Γ. Παπανδρέου: «Όμηρος των ενόχων η κυβέρνηση» - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Γ. Παπανδρέου: «Όμηρος των ενόχων η κυβέρνηση»

«Δεν θα αντέξει η κυβέρνηση ως τον Μάρτιο του 2010» Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε συνέντευξή του στο MEGA, τόνισε ότι με το κλείσιμο της Βουλής π...


«Δεν θα αντέξει η κυβέρνηση ως τον Μάρτιο του 2010»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε συνέντευξή του στο MEGA, τόνισε ότι με το κλείσιμο της Βουλής παραγράφηκαν τα αδικήματα των πολιτικών, αλλά οι υποθέσεις δεν έκλεισαν, όπως αποδεικνύουν οι εξελίξεις στη Siemens. «Ο πρωθυπουργός δεν έχει το θάρρος να ξεκαθαρίσει αυτά τα θέματα» είπε ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι ως κυβέρνηση το κόμμα του θα ανοίξει ξανά αυτές τις υποθέσεις, όχι, όπως είπε, για εκδίκηση, αλλά για να βγουν τα πολιτικά συμπεράσματα.
Ο Γ. Παπανδρέου χρησιμοποίησε την έκφραση του Μπαράκ Ομπάμα, τονίζοντας: "Πιστεύω ότι μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή στη χώρα" και επέκρινε την κυβέρνηση για αποτυχία σε όλους τους τομείς.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τους νέους να ψηφίσουν στις 7 Ιούνη για "να αλλάξει η ρότα της χώρας", αφού, όπως είπε, "η ψήφος είναι δύναμη για αλλαγή του τόπου". Τόνισε ότι ο ίδιος τάσσεται υπέρ ενός μοντέλου όπου οι πολίτες δεν θα ψηφίζουν μόνο μία φορά κάθε τέσσερα χρόνια, αλλά θα υπάρχει μια συμμετοχική δημοκρατία.
Ο κ. Παπανδρέου έδωσε έμφαση στο θέμα της διαφθοράς και της διαφάνειας και αντιπαρέβαλε τη σημερινή κατάσταση με την υπόθεση Κοσκωτά, ο οποίος, όπως είπε, μπήκε φυλακή μετά από δικές του ενέργειες. "Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, εγώ υπήρξα υπουργός σε τρία υπουργεία, μπορεί ο καθένας να με κρίνει από τις πράξεις και όχι τα λόγια" είπε.
Υπενθύμισε ότι με δική του πρωτοβουλία απομακρύνθηκαν όσα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ακούστηκε ότι είχαν κάποια σχέση με υποθέσεις όπως η Siemens ή το Πόρτο Καράς. "Μπορεί να αδίκησα και ανθρώπους, αλλά πήρα άμεσες αποφάσεις και αυτή είναι η διαφορά με τον κ. Καραμανλή" σημείωσε.
Παράλληλα δεσμεύτηκε ότι ως μελλοντική κυβέρνηση θα θέσει κανόνες διαφάνειας για να είναι ελεγχόμενοι οι πολιτικοί για τις πράξεις τους. "Θα θεσπίσω κανόνες δεοντολογίας και πέραν των τυπικών νόμων" δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς την Πολιτεία.
Σε αντίστιξη τόνισε ότι ο πρωθυπουργός δεν ανέλαβε καμία ευθύνη, παρά μόνον αυτήν της συγκάλυψης και της ανομίας στη χώρα. "Φταίει ο υπάλληλος της Δημόσιας Διοίκησης ή η πολιτική ηγεσία;" αναρωτήθηκε και πρόσθεσε ότι δεν έκλεισε από λάθος η Βουλή.
"Η κυβέρνηση ζει υπό το καθεστώς των καθημερινών αποκαλύψεων" σημείωσε και υπογράμμισε: "η διαφάνεια θα ελευθέρωνε τη χώρα από την ομηρία".
Ερωτηθείς σχετικά με την επιβολή νέων φόρων από την κυβέρνηση μετά τις εκλογές ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η κρίση δεν αντιμετωπίζεται με αυτόν τον τρόπο, αφού τα λεφτά, όπως είπε, θα πάνε στη μαύρη τρύπα της σπατάλης και της διαφθοράς.
Σε σχέση με τις επισημάνσεις του ΔΝΤ ο κ. Παπανδρέου είπε ότι συμφωνεί με την αντιμετώπιση της σπατάλης και της διαφθοράς, με τη σωστή δημοσιονομική διαχείριση, αλλά διαφωνεί με το πάγωμα των μισθών, αφού δεν πρέπει να πληρώσουν τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Χαρακτήρισε την κυβέρνηση αναξιόπιστη, αφού, όπως είπε κάθε χρόνο ο προϋπολογισμός πέφτει έξω και την κατηγόρησε ότι έχει χάσει την αξιοπιστία της στο εξωτερικό.
Είπε ότι για το ΠΑΣΟΚ, όταν γίνει κυβέρνηση "λαού θέλοντος", πρώτη προτεραιότητα είναι η άμεση τόνωση της οικονομίας και στη συνέχεια ένα μεσο-μακροπρόθεσμο σχέδιο για την Ανάπτυξη, με συναίνεση από τους κοινωνικούς εταίρους, προκειμένου να υπάρξει διαπραγμάτευση με τις Βρυξέλλες.
Για το θέμα των εθνικών εκλογών εκτίμησε ότι η κυβέρνηση δεν θα αντέξει μέχρι το Μάρτιο του 2010 και πρόσθεσε ότι το κόμμα του θα ξαναστηρίξει τον Κ. Παπούλια, εφόσον το θέλει ο ίδιος. Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι πρέπει η χώρα να πάει σε εκλογές και ότι το κόμμα του θα αποφασίσει τι θα κάνει κατά την προεδρική εκλογή όταν έρθει η ώρα.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη μεταναστευτικής πολιτικής και σημείωσε ότι δεν υπάρχει σοβαρή φύλαξη των συνόρων στα νησιά. "Πρέπει να στείλουμε το μήνυμα ότι είναι δύσκολο να μπεις στην Ελλάδα και τότε θα κατευθυνθούν αλλού" είπε ο Γ. Παπανδρέου, κάνοντας παράλληλα λόγο για έλλειψη υποδομών στο Λιμενικό Σώμα.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι έχει πάντα απλωμένο το χέρι για συνεργασία, ακόμη και σε περίπτωση αυτοδυναμίας. Πρόσθεσε όμως ότι για το τανγκό χρειάζονται δύο. "Θα συνεργαστούμε με όποιον βοηθήσει και αναλάβει και τις ευθύνες" σημείωσε.
Από "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ"

1 σχόλιο

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου