Προβοκάτσια της Τουρκίας σε εξέλιξη: ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ελληνικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον μεταναστών και σκότωσαν έναν Αφγανό. Δημιουργούν πολεμικό κλίμα...! Τι απαντά η Ελλάδα - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Προβοκάτσια της Τουρκίας σε εξέλιξη: ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ελληνικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον μεταναστών και σκότωσαν έναν Αφγανό. Δημιουργούν πολεμικό κλίμα...! Τι απαντά η Ελλάδα

  Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ που ανήκουν στην οικογένεια Ερντογάν, ”παράνομος μετανάστης από το Αφγανιστάν σκοτώθηκε όταν οι ελληνικές δυν...

 







Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ που ανήκουν στην οικογένεια Ερντογάν, ”παράνομος μετανάστης από το Αφγανιστάν σκοτώθηκε όταν οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ στα σύνορα της Αδριανούπολης.


Σε μια προσπάθεια ξεκάθαρης προβοκάτσιας προέβησαν πριν λίγη ώρα οι Τούρκοι, με δημοσιεύματα του CNN Turk και του πρακτορείου DHA, τα οποία αναφέρουν ότι ένας Αφγανός λαθρομετανάστης έπεσε νεκρός από ελληνικά πυρά στην συνοικία Uzunköprü της Αδριανούπολης στα ελληνοτουρκικά σύνορα, που βρίσκεται απέναντι από το Διδυμότειχο. 


Το ρεπορτάζ έχει τίτλο: «Πυρά κατά μεταναστών στα σύνορα άνοιξαν οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας: 1 νεκρός» και αναφέρει ότι:

«Ένας παράνομος μετανάστης από το Αφγανιστάν έχασε τη ζωή του όταν οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ στα σύνορα της Αδριανούπολης.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο χωριό Alibey, στα ελληνικά σύνορα της συνοικίας Uzunköprü της Αδριανούπολης. Σύμφωνα με πληροφορίες, δυνάμεις ασφαλείας από ελληνικής πλευράς άνοιξαν πυρ εναντίον ομάδας μεταναστών από το Αφγανιστάν που ήθελαν να περάσουν παράνομα τα σύνορα. Ένα άτομο από την ομάδα των 8 ατόμων τραυματίστηκε σοβαρά. Στο άκουσμα του συμβάντος, ο τραυματίας μετανάστης, ο οποίος μεταφέρθηκε από τις ιατρικές ομάδες που μετέβησαν στην περιοχή, μεταφέρθηκε στο κρατικό νοσοκομείο Uzunköprü. 

Αφγανός μετανάστης, του οποίου η κατάσταση της υγείας ήταν βαριά, πέθανε παρά την παρέμβαση των γιατρών.

Για το περιστατικό έχει ξεκινήσει έρευνα»

Η ελληνική πλευρά διαψεύδει δημοσιεύματα τουρκικών ΜΜΕ, τονίζοντας ότι ουδέποτε υπήρξε τέτοιου είδους συμβάν στην περιοχή

Από ελληνικής πλευράς διαψεύδεται κατηγορηματικά το συγκεκριμένο γεγονός, αναφέρουν ότι δεν υπήρξε τέτοιο περιστατικό και είναι ξεκάθαρη ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ των Τούρκων, στην προσπάθεια που κάνουν τον τελευταίο καιρό και κλιμακώνεται καθημερινά, για να δημιουργούν σκηνικό έντασης και κατηγοριών κατά της Ελλάδας.

Μάλιστα σημειώνεται ότι η Τουρκία και κυρίως τα τουρκικά ΜΜΕ ανεβάζουν τον τόνους για μια είδηση στην παραμεθόριο που αφορά αποκλειστικά τις τουρκικές αρχές.

Όπως επισημαίνουν τα στελέχη που γνωρίζουν πολύ καλά τι συμβαίνει στην περιοχή που υπηρετούν και φρουρούν, στο χωριό Αλίμπεη που συνέβη το περιστατικό δεν είναι λίγα τα περιστατικά διαφορών μεταξύ λαθροδιακινητών που λύθηκαν με τα όπλα.

Τα περιστατικά αυτά αφορούν την παράνομη μετακίνηση μεταναστών που φτάνουν στην Ανατολική πλευρά του Έβρου, στα σύνορα και που οι παράνομοι διακινητές θέλουν ο ένας να πάρει την “δουλειά” του άλλου.

Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

Στο συγκεκριμένο μάλιστα χωριό είναι αρκετοί αυτοί, όπως εξηγούν αρμόδιες πηγές, που έχουν εγκατασταθεί για να κάνουν ακριβώς αυτή τη δουλειά, δηλαδή να οδηγούν σε παράνομα μονοπάτια εξαθλιωμένους μετανάστες που προσπαθούν να περάσουν στην Ευρώπη. Οι Τουρκικές αρχές ας ερευνήσουν στο έδαφός τους τι ακριβώς έχει συμβεί και να μην προχωρούν σε διαρροές στον Τύπο ώστε να δημιουργήσουν το ανάλογο κλίμα.

Χαρακτηριστικό είναι και το tweet του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου που αναφέρει:



  Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

1 σχόλιο

  1. Εγώ δέν μπορώ να καταλάβω γιατί οι πολιτικοί μάς δέν εκμετάλλευθηκαν την δήλωση του Τούρκου προέδρου που παραδέχεται τον διωγμό τής Σμύρνης λέγοντας πώς θα μας ξανά πετάξουν στην θάλασσα, είναι μία ευθεία παραδοχή τίς γενοκτονίας πού έκαναν οι Τούρκοι, όσο για το περιστατικό πιστεύω πώς σωστά απάντησε ο υπουργός, καλύτερα όμως να το κάνουν καθολικά και όχι μόνο όταν τρίζουν τα δικά τούς συμφέροντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου