Σκάει «βόμβα»; Η επικεφαλής της Επιτροπής της ΕΕ Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν αντιμετωπίζει έρευνα από τη Γερμανική Εισαγγελία για διαφθορά κατά την προμήθεια των εμβολίων της Pfizer… - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Σκάει «βόμβα»; Η επικεφαλής της Επιτροπής της ΕΕ Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν αντιμετωπίζει έρευνα από τη Γερμανική Εισαγγελία για διαφθορά κατά την προμήθεια των εμβολίων της Pfizer…

  Το «Pfizergate» επισκιάζει την προσπάθεια επανεκλογής της Ούρσουλας Φον Ντερ Λάιεν . Εισαγγελέας εξετάζει καταγγελίες διαφθοράς γύρω από...

 






Το «Pfizergate» επισκιάζει την προσπάθεια επανεκλογής της Ούρσουλας Φον Ντερ Λάιεν.


Εισαγγελέας εξετάζει καταγγελίες διαφθοράς γύρω από την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και την αμφίβολη προμήθεια 1,8 δισεκατομμυρίων εμβολίων Pfizer για τον COVID-19. Η αποκάλυψη έγινε μέσω της γερμανικής εβδομαδιαίας εφημερίδας «Junge Freiheit». Θα το πουν τα ελληνικά Μ.Μ.Ε;

 

Πηγές: Junge Freiheit & European Conservative

Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση

 

Αφού η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (EPPO) είχε προφανώς ξεκινήσει έρευνα, ακολούθησε η πρώτη γερμανική εισαγγελία στις 7 Μαΐου. Ο σύμβουλος διαχείρισης Michael Immel είχε ήδη υποβάλει ποινική μήνυση κατά του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον Μάιο του 2023.

Καθώς επικρατεί αναβρασμός από τα μέσα ενημέρωσης της Γερμανίας, η εισαγγελία του Mönchengladbach επιβεβαίωσε την είδηση ​​σε αποκλειστική έκδοση της Junge Freiheit . Έρχεται μετά από ανακοίνωση στις αρχές Απριλίου ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (EPPO) ξεκίνησε έρευνα για καταγγελίες για διαφθορά και καταστροφή αποδεικτικών στοιχείων.

Το σκάνδαλο « Pfizergate » συνεχίζεται από τις αρχές του 2022, όταν αποκαλύφθηκε ότι η φον ντερ Λάιεν μεσολάβησε ιδιωτικά για μια φαρμακευτική συμφωνία αξίας 35 δισεκατομμυρίων ευρώ - επίσημο ποσό δεν έχει δημοσιοποιηθεί ποτέ - μέσω μηνυμάτων κειμένου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer, Άλμπερτ Μπούρλα. Στη συνέχεια, ισχυρίστηκε ότι διέγραψε όλα τα μηνύματα για «λόγους ασφαλείας».

Σοβαρά ερωτήματα σύγκρουσης συμφερόντων προέκυψαν όταν αποκαλύφθηκε ότι ο σύζυγός της, Heiko von der Leyen, ήταν επικεφαλής της εταιρείας βιοτεχνολογίας Orgenesis με έδρα τις ΗΠΑ, η οποία είχε συνεργαστεί με την Pfizer για να βοηθήσει στην ανάπτυξη και τη δοκιμή του συστατικού mRNA του εμβολίου της, θέτοντας υπό αμφισβήτηση την ουδετερότητά της επί του θέματος.

Η γερμανική έρευνα ήρθε μόνο μετά από συνεχιζόμενη επιμονή του συμβούλου διαχείρισης και επιχειρηματία Michael Immel, ο οποίος, μαζί με άλλους, είχε υποβάλει μήνυση κατά του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον Μάιο του 2023.

Ωστόσο, αυτή η καταγγελία απορρίφθηκε αρχικά από την εισαγγελία του Mönchengladbach. Ο Immel προσπάθησε να ανατρέψει αυτή η απόφαση από την εισαγγελία στο Ντίσελντορφ, όπου η έφεσή του ήταν επιτυχής. Στη συνέχεια, δόθηκε εντολή στις αρχές του Mönchengladbach να συνεχίσουν μια έρευνα.

Ανεξάρτητα πάντως από την έκβαση της υπόθεσης  της von der Leyen στο νομικό σκέλος, τα πράγματα φαίνονται κάθε άλλο παρά ρόδινα για την επικεφαλής επίτροπο. Οι ευρωπαϊκές εκλογές που πλησιάζουν στις 9 Ιουνίου είναι πιθανό να δείξουν ένα κυρίαρχο κοινοβουλευτικό σώμα με την ίδια να μην επιστρέψει ως Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Αυτό, ωστόσο, δεν είναι το πρώτο σκάνδαλο για το οποίο κατηγορήθηκε η  φον ντερ Λάιεν. Τον Μάρτιο του 2016 , κατάφερε να «επιβιώσει» από μια επίσημη έρευνα στην Ιατρική Σχολή του Ανόβερου, που προκλήθηκε από αποκαλύψεις σύμφωνα με τις οποίες πάνω από το 40% των σελίδων της διδακτορικής της διατριβής περιείχαν περιπτώσεις λογοκλοπής…! Φυσικά, όπως ήταν αναμενόμενο, αυτό δεν την επηρέασε στη διαδρομή της προς τη θέση της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής…τότε!



Σχολιάστε το άρθρο μας

Αναδημοσιεύστε το ΠΑΝΤΑ με ενεργό link της πηγής


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου