Η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε πως, αν επανεκλεγεί, θα «εμβολιάσει» τον πληθυσμό της Ε.Ε ενάντια στην «λανθασμένη σκέψη», εφαρμόζοντας προληπτική καταπολέμηση της «παραπληροφόρησης»…για το «καλό» μας… - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε πως, αν επανεκλεγεί, θα «εμβολιάσει» τον πληθυσμό της Ε.Ε ενάντια στην «λανθασμένη σκέψη», εφαρμόζοντας προληπτική καταπολέμηση της «παραπληροφόρησης»…για το «καλό» μας…

  Οι άνθρωποι στην κοινωνία που έχουν απόψεις που αντικρούουν το αφήγημα της παγκοσμιοποίησης πρέπει να έχουν το μυαλό τους  «εμβολιασμένο» ...

 





Οι άνθρωποι στην κοινωνία που έχουν απόψεις που αντικρούουν το αφήγημα της παγκοσμιοποίησης πρέπει να έχουν το μυαλό τους «εμβολιασμένο» ενάντια στην «λανθασμένη σκέψη» σύμφωνα με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula Von der Leyen, η οποία εξήγησε ότι η ελεύθερη σκέψη και η ελευθερία του λόγου απειλούν την Ατζέντα 2030 και πρέπει να αντιμετωπιστούν πριν καν εκφραστεί αυτή η λανθασμένη σκέψη...Η εξαγγελία της θυμίζει ξεκάθαρα τη δυστοπική ταινία «Minority Report»…

 

Η εκστρατεία της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής περιλαμβάνει μια πρωτοφανή προληπτική καταστολή της «λανθασμένης σκέψης». «Σκεφτείτε τη χειραγώγηση πληροφοριών ως ιό. Αντί να θεραπεύουμε μια λοίμωξη αφού έχει επικρατήσει, αυτή είναι η απομάκρυνση, είναι καλύτερο να εμβολιαστείτε, ώστε να εμβολιαστεί το σώμα σας, να γίνει δηλαδή πρόληψη. Το pre-bunking (προληπτική απομυθοποίηση της λανθασμένης σκέψης) αποτελεί μια τέτοια προσέγγιση.»

 

Πηγές: Euronews - The People’s Voice - bilbaohiria.com

Απόδοση & Σχολιασμός: Αιγιστέας

Συνεργάτης του Ελλήνων Αφύπνιση

 

Μιλώντας στη Διάσκεψη Κορυφής για τη Δημοκρατία της Κοπεγχάγης νωρίτερα αυτό το μήνα, η φον ντερ Λάιεν εξήγησε ότι «η προκαταρκτική-προληπτική απομυθοποίηση είναι πολύ πιο επιτυχημένη από την μεταγενέστερη απομυθοποίηση», μια δήλωση που υπογραμμίζει τη σημασία της πρόληψης παρά της επακόλουθης διόρθωσης της «παραπληροφόρησης» ή της «λανθασμένης σκέψης».

Στο πλαίσιο της εκστρατείας της για επανεκλογή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Ursula von der Leyen, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έχει προτείνει μια σειρά μέτρων για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ). Η ομιλία της, πριν από τις ευρωεκλογές, ενισχύει την πολιτική «καταπολέμησης της παραπληροφόρησης» με τον κίνδυνο λογοκρισίας που αυτό συνεπάγεται.

Η «Ασπίδα της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας»: Μια νέα οντότητα για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης

Η Von der Leyen ανακοίνωσε τη δημιουργία της «European Democracy Shield», μιας οντότητας που θα συντονίζει τις εθνικές υπηρεσίες των χωρών μελών της ΕΕ για την αναζήτηση «πληροφοριών και χειραγώγησης». Το όργανο αυτό θα έχει το πρότυπο του Σουηδικού Οργανισμού Ψυχολογικής Άμυνας και θα έχει ως κύριο στόχο την παρακολούθηση και τον έλεγχο της παραπληροφόρησης και της χειραγώγησης πληροφοριών.

Στην ομιλία της, η Von der Leyen απηύθυνε κατηγορίες εναντίον ορισμένων Ευρωπαίων πολιτικών και υποσχέθηκε ότι υπό την ηγεσία της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα δώσει προτεραιότητα στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης. Επέδειξε, ωστόσο, κακή κατανόηση των εννοιών της παραπληροφόρησης, των κυβερνοεπιθέσεων και του εξτρεμισμού, μπερδεύοντάς τα ενώ προειδοποιούσε για ξένη επιρροή και χειραγώγηση.

Επιπλέον, η πρόεδρος επαίνεσε τον νόμο για τις ψηφιακές υπηρεσίες, έναν νόμο που έχει αποτελέσει αντικείμενο διαμάχης για τις επιπτώσεις του στη λογοκρισία και την ελευθερία της έκφρασης. Τόνισε την ανάγκη να είμαστε «πολύ προσεκτικοί και άκαμπτοι» για να διασφαλιστεί η σωστή εφαρμογή του, γεγονός που έχει εγείρει ανησυχίες σχετικά με την ισορροπία μεταξύ της ασφάλειας των πληροφοριών και των θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Η στρατηγική "prebunking": Πρόληψη της παραπληροφόρησης πριν συμβεί

Ένα από τα βασικά εργαλεία που υπερασπίζεται ο Von der Leyen είναι το "prebunking". Αυτός ο μηχανισμός επιδιώκει να προειδοποιήσει τους πολίτες για παραπληροφόρηση πριν αυτή συμβεί, επηρεάζοντας έτσι την αντίληψή τους για τις πληροφορίες. Σύμφωνα με την πρόεδρο, «η προκαταρκτική απομυθοποίηση είναι πολύ πιο επιτυχημένη από την απομυθοποίηση», μια δήλωση που υπογραμμίζει τη σημασία της πρόληψης παρά της επακόλουθης διόρθωσης της παραπληροφόρησης.

Το «prebunking» συνίσταται στην ενημέρωση και εκπαίδευση του πληθυσμού σχετικά με πιθανά ψέματα και χειρισμούς πριν αυτά διαδοθούν ευρέως. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την «απομάκρυνση», η οποία περιλαμβάνει την απομυθοποίηση ψευδών πληροφοριών αφού έχουν ήδη διαδοθεί.

Ο Φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι «η παραπληροφόρηση αποτελεί απειλή για τη δημοκρατία και την ασφάλεια της ΕΕ» και ότι η προκαταρκτική ομαδοποίηση είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για τον μετριασμό αυτών των κινδύνων. Η προσέγγισή τους στοχεύει να εξοπλίσει τους πολίτες με τις απαραίτητες δεξιότητες και γνώσεις για να αναγνωρίζουν και να απορρίπτουν τις ψευδείς πληροφορίες από την αρχή.

Κριτική και ανησυχίες για τη διαφαινόμενη λογοκρισία που θα επιβληθεί για να «σωθεί η Δημοκρατία»…

Παρά τις καλές προθέσεις πίσω από αυτά τα μέτρα, όπως τουλάχιστον θέλει να διατείνεται η Ούρσουλα Φον ντερ Λάϊεν, υπάρχουν σημαντικές ανησυχίες σχετικά με την πιθανότητα λογοκρισίας και υπερβολικού ελέγχου των πληροφοριών που θα διακινούνται εντός της Ε.Ε. Οι επικριτές υποστηρίζουν ότι η καταπολέμηση της παραπληροφόρησης θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία για τον περιορισμό της ελευθερίας της έκφρασης και τη φίμωση των διαφωνούντων.

Η «Ευρωπαϊκή Ασπίδα της Δημοκρατίας» και νόμοι όπως ο νόμος για τις ψηφιακές υπηρεσίες έχουν επικριθεί για την ασάφειά τους και για την παροχή ευρειών εξουσιών στις αρχές να προσδιορίζουν ποιες πληροφορίες θεωρούνται παραπληροφόρηση. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε καταχρήσεις και την καταστολή νόμιμων πληροφοριών με το πρόσχημα της προστασίας της δημοκρατίας.

Επιπλέον, η προσέγγιση του προκαταρκτικού ελέγχου εγείρει ερωτήματα σχετικά με την αντικειμενικότητα και την αμεροληψία των αρχών που είναι επιφορτισμένες με αυτό το καθήκον. Ποιος αποφασίζει ποιες πληροφορίες είναι δυνητικά επιβλαβείς και αξίζουν να προκαθοριστούν; Η έλλειψη σαφήνειας σε αυτές τις πτυχές θα μπορούσε να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη του κοινού και να δημιουργήσει περισσότερο σκεπτικισμό απέναντι στους θεσμούς.

Βεβαίως όπως είναι πλήρως κατανοητό η «προληπτική απομυθοποίηση της παραπληροφόρησης» και η «κοινωνική ανθεκτικότητα» της von der Leyen σημαίνει στη πραγματικότητα απλώς πλήρη συμμόρφωση των μαζών με το επίσημο αφήγημα που επιβάλει, χάριν «δημοκρατίας» η Νέα Τάξη και το όργανο αυτής, η Ε.Ε.

Αλήθεια, δεν θα ήταν καλύτερα εάν η ΕΕ μπορούσε να εισάγει τις επίσημες αφηγήσεις της για κάθε ζήτημα σαν εμβόλιο κατευθείαν στο μυαλό των πολιτών για να εξαλείψει κάθε κίνδυνο αντίθετων απόψεων ή πληροφοριών;

Κι αν η προκαταρκτική αφήγηση ΕΙΝΑΙ η παραπληροφόρηση, όμως; Φυσικά αυτό δεν συμβαίνει ποτέ, σωστά; Όλα όσα μας λέει η ΕΕ και οι δυτικές κυβερνήσεις είναι πάντα η συνολική και πλήρης αντικειμενική αλήθεια και όποιος τα αμφισβητεί είναι κάποιου είδους ξένος πράκτορας...

Λάτρης της ταινίας «Minority Report» η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν;

Όποιος αντιλαμβάνεται τι είναι αυτό που δηλώνει ότι θα εφαρμόσει η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αν επανεκλεγεί, δεν γίνεται να μην συγκρίνει την εξαγγελία της με την καταπληκτική, κατά τα άλλα, και πλήρως δυστοπική ταινία «Minority Report» με πρωταγωνιστή τον Τόμ Κρούζ. 


Η ταινία αυτή, για όσους δεν θυμούνται μας μεταφέρει στην Ουάσιγκτον το έτος 2054. Η διεύθυνση πρόληψης εγκλήματος βιώνει τις πιο αποτελεσματικές της μέρες χάρη στην ύπαρξη τριών ανθρώπινων όντων με μεταφυσικές ψυχικές ικανότητες, τα οποία μέσα σε ένα περιβάλλον μητρικής διαβίωσης οραματίζονται τους φόνους πριν καν συμβούν. Προβλέπουν δηλαδή, όπως θα κάνει και η «Ασπίδα της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας», της Ούρσουλας…

Ο Σπίλμπεργκ σαν σύγχρονος «μάντης» πήρε τότε στοιχεία από το παρόν και χαρτογράφησε το μέλλον, το οποίο σύντομα θέλει να μετατρέψει σε παρόν η Ε.Ε για το «καλό μας». Στην ταινία ο Σπίλμπεργκ έφτιαξε μια κοινωνία, όπου δεν υπάρχει ιδιωτική ζωή και τα πάντα είναι κάτω από την παρακολούθηση του κράτους. Η τεχνολογία είναι πάνω απ' τον άνθρωπο και τα συναισθήματα. Ο Σπίλμπεργκ δε χρησιμοποίησε φυσικά τη γραφή του για να κρίνει. Απλά στην ταινία εκείνη παραθέτει τις απόψεις του γύρω από την τεχνολογία και την πρόληψη και κάνει το θεατή να αναρωτηθεί…! Ίσως και να προειδοποιήσει για αυτά που έρχονται…

Αν ούτε τώρα οι Ευρωπαϊκοί λαοί, μέσα σε αυτούς και ο Ελληνικός, δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν τι διακυβεύεται σε αυτές τις Ευρωεκλογές και επιλέξουν για άλλη μια φορά την αποχή και όχι την υπερψήφιση πατριωτικών – εθνικών δυνάμεων, αφήνοντας τα συστημικά κομματόσκυλα ανά την Ευρώπη να αποφασίσουν ξανά, τότε είμαστε ΟΛΟΙ άξιοι της δυστοπικής μας μοίρας…



Σχολιάστε το άρθρο μας

Αναδημοσιεύστε το ΠΑΝΤΑ με ενεργό link της πηγής


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!


1 σχόλιο

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου