Ο CEO της JP Morgan συνιστά να κατασχεθεί ιδιωτική γη από τους Αμερικανούς για την επιτάχυνση των πολιτικών πράσινης ενέργειας. Πολύ σύντομα και στην Ελλάδα... - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ο CEO της JP Morgan συνιστά να κατασχεθεί ιδιωτική γη από τους Αμερικανούς για την επιτάχυνση των πολιτικών πράσινης ενέργειας. Πολύ σύντομα και στην Ελλάδα...

  Ο Jamie Dimon, ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase, μιας από τις μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ, τάσσεται υπέρ της βίαιης κατάσχεσης τη...

 






Ο Jamie Dimon, ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase, μιας από τις μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ, τάσσεται υπέρ της βίαιης κατάσχεσης της αμερικανικής γης.


Σε μια ετήσια επιστολή προς τους μετόχους, συμβούλευσε ότι η κατάσχεση της ιδιωτικής ιδιοκτησίας θα μπορούσε να βοηθήσει τις ΗΠΑ να αντιμετωπίσουν τις κλιματικές κρίσεις…Αντιλαμβάνεστε τι έρχεται;

 

Πηγή: Gateway Pundit

Άρθρο του Patty McMurray

Μετάφραση: Απολλόδωρος – Συνεργάτης του Ελλήνων Αφύπνιση

 

Το 100 Percent Fed Up αναφέρει - Ο CEO ξεκίνησε την επιστολή του παραδεχόμενος στους μετόχους ότι η (ψευτο) πανδημία και ο πόλεμος στην Ουκρανία έχουν επιβαρύνει την τράπεζα: "Σε όλο τον κόσμο, το 2022 ήταν άλλη μια χρονιά σημαντικών προκλήσεων: από έναν τρομερό πόλεμο στην Ουκρανία και αυξανόμενες γεωπολιτικές εντάσεις - ιδιαίτερα με την Κίνα - μέχρι μια πολιτικά διχασμένη Αμερική, σχεδόν όλα τα έθνη ένιωσαν τις επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής αβεβαιότητας, συμπεριλαμβανομένων των υψηλότερων τιμών ενέργειας και τροφίμων, των αυξανόμενων ποσοστών πληθωρισμού και των ασταθών αγορών και, φυσικά, των παρατεταμένων επιπτώσεων του COVID-19".

Ο Dimon συνέχισε: "Ενώ όλες αυτές οι εμπειρίες και οι συναφείς αναταραχές έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην εταιρεία μας, τους συναδέλφους, τους πελάτες και τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε, οι συνέπειές τους στον κόσμο γενικότερα - με την ακραία ταλαιπωρία του ουκρανικού λαού και την πιθανή αναδιάρθρωση της παγκόσμιας τάξης - είναι πολύ πιο σημαντικές".

Στη συνέχεια, όμως, ο Dimon εξέπληξε τους μετόχους όταν έφερε μια "Ενημέρωση για συγκεκριμένα ζητήματα που αντιμετωπίζει η εταιρεία μας" στο πλαίσιο της υποενότητας "Πολυπλοκότητα και σχεδιασμός του κλίματος" και μίλησε για την απαλλοτρίωση.

Το Eminent Domain είναι η νομική θεωρία που επιτρέπει στις κυβερνήσεις να καταλαμβάνουν ιδιωτική περιουσία για δημόσια χρήση. Η αποζημίωση του ιδιοκτήτη της ιδιοκτησίας για τα υπάρχοντά του είναι γενικά μικρότερη από την αξία της ιδιοκτησίας που αφαιρέθηκε.

Ακολουθώντας τους προηγούμενους κινδυνολόγους του κλίματος, όπως ο Al Gore, ο Dimon προειδοποίησε τους μετόχους ότι ο χρόνος τελειώνει: "Το παράθυρο για δράση για την αποτροπή των πιο δαπανηρών επιπτώσεων της παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής κλείνει", και πρόσθεσε: "Για να επιταχυνθεί η πρόοδος, οι κυβερνήσεις, οι επιχειρήσεις και οι μη κυβερνητικές οργανώσεις πρέπει να ευθυγραμμιστούν σε μια σειρά από πρακτικές αλλαγές πολιτικής που αντιμετωπίζουν συνολικά τα θεμελιώδη ζητήματα που μας καθυστερούν. Πρέπει να γίνουν μαζικές παγκόσμιες επενδύσεις σε τεχνολογίες καθαρής ενέργειας και πρέπει να συνεχίσουν να αυξάνονται από χρόνο σε χρόνο", σημείωσε ο Dimon.

Περιέγραψε την ανάγκη να χρησιμοποιηθούν "πρακτικές αλλαγές πολιτικής". Και είπε ότι αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει τη χρήση της απαλλοτρίωσης για την αφαίρεση ιδιωτικής περιουσίας προκειμένου να καταπολεμηθεί ο έλεγχος του κλίματος: "Ταυτόχρονα, χρειάζονται απεγνωσμένα μεταρρυθμίσεις αδειοδότησης για να επιτραπεί η έγκαιρη πραγματοποίηση επενδύσεων. Ίσως χρειαστεί ακόμη και να επικαλεστούμε την απαλλοτρίωση".

Ο πολιτειακός ταμίας της Δυτικής Βιρτζίνια Riley Moore επεσήμανε την καταστροφή που θα μπορούσε να προκληθεί από την απλή κατάσχεση της προσωπικής περιουσίας από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Έγραψε στο Twitter: "Ο διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan θέλει να χρησιμοποιήσει την απαλλοτρίωση για να χτίσει περισσότερα αιολικά και ηλιακά πάρκα. Αν νομίζετε ότι οι τιμές των τροφίμων και της ενέργειας είναι άσχημες τώρα, περιμένετε μέχρι η κυβέρνηση να αρχίσει να κατάσχει αγροτικές εκτάσεις για να κατασκευάσει ηλιακούς συλλέκτες. Αυτού του είδους η σκέψη αποτελεί υπαρξιακή απειλή για τη μεσαία τάξη.

Ο διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan θέλει να χρησιμοποιήσει την απαλλοτρίωση για την κατασκευή περισσότερων αιολικών και ηλιακών πάρκων.

Αν νομίζετε ότι οι τιμές των τροφίμων και της ενέργειας είναι ήδη άσχημες, περιμένετε μόνο μέχρι η κυβέρνηση να αρχίσει να κατάσχει αγροτικές εκτάσεις για την κατασκευή ηλιακών συλλεκτών.

Αυτού του είδους η σκέψη αποτελεί υπαρξιακή απειλή για τη μεσαία τάξη.


Ο Dimon, ο οποίος δεν έχει ακόμη προσφέρει τη δική του ιδιωτική περιουσία στην κυβέρνηση σε τιμή χαμηλότερη από την αξία της, προσπάθησε να κάνει την πρότασή του να ακούγεται λιγότερο τυραννική και ακραία λέγοντας ότι οι "πράσινες ενέργειες" δεν προχωρούν αρκετά γρήγορα,

"Απλώς δεν παίρνουμε τις κατάλληλες επενδύσεις αρκετά γρήγορα για το δίκτυο, την ηλιακή ενέργεια, την αιολική ενέργεια και τις πρωτοβουλίες αγωγών".

Τα σχόλια του Dimon θυμίζουν την ανατριχιαστική υπόσχεση του ιδρυτή του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ Klaus Schwab: "Δεν θα κατέχετε τίποτα και θα είστε ευτυχισμένοι".

Ένας χρήστης του Twitter απάντησε ότι οι πελάτες της JPMorgan και της Chase Bank θα πρέπει να αποσύρουν τους λογαριασμούς τους το συντομότερο δυνατό για να κάνουν τον Dimon να κλείσει το στόμα του, ενώ παράλληλα επισήμανε ότι η κομμουνιστική επιθυμία να στερήσουν από τους Αμερικανούς τα σκληρά κερδισμένα περιουσιακά τους στοιχεία είναι άσβεστη.



 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου