Ενδιαφέρεται κανείς για τα νέα παιδιά; - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ενδιαφέρεται κανείς για τα νέα παιδιά;

Η περίπτωση του κορονοϊού είναι μια μεγάλη ευκαιρία να μάθουν να προστατεύουν και να σέβονται αλλήλους τα νέα παιδιά και αντί γι αυτό νέα κα...


Η περίπτωση του κορονοϊού είναι μια μεγάλη ευκαιρία να μάθουν να προστατεύουν και να σέβονται αλλήλους τα νέα παιδιά και αντί γι αυτό νέα και παλιά κόμματα το εκμεταλλεύονται κάνοντας μικροπολιτική υπαγομένη σε πολιτικές σκοπιμότητες.

Γράφει ο Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

O korovirus είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να μάθουμε στα νέα παιδιά πώς να προστατεύουν τον εαυτό τους και τους άλλους από ολόκληρο το πακέτο ιών που μεταδίδεται είτε μέσω σταγονιδίων σε συνθήκες συνωστισμού είτε με φυσική επαφή (με ή χωρίς ρούχα). Είναι μια ευκαιρία να μάθουν σε πειθαρχία. Είναι μια ευκαιρία να μάθουν να σκέφτονται. Όμως θυσιάζεται στα προσωπικά και συλλογικά συμφέροντα παλιών και νέων πολιτικών κινήσεων. Ο καθένας για τους ιδιοτελείς σκοπούς του. Ο καθένας προσπαθεί να μαντρώσει όσο περισσότερο κόσμο μπορεί εκμεταλλευόμενος την συναισθηματική απήχηση ιαχών και συνθημάτων. Ένα σαπούνισμα χεριών και ένα χαρτομάντιλο ανά χείρας και συμβάλλει στην μείωση της μετάδοσης και είναι και το πιο οικονομικό. Αλλά ποιος νοιάζεται;;;

Πριν την έλευση του Μεσογειακού κυκλώνα, μεσημέρι και μετά από ένα ‘τρέξιμο’ με 35 β κ μέσα στην πάτρα βρέθηκα σε ένα ήρεμο περιβάλλον με αγαπημένα πρόσωπα και απολαμβάνοντας τις λειχουδιές της κυρά Μαρίας άκουσα για ένα δυστύχημα που έγινε 1-2 χρόνια πριν στην Πάτρα.

Τρία 19χρονα παιδιά μεθυσμένα με αυτοκίνητο μέσα στο λιμάνι της Πάτρας κατέληξαν στην θάλασσα και πνίγηκαν τα δυο από αυτά.

Μια κοπέλα και ένα αγόρι. ΔΕΚΑΕΝΝΕΑ ΕΤΩΝ – 19-. 

Οι οικογένειες των αποδημησάντων στράφηκαν εναντίον της οικογένειας του οδηγού που επέζησε. 19χρονο μεθυσμένο παιδί και αυτό. 

ΤΟ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΔΗΛΑΔΗ.

Και τα νέα συμπλήρωσε η είδηση της πτώσης μιας νέας κοπέλας στην Θεσσαλονίκη από τα ψηλά ενός 7οροφου νομίζω κτηρίου.

Τις προηγούμενες μέρες και μέσα σε 48 ώρες χαθήκαν τρία νέα παιδιά, ένα βρέφος και μια μητέρα από τροχαία.

Όταν γράφονταν αυτές οι σελίδες ένα νέο τροχαίο στην διασταύρωση Καβασίλων έστειλε ένα νέο συνάνθρωπό μας 33 ετών, πατέρα δυο ανήλικων, στο θάνατο.

Ο πρωθυπουργός μας έχει τονίσει κατ επανάληψη στα διαγγέλματα του και τις ανακοινώσεις του ότι τον ενδιαφέρει η ανθρωπινή υγεία και ζωή και ασφάλεια.

ΣΟΒΑΡΑ ;;;;

Υπάρχει κάποιος πρωθυπουργός ή υπουργός ή βουλευτής που ενδιαφέρεται για τα νέα παιδιά; Κάποιος Περιφερειάρχης ή Αντιπεριφερειάρχης; Κάποιος Δήμαρχος ή Αντιδήμαρχος;;;

Υπάρχει κάποιος από τις νέες πολιτικές κινήσεις που το παίζουν και ‘πατριωτικοί’ που να ενδιαφέρεται για τα νέα παιδιά;;; γιατί βλέπω ότι το μόνο ενδιαφέρον τους είναι να προσεγγίσουν συναισθηματικά ψηφοφόρους. Τίποτε άλλο.

Έχουμε πάνω από 100 νεκρούς και ανάπηρους κάθε μήνα από τα τροχαία.

Και ρέπουν στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά και το ξενύχτι με καταιγιστικού ρυθμούς στην εφηβεία.

Και εμείς οι μεγαλύτεροι; Οι μη πολιτικοί; Οι μη ασχολούμενοι με τα κοινά; Που κανονικά η μη ασχολία με τα κοινά θα έπρεπε να προβλέπει και να επιφέρει σημαντικές κυρώσεις μέσα στο σύνταγμα. Αλλά δεν συμφέρει κάτι τέτοιο το πολιτικό σύστημα.

Εμείς οι μεγαλύτεροι και όλοι δηλαδή στο σύνολο τους οι Έλληνες πολίτες αδιαφορούμε για τα νέα παιδιά. Και αδιαφορία για τα νέα παιδιά ισοδυναμεί με αδιαφορία για το μέλλον της χώρας μας.

Και επειδή αυτοί που ψηφίζουμε είναι καθ εικόνα και καθ ομοίωση μας, αδιαφορούν και αυτοί για τα νέα παιδιά. Τελείως φυσιολογικό δηλαδή.

Φαντάζομαι μετά από εκείνα τα τραγικά γεγονότα του πνιγμού και της εξόδιου ακολουθίας των 19χρονων παιδιών στην Πάτρα και βεβαίως του σπαραγμού των γονέων, ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΒΡΟΧΗ ΕΥΧΩΝ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΣΥΜΒΕΙ.

Και τι ακριβώς κάναμε μετά τις ευχές για να πραγματοποιηθούν αυτές οι ευχές και να μην ξαναχαθεί άλλη νέα ζωή;;;

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΙΠΟΤΕ. Πήγαν όλοι μετά στα σπίτια τους και σαν καλοί χριστιανοί το ξέχασαν όλοι.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΧΟΥΛΗΔΕΣ. ΚΑΙ ΘΥΜΩΝΩ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ενώ στην πράξη απαξιώνουμε τους Αγίους και την Παναγία και τις ευχές και τις προσευχές καθώς στην πράξη απαξιώνουμε την ίδια την ανθρωπινή την ζωή με τις ενέργειες μας και την αδιαφορία και κυρίως με την υποκρισία μας.

Ενδιαφέρεται ΤΕΛΙΚΑ κανείς για τα νέα παιδιά;

Η περίπτωση του κορονοϊού είναι μια μεγάλη ευκαιρία να μάθουν να προστατεύουν και να σέβονται αλλήλους τα νέα παιδιά και αντί γι αυτό νέα και παλιά κόμματα το εκμεταλλεύονται κάνοντας μικροπολιτική υπαγομένη σε πολιτικές σκοπιμότητες.

Και για τους υπέρμαχους των συνομωσιών και τους πολιτικάντηδες, σας θυμίζω ότι στατιστικά η περίπτωση του κορονοϊού είναι ΑΣΤΕΙΑ. Όμως ολόκληρο το πακέτο των ιώσεων που απειλεί τους συνανθρώπους μας δεν είναι καθόλου ΑΣΤΕΙΟ. Αλλά φαίνεται ότι η ανθρώπινη ζωή δεν σας απασχολεί, σας απασχολεί μόνο η απόκτηση ρεύματος και η είσοδος σας στο κοινοβούλιο. Μετά η καριέρα είναι ήδη χτισμένη.

Το αποτέλεσμα:

Μαθαίνουν με τα μηχανάκια, το αλκοόλ και το ξενύχτι ότι υπάρχει μόνο ΑΣΥΔΟΣΙΑ.

Η ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ;

 

Με εκτίμηση

Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

Πτυχιούχος ΑΠΘ

Διδάκτωρ ΠΠ

Συγγραφέας

1 σχόλιο

  1. Φοβερό το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Άρη Σπίνου:
    Πόσες χιλιάδες ευρώ € χρωστά ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός της Ε.ΛΑ.ΣΥΝ.(Εθνική Λαϊκή Συνείδηση) σε χαρτοπαιχτικές λέσχες και μπαρπουτιέρες;
    Πόσα ακόμη και σε προποτζίδικα πλέον;
    Ποια είναι η κόρη της παραδουλεύτρας;
    Φωτογραφία με την πράσινη τσόχα και όχι μόνο!
    Για αυτό τους στείλαμε στο ευρωκοινοβούλιο;
    Διαβάστε εδώ: https://edolio5.blogspot.com/2020/09/quiz-2.html

    Επίσης όλο το ιστορικό της πρόσκλησης του ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού της Ε.ΛΑ.ΣΥΝ.(Εθνική Λαϊκή Συνείδηση) για δημόσιο διάλογο με τον δημοσιογράφο Άρη Σπίνο και η άτακτη υποχώρηση του Γιάννη Λαγού.
    Διαβάστε εδώ: https://twitter.com/qmGWUrRGcOjzzTh/status/1309841233917947904

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου