Νέα Μελέτη ΣΟΚ, που επιβεβαιώνει ότι το «τσίμπημα» κατά του COVID19 προκαλεί σοβαρή αυτοάνοση ηπατίτιδα, δημοσιεύθηκε λίγες ημέρες μετά τον «Παγκόσμιο Συναγερμό» του Π.Ο.Υ. για νέα σοβαρή ηπατίτιδα στα Παιδιά. Ψεκασμένοι...; - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Νέα Μελέτη ΣΟΚ, που επιβεβαιώνει ότι το «τσίμπημα» κατά του COVID19 προκαλεί σοβαρή αυτοάνοση ηπατίτιδα, δημοσιεύθηκε λίγες ημέρες μετά τον «Παγκόσμιο Συναγερμό» του Π.Ο.Υ. για νέα σοβαρή ηπατίτιδα στα Παιδιά. Ψεκασμένοι...;

  Μια νέα επιστημονική μελέτη που δημοσιεύθηκε στις 21 Απριλίου 2022, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο εμβολιασμός με το Covid-19 μπορεί να προ...

 


Μια νέα επιστημονική μελέτη που δημοσιεύθηκε στις 21 Απριλίου 2022, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο εμβολιασμός με το Covid-19 μπορεί να προκαλέσει μια ξεχωριστή ανοσοδιαμεσολαβούμενη ηπατίτιδα (φλεγμονή του ήπατος) με κυρίαρχο το Τ-κύτταρο, με μοναδικό παθομηχανισμό που σχετίζεται με την επαγόμενη από τον εμβολιασμό αντιγονοειδούς-ειδικής ιστικής κατοικίας ανοσία που απαιτεί συστηματική ανοσοκαταστολή.


Τα ευρήματα έρχονται μόλις λίγες ημέρες αφότου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέδωσε "παγκόσμιο συναγερμό" σχετικά με μια νέα μορφή σοβαρής ηπατίτιδας που πλήττει τα παιδιά- και αφότου η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε ότι ξεκινά επείγουσα έρευνα μετά την ανίχνευση υψηλότερων από τα συνηθισμένα ποσοστών ηπατικής φλεγμονής (ηπατίτιδας) μεταξύ των παιδιών, αφού απέκλεισε τους κοινούς ιούς που προκαλούν την πάθηση.

 

Πηγή: THE EXPOSÉ

Μετάφραση: Απολλόδωρος – Συνεργάτης του Ελλήνων Αφύπνιση

 

Το NHS άρχισε την εξάπλωση της ένεσης Covid-19 της Pfizer σε πέντε εκατομμύρια παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο στις αρχές Απριλίου 2022. Προηγουμένως το είχε χορηγήσει σε μικρά παιδιά που θεωρούνταν ευάλωτα από τα τέλη του 2021.

Είναι άραγε σύμπτωση ότι λίγες μόλις εβδομάδες αργότερα ένας εξαιρετικά ανησυχητικός αριθμός παιδιών πάσχει από ηπατίτιδα άγνωστης αιτίας; Μια μορφή ηπατίτιδας τόσο σοβαρή που τα παιδιά χρειάζονται μεταμόσχευση ήπατος και χάνουν τη ζωή τους.

Για να δούμε...


Στις 15 Απριλίου 2022, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέδωσε παγκόσμιο συναγερμό για μια νέα μορφή σοβαρής οξείας ηπατίτιδας με άγνωστη αιτιολογία (αιτία) που προσβάλλει τον τελευταίο μήνα μέχρι πρότινος υγιή παιδιά στο Ηνωμένο Βασίλειο. Κρούσματα έχουν επίσης κοινοποιηθεί στην Ισπανία και την Ιρλανδία. Οι εξετάσεις έχουν αποκλείσει όλους τους προηγουμένως γνωστούς ιούς ηπατίτιδας.

Η ανακοίνωση έγινε μετά την πρόσφατη ανίχνευση από τον Οργανισμό Υγειονομικής Ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA) υψηλότερων από τα συνήθη ποσοστών φλεγμονής του ήπατος (ηπατίτιδας) σε παιδιά.

Μέχρι τις 25 Απριλίου, οι λοιμώξεις από ηπατίτιδα είχαν επιβεβαιωθεί ότι είχαν πλήξει παιδιά σε δώδεκα διαφορετικές χώρες, με την πλειονότητα των κρουσμάτων αυτών να αυξάνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μέχρι την ημερομηνία αυτή είχαν αναφερθεί τουλάχιστον 169 κρούσματα και 17 παιδιά χρειάστηκαν μεταμόσχευση ήπατος. Δυστυχώς, από τις 25 Απριλίου, 1 παιδί είχε δυστυχώς χάσει τη ζωή του.

Η ηπατίτιδα είναι μια πάθηση που επηρεάζει το ήπαρ και μπορεί να εμφανιστεί για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένων διαφόρων ιογενών λοιμώξεων που είναι συχνές στα παιδιά. Ωστόσο, στις περιπτώσεις που διερευνώνται, δεν έχουν ανιχνευθεί οι συνήθεις ιοί που προκαλούν ηπατίτιδα.

Τα συμπτώματα της ηπατίτιδας περιλαμβάνουν:

 • σκούρα ούρα
 • χλωμά, γκρίζα ούρα
 • φαγούρα στο δέρμα
 • κιτρίνισμα των ματιών και του δέρματος (ίκτερος)
 • μυϊκός και αρθρικός πόνος
 • υψηλή θερμοκρασία
 • αίσθημα και αδιαθεσία
 • αίσθημα ασυνήθιστης κόπωσης συνεχώς
 • απώλεια όρεξης
 • πόνος στην κοιλιά

Μια προηγούμενη μελέτη που διεξήχθη για λογαριασμό της Pfizer στο δεύτερο μισό του 2020, διαπίστωσε ότι το περιεχόμενο των ενέσεων Covid-19 και η πρωτεΐνη spike που δίνουν εντολή στα κύτταρα ενός ατόμου να παράγουν, δεν παραμένουν στο σημείο της ένεσης, αλλά αντίθετα κυκλοφορούν σε όλα τα μέρη του σώματος για τουλάχιστον 48 ώρες. Ωστόσο, ο χρόνος που κυκλοφορούν/συσσωρεύονται θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερος, αλλά οι επιστήμονες που διεξήγαγαν τη μελέτη έλαβαν παρατηρήσεις μόνο για 48 ώρες.

Η μεγαλύτερη συγκέντρωση της ένεσης Pfizer Covid-19 παρατηρήθηκε στο ήπαρ, με το 16% της χορηγούμενης δόσης να παρατηρείται στο όργανο μετά από 48 ώρες.


Πηγή - Σελίδα 23

Στα ζώα που έλαβαν την ένεση BNT162b2, παρατηρήθηκαν αναστρέψιμες ηπατικές επιδράσεις, όπως διόγκωση του ήπατος, κενώσεις, αυξημένα επίπεδα γ-γλουταμυλοτρανσφεράσης (γGT) και αυξημένα επίπεδα ασπαρτικής τρανσαμινάσης (AST) και αλκαλικής φωσφατάσης (ALP) [πηγή]. Σύμφωνα με τους ερευνητές οι παροδικές ηπατικές επιδράσεις που προκαλούνται από συστήματα παροχής LNP έχουν αναφερθεί στο παρελθόν [πηγές 1,2,3,4].

Τώρα, μια νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε στις 21 Απριλίου 2022, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο εμβολιασμός με Covid-19 μπορεί να προκαλέσει μια ηπατίτιδα με κυρίαρχα CD8 Τ-κύτταρα.


Πηγή

Οι επιστήμονες που διεξήγαγαν τη μελέτη απασχολούνται όλοι στα ακόλουθα ιδρύματα -

 1. Τμήμα Ιατρικής ΙΙ (Γαστρεντερολογία, Ηπατολογία, Ενδοκρινολογία και Λοιμώδεις Ασθένειες), Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Φράιμπουργκ, Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ, Φράιμπουργκ, Γερμανία
 2. Σχολή Χημείας και Φαρμακευτικής, Πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ, Φράιμπουργκ, Γερμανία
 3. Ινστιτούτο Χειρουργικής Παθολογίας, Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο Φράιμπουργκ, Πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ, Φράιμπουργκ, Γερμανία
 4. Ινστιτούτο Νευροπαθολογίας και Κέντρο Βασικών Στοιχείων Νευροδιαμόρφωσης (NeuroModulBasics), Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ, Φράιμπουργκ, Γερμανία
 5. Ερευνητικά κέντρα σηματοδότησης BIOSS και CIBSS, Πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ, Φράιμπουργκ, Γερμανία
 6. Ινστιτούτο Παθολογίας, Ιατρική Σχολή TUM, Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου, Μόναχο, Γερμανία
 7. Γερμανική κοινοπραξία για τον καρκίνο (DKTK), συνεργαζόμενος χώρος Freiburg, Γερμανία

Η περίληψη της νέας μελέτης έχει ως εξής

"Έχουν περιγραφεί επεισόδια αυτοάνοσης ηπατίτιδας μετά από λοίμωξη SARS-CoV-2 και εμβολιασμό, αλλά η παθοφυσιολογία τους παραμένει ασαφής. Εδώ, αναφέρουμε την περίπτωση ενός 52χρονου άνδρα, ο οποίος παρουσίασε διμορφικά επεισόδια οξείας ηπατίτιδας, καθένα από τα οποία εμφανίστηκε 2-3 εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό με BNT162b2 mRNA και επιδιώξαμε να προσδιορίσουμε τις υποκείμενες ανοσολογικές συσχετίσεις".

Οι επιστήμονες διεξήγαγαν τη μελέτη με την ακόλουθη μέθοδο -

"Η απεικονιστική κυτταρομετρία μάζας για χωρικό ανοσολογικό προφίλ πραγματοποιήθηκε σε ιστό βιοψίας ήπατος. Πραγματοποιήθηκε κυτταρομετρία ροής για να διαχωριστούν οι φαινότυποι των CD8 Τ κυττάρων και να εντοπιστούν διαχρονικά τα ειδικά για SARS-CoV-2 και τα ειδικά για EBV Τ κύτταρα. Τα επαγόμενα από τον εμβολιασμό αντισώματα προσδιορίστηκαν με ELISA. Τα δεδομένα συσχετίστηκαν με τα κλινικά εργαστήρια".

Τα αποτελέσματα είχαν ως εξής -

"Η ανάλυση του ηπατικού ιστού αποκάλυψε ένα ανοσολογικό διήθημα που κυριαρχείται ποσοτικά από ενεργοποιημένα κυτταροτοξικά CD8 Τ κύτταρα με πανλοβιακή κατανομή. Παρατηρήθηκε επίσης εμπλουτισμός των CD4 Τ κυττάρων, των Β κυττάρων, των πλασματοκυττάρων και των μυελοειδών κυττάρων σε σύγκριση με τους ελέγχους. Το ενδοηπατικό διήθημα παρουσίασε εμπλουτισμό για CD8 Τ κύτταρα με ειδικότητα SARS-CoV-2 σε σύγκριση με το περιφερικό αίμα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η σοβαρότητα της ηπατίτιδας συσχετίστηκε διαχρονικά με έναν ενεργοποιημένο κυτταροτοξικό φαινότυπο των περιφερικών ειδικών για SARS-CoV-2, αλλά όχι των ειδικών για EBV CD8+ Τ κυττάρων ή των ανοσοσφαιρινών που προκαλούνται από το εμβόλιο".


Οδηγώντας τους επιστήμονες στο συμπέρασμα.

"Ο εμβολιασμός με COVID19 μπορεί να προκαλέσει μια ξεχωριστή ανοσοδιαμεσολαβούμενη ηπατίτιδα με κυρίαρχο ρόλο των Τ-κυττάρων και με έναν μοναδικό παθομηχανισμό που σχετίζεται με την επαγόμενη από τον εμβολιασμό αντιγονοειδής ανοσία ιστών-κατοίκων που απαιτεί συστηματική ανοσοκαταστολή".


Με απλά λόγια, αυτό που ανακάλυψαν οι επιστήμονες είναι ότι η φλεγμονή του ήπατος (ηπατίτιδα) μπορεί να εμφανιστεί σε ορισμένα άτομα μετά τον εμβολιασμό και μοιράζεται ορισμένα τυπικά χαρακτηριστικά με την αυτοάνοση ηπατική νόσο.

Αυτό προκαλείται από τα ιδιαίτερα ενεργοποιημένα Τ κύτταρα (που ονομάζονται επίσης Τ λεμφοκύτταρα, ένας τύπος λευκοκυττάρων [λευκών αιμοσφαιρίων] που αποτελεί βασικό μέρος του ανοσοποιητικού συστήματος) που συσσωρεύονται στις διάφορες περιοχές του ήπατος.

Εντός αυτών των Τ-κυττάρων που διηθούν το ήπαρ υπάρχει εμπλουτισμός των Τ-κυττάρων που αντιδρούν στο SARS-CoV-2, γεγονός που υποδηλώνει ότι τα κύτταρα που προκαλούνται από το εμβόλιο Covid-19 συμβάλλουν στη φλεγμονή του ήπατος.

Το NHS άρχισε την εξάπλωση της ένεσης Covid-19 της Pfizer σε πέντε εκατομμύρια παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο στις αρχές Απριλίου 2022. Προηγουμένως το είχε χορηγήσει σε μικρά παιδιά που θεωρούνταν ευάλωτα από τα τέλη του 2021.

Είναι άραγε σύμπτωση ότι λίγες μόλις εβδομάδες αργότερα ένας εξαιρετικά ανησυχητικός αριθμός παιδιών πάσχει από ηπατίτιδα άγνωστης αιτίας; Μια μορφή ηπατίτιδας τόσο σοβαρή που τα παιδιά χρειάζονται μεταμόσχευση ήπατος και χάνουν τη ζωή τους.

Πολύς χρόνος και χρήμα έχει δαπανηθεί για να επιμείνουν ότι οι ενέσεις Covid-19 είναι εξαιρετικά ασφαλείς και αποτελεσματικές για να παραδεχτούν τώρα οι αρχές ότι έκαναν λάθος. Και έχουν επίσης πάρα πολλά χρήματα δεσμευμένα στη Μεγάλη Φαρμακοβιομηχανία για να διακινδυνεύσουν να τα χάσουν όλα κάνοντας κάτι τέτοιο.

Αλλά με τις μελέτες να καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι ενέσεις Covid-19 της Pfizer μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή ηπατίτιδα, σίγουρα αυτό είναι ένα από τα πρώτα σημεία που θα πρέπει να εξετάσουν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η UKHSA προκειμένου να αποτρέψουν να χάσουν δυστυχώς άλλα παιδιά τη ζωή τους.


Πηγές/αναφορέςΣχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου