Γερμανικά Μ.Μ.Ε διέρρευσαν μυστικό «επιχειρησιακό σχέδιο» προετοιμασίας του γερμανικού στρατού για πόλεμο με τη Ρωσία. Μέχρι το 2029 θα έχει γενικευθεί ο πόλεμος… - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Γερμανικά Μ.Μ.Ε διέρρευσαν μυστικό «επιχειρησιακό σχέδιο» προετοιμασίας του γερμανικού στρατού για πόλεμο με τη Ρωσία. Μέχρι το 2029 θα έχει γενικευθεί ο πόλεμος…

  Ιδιαίτερα προχωρημένα είναι τα πολεμικά σχέδια στη Γερμανία, με τις τοπικές αρχές να θέτουν επί τάπητος τα σενάρια ρωσικής επίθεσης! Πρόσ...

 





Ιδιαίτερα προχωρημένα είναι τα πολεμικά σχέδια στη Γερμανία, με τις τοπικές αρχές να θέτουν επί τάπητος τα σενάρια ρωσικής επίθεσης! Πρόσφατες αναφορές του Der Spiegel και της Bild αποκάλυψαν ότι το γερμανικό υπουργείο Άμυνας έχει εκπονήσει σχέδια έκτακτης ανάγκης για μια πιθανή στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία.

 

Οι νεότερες πολεμικές κατευθυντήριες γραμμές της Γερμανίας περιλαμβάνουν μέτρα όπως η υποχρεωτική στράτευση και ο εξαναγκασμός των κατασκευαστών να παράγουν πολεμικά αγαθά, διέλευση για τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ από μεγάλους αυτοκινητοδρόμους, Μέχρι το 2029 θεωρούν ότι θα έχει ξεκινήσει πόλεμος...

 

Πηγές: Bild -  Der Spiegel - almayadeen.net

Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση

 

Σύμφωνα με τα δύο μέσα ενημέρωσης, το σχέδιο περιγράφει τον κρίσιμο ρόλο της Γερμανίας ως κράτος διέλευσης για τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ, με προσδοκίες από τον πληθυσμό και τις δημόσιες υπηρεσίες της να υποστηρίξουν ξένο στρατιωτικό προσωπικό.

Τον περασμένο μήνα, για πρώτη φορά από το 1989, η γερμανική κυβέρνηση ενημέρωσε επίσημα τις κατευθυντήριες γραμμές της εν καιρώ πολέμου. Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές περιλαμβάνουν μέτρα όπως η υποχρεωτική στράτευση και ο εξαναγκασμός των κατασκευαστών να παράγουν πολεμικά είδη.

Στην έκθεσή του την Παρασκευή 12/07, το Der Spiegel ισχυρίστηκε ότι σύμφωνα με το διαβαθμισμένο «Επιχειρησιακό Σχέδιο Γερμανίας» (OPLAN DEU), η Γερμανία θα πρέπει να είναι σε θέση να διευκολύνει τη μεταφορά 800.000 στρατιωτών του ΝΑΤΟ και περίπου 200.000 οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων δεξαμενών και άλλου υλικού, από λιμάνια της Ολλανδία και Βέλγιο προς Ανατολάς μέσα σε τρεις έως έξι μήνες.


Ως μέρος του «Σχεδίου Επιχειρήσεων Γερμανία» (OPLAN DEU), οι στρατιωτικές και πολιτικές συνιστώσες της αποτελεσματικής εθνικής και συμμαχικής άμυνας θα συγκεντρωθούν σε ένα συνολικό σχέδιο υπό την ηγεσία του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Άμυνας. Καθορίζει ποια μονοπάτια και γέφυρες χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά και πού είναι διαθέσιμοι χώροι ανάπαυσης και πώς μπορούν να προστατευτούν.

Η κυκλοφορία των πολιτών θα απαγορεύεται σε αυτούς τους αυτοκινητόδρομους ενώ και τα δύο μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το σχέδιο προβλέπει ότι οι τοπικές κοινότητες θα πρέπει να παρέχουν στο διερχόμενο στρατιωτικό προσωπικό φαγητό, στέγαση, χώρους ανάπαυσης και καύσιμα.. Η Γερμανία θα χρειαστεί επίσης να δημιουργήσει ένα μεγάλο στρατόπεδο αιχμαλώτων πολέμου για Ρώσους στο έδαφός της, σε περίπτωση που ξεσπάσει στρατιωτική αντιπαράθεση με τη Ρωσία.


Ο Ralph Tiesler, πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Γραφείου Πολιτικής Προστασίας και Βοήθειας σε Καταστροφές, φέρεται από το Der Spiegel να λέει ότι «οι εχθροί θα μπορούσαν να λάβουν μέτρα για να εμποδίσουν ή να επιβραδύνουν την κίνηση των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ», είτε μέσω δολιοφθοράς είτε μέσω πυραυλικών επιθέσεων.

Κατά συνέπεια, η γερμανική αστυνομία και οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης θα πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στην προστασία αυτών των βασικών διαδρομών και στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων τυχόν επιθέσεων σε αυτές. 

Τα δύο μέσα ενημέρωσης ανέφεραν τον Γενικό Επιθεωρητή της Bundeswehr Carsten Breuer, ο οποίος εκτίμησε ότι το Βερολίνο έχει μέχρι το 2029 να προετοιμαστεί για μια πιθανή στρατιωτική σύγκρουση με τη Μόσχα, καθώς η Ρωσία θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι σε θέση να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ μέχρι τότε.

Οι τοπικές κοινωνίες ήδη προβλέπουν και διεξάγουν ασκήσεις για αυτό το χειρότερο σενάριο. Ωστόσο, σύμφωνα με το Der Spiegel , το οποίο επικαλείται τον δήμαρχο μιας πόλης που δεν κατονομάζεται, οι ντόπιοι έχουν δείξει ελάχιστο ενθουσιασμό για αυτές τις προσπάθειες.

«Μόνο λίγοι έχουν κατανοήσει μέχρι στιγμής τι σημαίνει η «στροφή των εποχών»», ανέφερε ο αξιωματούχος σύμφωνα με το μέσο ενημέρωσης.


Σχολιάστε το άρθρο μας

Αναδημοσιεύστε το ΠΑΝΤΑ με ενεργό link της πηγής


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου