Η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Ρωσία προτρέπει τους Αμερικανούς να έχουν έτοιμα σχέδια εκκένωσης. Δόθηκε εντολή σε Ρώσους διοικητές για επίθεση, σύμφωνα με Αμερικανούς Αξιωματούχους - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Ρωσία προτρέπει τους Αμερικανούς να έχουν έτοιμα σχέδια εκκένωσης. Δόθηκε εντολή σε Ρώσους διοικητές για επίθεση, σύμφωνα με Αμερικανούς Αξιωματούχους

  Το 75% των ενόπλων δυνάμεών της Ρωσίας είναι τοποθετημένο προς την Ουκρανία, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους. Η πρεσβεία των ΗΠΑ στ...

 


Το 75% των ενόπλων δυνάμεών της Ρωσίας είναι τοποθετημένο προς την Ουκρανία, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους.


Η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Ρωσία προειδοποίησε τους Αμερικανούς να έχουν σχέδια εκκένωσης καθώς βαθαίνει η κρίση για την Ουκρανία , επικαλούμενη την απειλή επιθέσεων στη Μόσχα και κατά μήκος των συνόρων, με τη Ρωσία να φαίνεται πλέον πολύ πιθανό να εισβάλει.

 

Οι Ρώσοι διοικητές έχουν λάβει εντολές να προχωρήσουν σε επίθεση στην Ουκρανία , σύμφωνα με αναφορές από αξιωματούχους των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

Οι ΗΠΑ έχουν στη διάθεσή τους πληροφορίες που δείχνουν ότι έχουν σταλεί εντολές σε Ρώσους διοικητές για να προχωρήσουν σε επίθεση στην Ουκρανία, σύμφωνα με δύο Αμερικανούς αξιωματούχους και μια άλλη πηγή που γνωρίζει τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Ο Ντέιβιντ Μάρτιν, ανταποκριτής εθνικής ασφάλειας του CBS News , είπε ότι η Ρωσία προχωρά σε στρατιωτική επίθεση στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια ενός τμήματος της Κυριακής το πρωί στο Face the Nation . Όταν ρωτήθηκε από την οικοδέσποινα Μάργκαρετ Μπρέναν πώς ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ήταν «βέβαιος» ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε αποφασίσει να εισβάλει στη γειτονική χώρα, ο Μάρτιν είπε ότι γνώριζαν ότι τα στρατεύματα είχαν λάβει την εντολή να το κάνουν.

«Όχι μόνο κινούνται όλο και πιο κοντά στα σύνορα σε αυτές τις θέσεις επίθεσης, αλλά οι διοικητές στο έδαφος καταστρώνουν συγκεκριμένα σχέδια για το πώς θα ελίσσονταν στον τομέα τους στο πεδίο της μάχης», δήλωσε ο Μάρτιν.

«Κάνουν ό,τι θα έκαναν οι Αμερικανοί διοικητές μόλις λάβουν την εντολή να προχωρήσουν», συμπλήρωσε ο Μάρτιν.

Ο Μπάιντεν προέβλεψε την Παρασκευή ότι ο Πούτιν είχε αποφασίσει να αναλάβει στρατιωτική δράση κατά της Ουκρανίας, δηλώνοντας ότι η κυβέρνησή του είχε «λόγους να πιστεύει ότι οι ρωσικές δυνάμεις σχεδιάζουν να επιτεθούν στην Ουκρανία την ερχόμενη εβδομάδα — τις επόμενες ημέρες».

«Πιστεύουμε ότι θα στοχοποιήσουν την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο», είπε ο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με άλλον αμερικανό αξιωματούχο περίπου 120 από τις Τακτικές Ομάδες των 160 Ταγμάτων της Ρωσίας σταθμεύουν περίπου 60 χιλιόμετρα, ή 37 μίλια, μακριά από τα ουκρανικά σύνορα.

Μπαίνουμε σε εμπόλεμη κατάσταση. Περίεργη ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας στην Μόσχα. Η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Ρωσία προτρέπει τους Αμερικανούς πολίτες να έχουν έτοιμα σχέδια εκκένωσης

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Ρωσία προειδοποίησε τους Αμερικανούς να έχουν σχέδια εκκένωσης καθώς βαθαίνει η κρίση για την Ουκρανία , επικαλούμενη την απειλή επιθέσεων στη Μόσχα και κατά μήκος των συνόρων, με τη Ρωσία να φαίνεται πλέον πολύ πιθανό να εισβάλει.

Το State Department εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητά να αποχωρήσουν οι Αμερικανοί πολίτες από την Ρωσία λόγω φόβου μεγάλου κύματος τρομοκρατικών επιθέσεων.

Επίσημα η δικαιολογία είναι αυτή. Ανεπίσημα υπάρχει ραγδαία κλιμάκωση στην ρωσο-ουκρανική κρίση, όπως επισημαίνει ο αρθρογράφος Bασίλης Καπούλας στο warnews247.

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά το Συμβούλιο Ασφαλείας στο “War Room” στον Λευκό Οίκο και έχει άμεση σχέση με την Ουκρανία. Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Μόσχα καλεί τους Αμερικανούς στην Ρωσία να είναι προσεκτικοί καθώς υπάρχει κίνδυνος τρομοκρατικών ενεργειών.

Η ανακοίνωση αυτή είναι εξαιρετικά περίεργη και ξύπνα τις μαύρες μνήμες της προσπάθειας αποσταθεροποίησης του Βλάντιμιρ Πούτιν τα πρώτα χρόνια της προεδρίας του. Τότε χρησιμοποιήθηκαν τσετσένοι ισλαμιστές τρομοκράτες που προέβησαν σε δύο από τα χειρότερα χτυπήματα – εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που έχουν διαπραχθεί.

Το πρώτο ήταν η ομηρία εκατοντάδων ανθρώπων στο θέατρο της Μόσχας. Όπου εμφανίστηκαν για πρώτη φορά και οι περιβόητες «μαύρες χήρες» (φωτό).

Το δεύτερο και ακόμα πιο φρικτό, ήταν η σφαγή μικρών παιδιών στο σχολείο του Μπεσλάν.

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι το State Department ζητά από τους Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στην Ρωσία «να έχουν μαζί τους έτοιμο σχέδιο εκκένωσης και να μη βασίζονται στην κυβέρνηση των ΗΠΑ».

ΗΠΑ: «Να είστε έτοιμοι να φύγετε από Ρωσία»


Σε μήνυμα προς τους Αμερικανούς στη Ρωσία την Κυριακή, η πρεσβεία των ΗΠΑ δήλωσε: 

«Υπήρξαν απειλές για επιθέσεις εναντίον εμπορικών κέντρων, σταθμών σιδηροδρόμων και μετρό και άλλων χώρων συγκέντρωσης σε μεγάλες αστικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Μόσχας και της Αγίας Πετρούπολης καθώς και σε περιοχές αυξημένης έντασης κατά μήκος των ρωσικών συνόρων με την Ουκρανία.Εξετάστε τα προσωπικά σας σχέδια ασφαλείας. Έχετε σχέδια εκκένωσης που δεν βασίζονται στη βοήθεια της κυβέρνησης των ΗΠΑ».

Ενέργειες που πρέπει να γίνουν :

  • Παρακολουθήστε τοπικά και διεθνή μέσα για ενημερώσεις.
  • Αποφύγετε τα πλήθη.
  • Ειδοποιήστε τους φίλους και την οικογένειά σας για την ασφάλειά σας.
  • Να είστε ενήμεροι για το περιβάλλον σας.
  • Μείνετε σε εγρήγορση σε τοποθεσίες όπου συχνάζουν τουρίστες/Δυτικοί.
  • Ελέγξτε τα προσωπικά σας σχέδια ασφαλείας.
  • Να έχετε μαζί σας την κατάλληλη ταυτότητα, συμπεριλαμβανομένου διαβατηρίου των ΗΠΑ με τρέχουσα ρωσική βίζα.
  • Έχετε σχέδια εκκένωσης που δεν βασίζονται στην κρατική βοήθεια των ΗΠΑ.

Βοήθεια :

Πρεσβεία ΗΠΑ Μόσχα, Ρωσία

·         +(7) (495) 728-5577

·         Μετά από ώρες – +(7) (495) 728-5000

·         moscowacs@state.gov

·         Ιστοσελίδα –  Πρεσβεία ΗΠΑ στη Μόσχα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ – Προξενικές Υποθέσεις»


Κινητικότητα γύρω από την Ουκρανική κρίση τις τελευταίες ώρες:

  • Η Αυστρία δημιούργησε “υπουργικό συμβούλιο διαχείρισης της κρίσης στην Ουκρανία” καθώς όπως ανέφερε “η κατάσταση στην Ουκρανία επιδεινώνεται ώρα με την ώρα, δυστυχώς, και το φάντασμα του πολέμου στην Ευρώπη είναι αληθινό
  • Ο Υπουργός Εξωτερικών του Καναδά ακύρωσε το ταξίδι του στη Γαλλία και επιστρέφει επειγόντως πίσω στην χώρα του.
  • Ο υπουργός Άμυνας της Πολωνίας ανακοίνωσε στρατιωτικές ασκήσεις με τις ΗΠΑ δίπλα στα σύνορα με Ουκρανία.
  • Στην Πολωνία αφίχθη και αντιαεροπορικό σύστημα M1097 Avenger με αντιαεροπορικούς πυραύλους Stinger. Μάλλον θα προωθηθεί προς Ουκρανία
  • Οι Σκανδιναβικές αερογραμμές SAS διακόπτουν πτήσεις προς Ουκρανία μέχρι τις 27 του μήνα
  • Παράλληλα και οι μονάδες του Υπουργείου Εσωτερικών της Λευκορωσίας θα μεταβούν σε καθεστώς ενισχυμένου καθήκοντος από τις 21 Φεβρουαρίου.
  • Οι ελβετικές αερογραμμές διακόπτουν και αυτές πτήσεις προς Ουκρανίας.
  • Η Μολδαβία ζήτησε από τους πολίτες της να αποχωρήσουν από την Ουκρανία
  • Το ίδιο και η Τσεχία με την Νότια Κορέα.


Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου