Επήλυδες των Αθηνών κατά της εθνικής κυριαρχίας… - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Επήλυδες των Αθηνών κατά της εθνικής κυριαρχίας…

  Η εθνική προδοσία των κυβερνήσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των λοιπών ευκόλως « εξαγοράσιμων » δεν πρέπει να ξεχαστεί ΠΟΤΕ. Διαβάστε το άρθρ...

 


Η εθνική προδοσία των κυβερνήσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των λοιπών ευκόλως «εξαγοράσιμων» δεν πρέπει να ξεχαστεί ΠΟΤΕ. Διαβάστε το άρθρο πριν τις Ευρωεκλογές…

 

Μπορεί η μεγάλη αντίδραση του λαού μας κατά της ΝΔ στις επικείμενες Ευρωεκλογές να ακούει στο όνομα ακρίβεια και έγκλημα Τεμπών, αλλά πιστεύω ότι θα έπρεπε πρώτο και κύριο ζήτημα στην ετυμηγορία της ψήφου να είναι η συνειδητή εκχώρηση κυριαρχικών ελληνικών δικαιωμάτων, με απώτερο στόχο την χάραξη νέων συνόρων εις βάρος των σημερινών!  

 

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

 

Παρακάτω θα σας αποδείξω του λόγου τω αληθές:

Η νέα Πρόεδρος των Σκοπίων Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα αποκάλεσε κατά την ορκωμοσία της τη γείτονα χώρα ως “Μακεδονία”, κατά παράβαση της “Συμφωνίας των Πρεσπών”, όπου έχει αναγνωριστεί η ονομασία “Βόρεια Μακεδονία”, επιβεβαιώνοντας όλους εκείνους που αντιδρούσαν στην ψήφιση της ενδοτικής για την Ελλάδα Συμφωνίας!

 

Βέβαια και ο νικητής των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών, ηγέτης του ακροδεξιού VMRO Χρίστιαν Μιτσκόσκι, αποδεχόμενος την ονομασία “Μακεδονία”είχε το θράσος να εγκαλέσει την Ελλάδα, ότι δεν σέβεται τη “Συμφωνία των Πρεσπών”!

 

Με τον Έλληνα Πρωθυπουργό και τον ΥΠΕΞ να καταγγέλλουν προσχηματικά την παραβίαση της Συμφωνίας, αντί να εκλάβουν αυτήν την τοποθέτηση της νέας Πρόεδρου των Σκοπίων, ως αρχή επαναδιαπραγμάτευσης!

 

Με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, τελείως προσχηματικά να επικαλούνται πως το συνταγματικό όνομα της χώρας αυτής είναι το “Βόρεια Μακεδονία”!

 

Όταν η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, επίσης απόλυτα προσχηματικά, δήλωσε:

 

 «Για να συνεχίσει η Βόρεια Μακεδονία την επιτυχή πορεία της προς την ένταξη στην ΕΕ, είναι υψίστης σημασίας να συνεχίσει η χώρα την πορεία των μεταρρυθμίσεων και τον πλήρη σεβασμό των δεσμευτικών συμφωνιών της, συμπεριλαμβανομένης της Συμφωνίας των Πρεσπών»!

 

Την ίδια ώρα όμως η ΕΕ χορήγησε 50 εκ. ευρώ στα Σκόπια, ως την πρώτη δόση της Μακροοικονομικής Χρηματοδοτικής Βοήθειας για την είσοδό της στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια!

 

Επιλήσμονες και καταπατητές ιερών και οσίων Αλ. Τσίπρας και Κυρ. Μητσοτάκης…

 

Όμως στις αρχές του 1992 ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής έστελνε επιστολή στους τότε ηγέτες της ΕΟΚ και στην οποία χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Η αναγνώριση της αυτοαποκαλουμένης “Δημοκρατίας της Μακεδονίας” έχει θεμελιώδη σημασία για την Ελλάδα και το γνωρίζω καλύτερα από κάθε άλλον, αφού είμαι ο ίδιος Μακεδών. Η Δημοκρατία αυτή δεν έχει δικαίωμα ούτε εθνολογικά ούτε ιστορικά να λέγεται Μακεδονία! Ελπίζω ότι οι σύμμαχοι και συνεταίροι μας θα καταλάβετε επιτέλους ότι δεν υπάρχει παρά μόνο μία Μακεδονία και η Μακεδονία αυτή είναι ελληνική»!

Επίσης στις 13 Απριλίου 1992 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, υπό την προεδρία του Κωνσταντίνου Καραμανλή και στην οποία συμμετείχαν, ο Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Παπανδρέου, η Πρόεδρος του “Συνασπισμού” Μαρία Δαμανάκη και η Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα! Η συμφωνία έλεγε πως δεν πρέπει να υπάρξει συμφωνία με τα Σκόπια, όπου θα αναφέρεται η λέξη “Μακεδονία”!

Μετά δε τη λήξη της σύσκεψης, ο τότε γ.γ. της Προεδρίας της Δημοκρατίας Πέτρος Μολυβιάτης, δήλωνε:

«Σχετικά με το θέμα των Σκοπίων, η πολιτική ηγεσία της χώρας, με εξαίρεση το ΚΚΕ, συμφώνησε ότι η Ελλάδα θα αναγνωρίσει ανεξάρτητο κράτος των Σκοπίων μόνον αν τηρηθούν και οι τρεις όροι που έθεσε η ΕΟΚ, στις 16 Δεκεμβρίου 1991, με την αυτονόητη διευκρίνιση ότι στο όνομα του κράτους αυτού δεν θα υπάρχει η λέξη “Μακεδονία”»!

Μην ξεχάσετε ΠΟΤΕ τους ευκόλως «εξαγοράσιμους»…


Αλλά οι Πρωθυπουργοί Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης έγραψαν στα παλαιότερα υποδήματά τους την πάγια εθνική στάση, των παραπάνω αναφερομένων πολιτικών προσωπικοτήτων και παρά και τις τεράστιες αντιδράσεις του ελληνικού λαού, που εκφράστηκε κατά αυτής της Συμφωνίας με τις λαοσυνάξεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έφερνε στην Βουλή για συζήτηση και ψήφιση (25 Ιανουαρίου 2019) την ενδοτική “Συμφωνία των Πρεσπών”!  Την οποία στην συνέχεια νομιμοποίησε ο ΟΗΕ στις 12 Φεβρουαρίου 2019!

Έτσι αντίθετα από την θέληση του ελληνικού λαού, αυτή η “Συμφωνία” “νομιμοποιήθηκε” από 153 Βουλευτές!

Την ψήφισε όλη η Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ (145), ενώ την καταψήφισε το συγκυβερνών κόμμα των “Ανεξάρτητων Ελλήνων”! Και αφού οι 145 δεν έφταναν, έπρεπε να βρεθούν κάποιοι Βουλευτές που θα ψήφιζαν την “Συμφωνία” μαζί με την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και η οποία θα ελάμβανε την “νομιμοποίηση” των 150+ Βουλευτών!

Κατ΄ αυτόν τρόπο θα πέρναγε η “Συμφωνία των Πρεσπών” από την ελληνική Βουλή! Δηλαδή με τις 8 ψήφους των καλοθελητών του Συστήματος! Που δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε τα ονόματά τους:

Έλενα Κουντουρά (πρώην Βουλευτής της ΝΔ και των ΑΝΕΛ, σήμερα Ευρωβουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ)!

Κατερίνα Παπακώστα (επί σειρά ετών Βουλευτής με τη ΝΔ και υφυπουργός στην κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου)!

Θανάσης Παπαχριστόπουλος (υπήρξε υμνητής του ΠΑΣΟΚ, στη συνέχεια στέλεχος και πολιτευτής της ΝΔ και ακολούθως Βουλευτής με τους ΑΝΕΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ)!


Γιώργος Μαυρωτάς (πρώην Βουλευτής με το “Ποτάμι” και πρώην Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού στην κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη)!

Σπύρος Λυκούδης (στέλεχος της Ανανεωτικής Αριστεράς επί δεκαετίες. Βουλευτής επικρατείας της Δημοκρατικής Αριστεράς)!

Σπύρος Δανέλλης (ιδρυτικό μέλος της Σοσιαλιστικής Πορείας, της ΕΑΡ και του Συνασπισμού της Αριστεράς. Πρώην Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, πρώην Βουλευτής με το “Ποτάμι”, υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ)!

Θανάσης Θεοχαρόπουλος (Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, πρώην Βουλευτής Επικρατείας με την Δημοκρατική Συμπαράταξη, Υπουργός κυβερνήσεως Τσίπρα)!

Σταύρος Θεοδωράκης (Πρόεδρος του κόμματος “Ποτάμι”, πρώην Βουλευτής)!

Οι Εθνοπατέρες παίρνουν τα κείμενα των εθνικών προδοσιών έτοιμα από τις ΗΠΑ…

Στις οποίες εθνικές λαοσυνάξεις συμμετείχαν υπέρ της μιας και μόνης Μακεδονίας, πρωτοκλασάτοι σημερινοί Υπουργοί της ΝΔ!

Όπως οι πρώην “υπερπατριώτες” Βουλευτές του ΛΑΟΣ, Άδωνις Γεωργιάδης, Μάκης Βορίδης και Θανάσης Πλεύρης, ξεχνώντας και ακυρώνοντας τον πρότερο πολιτικό τους, επαναστατικό βίο!

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, σημερινός Αντιπρόεδρος της ΝΔ και Υπουργός σε όλες τις κυβερνήσεις Κυριάκου Μητσοτάκη!

Ο Μάκης Βορίδης, σημερινός Υπουργός Επικρατείας, εντεταλμένος από τον Πρωθυπουργό για δύσκολες αποστολές, πάντα Υπουργός σε όλες τις κυβερνήσεις Κυριάκου Μητσοτάκη!

Ο Θανάσης Πλεύρης Υπουργός Υγείας στην προηγούμενη κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη και ο οποίος υλοποίησε την κυβερνητική απόφαση για εγκλεισμό των Ελλήνων στα σπίτια τους, επιβάλλοντας την υποχρεωτικότητα του εμβολίου COVID19!


Αλλά και ο σημερινός Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας!

Βέβαια όλοι οι παραπάνω “υπερπατριώτες”δεν το έχουν σε τίποτε να γίνουν πάλι “υπερπατριώτες”, εφ΄ όσον οι πολιτικές καταστάσεις το επιβάλλουν!

Έτσι πρόσφατα ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης μας υπενθύμισε ότι αφού η  κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας συνεχίσει να παραβιάζει τη “Συμφωνία των Πρεσπών”, είναι απολύτως υποχρεωμένη η κυβέρνηση να την καταγγείλει! Είναι αδύνατο να μη το κάνει!

Ναι έτσι μας εξομολογήθηκε ελέω ευρωεκλογών και των χαμηλών ποσοστών της ΝΔ!

Όμως ο “υπερπατριωτικός” του οίστρος ανέβηκε, κατηγορώντας το ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχει προβλέψει να μπορεί η Ελλάδα να βάλει βέτο στην ευρωπαϊκή τους πορεία! Γι΄ αυτό ισχυρίστηκε, πως Τσίπρας και Κοτζιάς, θα πρέπει γονυπετώς να ζητήσουν συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, που μας έμπλεξαν!

 

Κι αφού παραδέχτηκε πως η “Συμφωνία των Πρεσπών”είναι μία ανόητη συμφωνία, μνημείο κακής συμφωνίας, που δεν έχει ξαναδεί τόσο κακογραμμένη συμφωνία, μας αποκάλυψε το παροιμιώδες!

 

Ότι αυτήν την προδοτική Συμφωνία την έφεραν έτοιμη σε Τσίπρα και Κοτζιά οι Αμερικανοί!

 

Για να θυμηθώ στο σημείο αυτό τον Αλέξη Παπαχελά!

 

Ο οποίος είχε αναλάβει το πολύ δύσκολο έργο αγιοποίησης του πρώην Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, μέσα από πολύχρονη συνέντευξη που του παραχώρησε ο πατέρας του σημερινού Πρωθυπουργού και υπήρχε η δέσμευση να δημοσιευθεί αυτή μετά τον θάνατό του!

Έτσι αυτή παρουσιάστηκε (όλη;) στο βιβλίο του Αλέξη Παπαχελά: “Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τα δικά του λόγια”!

Ωστόσο σε αυτό το πολυσέλιδο βιβλίο αποκαλύπτονται μεγάλες προδοσίες ελληνικών κυβερνήσεων (πχ Κώστα Σημίτη) και στις οποίες έχω πολλάκις αναφερθεί κατά το παρελθόν!

Όπως, στο κεφάλαιο “Μαθήματα εξωτερικής πολιτικής” στις σελίδες 210-211 αναγράφονται τα παρακάτω εξ ονόματος Κωνσταντίνο Μητσοτάκη:

«Και πήγαν στην Ισπανία τότε, στη Μαδρίτη. Και υπέγραψαν τη Συμφωνία στη Μαδρίτη, η οποία είχε μεν αυτά τα στοιχεία, στα οποία παγίως συμφωνούσαμε, αλλά είχε και σκουλαρίκια συμπληρωματικά τα οποία δεν χρειαζόντουσαν (σ.σ. σκουλαρίκια λέγονται οι αντεθνικές συμφωνίες)!

Εγώ ήθελα ένα λιτό κείμενο με τρεις φράσεις. Αυτοί προσέθεσαν ότι έχουν θεμιτά συμφέροντα οι Τούρκοι στο Αιγαίο, ένα πράγμα το οποίο είναι μεν αληθές, αλλά προστιθέμενο εκείνη την ώρα δημιουργεί τη δυνατότητα παρερμηνειών, πολλών παρερμηνειών. Και μάλιστα ρώτησα εγώ εκ των υστέρων:

“Γιατί το κάνετε αυτό; Γιατί τα βάζετε αυτά μέσα; Μου απάντησαν:

Τα ζήτησαν αυτά οι Αμερικάνοι.

Λέω, άμα σας κάνουν τα κείμενα οι Αμερικάνοι, καλά να πάθετε. Αλλά πάλι λέω, καλύτερα οι Αμερικανοί, παρά να σας τα κάνουν οι Τούρκοι. Διότι θυμήθηκα τότε, αυτό που μου είχε πει ο Γιλμάζ, όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου υπέγραψε αυτό το φιάσκο στο Νταβός. Το διηγείται ο ίδιος ο Υφυπουργός του ο Καψής, ο Γιάννης Καψής στο βιβλίο του. Είπε ο Ανδρέας: Αυτό το επαίσχυντο κείμενο ποιος το έγραψε;

Εγώ ρώτησα τον Γιλμάζ το κείμενο ποιος το έγραψε, και μου είπε:

Εγώ το έγραψα. Αλλά αφού αυτοί το δεχτήκανε, τι θες να κάνω εγώ; Να μην το δεχτώ; Αφού τους το έδωσα και το δεχτήκανε.

Και έτσι είπα εγώ μετά τη Μαδρίτη: καλύτερα τουλάχιστον να σ΄ τα γράφουν οι Αμερικάνοι τα κείμενα παρά να σ΄ τα γράφει ο Γιλμάζ…»!

Αντιλαμβάνεστε ότι τα ίδια ισχυρίστηκε και ο Άδωνις Γεωργιάδης προσφάτως;

Δηλαδή ότι όλα τα κείμενα με τους Τούρκους τα δίνουν έτοιμα οι Αμερικανοί και οι δικοί μας απλώς τα υπογράφουν;

Για να θυμηθώ επίσης πως στις 12-13 Φεβρουαρίου 2024, σε ένα συνέδριο στην Ουάσιγκτον, για την “’Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο”’, που διοργάνωσε το “’Φόρουμ των Δελφών”, συμμετείχε η “ομάδα Αλέξη Παπαχελά”, το ΕΛΙΑΜΕΠ των περίεργων – ύποπτων αποφάσεων στα Ελληνοτουρκικά, αλλά και ο Υπουργός Μετανάστευσης Δημήτρης Καιρίδης και η Υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδόπουλου και η οποία δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με τον ΥΠΕΘΑ Νίκο Δένδια!

Εξυπακούεται ότι “’Καθημερινή” και ΣΚΑΙ είχαν τον πρώτο λόγο. Μεταφέροντας το “’Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών”’ (πιστή αντιγραφή του “’Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός”) στην Ουάσιγκτον!

Και δεν μπορούσε να λείπει από την αμερικανική φιέστα ο πολύς Άδωνις Γεωργιάδης, το πολιτικό πολυεργαλείο του Κυριάκου Μητσοτάκη (μόνιμος τρόφιμος του ΣΚΑΙ)!

Έτσι λοιπόν σε αυτά τα φόρουμ προωθείται η πολιτική των ΗΠΑ στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια, εις βάρος της εθνικής μας κυριαρχίας!

Ως προπομποί της εγκαθίδρυσης της Παγκοσμιοποίησης, της αντιρωσικής προπαγάνδας και πολεμικής, προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ΗΠΑ (στρατιωτικά, πολιτικά, εμπορικά κλπ.)!

Τσίπρας και Μητσοτάκης επιβάλλουν «Μακεδονική γλώσσα» στην Ευρώπη…

Θέλετε και τη συνέχεια της εθνικής μειοδοσίας;

Οι κυβερνήσεις της ΝΔ αποδεχόμενοι πλήρως την ενδοτική «Συμφωνία των Πρεσπών», οδήγησαν το Πρωτοδικείο Φλώρινας στις 28 Ιουλίου 2022 (απόφαση που ανακοινώθηκε στις 7 Νοεμβρίου 2022) να εκδώσει απόφαση υπέρ αναγνωρίσεως «Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας»! Μια απόφαση κόλαφος για την Ελλάδα, από εκεί όπου δρουν ανενόχλητες οι φιλοσκοπιανές οργανώσεις, που τείνουν να κατακερματίσουν την Πατρίδα μας! Κατ΄ αυτόν τον τρόπο λοιπόν οι Σκοπιανοί δημιουργούν στην Ελλάδα κέντρο διδασκαλίας μιας ανύπαρκτης «μακεδονικής» γλώσσας! Μια βουλγαρική διάλεκτο, που θα εγγραφεί ως ευρωπαϊκή γλώσσα! Που προαιρετικά θα αποτελεί μάθημα στα  δημόσια σχολεία (πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια) και πανεπιστήμια στην Ελλάδα! Δηλαδή θα διδάσκεται στην Μακεδονίας μας και την Θράκη μας!

Έτσι όμως η «Μακεδονική γλώσσα» θα είναι η επίσημη γλώσσα των Σκοπιανών και πάει περίπατο το «Βόρεια Μακεδονία», αφού άλλωστε οι ίδιοι οι Σκοπιανοί παντού επιδεικνύουν το όνομα «Μακεδονία»!

Πριν λοιπόν αλέκτωρ φωνήσαι τρις, το Ινστιτούτο Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών (ΙΔΑΦΚ), που αποτελεί Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση, εγγεγραμμένη στο Γενικό Μητρώο Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, διοργάνωσε έξυπνο πρόγραμμα εκπαίδευσης και κατάρτισης για υπαλλήλους της κεντρικής και τοπικής αυτοδιοίκησης, τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 και από ώρας 19:00 – 21:00!Η πρόσκληση δε αναφέρει εκτός των άλλων τα παρακάτω:

«…Το πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν μέσα από την εκπαιδευτική πλατφόρμα σε πέντε (5) διαφορετικές γλώσσες!

Ελληνικά, Αγγλικά, Μακεδονικά, Ισπανικά και Γαλλικά και απευθύνεται σε πληθώρα στελεχών του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, όπως τους υπαλλήλους της Κεντρικής Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμοι, Περιφέρειες και Κεντρική Κυβέρνηση)! Πρώτους αποκριτές (Πυροσβεστική Υπηρεσία, Αστυνομία, ΕΚΑΒ, ΛΣ – ΕΛΑΚΤ), προσωπικό Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Παροχής Υπηρεσίας Ασφαλίσεως (ΙΕΠΥΑ), τεχνικούς, εκπαιδευτές, πραγματογνώμονες, εθελοντές»!

Μετά ταύτα, ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ!!

 

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

egerssi@otenet.gr

www.egerssi.gr Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου