Ενώ η κατανάλωση εντόμων ξεκίνησε πλέον στην Ευρώπη της παγκοσμιοποίησης, το Κατάρ απαγορεύει την κατανάλωση τους καθώς δεν είναι επιτρεπτό από τον Ισλαμικό νόμο - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ενώ η κατανάλωση εντόμων ξεκίνησε πλέον στην Ευρώπη της παγκοσμιοποίησης, το Κατάρ απαγορεύει την κατανάλωση τους καθώς δεν είναι επιτρεπτό από τον Ισλαμικό νόμο

  Το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας του Κατάρ ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι απαγορεύεται η κατανάλωση εντόμων. Απαγορεύεται η κατα...

 






Το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας του Κατάρ ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι απαγορεύεται η κατανάλωση εντόμων. Απαγορεύεται η κατανάλωση εντόμων στο Κατάρ, καθώς δεν θεωρούνται «Χαλάλ». «Χαλάλ», είναι ένας αραβικός όρος που σημαίνει κάτι το επιτρεπτό από τον ισλαμικό νόμο.


Στον αντίποδα, οι μη εκλεγμένοι παγκόσμιοι ελιτιστές στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ έχουν ωθήσει τους δυτικούς πληθυσμούς να τρώνε ζωύφια για τα επόμενα χρόνια... χωρίς καμία συζήτηση.

 

Γράφει ο Αιγιστέας

Συνεργάτης του Ελλήνων Αφύπνιση

 

Το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας του Κατάρ ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι απαγορεύεται η κατανάλωση εντόμων. Απαγορεύεται η κατανάλωση εντόμων στο Κατάρ, καθώς δεν θεωρούνται «Χαλάλ». «Χαλάλ», είναι ένας αραβικός όρος που σημαίνει κάτι το επιτρεπτό από τον ισλαμικό νόμο.

Η ΕΕ ενημέρωσε τους κανονισμούς της αφού ενέκρινε ορισμένα έντομα για κατανάλωση στην τροφική αλυσίδα. Μεγάλο μέρος της Ευρώπης μπορεί πλέον να φτιάχνει, να πουλά και να τρώει σνακ από έντομα, όπως γρύλους και αλευροσκουλήκια.

Στο Κατάρ, ωστόσο, δεν θα βρείτε έντομα ή ζωύφια στα μενού, καθώς απαγορεύει τη χρήση τους σε τρόφιμα.

Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας του Κατάρ ανέφερε: «Σχετικά με πρόσφατες αναφορές των μέσων ενημέρωσης ότι ορισμένες χώρες έχουν εγκρίνει τη χρήση εντόμων στην παραγωγή τροφίμων, το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας αναφέρει ότι απαγορεύει τα τρόφιμα που περιέχουν έντομα από την αγορά επειδή το κάνουν δεν πληρούν τις τεχνικές απαιτήσεις του φαγητού Halal."

Σύμφωνα με το υπουργείο , η απαγόρευση είναι σύμφωνα με τους κανονισμούς του ΣΣΚ και τις θρησκευτικές απόψεις. Τόσο τα έντομα όσο και οι πρωτεΐνες, καθώς και τα συμπληρώματα που προέρχονται από αυτά, απαγορεύονται βάσει αυτών των κανονισμών.

Πρόσθεσε: «Το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας επαληθεύει τη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις χαλάλ μέσω ισλαμικών φορέων διαπιστευμένων από το υπουργείο και μέσω διεθνώς διαπιστευμένων εργαστηρίων για να προσδιορίσει με ακρίβεια την πηγή πρωτεΐνης που περιέχεται στα τρόφιμα».

Υπενθυμίζουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ως άνδρο της Παγκοσμιοποίησης και θιασώτης της Μεγάλης Επανεκκίνησης ενέκρινε τον κανονισμό 2023/5 την περασμένη εβδομάδα. Οι Ευρωπαίοι πλέον μπορούν να καταναλώσουν μερικώς απολιπασμένη σκόνη του οικιακού κρίκετ (Acheta domesticus), κάτι που φυσικά προωθείται ως «δικαίωμα» επί του παρόντως, όμως πολύ σύντομα τέτοια τρόφιμα θα αντικαταστήσουν αυτά που καταναλώνουν μέχρι σήμερα οι πολίτες της Ευρώπης.

Από αυτόν τον μήνα, ο κανονισμός καθιστά σαφές ότι η σκόνη κρίκετ μπορεί να προστεθεί στα ακόλουθα: «πολύσπορο ψωμί και ψωμάκια, κράκερ και κριτσίνια, μπάρες δημητριακών, ξηρά προμίγματα για ψημένα προϊόντα, μπισκότα, ξηρά γεμιστά και μη γεμιστά ζυμαρικά προϊόντα, σάλτσες, επεξεργασμένα προϊόντα πατάτας, πιάτα με βάση τα όσπρια και λαχανικά, πίτσα, προϊόντα με βάση τα ζυμαρικά, σκόνη ορού γάλακτος, ανάλογα κρέατος, σούπες και συμπυκνώματα ή σκόνες σούπας, σνακ με βάση το αλεύρι καλαμποκιού, ποτά που μοιάζουν με μπύρα, ζαχαροπλαστεία σοκολάτας, ξηροί καρποί και ελαιούχοι σπόροι, σνακ εκτός από πατατάκια και παρασκευάσματα κρέατος που προορίζονται για τον γενικό πληθυσμό».

Στην καταβεβλημένη Ευρωπαϊκή Ένωση, οι κανονισμοί μπορούν να εγκριθούν χωρίς να επικυρωθούν από κανένα από τα 27 εθνικά κοινοβούλια. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβάλλει κανονισμούς (δεν τους συζητά) και το ζωύφιο σε σκόνη εισήχθη στην τροφική αλυσίδα σχεδόν μισού δισεκατομμυρίου ανθρώπων χωρίς καμία συζήτηση. Με απόλυτα... «Δημοκρατικό» τρόπο δηλαδή....μιας και είναι επίκαιρος ο όρος στην Ελλάδα.

Μη εκλεγμένοι παγκόσμιοι ελιτιστές στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ έχουν ωθήσει τους δυτικούς να τρώνε ζωύφια για τα επόμενα χρόνια.

Μάλιστα, για το τέλος σας έχω και μια «λαχταριστή» συνταγή που δημοσιεύτηκε από την κορυφαία εταιρεία λιανικής πώλησης παντοπωλείων της Σουηδίας, την ICA, η οποία έχει επικριθεί ευρέως για το «φιλικό προς το περιβάλλον» χαρακτήρα της. «Σαλάτα εντόμων με τσίλι και σκόρδο και ψητά λαχανικά» είναι η συνταγή που έχει δεχθεί σαφώς πυρά από τους νοήμωνες ακόμα ανθρώπους που κατοικούν στη Σουηδία. Οι αλευροσκούληκες ζυγίζουν ένα και τρία τέταρτα του φλιτζανιού....

Καλή όρεξη...

Sweden’s Leading Grocery Retailer Publishes Recipe with Mealworms



Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου