Εμβόλιο AstraZeneca: Για νέα πιθανή παρενέργεια, ακόμα πιο σοβαρή από τις θρομβώσεις, μιλά ο «Σουηδός Τσιόδρας» - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Εμβόλιο AstraZeneca: Για νέα πιθανή παρενέργεια, ακόμα πιο σοβαρή από τις θρομβώσεις, μιλά ο «Σουηδός Τσιόδρας»

  Για νέα πιθανή παρενέργεια του εμβολίου της AstraZeneca, εκτός των θρομβώσεων, μιλά ο κορυφαίος επιδημιολόγος της Σουηδίας Άντερς Τέγκνελ,...

 






Για νέα πιθανή παρενέργεια του εμβολίου της AstraZeneca, εκτός των θρομβώσεων, μιλά ο κορυφαίος επιδημιολόγος της Σουηδίας Άντερς Τέγκνελ, εν μέσω των τελευταίων εξελίξεων γύρω από το σουηδικό-βρετανικό εμβόλιο.


Για μία νέα παρενέργεια που πιθανόν προκαλεί το εμβόλιο της AstraZeneca μιλά ο επικεφαλής επιδημιολόγος της Σουηδίας Άντερς Τέγκνελ, στον απόηχο των διαδοχικών μπλόκων από διάφορες χώρες στο συγκεκριμένο εμβόλιο, μετά από περιστατικά θρόμβωσης. 


Συγκεκριμένα, ο Άντερς Τέγκνελ, μιλώντας στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό της Σουηδίας «SVT», ανέφερε ότι το εμβόλιο, εκτός από τη θρόμβωση, μπορεί να προκαλέσει και αιμορραγία.

«Εμφανίστηκε μια νέα ομάδα, η οποία είχε έναν πιο σοβαρό τύπο βλάβης στο σύστημα πήξης (σ.σ. εκτός από τους θρόμβους αίματος)» δήλωσε ο επιδημιολόγος, σύμφωνα με το sputniknews

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό εκδηλώνεται μία ή δύο εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό και μέχρι στιγμής έχει καταγραφεί μόνο σε 10 - 15 ανθρώπους στην Ευρώπη, ενώ στη Σουηδία δεν έχουν παρατηρηθεί παρόμοιες περιπτώσεις.

«Είναι όμως μια πολύ σοβαρή παρενέργεια στις νεότερες ηλικίες. Μέχρι στιγμής, δεν έχει διαπιστωθεί σχέση μεταξύ του εμβολίου της Astrazeneca και των συμπτωμάτων» τόνισε πάντως ο Τέγκνελ.

Σύμφωνα με τον κορυφαίο επιδημιολόγο της Σουηδίας, αυτή η παρενέργεια κρίνεται αρκετά σοβαρή, ούτως ώστε να μπορέσει να συνεχιστεί ο εμβολιασμός, επομένως η Σουηδία αναγκάστηκε να προβεί σε αναστολή.

Υπενθυμίζεται ότι αρκετές χώρες της Ευρώπης έχουν σταματήσει προσωρινά τη χρήση του εμβολίου. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) έχει ξεκινήσει, εν τω μεταξύ, έρευνα για τα περιστατικά θρόμβωσης που έχουν καταγραφεί.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου