Οι θιασώτες της «κλιματικής αλλαγής» θέλουν o ΟΗΕ να συμπεριλάβει τη ΜΕΙΩΣΗ της κατανάλωσης κρέατος στα σχέδιά του για την «Καταπολέμηση Της Παγκόσμιας Πείνας»… - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Οι θιασώτες της «κλιματικής αλλαγής» θέλουν o ΟΗΕ να συμπεριλάβει τη ΜΕΙΩΣΗ της κατανάλωσης κρέατος στα σχέδιά του για την «Καταπολέμηση Της Παγκόσμιας Πείνας»…

  Ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών («FAO») δημοσίευσε έναν αγροδιατροφικό οδικό χάρτη για την καταπολέμηση της πείνας κ...

 





Ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών («FAO») δημοσίευσε έναν αγροδιατροφικό οδικό χάρτη για την καταπολέμηση της πείνας και της κλιματικής αλλαγής. Όμως, έχει προκαλέσει επικρίσεις από ορισμένους επειδή δεν προχωρά αρκετά μακριά.

 

Ορισμένοι θέλουν ο FAO να αναφέρει στα σχέδιά του ότι οι χώρες υψηλού εισοδήματος θα πρέπει να μειώσουν την κατανάλωση κρέατος ή να αυξήσουν τη χρήση «εναλλακτικών» πρωτεϊνών, δηλαδή εργαστηριακά τρόφιμα…

 


Πηγή: Expose News

Άρθρο της Rhoda Wilson

Μετάφραση: Απολλόδωρος -  Συνεργάτης του Ελλήνων Αφύπνιση

 

Πριν από λίγες ημέρες δημοσιεύσαμε ένα άρθρο σχετικά με το πώς η λατρεία της κλιματικής αλλαγής, με επικεφαλής τον FAO, επηρέαζε τη βοοτροφία στη Βόρεια Ιρλανδία. Η σφαγή των αγελάδων σε μικρότερη ηλικία θα μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα για τις οποίες είναι υπεύθυνες, ή τουλάχιστον έτσι ισχυρίζονται οι κινδυνολόγοι της κλιματικής αλλαγής.

Η πραγματικότητα είναι ότι, με τη σφαγή των αγελάδων σε νεότερη ηλικία και τις κυβερνήσεις που πληρώνουν τους αγρότες για να το κάνουν, οι αιρετικοί της κλιματικής αλλαγής ταυτόχρονα:

μειώνουν την ποσότητα βοδινού κρέατος στην αγορά (καθώς οι νεότερες αγελάδες έχουν λιγότερο κρέας) και έτσι ενδεχομένως προκαλούν αύξηση της τιμής του βοδινού κρέατος (ουσιαστικά, ο καταναλωτής πληρώνει δύο φορές - μία μέσω των κυβερνητικών επιδοτήσεων και μία δεύτερη μέσω των υψηλών τιμών του βοδινού κρέατος),

καθιστούν τους αγρότες εξαρτημένους από τις κρατικές ενισχύσεις (οι οποίες μπορούν να ανακληθούν σε μελλοντική ημερομηνία)- και,

επεκτείνουν ένα γεωργικό σύστημα πλήρως ελεγχόμενο απο την κυβέρνηση.

Πού βρήκε η κυβέρνηση της Βόρειας Ιρλανδίας την ιδέα να χρησιμοποιήσει τις αγελάδες και την κλιματική αλλαγή ως δικαιολογία για τη μείωση και τον έλεγχο της προσφοράς τροφίμων; Από τον ΟΗΕ.

Στις 10 Δεκεμβρίου 2023, ο FAO δημοσίευσε έναν οδικό χάρτη του πολυετούς σχεδίου του για την επίτευξη της «παγκόσμιας δέσμευσής του να μετασχηματίσει τα αγροδιατροφικά συστήματα». Ο οδικός χάρτης είναι το «τριετές ταξίδι του FAO που συμπυκνώνεται στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή (COP) 28, COP 29 και COP 30».

Για την “εξάλειψη της χρόνιας πείνας”, ο FAO στοχεύει στη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου με στόχο την κτηνοτροφία, την οποία έχει δαιμονοποιήσει ως «άμεσα υπεύθυνη για το 26% των εκπομπών [αερίων του θερμοκηπίου] του αγροδιατροφικού συστήματος».

Πρόκειται φυσικά για ανοησίες, αλλά, όπως ήταν αναμενόμενο, οι λάτρεις της κλιματικής αλλαγής θέλουν να προχωρήσουν παραπέρα. Έτσι γίνεται με τους δικτάτορες - δώστε τους μια ίντσα και θα πάρουν ένα μίλι.

Χθες, το παγκοσμιοποιητικό μέσο ενημέρωσης Devex δημοσιοποίησε ότι οι επικριτές αμφισβήτησαν την «πληρότητα της έκθεσης του FAO και την παράλειψη συστάσεων για τη μείωση της κατανάλωσης κρέατος».

Στο ίδιο ενημερωτικό δελτίο με ημερομηνία 31 Μαΐου, το Devex τόνισε «τον μετασχηματισμό των διατροφικών συστημάτων με λύσεις βασισμένες στα δεδομένα». Πρόκειται για τεχνοκρατία, όπου τα δεδομένα - και όχι η εμπειρία, οι γνώσεις ή οι δεξιότητες - αποτελούν τη βάση για τη λήψη αποφάσεων. Η χρήση της μοντελοποίησης δεδομένων του επιδημιολόγου Neil Ferguson στην αρχή της εποχής της ψευτο-πανδημίας COVID- μια από τις μεγαλύτερες επιστημονικές «αποτυχίες» της σύγχρονης ανθρώπινης ιστορίας αποδεικνύει την απατηλή εξάρτηση από τα δεδομένα για τη λήψη αποφάσεων. Αλλά οι τεχνοκράτες δεν πρόκειται να αφήσουν δυσλειτουργίες όπως η ανέντιμη χειραγώγηση και χρήση των δεδομένων να τους εμποδίσουν.

Ακολουθεί μια αναπαραγωγή των δύο προαναφερθέντων τμημάτων από το ενημερωτικό δελτίο της Devex (οι υπογραμμίσεις δικές τους) για να δείξουμε πόσο μακριά είναι διατεθειμένοι να φτάσουν αυτοί οι αιρετικοί. Πιστέψτε μας, μόλις τώρα αρχίζουν.

Ενημερωτικό δελτίο της Devex: Μπορεί ο αγροδιατροφικός οδικός χάρτης του FAO να αναδρομολογηθεί;

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας συνέταξε έναν μίνι αγροδιατροφικό οδικό χάρτη για την καταπολέμηση της πείνας και της κλιματικής αλλαγής. Ωστόσο, προκάλεσε ηχηρές επικρίσεις - και δεν είναι σαφές αν αυτές θα αντιμετωπιστούν όταν κυκλοφορήσει η πλήρης έκθεση.

Επίσης, στη σημερινή έκδοση: Εξετάζουμε τη βιομοριακή σύνθεση της παγκόσμιας προσφοράς τροφίμων και ... ...

O FAO-L κατώτερος των περιστάσεων

Ο σχεδιασμός ενός σχεδίου για τον τερματισμό της παγκόσμιας πείνας με παράλληλη συγκράτηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη κάτω από 1,5 βαθμό Κελσίου ήταν πάντα μια μνημειώδης πρόκληση.

Πέρυσι, στη διάσκεψη COP 28 των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα στο Ντουμπάι, ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας παρουσίασε έναν προκαταρκτικό οδικό χάρτη - ένα «in brief» - για την αντιμετώπιση αυτού του φιλόδοξου στόχου. Λαμβάνοντας υπόψη μια ολοκληρωμένη παγκόσμια προοπτική, η έκθεση παρουσιάζει 120 δράσεις σε 10 τομείς - συμπεριλαμβανομένων της κτηνοτροφίας, των καλλιεργειών, της αλιείας, της υδατοκαλλιέργειας και της απώλειας και των αποβλήτων τροφίμων - που αποσκοπούν στην επίτευξη αυτών των δύο στόχων.

Όμως, παρά την προληπτική προσέγγιση, ορισμένοι επικριτές αμφισβητούν την πληρότητα της έκθεσης, γράφει ο συνεργάτης του Devex, Andrew Green. Υποστηρίζουν ότι η έμφαση που δίνει ο FAO στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της ζωικής παραγωγής μπορεί να παραβλέψει τις ολιστικές αρχές της “Ενιαίας Υγείας” (One Health), το οποίο εξετάζει την αλληλένδετη υγεία των ανθρώπων, των ζώων και των οικοσυστημάτων.

Τους προβληματίζει ιδιαίτερα η απουσία συστάσεων για τη μείωση της κατανάλωσης κρέατος στις χώρες υψηλού εισοδήματος ή για την αύξηση της χρήσης εναλλακτικών πρωτεϊνών, που είναι ζωτικής σημασίας για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στον αγροδιατροφικό τομέα.

Και καθώς η αναμονή αυξάνεται ενόψει της αναμενόμενης δημοσίευσης της έκθεσης τον επόμενο μήνα, αυξάνεται επίσης η πίεση προς τον FAO να αντιμετωπίσει αυτές τις κριτικές και να παράσχει σαφέστερες οδούς για την εφαρμογή των προτεινόμενων δράσεων.

Η σύντομη έκθεση «μας βοήθησε να δούμε την κατεύθυνση του ταξιδιού, αλλά τα μέλη μας επενδυτές καθώς και πολλοί άλλοι περιμένουν πολλές από αυτές τις συγκεκριμένες πορείες προς τα εμπρός», λέει η Keenya Hofmaier της πρωτοβουλίας FAIRR.

Αποκωδικοποίηση του δείπνου

Δεν είναι το μόνο φιλόδοξο σχέδιο στα συστήματα τροφίμων. Μέσω της πρωτοβουλίας «Περιοδικός Πίνακας των Τροφίμων», οι επιστήμονες αναλύουν τη σύνθεση των τροφίμων για να αντιμετωπίσουν τις πιο πιεστικές προκλήσεις του κόσμου.

Με τη δημιουργία μιας βάσης δεδομένων με τις ενώσεις των τροφίμων - και την εμβάθυνση στη βιομοριακή σύνθεση τουλάχιστον 500 τροφίμων - το έργο των 30 εκατομμυρίων δολαρίων ελπίζει να παρέχει λύσεις με βάση τα δεδομένα για τον μετασχηματισμό των συστημάτων τροφίμων και “να ξεκλειδώσει περαιτέρω κατανόηση για τη διατροφή”, γράφει η Helen Morgan, συνεργάτης του Devex.

«Ο στόχος είναι να μπορέσουμε να τραβήξουμε όλη αυτή τη γραμμή από την πλανητική στην ανθρώπινη υγεία και να πούμε [ότι] όταν καλλιεργούμε τα τρόφιμά μας καλύτερα, στην πραγματικότητα φτιάχνουμε τρόφιμα που είναι καλύτερα για τους ανθρώπους», λέει ο John de la Parra, διευθυντής του παγκόσμιου χαρτοφυλακίου τροφίμων στο Ίδρυμα Rockefeller, το οποίο πρωτοστάτησε στο έργο.

Το ίδρυμα προτείνει ότι “καθώς τα βιομόρια των τροφίμων θα εντοπίζονται και θα κατανοούνται καλύτερα, οι γιατροί θα είναι σε θέση να προλαμβάνουν ή να επιλύουν ασθένειες - για παράδειγμα, συμβουλεύοντας τους ασθενείς για την καλύτερη δίαιτα για τις ατομικές διατροφικές ή υγειονομικές τους ανάγκες”.



 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου