Τα «mπό-lia» μ-Rνέι περιέχουν περιοχή πrion και μπορεί να συνδέονται με νευροεκφυλιστικές ασθένειες όπως η νόσος των τρελών αγελάδων… - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Τα «mπό-lia» μ-Rνέι περιέχουν περιοχή πrion και μπορεί να συνδέονται με νευροεκφυλιστικές ασθένειες όπως η νόσος των τρελών αγελάδων…

  Καθώς τα παθογόνα Prions συσσωρεύονται, οι άνθρωποι μπορεί να αρχίσουν να αναπτύσσουν ασθένειες Prion όπως η νόσος Creutzfeldt-Jakob και...

 







Καθώς τα παθογόνα Prions συσσωρεύονται, οι άνθρωποι μπορεί να αρχίσουν να αναπτύσσουν ασθένειες Prion όπως η νόσος Creutzfeldt-Jakob και η νόσος των τρελών αγελάδων.


Μπορεί κανείς να σκεφτεί τα «μπolia» μRνα ως οδηγίες που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή πρωτεϊνών ακίδας. Στην περίπτωση των «tsimp-ημάτων» για τον koρωνο-γιο, περιέχουν υψηλό ποσοστό ψευδουριδίνης, η οποία είναι λιγότερο συχνή στο ανθρώπινο σώμα. Η επιπλέον ψευδουριδίνη κάνει τη διαδικασία πιο επιρρεπή σε «λάθη αλλαγής πλαισίου»…


(Κακώς λογοκρίθηκε το άρθρο και διεγράφη από τους ελεγκτές, καθώς αποτελεί μετάφραση επίσημου ξένου άρθρου μεγάλης ιστοσελίδας το οποίο επικαλείται δημοσιευμένες επιστημονικές μελέτες και δεν αντιβαίνει τους όρους της κοινότητας. Η άκριτη λογοκρισία των ελεγκτών πρέπει επιτέλους να σταματήσει.)


Πηγή: The Epoch Times

Της Marina Zhang

Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση

 

Ο ιός COVID-19 και οι αλληλουχίες εμβολίων του έχουν μια περιοχή Prion στην επιφάνειά της πρωτεΐνης ακίδας. Νωρίτερα κατά την εξάπλωση της πανδημίας και του εμβολίου, ορισμένοι ερευνητές ανησυχούσαν ότι αυτές οι περιοχές πριόν μπορεί να προάγουν ανίατες ασθένειες Prion, όπως η νόσος Creutzfeldt-Jakob (CJD). (εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ)

Τον Δεκέμβριο του 2023, ερευνητές από την Οξφόρδη έδειξαν ότι το 8 τοις εκατό των περιπτώσεων, το σώμα δεν παράγει πρωτεΐνες ακίδας από εμβόλια mRNA της Pfizer, αλλά μπορεί να σχηματίσει παρεκκλίνουσες πρωτεΐνες. Αυτό οδήγησε τους ερευνητές να διερευνήσουν τους πιθανούς κινδύνους τέτοιων ακούσιων σχηματισμών.

Στη συνέχεια, στις 12 Ιανουαρίου, ο συνταξιούχος Γάλλος βιομαθηματικός Jean-Claude Perez δημοσίευσε μια προεκτυπωτική μελέτη που συζητούσε εάν τέτοια λάθη θα μπορούσαν να οδηγήσουν στο σχηματισμό πρωτεϊνών που μοιάζουν με πριόν. Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο σχηματισμός πρωτεΐνης που μοιάζει με πριόν είναι δυνατός.

Μια προηγούμενη δημοσίευση από ομοτίμους του κ. Perez και των συν-συγγραφέων του τον Ιανουάριο του 2023 κατέγραψε 26 περιπτώσεις CJD. Οι πάσχοντες ανέφεραν ότι τα πρώτα τους συμπτώματα εκδηλώθηκαν μέσα σε μία έως 31 ημέρες από τον τελευταίο τους εμβολιασμό ή μόλυνση για τον COVID-19.

Όλοι οι ασθενείς παρουσίασαν ταχεία επιδείνωση της κατάστασής τους τους επόμενους μήνες και πέθαναν.

Τι είναι τα Prions;


Τα πριόν είναι πρωτεΐνες που υπάρχουν φυσικά στον εγκέφαλο. Επιτελούν κρίσιμα καθήκοντα και είναι απαραίτητα για την ανθρώπινη υγεία.

Ωστόσο, σε σπάνιες περιπτώσεις, ένα υγιές πριόν μπορεί να αναδιπλωθεί λανθασμένα σε παθογόνο πριόν. Αυτή η κακή αναδίπλωση είναι μη αναστρέψιμη και από εκεί και πέρα, το παθογόνο πριόν μετατρέπει όλα τα υγιή πριόν που συναντά σε παθογόνα πριόν.

Καθώς τα παθογόνα πριόν συσσωρεύονται, οι άνθρωποι μπορεί να αρχίσουν να αναπτύσσουν ασθένειες πριόν όπως η CJD και η νόσος των τρελών αγελάδων.

Άλλοι ερευνητές έχουν επίσης προτείνει ότι η νόσος του Πάρκινσον και η νόσος του Αλτσχάιμερ, που αμφότερα εμφανίζουν συσσώρευση λανθασμένων πρωτεϊνών, μπορεί επίσης να είναι ασθένειες πριόν.

Τα πριόν ορίζονται από τις αλληλουχίες αμινοξέων τους. Οι αλληλουχίες που μοιάζουν με πριόν είναι πλούσιες σε γλουταμίνη και αμινοξέα ασπαραγίνης και οι ανθρώπινες ή ξένες πρωτεΐνες που περιέχουν τέτοιες περιοχές κινδυνεύουν να ξεκινήσουν ασθένειες πριόν.

«Η αλληλουχία αμινοξέων μπορεί να μας πει εάν μια πρωτεΐνη μπορεί δυνητικά να λειτουργήσει ως πριόν και να δείξει λειτουργίες που μοιάζουν με πριόν», δήλωσε ο Vladimir Uversky, PhD, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα με εξειδίκευση στη μοριακή ιατρική. «Δεν θα λειτουργήσουν αναμφίβολα όλες οι πρωτεΐνες με αλληλουχίες που μοιάζουν με πριόν. Ακόμη και η ίδια η πρωτεΐνη πριόν θα προκαλέσει ασθένεια πριόν σε πολύ λίγες περιπτώσεις.

«Εάν, ωστόσο, κάποιος πάρει τέτοιες πρωτεΐνες, τότε υπάρχει πιθανότητα [οι πρωτεΐνες] να πυροδοτήσουν κάποια παθολογία. Δεν είναι σαφές πότε, πώς και με ποια πιθανότητα θα συμβεί αυτό, αλλά οι συνολικές πιθανότητες να πάθουμε κάτι κακό είναι σίγουρα αυξημένες», είπε ο κ. Uversky στους The Epoch Times, συγκρίνοντας την πρωτεΐνη prion με «ωρολογιακή βόμβα με δυσλειτουργική ή δυσλειτουργική στοχαστικό χρονόμετρο."

Πώς τα εμβόλια mRNA θα σχηματίσουν πρωτεΐνες Prions;


Μπορεί κανείς να σκεφτεί τα εμβόλια mRNA ως οδηγίες που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή πρωτεϊνών ακίδας. Στην περίπτωση των εμβολίων COVID-19, τα εμβόλια mRNA περιέχουν υψηλό ποσοστό ψευδουριδίνης, η οποία είναι λιγότερο συχνή στο ανθρώπινο σώμα. Η επιπλέον ψευδουριδίνη κάνει τη διαδικασία πιο επιρρεπή σε «λάθη αλλαγής πλαισίου».

Τα σφάλματα μετατόπισης πλαισίου συμβαίνουν όταν ο μηχανισμός παραγωγής πρωτεΐνης του κυττάρου χάνει κατά λάθος μία ή δύο βάσεις στην αλληλουχία mRNA. Εφόσον οι βάσεις mRNA διαβάζονται σε ομάδες των τριών, μια μετατόπιση πλαισίου διασπά τα αρχικά σύνολα της ακολουθίας, επηρεάζοντας όλες τις ακολουθίες κατάντη του σφάλματος.

Στην έρευνά του, ο κ. Perez βρήκε ότι μια μετατόπιση πλαισίου κατά μία βάση διατηρεί τις ακολουθίες που μοιάζουν με prion, ενώ μια μετατόπιση πλαισίου κατά δύο βάσεις τις εξαλείφει.

Βρήκε επίσης ότι οι αλληλουχίες μετατόπισης πλαισίου μοιράζονται ομοιότητες με τις βακτηριακές πρωτεΐνες της αμοιβάδας που τρώει τον εγκέφαλο και τις πρωτεΐνες ανθρώπινης νουκλεάσης, πρωτεΐνες ικανές να διασπούν δεσμούς DNA.

Πρωτεΐνες ακίδων και ασθένειες Prion στη βιβλιογραφία


Πολυάριθμες εργασίες στη βιβλιογραφία έχουν συνδέσει την πρωτεΐνη ακίδας COVID-19 με σχηματισμούς πριόν.

Η πρωτεΐνη ακίδας έχει φυσικά μια περιοχή που μοιάζει με πριόν στην περιοχή όπου συνδέεται με άλλους υποδοχείς. Ο SARS-CoV-2 είναι ο μόνος κορωνοϊός με περιοχή που μοιάζει με πριόν στην πρωτεΐνη ακίδας του.

Τον Σεπτέμβριο του 2023, Σουηδοί ερευνητές δημοσίευσαν ένα προεκτυπωμένο εύρημα ότι οι πρωτεΐνες ακίδας μπορεί να επιταχύνουν το σχηματισμό της νόσου του Αλτσχάιμερ και της νόσου πριόν.

Οι συγγραφείς βρήκαν συγκεκριμένες αλληλουχίες πρωτεΐνης ακίδας που έφεραν αλληλουχίες αμυλοειδούς και τις εξήγαγαν. Όταν αυτές οι αλληλουχίες συμπληρώθηκαν με ανθρώπινες πρωτεΐνες πριόν και αμυλοειδές, οι αλληλουχίες αιχμής επιτάχυναν τη συσσωμάτωση των πρωτεϊνών.

Η νευρολόγος Δρ Suzanne Gazda είπε στους The Epoch Times ότι ανησυχεί πολύ για τις επιπτώσεις της επιτάχυνσης και του σχηματισμού της νόσου των πριόν λόγω του εμβολιασμού και των λοιμώξεων για τον COVID-19.

Μια άλλη μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Οκτώβριο του 2023 διαπίστωσε ότι η πρωτεΐνη ακίδας μπορεί να συνδεθεί με την άλφα-συνουκλεΐνη, μια ξεδιπλωμένη πρωτεΐνη που συσσωρεύεται στη νόσο του Πάρκινσον. Οι συγγραφείς διαπίστωσαν ότι η εισαγωγή πρωτεΐνης ακίδας στην άλφα-συνουκλεΐνη αύξησε επίσης τη συσσώρευσή της.

Αρκετές μελέτες έχουν συνδέσει το COVID-19 και τα εμβόλιά του με ασθένειες πριόν.

Μια τουρκική μελέτη περίπτωσης παρουσίασε την περίπτωση ενός 68χρονου άνδρα που εμφάνισε συμπτώματα CJD εβδομάδες μετά τη χορήγηση του εμβολίου mRNA για τον COVID.

Περίπου μία έως δύο εβδομάδες μετά τη χορήγηση, ξέχασε. δύο μήνες αργότερα, άρχισε να χάνει την ικανότητά του να βρίσκει λέξεις. Από τον τρίτο έως τον τέταρτο μήνα, είχε αναπτύξει προοδευτική διαταραχή του λόγου, σύγχυση, διέγερση και ακούσια σύσπαση του αριστερού χεριού και του ποδιού του.

Μια ιταλική αναφορά περίπτωσης του 2022 εξέτασε την περίπτωση ενός άνδρα στα 40 του, ο οποίος ανέπτυξε CJD δύο μήνες μετά από μια ήπια λοίμωξη COVID-19. Αρχισε να βλέπει μαύρες σκιές όταν έκλεινε τα μάτια του, «ακολουθούμενες από ζάλη, δυσκολία στην ανάγνωση και επιδείνωση της ισορροπίας», έγραψαν οι συγγραφείς.

Τρεις μήνες μετά τη μόλυνση, ο ασθενής ανέφερε απώλεια συντονισμού στο αριστερό του χέρι και απώλεια αντανακλαστικών στα πόδια.



Σχολιάστε το άρθρο μας. 

Αναδημοσιεύστε το ΠΑΝΤΑ με ενεργό link της πηγής.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου