Μετά την επίλυση της ονομασίας η ένταξη της ΠΓΔΜ, λέει το ΝΑΤΟ - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Μετά την επίλυση της ονομασίας η ένταξη της ΠΓΔΜ, λέει το ΝΑΤΟ

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΝΑΤΟ είχε στα Σκόπια ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλόσοσκι. Ο αναπληρωτής βοηθός του ΓΓ του ΝΑΤΟ δ...


Συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΝΑΤΟ είχε στα Σκόπια ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλόσοσκι. Ο αναπληρωτής βοηθός του ΓΓ του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι θα πρέπει να διευθετηθεί το ζήτημα της ονομασίας πριν την ένταξη της χώρας στη Συμμαχία.
«Εκφράσαμε την ετοιμότητά μας να συνεχίσουμε τον διάλογο με την Ελλάδα, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ» δήλωσε ο Αντ.Μιλόσοσκι, τονίζοντας ότι η ΠΓΔΜ «έχει την θέληση για την επίτευξη ενός λογικού συμβιβασμού με την Ελλάδα, προκειμένου να ξεπεραστεί η ανορθολογική αυτή εκκρεμότητα και έτσι να ενδυναμωθεί η συνεργασία και η σταθερότητα στην περιοχή».Πρόσθεσε ότι τα Σκόπια, μετά την ολοκλήρωση των προεδρικών και δημοτικών εκλογών που διεξήχθησαν πρόσφατα, διεμήνυσαν στον μεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς ότι είναι ευπρόσδεκτος να επισκεφθεί τη χώρα. Ο αναπληρωτής βοηθός του ΓΓ του ΝΑΤΟ, Ρόμπερτ Σίμονς, που επισκέπτεται τα Σκόπια, υπογράμμισε ότι η θέση των κρατών-μελών του Οργανισμού όσον αφορά την υποψηφιότητα της ΠΓΔΜ επαναδιατυπώθηκε στην πρόσφατη Σύνοδο του Στρασβούργου όπως είχε διαμορφωθεί στη Σύνοδο του Βουκουρεστίου: Η χώρα πληροί τα κριτήρια ένταξης αλλά θα πρέπει πρώτα να διευθετηθεί το ζήτημα του ονόματος.Ο Ρ.Σίμονς πρόσθεσε ότι η συμμετοχή της ΠΓΔΜ σε ειρηνευτικές αποστολές του ΝΑΤΟ, όπως του Αφγανιστάν, συνιστά κρίσιμο παράγοντα όσον αφορά την πλήρωση των κριτηρίων ένταξής της στο ΝΑΤΟ.
Ο Αντ.Μιλόσοσκι ανέφερε ότι η χώρα του, εφόσον της ζητηθεί, θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο αύξησης της δύναμής της στο Αφγανιστάν, η οποία σήμερα αριθμεί περίπου 170 στρατιώτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου