Σκόπια: Πως βλέπουν οι υποψήφιοι πρόεδροι τις σχέσεις με γειτονικά κράτη - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Σκόπια: Πως βλέπουν οι υποψήφιοι πρόεδροι τις σχέσεις με γειτονικά κράτη

Οι τέσσερις υποψήφιοι για την προεδρία του νοτιοσλαβικού κράτους, παρουσίασαν διαφορετικές θέσεις για τις σχέσεις με τις γειτονικές χώρε...

Οι τέσσερις υποψήφιοι για την προεδρία του νοτιοσλαβικού κράτους, παρουσίασαν διαφορετικές θέσεις για τις σχέσεις με τις γειτονικές χώρες, σε μια τηλεοπτική συζήτηση που διοργανώθηκε από τον εθνικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

Ο Γκεόργκι Ίβανοφ, νυν πρόεδρος και υποψήφιος για δεύτερη θητεία στην προεδρία της χώρας, ποτέ δεν είχε καλές σχέσεις με τις γειτονικές χώρες και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα τόσο με τις οικονομικές ανταλλαγές, τις συνδέσεις των υποδομών και τα κοινά περιφερειακά έργα.

Ο υποψήφιος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, Στέβο Πενταρόφσκι, με τη σειρά του, δήλωσε ότι Βαλκανική Χερσόνησος έχει εξαφανισθεί από το χάρτη  της εξωτερικής πολιτικής των Σκοπίων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα Σκόπια, είναι μια μικρή χώρα με περιορισμένους πόρους και πρέπει να κινηθεί προς την περιοχή και να μην ασχολείται με χώρες που άσχετες. Ο Πενταρόφσκι τόνισε  ότι η χώρα του δεν έχει επί του παρόντος με καμία άλλη χώρα γειτονική καλές σχέσεις.

Η επίλυση του θέματος της ονομασίας με την Ελλάδα, πρέπει να επιτευχθεί μέσα από εθνική συναίνεση, αυτό είχε τονίσει και στο Dnevnik των Σκοπίων ο Πενταρόφσκι.

«Όταν συμφωνήσουμε για μία λύση, τότε θα προκηρύξουμε δημοψήφισμα για αυτό να αποφασίσουν οι πολίτες», είπε ο υποψήφιος του SDSM.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν γίνει πρόεδρος της χώρας, δεν θα υποστηρίξει μια απόφαση η οποία  θα επηρεάσει την ταυτότητα και την πολιτιστική ανάπτυξη του σλαβικού λαού.


«Ο νυν πρόεδρος κατάφερε να τσακωθεί με όλους τους γείτονες της χώρας μας», δήλωσε και σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Sitel και πρόσθεσε «εμείς, ως χώρα, δεν έχουμε καλές σχέσεις με κανέναν γείτονα. Θεός φυλάξοι, μην χρειαστεί κάτι και ζητήσουμε βοήθεια», είπε ο Πενταρόφσκι, σύμφωνα με το βουλγαρικό Φόκους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου