίζω», το «δεν υπάρχουν» είναι «δεν υπάρχουν».

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Αυτό που λέω είναι «δε νομίζω»…»

1.3.
Περαιτέρω, στη συνεδρίαση της 02-04-2014 της Ολομέλειας της Βουλής με θέμα την άρση ασυλίας 5 Βουλευτών του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χαράλαμπος Αθανασίου, λαμβάνοντας το λόγο αμέσως μετά τον Βουλευτή Αττικής Ηλία Κασιδιάρη, είπε τα εξής:

«ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων): Κύριε Πρόεδρε, μου επιτρέπετε;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χρήστος Μαρκογιαννάκης): Ορίστε, κύριε Υπουργέ.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων): Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, όσον αφορά αυτά τα οποία ισχυρίστηκε ο κύριος συνάδελφος, πρέπει να γνωρίζετε, κύριε συνάδελφε, ότι εδώ υπάρχει κράτος δικαίου και υπάρχει διάκριση των εξουσιών…Τώρα, όσον αφορά το ζήτημα της προσωρινής κράτησης συναδέλφων της Χρυσής Αυγής: Όταν απολογήθηκαν, βρισκόμουν στο Συνέδριο των Υπουργών Δικαιοσύνης Εσωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλες. Πληροφορηθήκαμε από τον Τύπο ότι πράγματι έγιναν οι προσωρινές κρατήσεις μερικών συναδέλφων της Χρυσής Αυγής. Από ενδιαφέρον –πράγματι, δεν το αρνήθηκα ποτέ- πήρα κατόπιν…

ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, ομολογία παρέμβασης στο έργο της δικαιοσύνης! Ομολογία εκτροπής! Αυτό είναι ομολογία εκτροπής!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χρήστος Μαρκογιαννάκης): Κύριε Κασιδιάρη, σας παρακαλώ.

ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Δεν ντρέπεστε; Ομολογεί την παρέμβαση! Πρέπει να συλληφθεί και ο Υπουργός! Ομολογεί την εκτροπή!

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων): Μην κραυγάζετε, κύριε συνάδελφε. Με τις κραυγές δεν βγαίνει τίποτα.

ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Ομολογεί την εκτροπή! Και δεν την ομολογεί μόνο αυτός. Υπάρχουν ντοκουμέντα! Πολύ σύντομα ο Υπουργός αυτός θα οδηγηθεί σε Ειδικό Δικαστήριο!…

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η πορεία μου τόσα χρόνια στο Δικαστικό Σώμα ήταν αυτή που ήταν πάντοτε, καθαρή. Και δεν έχω κάνει την παραμικρή παρέμβαση για οποιαδήποτε υπόθεση. Δεν θα έκανα, λοιπόν, παρέμβαση ούτε σε αυτή την υπόθεση. Εάν ήθελα να κάνω παρέμβαση, θα έκανα στους ίδιους τους ανακριτές, τους οποίους γνωρίζω πολύ καλά. Και μάλιστα, η πληροφόρηση που ζήτησα τότε –όλη η Ελλάδα ασχολείτο με το ζήτημα- έγινε την πρώτη μέρα που τρεις συνάδελφοι της Χρυσής Αυγής δεν προφυλακίστηκαν. Πήρα, λοιπόν, την Προϊσταμένη του Πρωτοδικείου να ενημερωθώ από πρώτο χέρι για το πού βρίσκεται η υπόθεση. Όλος ο κόσμος είχε το ενδιαφέρον. Δεν θα το είχε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, βρισκόμενος στο εξωτερικό, να μάθει τα τεκταινόμενα στη χώρα;

Σε καμία περίπτωση δεν έγινε οποιαδήποτε παρέμβαση. Εξάλλου, αν γινόταν παρέμβαση, ήταν η μέρα που τόσο ο κ. Κασιδιάρης όσο και οι άλλοι συνάδελφοι είχαν απολογηθεί και είχαν αφεθεί ελεύθεροι. Αυτό είναι αυταπόδεικτο. Άλλο, όμως, η παρέμβαση και άλλο η ενημέρωση. Ξεκάθαρα πράγματα. Τώρα, αν θέλουν να δημιουργούν εντυπώσεις, είναι δικό τους θέμα. Η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Θα μείνει ανεξάρτητη. Και όσο είμαι ο Υπουργός Δικαιοσύνης, θα διαφυλάσσω αυτή την ανεξαρτησία.
Ευχαριστώ πολύ…»

  1.  
Στις 04-11-2013, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, παραχώρησε συνέντευξη στον δημοσιογράφο Ιωάννη Πρετεντέρη στην εκπομπή «Ανατροπή» που μεταδόθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό «Mega Channel», κατά τη διάρκεια της οποίας δήλωσε τα ακόλουθα:

"Μπορούσα να κάνω ένα τηλέφωνο και να πω παρακαλώ πείτε τους να τους κρατήσουνε; Είδατε ότι δεν συνέβη αυτό τουλάχιστον στην αρχή..."

1.5.
Στις 04-10-2013, ο τέως Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (από 21 Ιουνίου 2012 – 24 Ιουνίου 2013) Αντώνης Ρουπακιώτης σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι, αναφορικά με τις διώξεις σε βάρος των Βουλευτών του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, δήλωσε τα εξής:

«Ρουπακιώτης: Επιχειρήθηκε πολιτική διαχείριση σε δικαστικό πεδίο…Πιεζόταν…οι ελληνοεβραϊκές οργανώσεις ήρθαν εδώ και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης κατ’ επανάληψη και στ’ άλλα Υπουργεία…Οι αμερικανοελληνικές εβραϊκές οργανώσεις ήρθαν στο Υπουργείο…τι κάνετε;…ο Πρόεδρος…ο κύριος Πρωθυπουργός θα πήγαινε στην Αμερική και θα τους έβλεπε…εκεί υπάρχουνε lobbies…έχουνε διαπλοκές…υπάρχουνε διασυνδέσεις…κάτι πρέπει να τους πει…

Δημοσιογράφος: Έπαιξε ρόλο αυτό;

Ρουπακιώτης: Σαφώς. Έπρεπε να τους πει κάτι.. Ξέρετε; Εγώ πάταξα…ή κινούμαι στην κατεύθυνση αυτή….Το δεύτερο! Αναλαμβάνουμε από 01-01-2014 την προεδρία και σας μιλώ από την εμπειρία μου χωρίς να υποκαθιστώ κανέναν…Τι κάνετε; Με τι αξιοπιστία εσείς θα αντιμετωπίσετε τα προβλήματα της Προεδρίας εάν…Τρίτον! Ο Λετονός Μούιζνιεκς που δεν έχει καμιά σχέση με Αριστερά ο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, καθώς κι η Μάλστρομ η Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν έχει καμιά σχέση λέει: τι κάνετε; Ούτε ένα νομοσχέδιο δεν μπορείτε να περάσετε, πώς θα αντιμετωπίσετε αυτό το φαινόμενο;»

ΙΙ-

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ

Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι:

2.1.
 Περί τα τέλη Σεπτεμβρίου 2013 κατόπιν εξωθεσμικών πιέσεων αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων του εξωτερικού και του Συμβουλίου της Ευρώπης και με σκοπό να εκμηδενίσουν πολιτικά τον Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή ο οποίος κέρδιζε μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος (ΝΔ), τα κάτωθι αναφερόμενα μέλη της Κυβερνήσεως, ήτοι ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χαράλαμπος Αθανασίου και ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, άσκησαν πιέσεις και έδωσαν εντολή στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη προκειμένου διά των υφισταμένων της Δικαστών να κινήσει τις διαδικασίες ποινικής δίωξης σε βάρος των Βουλευτών του ανωτέρω κόμματος και άλλων στελεχών αυτού με την ανυπόστατη κατηγορία της συγκρότησης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση (άρθρο 187 παρ. 1 και 3 ΠΚ). Το έπραξαν δε αυτό εν γνώσει τους ότι τα ανωτέρω πρόσωπα ήταν αθώα και δεν υπήρχαν στοιχεία που να δικαιολογούν τη σε βάρος τους δίωξη.

Συγκεκριμένα, οι Υπουργοί Δένδιας και Αθανασίου, ενεργώντας κατ’ εντολή του Πρωθυπουργού Σαμαρά έπεισαν την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου περί της πολιτικής αναγκαιότητας και σκοπιμότητας να διωχθούν αδίκως οι Βουλευτές και τα στελέχη του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή από την ελληνική δικαιοσύνη ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης.  (βλ. το διάλογο Ηλία Κασιδιάρη-Παναγιώτη Μπαλτάκου: «Η.Κ.: Η Κουτζαμάνη, αυτά τα πράγματα που έκανε, που εγώ πράγματι είχα τις πληροφορίες ότι ήτανε δεξιά και με το γράμμα του νόμου. Τ.Μ. (κάνει το σταυρό του) Η.Κ. Θεούσα. 

Τ.Μ.: Ναι. 

Η.Κ.: Πώς τα ’κανε αυτά τα αίσχη με τον Βουρλιώτη και με το στήσιμο αυτού του πορίσματος; 

Τ.Μ.: Την πείσανε ότι «είναι παγανιστές, ειδωλολάτρες, ναζί, και ότι είναι αντίθετοι με τον χριστιανισμό». 

Η.Κ.: Ποιος την έπεισε γι’ αυτά τα πράγματα; 

Τ.Μ.: Ο Αθανασίου κι ο Δένδιας.»)

Η ύπαρξη αυτής της εντολής εκ μέρους του Πρωθυπουργού είναι εμφανής στις δηλώσεις των ως άνω Υπουργών κατά τις συναντήσεις που οι τελευταίοι είχαν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στα τέλη Σεπτεμβρίου 2013:

(Αθανασίου στις 27 Σεπτεμβρίου, μία μόλις ημέρα πριν τη σύλληψη έξι Βουλευτών της Χρυσής Αυγής: «ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Υπουργέ, χαίρομαι που σας βλέπω.  Μεγάλη στιγμή για την Ελληνική Δικαιοσύνη.

 Χ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ:  Έτσι είναι, κύριε Πρόεδρε, γι’αυτό και η Δικαιοσύνη θα ανταποκριθεί στο καθήκον της.  Πρέπει να σας πω ότι η Δημοκρατία στη χώρα μας είναι ισχυρή και αυτή τη στιγμή διαθέτει όλο το νομικό οπλοστάσιο το οποίο είναι επαρκές, για να αντιμετωπίσει το νεοναζισμό και κάθε μορφή βίας, με αποτελεσματικότητα αλλά και νηφαλιότητα.  Γι’αυτό τα όργανα της Δικαιοσύνης κινούνται πολύ γρήγορα αλλά και με σύνεση, ούτως ώστε να μην γίνουν λάθη.

 ΠΡΟΕΔΡΟΣ:  Μάλιστα, κύριε Υπουργέ.  Περιμένει τις αποφάσεις ολόκληρος ο ελληνικός λαός.-«
Δένδιας στις 24 Σεπτεμβρίου: «ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τι κάνετε, κύριε Υπουργέ.  Χαίρομαι που σας βλέπω.  Παρακολουθώ με προσοχή τις πολύ σημαντικές δραστηριότητες και πρωτοβουλίες που έχετε αναλάβει.

 Ν.ΔΕΝΔΙΑΣ:  Κύριε Πρόεδρε, η εντολή που έχω από τον Πρωθυπουργό είναι ότι τάγματα εφόδου στη χώρα και νεοναζιστικές οργανώσεις δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές.»

2.2.
Στις 02 Οκτωβρίου 2013, απολογήθηκαν οι Βουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή Ηλίας Κασιδιάρης, Νικόλαος Μίχος και Ηλίας Παναγιώταρος, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Ο Πρωθυπουργός αισθανόμενος εκτεθειμένος από τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης, αντέδρασε τηλεφωνώντας από τις ΗΠΑ όπου ευρίσκετο στους Υπουργούς Δένδια και Αθανασίου και απαίτησε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να κριθούν προσωρινά κρατούμενοι οι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής που απολογούνταν την επόμενη μέρα, ήτοι ο Νικόλαος Μιχαλολιάκος Βουλευτής Α΄Αθηνών (τυγχάνων επιπρόσθετα Γενικός Γραμματέας του Κόμματος και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδος αυτού) και ο Χρήστος Παππάς Βουλευτής Επικρατείας. 
(βλ. το διάλογο Ηλία Κασιδιάρη-Παναγιώτη  Μπαλτάκου: 

«Hλ. Κασιδιάρης: Όταν, κατ’ αρχήν, όταν βγήκα εγώ, τι έπαθε ο Σαμαράς, μπορείς να μου πεις; 

Τ. Μπαλτάκος: Ήταν στην Αμερική τότε. 

Η.Κ.: Ναι, ήταν στην Αμερική, αλλά εγώ έχω μάθει ότι έπαθε εγκεφαλικά. 

Τ.Μ.: Σοκ και δέος! Χαμός έγινε, της π… Δεν με πήρε εμένα, του ’χα πει ότι αυτά που κάνεις… του τα είχα πει. Δεν θα μου έλεγε εμένα γι’ αυτό το πράγμα. Πήρε τους άλλους δύο και τους γ... τα πρέκια. Τον Αθανασίου και τον Δένδια: «Με κοροϊδέψατε, με δουλέψατε, τι είναι αυτά, ξεφτιλίστηκα». Γιατί είχε κάνει την προηγούμενη μέρα δήλωση στο αμερικανικό σιωνιστικό συνέδριο ότι «τελείωσε, τους έδεσα, τους έδεσα, γεια σας», και την άλλη μέρα βγαίνετε εσείς. 

2.3.
Στις 02 Οκτωβρίου 2013, αφού οι τρεις Βουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τηλεφώνησε στην προϊσταμένη του Πρωτοδικείου Αθηνών Μαρία Τσάμη και παρενέβη προκειμένου, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχαν ποινικώς αξιολογήσιμα στοιχεία, οι Βουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή Νικόλαος Μιχαλολιάκος και Χρήστος Παππάς να κριθούν από τον ανακριτή του Πρωτοδικείου Αθηνών ως προσωρινά κρατούμενοι, πράγμα που όντως συνέβη την επόμενη ημέρα, ήτοι 03 Οκτωβρίου 2013.  

(βλ. το διάλογο Ηλία Κασιδιάρη-Παναγιώτη Μπαλτάκου: «Hλ. Κασιδιάρης: «Η.Κ.: Με τους ανακριτές που μας αφήσανε, εκεί στο επίμαχο στάδιο, τι έγινε; Γιατί αυτοί το γυρίσανε κωλοτούμπα μετά, αφ’ ότου αφήσανε εμάς, μετά που πήρανε τους άλλους το γυρίσανε κωλοτούμπα. 

Τ.Μ.: Σας αφήσανε για τον απλό λόγο ότι δεν υπάρχουν στοιχεία. 

Η.Κ.: Ναι, ωραία δεν υπήρχε τίποτα. 

Τ.Μ.: Και δεν τους πήρε κανείς τηλέφωνο να τους πιέσει, γιατί το θεωρούσαν όλοι αυτονόητο… όλοι θεωρούσαν σαν δεδομένο ε, τι θα κάνει ο ανακριτής; Ο ανακριτής όμως δεν είχε κανένα στοιχείο. Κανένα. 

Η.Κ.: Ούτε για τους άλλους είχε όμως… 

Τ.Μ.: Μα με τους άλλους ήτανε… (κάνει την κίνηση κλήσης στο τηλέφωνο και τηλεφωνικής συνομιλίας)

Η.Κ.: Ποιος την έκανε τη ζημιά εκεί;

Τ.Μ.: Και οι δύο.

Η.Κ.: Δένδιας, Αθανασίου;

Τ.Μ.: Ποιος άλλος να το κάνει…», καθώς επίσης και την παραδοχή Αθανασίου στην Ολομέλεια της Βουλής ότι τηλεφώνησε στην Προϊσταμένη του Πρωτοδικείου κα Μαρία Τσάμη πριν την απολογία των δύο τελευταίων Βουλευτών)

  2.4.
Από τα ανωτέρω στο υπό στοιχεία –Ι- κεφάλαιο αναφερόμενα πραγματικά περιστατικά, προκύπτει επίσης ότι η Ευτέρπη Κουτζαμάνη ορίστηκε Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου όχι με βάση αξιοκρατικά κριτήρια, αλλά λόγω του γεγονότος ότι κατάγεται από το διπλανό χωριό με εκείνο του Υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου.
 
-ΙΙΙ-
ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΣΤΗΚΑΝ

3.1.
Σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος:

«1. Μόνο η Βουλή έχει την αρμοδιότητα να ασκεί δίωξη κατά όσων διατελούν ή διετέλεσαν μέλη της Κυβέρνησης ή Υφυπουργοί για ποινικά αδικήματα που τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, όπως νόμος ορίζει. Απαγορεύεται η θέσπιση ιδιώνυμων υπουργικών αδικημάτων. 2. Δίωξη, ανάκριση, προανάκριση ή προκαταρκτική εξέταση κατά των προσώπων και για τα αδικήματα που αναφέρονται στην παράγραφο 1 δεν επιτρέπεται χωρίς προηγούμενη απόφαση της Βουλής κατά την παράγραφο 3. Αν στο πλαίσιο άλλης ανάκρισης, προανάκρισης, προκαταρκτικής εξέτασης ή διοικητικής εξέτασης προκύψουν στοιχεία, τα οποία σχετίζονται με τα πρόσωπα και τα αδικήματα της προηγούμενης παραγράφου, αυτά διαβιβάζονται αμελλητί στη Βουλή από αυτόν που ενεργεί την ανάκριση, προανάκριση ή εξέταση. 3. Πρόταση άσκησης δίωξης υποβάλλεται από τριάντα τουλάχιστον βουλευτές. Η Βουλή, με απόφασή της που λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, συγκροτεί ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, διαφορετικά, η πρόταση απορρίπτεται ως προδήλως αβάσιμη. Το πόρισμα της επιτροπής του προηγούμενου εδαφίου εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής η οποία αποφασίζει για την άσκηση ή μη δίωξης. Η σχετική απόφαση λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών. Η Βουλή μπορεί να ασκήσει την κατά την παράγραφο 1 αρμοδιότητά της μέχρι το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου που αρχίζει μετά την τέλεση του αδικήματος. Με τη διαδικασία και την πλειοψηφία του πρώτου εδαφίου της παραγράφου αυτής η Βουλή μπορεί οποτεδήποτε να ανακαλεί την απόφασή της ή να αναστέλλει τη δίωξη, την προδικασία ή την κύρια διαδικασία.».

3.2.

Επίσης, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 1 § 1 Ν. 3126/2003 «Περί ποινικής ευθύνης Υπουργών»:

«Πλημμελήματα ή κακουργήματα, που τελούνται από Υπουργό, κατά την άσκηση των καθηκόντων του, εκδικάζονται σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου αυτού από το κατ’ άρθρο 86 του Συντάγματος Ειδικό Δικαστήριο, ακόμη και αν ο Υπουργός έχει παύσει να έχει την ιδιότητα αυτή.». Εισέτι δε, κατά την παράγραφο 3 του ανωτέρω άρθρου: «Οι αξιόποινες πράξεις της παραγράφου 1, οι οποίες δεν τελέσθηκαν κατά την άσκηση των καθηκόντων του Υπουργού, δικάζονται από τα αρμόδια δικαστήρια σύμφωνα με τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα, των ειδικών ποινικών νόμων και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.». Εξάλλου, «Η Βουλή έχει την αρμοδιότητα να ασκεί δίωξη εναντίον όσων διατελούν ή διατέλεσαν μέλη της Κυβέρνησης ή Υφυπουργοί για ποινικά αδικήματα που τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 86 του Συντάγματος και το νόμο για την ευθύνη των Υπουργών.» και «Για την άσκηση δίωξης κατά το προηγούμενο άρθρο εναντίον προσώπου που είναι ή διατέλεσε μέλος της Κυβέρνησης ή Υφυπουργός απαιτείται πρόταση κατηγορίας και απόφαση της Βουλής που δέχεται την πρόταση αυτή.»,σύμφωνα με τα άρθρα 153 § 1 και 154 § 1, αντιστοίχως, του Κανονισμού της Βουλής.

Τέλος, όπως ορίζεται στο άρθρο 3 § 2 Ν. 3126/2003 «Το αξιόποινο των πράξεων των Υπουργών, που αναφέρονται στο άρθρο 1 παρ. 1, εξαλείφεται με το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου που αρχίζει μετά την τέλεση της αξιόποινης πράξης, εάν ως τότε η Βουλή δεν έχει αποφασίσει να ασκήσει ποινική δίωξη κατά του Υπουργού, σύμφωνα με όσα ορίζονται σε αυτόν.».

3.3.
Σύμφωνα με το άρθρο 134 ΠΚ:

«1. Τιμωρείται με την ποινή της ισόβιας ή πρόσκαιρης Κάθειρξης:  Α) όποιος αποπειράται να αποστερήσει με οποιονδήποτε τρόπο τον Πρόεδρο  της  Δημοκρατίας  ή   αυτόν  που  ασκεί  την  προεδρική   εξουσία  από  την  εξουσία  που  έχουν  κατά  το  Σύνταγμα  Β) όποιος αποπειράται με  σωματική βία ή με απειλές σωματικής βίας:

α) να  παρεμποδίσει  κάποιον  απ`  αυτούς  από  την  άσκηση  της συνταγματικής εξουσίας του ή να τον  εξαναγκάσει να επιχειρήσει πράξη που απορρέει από αυτή την εξουσία και  β) να μεταβάλει το πολίτευμα του Κράτους.

2. Με ισόβια ή πρόσκαιρη Κάθειρξη τιμωρείται όποιος, εκτός από  την περίπτωση της προηγούμενης  παραγράφου:  α)  επιχειρεί  με  βία  ή  Απειλή  βίας  ή με σφετερισμό της ιδιότητάς του ως οργάνου του Κράτους  να καταλύσει ή  να  αλλοιώσει  ή  να  καταστήσει  ανενεργό  διαρκώς  ή  προσκαίρως,   το   δημοκρατικό  πολίτευμα  που  στηρίζεται  στη  λαϊκή  κυριαρχία ή θεμελιώδεις αρχές ή  θεσμούς  του  πολιτεύματος  αυτού  β)  επιχειρεί  με  τα  μέσα  που αναφέρονται στο προηγούμενο εδάφιο και με  τρόπο πρόσφορο να διαταράξει την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος, να αποστερήσει ή να παρακωλύσει τη Βουλή, την Κυβέρνηση ή τον Πρωθυπουργό από την ενάσκηση της εξουσίας που τους παρέχει το Σύνταγμα ή να τους εξαναγκάσει να εκτελέσουν ή να παραλείψουν πράξεις που απορρέουν από την εξουσία αυτή γ) ασκεί ή άσκησε, την εξουσία που ο  ίδιος  ή  άλλος  κατέβαλε με τους τρόπους και τα μέσα που προβλέπει το άρθρο αυτό.

 3. Όποιος αποπειράται να θανατώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  ή  εκείνον  που  ασκεί  την  προεδρική  εξουσία τιμωρείται με θάνατο ή  ισόβια Κάθειρξη.

3.4.

Σύμφωνα με το άρθρο 239 ΠΚ: «Υπάλληλος στα καθήκοντα  του  οποίου  ανάγεται  η  δίωξη  ή  η  ανάκριση αξιόποινων πράξεων:

α) αν μεταχειρίστηκε παρανόμως εκβιαστικά  μέσα   για   να  πετύχει  οποιαδήποτε  έγγραφη  ή  προφορική  κατάθεση  κατηγορουμένου,  μάρτυρα  ή  πραγματογνώμονα  τιμωρείται  με  Φυλάκιση  τουλάχιστον  ενός  έτους,  εφόσον η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα κατά  τα άρθρα 137Α και 137Β 

β) αν εν γνώσει του εξέθεσε σε δίωξη ή τιμωρία  κάποιον αθώο ή παρέλειψε να διώξει κάποιον  υπαίτιο  ή  προκάλεσε  την  απαλλαγή τους από την τιμωρία τιμωρείται με Κάθειρξη μέχρι δέκα ετών.»

3.5.

Σύμφωνα με το άρθρο 259 ΠΚ: «Υπάλληλος που με πρόθεση παραβαίνει τα καθήκοντα της υπηρεσίας  του με σκοπό να προσπορίσει στον εαυτό του ή σε άλλον παράνομο  όφελος  ή  για να βλάψει το κράτος ή κάποιον άλλο τιμωρείται με Φυλάκιση μέχρι δύο ετών, αν η πράξη αυτή δεν τιμωρείται με άλλη ποινική διάταξη.»

3.6.

Σύμφωνα με το άρθρο 26 του Συντάγματος: «1. Η νομοθετική λειτουργία ασκείται από τη Βουλή και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

 2. Η εκτελεστική λειτουργία ασκείται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την
Κυβέρνηση.

 3. Η δικαστική λειτουργία ασκείται από τα δικαστήρια οι αποφάσεις τους εκτελούνται στο όνομα του Ελληνικού Λαού.

3.7.

 Σύμφωνα με το άρθρο 87 του Συντάγματος:

«1. Η δικαιοσύνη απονέμεται από δικαστήρια συγκροτούμενα από τακτικούς δικαστές, που απολαμβάνουν λειτουργική και προσωπική ανεξαρτησία.

 2. Οι δικαστές κατά την άσκηση των καθηκόντων τους υπόκεινται μόνο στο Σύνταγμα και στους νόμους και σε καμία περίπτωση δεν υποχρεούνται να συμμορφώνονται με διατάξεις που έχουν τεθεί κατά κατάλυση του Συντάγματος.

 3. Η επιθεώρηση των τακτικών δικαστών ενεργείται από δικαστές ανώτερου βαθμού καθώς και από τον Εισαγγελέα και τους Αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, των δε εισαγγελέων από αρεοπαγίτες και εισαγγελείς ανώτερου βαθμού, σύμφωνα με τους ορισμούς του νόμου.»

3.8.

 Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 8/1998 απόφαση της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου σε συμβούλιο: «…Σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 26 και 87 παρ. 1 και 2 του Συντάγματος…καθιερώνεται η αρχή της διακρίσεως των λειτουργιών, που αποτελεί το θεμέλιο της συνταγματικής νομιμότητας και χαρακτηρίζει κάθε δημοκρατική κοινωνία ως Κράτος Δικαίου. Το άρθρο 26 Συντ. αναθέτει την άσκηση καθεμιάς από τις τρεις συντεταγμένες λειτουργίες σε ξεχωριστά όργανα, απαγορεύοντας οποιαδήποτε ανάμειξη (επέμβαση) των οργάνων της μιας στα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες της άλλης. Με τα άρθρα 87επ. Συντ. προσδιορίζονται οι αρμοδιότητες των οργάνων της δικαστικής λειτουργίας και ανατίθεται αποκλειστικά στα δικαστήρια το καθήκον να επιλύουν τις διαφορές των πολιτών και να ασκούν την ποινική δικαιοδοσία της πολιτείας. Για την εκπλήρωση της αποστολής τους αυτής και την ορθή και ανεπηρέαστη απονομή δικαιοσύνης οι δικαστές απολαμβάνουν λειτουργικής και προσωπικής ανεξαρτησίας, υποκείμενοι μόνο στο Σύνταγμα και τους νόμους. Η λειτουργική και προσωπική ανεξαρτησία της οποίας απολαμβάνουν οι δικαστές αποτελεί εκδήλωση της διακρίσεως των λειτουργιών και της συνταγματικής νομιμότητας. Η δικαστική ανεξαρτησία δεν είναι προνόμιο, αλλά ευθύνη και δέσμευση των δικαστών που οφείλουν, κατά το Σύνταγμα, να τηρούν, ως εγγύηση του πολίτη, ότι η δικαιοσύνη απονέμεται από ανεξάρτητα όργανα που υπόκεινται μόνο στο Σύνταγμα και τους νόμους. Μέσα από την ανεξαρτησία των δικαστών το Σύνταγμα εγγυάται το κύρος της δικαιοσύνης και των δικαστικών αποφάσεων. Τα όργανα και οι φορείς των άλλων συντεταγμένων λειτουργιών και ιδιαίτερα της εκτελεστικής οφείλουν να τηρούν τη συνταγματική νομιμότητα και να μη δίνουν την εντύπωση κυβερνητικής παντοδυναμίας στο χώρο της δικαιοσύνης. Πρέπει να αποφεύγεται κάθε ανάμιξη ή παρακίνηση ή παραίνεση ή παρέμβαση, άμεση ή έμμεση, στο έργο της δικαιοσύνης από οποιονδήποτε και για οποιονδήποτε λόγο…».

3.9.

 Σύμφωνα με την υπ΄ αριθ. 9/1998 απόφαση της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου σε συμβούλιο: «…κατά τη διαδικασία έκδοσης μίας αποφάσεως οι δικαστές πρέπει να είναι ανεξάρτητοι και ικανοί να δράσουν χωρίς κανένα περιορισμό, ανάρμοστη επιρροή, κίνητρα, πιέσεις, απειλές ή παρεμβάσεις ευθέως ή πλαγίως, από οποιαδήποτε πηγή και για οποιαδήποτε αιτία, πρέπει δε να είναι και αδέσμευτοι ν’ αποφασίσουν αμερόληπτα σύμφωνα με τη συνείδησή τους και τους ισχύοντες κανόνες δικαίου, δεν είναι δε υποχρεωμένοι ν’ αναφέρουν την ουσία των υποθέσεών τους σε κανένα εκτός δικαστικού κλάδου.».

-IV-
ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΣΑΝ ΤΑ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

4.1.

Από τα ανωτέρω πραγματικά γεγονότα (να τονιστεί ότι ο Παναγιώτης Μπαλτάκος στο διάλογο με τον Ηλία Κασιδιάρη μιλάει μετά λόγου γνώσεως καθότι ήταν επί 2 σχεδόν έτη το νο2 της Κυβερνήσεως, προσωπικός φίλος επί σειρά ετών και δεξί χέρι του Πρωθυπουργού), προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις τέλεσης ποινικών αδικημάτων από τους Αντώνη Σαμαρά, Νικόλαο Δένδια, και Χαράλαμπο Αθανασίου.
Προκύπτει ότι βιώνουμε την υπέρτατη θεσμική εκτροπή, καθώς έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του συνόλου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, μέχρι στιγμής έχουν προφυλακιστεί πέντε εξ αυτών και είναι σφόδρα πιθανή η προφυλάκιση των υπολοίπων.

Οι ενέργειες των ανωτέρω Υπουργών καταργούν την διάκριση των εξουσιών και καταλύουν στην πράξη τη λαϊκή κυριαρχία.

Πιο συγκεκριμένα:

Τα αναφερόμενα μέλη της Κυβέρνησης εξέθεσαν σε δίωξη και τιμωρία τους αθώους Βουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή παραβαίνοντας ως υπάλληλοι κατά την έννοια του άρθρου 13 ΠΚ το υπηρεσιακό τους καθήκον. Με τον τρόπο αυτό και με σφετερισμό της ιδιότητάς τους ως οργάνων του Κράτους επιχείρησαν να διαταράξουν την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος και να παρακωλύσουν τη Βουλή από την ενάσκηση της εξουσίας που της παρέχει το Σύνταγμα.

Συνεπώς, έχουν διαπράξει τα αδικήματα α) της κατάχρησης εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος (άρθρο 239 εδ. β ΠΚ) και β) της παράβασης καθήκοντος (άρθρο 259 ΠΚ).

Επίσης, υπάρχουν ενδείξεις και το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας (134 παρ.2β ΠΚ).

Είναι επείγουσα ανάγκη η απαράδεκτη πολιτική δίωξη σε βάρος ενός ολόκληρου κοινοβουλευτικού κόμματος να λάβει τέλος. Σε αντίθετη περίπτωση το δημοκρατικό πολίτευμα θα έχει υποστεί ανήκεστο βλάβη. Άπαντες οφείλουν να αντιδράσουν προτού αδρανοποιηθούν τα αντανακλαστικά της κοινωνίας και καταστεί η εν θέματι συμπεριφορά πάγια τακτική των Κυβερνήσεων απέναντι στους πολιτικούς τους αντιπάλους. Το θέμα αφορά την αξιοπιστία του πολιτικού κόσμου και της δικαιοσύνης συνολικά.

Ειδικότερα,

Οι παρεμβάσεις των μελών της Κυβέρνησης στο έργο της δικαιοσύνης αναφορικά με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής είναι πια απροκάλυπτες. Αξίζει να αναφερθούν οι πρόσφατες δηλώσεις:

α) του Πρωθυπουργού στις 04-04-2014 από το Μέγαρο Μαξίμου ότι: «Είμαι εκείνος ο οποίος πολέμησα εξαρχής τη Χρυσή Αυγή, σκληρότερα από οποιοδήποτε άλλο και δεν θα επιτρέψω ποτέ σε καμιά εγκληματική οργάνωση να γίνει ρυθμιστής της πολιτικής μας ζωής.»

β) του Υφυπουργού των Εξωτερικών στις 04-04-2014 στην Ολομέλεια της Βουλής: «Η σημερινή κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να σπάσει το αυγό του φιδιού, να τσακίσει το κεφάλι του φιδιού, που είναι ο ναζισμός και ο φασισμός, και να μην αφήσει καμία παραφυάδα σήμερα να φυτρώσει και να δηλητηριάσει τον ελληνικό λαό και την ελληνική νεολαία με ιδέες ρατσιστικές, ιδέες αντίθετες με τη δημοκρατία και τη συνεργασία των λαών…Ξεκαθαρίζουμε ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια ναζιστική εγκληματική οργάνωση και έτσι την αντιμετωπίζουμε.»

γ) του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών στις 06-04-2014 στα πλαίσια της διακαναλικής συνέντευξης: «Και βέβαια φαίνεται ότι έχουμε μία εγκληματική οργάνωση που λειτουργεί πλήρως,»

δ) του Υπουργού Εσωτερικών Ιωάννη Μιχελάκη στις 07-04-2014 στην εκπομπή «Ενικός» του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου που προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Starchannel: «Πάντως, ο Σαμαράς είναι που τους έβαλε φυλακή…»

Σύμφωνα με τα παραπάνω και επειδή επιπλέον πρέπει να ερευνηθούν:

Τα όσα ο Παναγιώτης Μπαλτάκος αναφέρει στη συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου περί περαιτέρω πολιτικών (πέραν της ποινικής δικογραφίας) διώξεων εκ μέρους της Κυβέρνησης Σαμαρά σε βάρος της Χρυσής Αυγής και ύπαρξης άλλων συνομιλιών ακόμα και με Υπουργούς όπου γίνονται συνεννοήσεις για τον χειρισμό της ποινικής υπόθεσης των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής. 

Η ύπαρξη περαιτέρω πιέσεων της εκτελεστικής εξουσίας σε δικαστικούς λειτουργούς και παρεμβάσεις στο έργο της δικαιοσύνης κατά την πορεία της ανάκρισης στην υπόθεση των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Επειδή προς την κατεύθυνση της ποινικής διερεύνησης της υπόθεσης δείχνουν και οι δηλώσεις του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλη Αλεξανδρή στις 04-04-2014 στην εκπομπή «Θεμιτά και Αθέμιτα της Θέμιδος» στον τηλεοπτικό σταθμό Art: «Τα λεγόμενα Μπαλτάκου πρέπει να αποτελέσουν τη βάση δικαστικής διερεύνησης».

Επειδή η παρούσα πρόταση υποβάλλεται για τη διερεύνηση των γεγονότων και ευθυνών που έχουν ήδη προκύψει από τα μέχρι σήμερα στοιχεία, με την επιφύλαξη να ζητηθεί επέκταση της προκαταρκτικής εξέτασης, αναλόγως της πορείας της έρευνας και των στοιχείων που τυχόν θα προκύψουν για πρόσωπα, αδικήματα ή περιστάσεις τελέσεως που δεν περιλαμβάνονται εδώ.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ


  1. Τη σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης προς διερεύνηση των ποινικών ευθυνών του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νικόλαου Δένδια και του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χαράλαμπου Αθανασίου για τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος και της παράβασης καθήκοντος και τη συζήτηση της πρότασης αυτής στην Ολομέλεια της Βουλής κατ’ άρθρο 155 του Κανονισμού, με σκοπό τη λήψη ή μη απόφασης για τη συγκρότηση επιτροπής για την παραπομπή τους σε δίκη.
  2. Να διερευνηθούν μέχρι πλήρους διαλευκάνσεως όλα τα πραγματικά περιστατικά που έχουν προκύψει ή φέρονται ότι έχουν λάβει χώρα στην προκείμενη υπόθεση, με την εξάντληση όλων των νόμιμων μέσων απόδειξης και ανακριτικών ενεργειών για τις οποίες έχει αρμοδιότητα η Επιτροπή, συμπεριλαμβανομένης της πραγματογνωμοσύνης, της κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης μαρτύρων κ.λπ.
  3. Να διερευνηθεί το ενδεχόμενο στα πλαίσια της παραπάνω υπόθεσης να έχουν τελεστεί και άλλα αδικήματα από τα ως άνω ή και άλλα μέλη της Κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου