Ένας Πρωθυπουργός δεδομένος για τις ΗΠΑ και κατώτερος των περιστάσεων, έκανε «Αμερικάνικο Show», προσέβαλε το ηρωικό Μεσολόγγι και ξανα έγραψε την ιστορία. Μετά το «Show» τι θα δώσουμε...; - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ένας Πρωθυπουργός δεδομένος για τις ΗΠΑ και κατώτερος των περιστάσεων, έκανε «Αμερικάνικο Show», προσέβαλε το ηρωικό Μεσολόγγι και ξανα έγραψε την ιστορία. Μετά το «Show» τι θα δώσουμε...;

  Ιστορική ντροπή του Κ.Μητσοτάκη στο αμερικανικό Κογκρέσο: «Η Μαριούπολη είναι το νέο Μεσολόγγι». Προφανώς κύριε Πρωθυπουργέ το νεοναζιστικ...

 






Ιστορική ντροπή του Κ.Μητσοτάκη στο αμερικανικό Κογκρέσο: «Η Μαριούπολη είναι το νέο Μεσολόγγι». Προφανώς κύριε Πρωθυπουργέ το νεοναζιστικό Τάγμα Αζόφ είναι οι απόγονοι των Ελλήνων αγωνιστών του 1821;


Σφοδρές αντιδράσεις των κομμάτων. - ΚΚΕ: «Υπονόμευση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και λύσεις συνεκμετάλλευσης» - Ελληνική Λύση: «Διέπραξε το ιστορικό ανοσιούργημα, να συγκρίνει τους ναζί του τάγματος Αζόφ που αυτές τις ώρες παραδίδονται μαζικά, με τους ήρωες – μάρτυρες του Μεσολογγίου» - Ηλίας Κασιδιάρης: «Ανιστόρητε Μητσοτάκη το Μεσολόγγι θυσιάστηκε με την έξοδο και δεν παραδόθηκε»

 

Μετά το ομολογουμένως καλοστημένο αμερικάνικο show όλες οι συζητήσεις αφορούν στο τι μπορεί να έχουμε υποσχεθεί να δώσουμε για το καλό της Ελληνο-αμερικανικής φιλίας. Σε μια στιγμή μάλιστα που η Τουρκία έχει γνωστοποιήσει ότι αν δεν λάβει συγκεκριμένα ανταλλάγματα δεν θα κάνει το χατήρι των Η.Π.Α να συμφωνήσει στην ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Θα ασχοληθούμε όμως σε επόμενα άρθρα με αυτό. Προς το παρόν ας επικεντρωθούμε στην ντροπιαστική ομιλία του Πρωθυπουργού στο αμερικανικό Κογκρέσο που παρομοίασε τους νεοναζί του Τάγματος Αζόφ με τους υπερασπιστές της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου και στη γενικότερα αποτυχημένη επίσκεψη του στις Η.Π.Α

Με μια ομιλία-ιστορική ντροπή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παρομοίασε στο αμερικανικό Κογκρέσο την πολιορκία του Μεσολογγίου (1825-1826) και τους ηρωικούς υπερασπιστές του με την Μαριούπολη και το νεοναζιστικό Τάγμα Αζόφ!

Όσο και αν ακούγεται ντροπιαστικό για την ελληνική ιστορία ένας Έλληνας πρωθυπουργός να παρομοιάζει τους ήρωες του 1821, όλους αυτούς που έχασαν την ζωή τους στις πολιορκίες της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου, με τους νεοναζιστές εγκληματίες του Τάγματος Αζόφ της Μαριούπολης, ο Κ.Μητσοτάκης το διέπραξε και αυτό!

«Αν αντικαταστήσουμε τη λέξη Ελλάδα με τη λέξη Ουκρανία θα δείτε τρομακτικές ομοιότητες με το σήμερα. Όπως συμβαίνει με τη Μαριούπολη, το Μεσολόγγι είχε εξαιρετικούς αμυνόμενους πριν από την τελική έξοδο. Όταν βλέπουμε τον ίδιο πόνο, την ίδια θλίψη σε μία πόλη με ελληνικό όνομα, θυμόμαστε το Μεσολόγγι και το κόστος του δικού μας αγώνα», είπε.

Δεδομένος για τις ΗΠΑ επέλεξε να εμφανιστεί για άλλη μια φορά στο αμερικανικό έδαφος ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Είμαστε αλληλέγγυοι με τον Αμερικανικό λαό, όπου και όποτε χρειαστεί για να προστατεύσουμε τη δημοκρατία, είπε μεταξύ άλλων κλείνοντας την ομιλία του στο Κογκρέσο, μεγάλο μέρος της οποίας αφιέρωσε στην Ελληνική Επανάσταση και το πόσο αλληλοεπηρεάστηκαν Ελλάδα και ΗΠΑ για την καθιέρωση των δημοκρατιών τους.

Ο πρωθυπουργός έκανε μια γενικόλογη και έμμεση αναφορά στο ακανθώδες ζήτημα των F16, καλώντας τα μέλη του Κογκρέσου να λάβουν υπόψιν τους «τον κίνδυνο αστάθειας στη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ όταν λαμβάνετε αποφάσεις για την προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού στην περιοχή».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε αόριστα «Να σταματήσουν οι υπερπτήσεις στο Αιγαίο γιατί η Ελλάδα είναι πάντοτε ανοιχτή στο διάλογο...» χωρίς να αναφέρει τη λέξη «Τουρκία»!

Πιο...»αυστηρός» ήταν ο τόνος του όταν αναφέρθηκε στην τουρκική προκλητικότητα με τις συνεχείς υπερπτήσεις πάνω απ' τα ελληνικά νησιά, τονίζοντας ότι «πρέπει να σταματήσουν τώρα». «Το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε είναι άλλη μια πηγή αστάθειας στη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ» είπε ακόμα. Χωρίς ωστόσο να ψελλήσει τη λέξη «Τουρκία»...

«Η Ελλάδα πάντα τείνει χείρα φιλίας στους γείτονες της, όμως μόνο ένα πλαίσιο υπάρχει για την επίλυση των διαφορών μας με τους γείτονες, αυτό του διεθνούς δικαίου. Δεν θα ανεχθούμε παραβιάσεις της κυριαρχίας μας και τις υπερπτήσεις πάνω από τα κατοικημένα νησιά, οι οποίες πρέπει να πάψουν άμεσα» είπε συγκεκριμένα.

Επίσης, καθώς έκανε εκτενή αναφορά στον πόλεμο στην Ουκρανία, έκανε τον συσχετισμό με το Κυπριακό, το οποίο χαρακτήρισε «ανοιχτή πληγή» και τόνισε ότι  «αυτό το ζήτημα πρέπει να επιλυθεί βάσει του διεθνούς δικαίου» και των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. «Όπως είπα και χθες στον πρόεδρο Μπάιντεν κανείς ποτέ δεν θα αποδεχθεί τη λύση δύο κρατών στην Κύπρο» είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

«Οι αγωνιστές του 1821 μιμήθηκαν την αμερικανική επανάσταση»!

Στην πρώτη ομιλία Έλληνα πρωθυπουργού στο Κογκρέσο η ομιλία του ήταν ένα μνημείο φιλοαμερικανισμού σε σημείο που να απορεί κανείς αν ακόμα και την «αναπνοή μας» ως Έλληνες την χρωστάμε στους Αμερικανούς. Προπαντός μάθαμε ότι οι νεοναζί του Τάγματος Αζόφ είναι οι νέοι «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» του Μεσολογγίου και ότι οι Αμερικανοί επαναστάτες του 1774 ενέπνευσαν την Επανάσταση του 1821!

Τι είπε;

«Μας δείξατε ότι η ελευθερία είναι ένα αγαθό, για το οποίο αξίζει να πολεμήσουμε… Οι δικοί μας προπάτορες κοίταξαν από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού για υποστήριξη. Μίλησαν για τη δίψα ελευθερίας, ήθελαν να μιμηθούν εσάς. Ήθελαν να φανούν αντάξιοι των προσδοκιών σας» συνέχισε.

Δηλαδή οι αγωνιστές του 1821 ήθελαν να μιμηθούν τους Αμερικανούς επαναστάτες! Αυτό, ούτε ο πλέον «γλείφτης» των ΗΠΑ, δεν θα το έλεγε!

Παράλληλα, αναφέρθηκε σε διαπρεπείς Έλληνες στις ΗΠΑ, φέρνοντας ως… τρανό παράδειγμα τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή» είπε ο πρωθυπουργός, ξεκινώντας την ομιλία του. Μια ομιλία, που ήταν γεμάτη από αναφορές στους δεσμούς που μοιράζονται Ελλάδα και ΗΠΑ, στις κοινές αξίες των δύο χωρών και στους αγώνες τους για ελευθερία και δημοκρατία.

«Δεν μπορούμε να σφυρίζουμε αδιάφορα»

Ειδικά για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία σημείωσε πως αγνοήσαμε με αφέλεια τα προειδοποιητικά σημάδια και τις ρωσικές πράξεις με την προσάρτηση της Κριμαίας.

«Εμείς οι Έλληνες βλέπουμε με φρίκη τι γίνεται 500 μίλια προς τον βορρά, στο Κίεβο, την Οδησσό, όπου γεννήθηκε η ιδέα της επανάστασης, και τη Μαριούπολη. Βλέπουμε επίσης ένα λαό που αγωνίζεται για την ελευθερία του. Το λέω με σαφήνεια δεν έχουμε καμία εχθρότητα προς το ρωσικό λαό αλλά δεν μπορούμε να σφυρίζουμε αδιάφορα σε έναν αγώνα που μας θυμίζει τον δικό μας αγώνα για την ελευθερία».

Πρόσθεσε ότι γνωρίζουμε τι σημαίνει εισβολή, γνωρίζουμε τι σημαίνει να καταφύγεις στα όπλα για να προστατεύσεις την ελευθερία σου, γνωρίζουμε για τον ηρωισμό των αδυνάτων.

Χωρίς συμμάχους, παρά τον ηρωισμό τους, οι Ελληνες δεν θα είχαν κερδίσει είπε στη συνέχεια και τόνισε: «εμείς αταλάντευτα είμαστε υπέρ της Ουκρανίας εναντίον της επιθετικότητας του Πούτιν».

Παραδώσαμε ανθρωπιστική βοήθεια, δώσαμε και όπλα στους Ουκρανούς για να υπερασπιστούν την χώρα τους και υποδεχθήκαμε πρόσφυγες. Δεν πρέπει να τα καταφέρει ο Πούτιν, φαντασιώνεται έναν κόσμο στρατών. Όχι μόνο για το καλό της Ουκρανίας αλλά και για να σταλεί ένα μήνυμα προς όλους τους άλλους ηγέτες ότι καμία άλλη αναθεωρητική συμπεριφορά δεν θα γίνει ανεκτή από την οικογένεια των δημοκρατικών κρατών πρόσθεσε και υπογράμμισε: Δεν μπορεί να υπερισχύσει ο αναθεωρητισμός.

Αναφερόμενος, δε, στην πρόσφατη κύρωση της αμυντικής συμφωνίας τόνισε ότι αποτελεί μια ισχυρή ένδειξη της συνεχιζόμενης συνεργασίας των δύο χωρών. Σημείωσε ακόμα ότι η Αλεξανδρούπολη θα αποτελέσει ένα σημαντικό ενεργειακό κόμβο για τη βόρεια Ελλάδα και πως το ίδιο θα μπορούσε να ισχύει και για τους γείτονές μας.

Μίλησε για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Ειδική αναφορά έκανε και στα Γλυπτά του Παρθενώνα, τονίζοντας ότι θα έπρεπε να βρίσκονται στη χώρα μας. «Κάθε φορά που ατενίζουμε το θαύμα των Γλυπτών του Παρθενώνα, κάθε φορά που βλέπουμε τα εκθέματα -κάποια είναι στο βρετανικό μουσείο και όχι στο μουσείο της Ακρόπολης όπως θα έπρεπε- θυμόμαστε το θαύμα της Δημοκρατίας στην Αθήνα», είπε.

Σε άλλο σημείο αναφέρθηκε στους δεσμούς Ελλάδας-ΗΠΑ από την εποχή της Ελληνικής Επανάστασης μέχρι τις μέρες μας και είπε: «Οι δύο χώρες μας πάντα βρέθηκαν στη σωστή πλευρά της ιστορίας, πολέμησαν τους εσωτερικούς τους δαίμονες, αλλά εξήλθαν ισχυρότερες δικαιώνοντας τις αξίες των προγόνων μας. Αυτή η 200η επέτειος είναι μία υπενθύμιση των αξιών που μας φέρνουν κοντά και των καθηκόντων που έχουμε μπροστά μας»

Και καθώς δέχθηκε αρκετές φορές το θερμό χειροκρότημα των μελών του Κογκρέσου ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν κρατήθηκε και σχολίασε: «Θα πρέπει να πω στους συνδέλφους μου ότι στο ελληνικό κοινοβούλιο δεν με χειροκροτούν τόσο»...

«Επιτυχημένη επίσκεψη» λένε στο Μαξίμου

Για απόλυτα επιτυχημένη επίσκεψη, κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές. «Η Ελλάδα επέστρεψε δυναμικά στο παγκόσμιο και περιφερειακό γίγνεσθαι, ως ηγέτιδα δύναμη στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Μια χώρα πόλος σταθερότητας, δικαίου, ασφάλειας και ανάπτυξης. Μια χώρα που κρατάει τα κλειδιά της ειρήνης και της ενεργειακής σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Μια χώρα της οποίας η κληρονομιά, σε αξίες και αρχές, αναγνωρίζεται ως η πηγή του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού».

Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι «η Ελλάδα είναι ο ηθικός θεματοφύλακας της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Η Ελλάδα και οι ΗΠΑ, πέρα από ιστορική φιλία, σήμερα έχουν αμοιβαία συμφέροντα και κοινές καταστατικές αρχές».

Ο Δένδιας μίλησε πιο καθαρά από τον Μητσοτάκη και επιτέλους ανέφερε το όνομα «Τουρκία»

Αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης «κατάπιε τη γλώσσα του» και στη συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν και στην ομιλία του ενώπιον του αμερικανικού Κογκρέσου, έπρεπε να έρθει η ώρα της συνάντησης του Νίκου Δένδια με τον Άντονι Μπλίνκεν για να συλλαβιστεί τη λέξη «Τουρκία» στην Ουάσιγκτον, από ελληνικά χείλη.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ μετά το πέρας της συνομιλίας του με τον Αμερικανό ομόλογό του, αλλά και τον Τζον Κέρι, έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους κι εκεί -επιτέλους- ειπώθηκε το ποιος είναι αυτός που απειλεί, προκαλεί και παραβιάζει την εθνική μας κυριαρχία. Έστω και… μιάμιση φορά (σ.σ. μια με τη χρήση της λέξης Τουρκία και μια με τη λέξη τουρκικές).

Είπε λοιπόν ο κ.Δένδιας σχετικά: «Είχα μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση σήμερα, καταρχάς, με τον Υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν. Συζητήσαμε, όπως είναι φυσικό, για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, για το τί μπορεί να κάνει η Ελλάδα για να βοηθήσει την Ουκρανία. Αλλά από εκεί και πέρα, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και για την Ανατολική Μεσόγειο. Του εξήγησα τι αντιμετωπίζει η Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο, τη στιγμή μάλιστα που το ΝΑΤΟ πρέπει να είναι ενωμένο, πώς λειτουργούν οι τουρκικές προκλήσεις, οι υπερπτήσεις πάνω από το ελληνικό έδαφος και τα ελληνικά νησιά».

Σε ερώτηση που δέχθηκε από τον Μιχάλη Ιγνατίου για το αν κατανοούν οι Αμερικανοί τα προβλήματα που δημιουργούν οι Τούρκοι και στην Ελλάδα στο Αιγαίο, αλλά και για τη συνοχή του ΝΑΤΟ, ο Έλληνας ΥΠΕΞ απάντησε:

«…όχι μόνο η αμερικανική κυβέρνηση, όχι μόνο η αμερικανική διοίκηση, όχι μόνο ο Πρόεδρος, αλλά συνολικά το αμερικανικό σύστημα έχει αντιληφθεί ότι η Ελλάδα είναι ένας πιστός σύμμαχος που έχει ενταχθεί σε ένα σύστημα αξιών: στο σύστημα των δημοκρατιών, στο σύστημα των χωρών οι οποίες πιστεύουν ότι ο κόσμος πρέπει να διέπεται από νόμους και κανόνες. Και από την άλλη πλευρά ότι η Τουρκία είναι ένας ιδιόρρυθμος εταίρος, ο οποίος δεν διστάζει να παραβεί κανόνες και πολλές φορές λειτουργεί με έναν έντονο αναθεωρητισμό. Νομίζω αυτό πια είναι σαφές».

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προϋποθέσεις επιτυχίας της συνάντησης»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και ο κ. Τσίπρας στη συζήτηση της περασμένης εβδομάδας για τις βάσεις καθώς και στις συνεντεύξεις του, τοποθετήθηκαν ξεκάθαρα για τις προϋποθέσεις επιτυχίας της συνάντησης του κ. Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο Μπάιντεν», επισημαίνουν κομματικές πηγές της Κουμουνδούρου.

«Δηλαδή, αποτροπή πώλησης των F16 στην Τουρκία και όχι νέο ράλι εξοπλισμών με αγορά F35 ύψους 4 δισ. ως αντιστάθμισμα, ρητή καταδίκη της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο και προϋποθέσεις για την ενσωμάτωση της Τουρκίας στη νέα αρχιτεκτονική ενέργειας».

«Περιμένουμε να ολοκληρωθεί το ταξίδι του κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, μέχρι τότε δεν θα σχολιάσουμε κάτι περαιτέρω», αναφέρουν οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σε πολύ ήρεμους τόνους.

Ελληνική Λύση: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην σημερινή του ομιλία στο αμερικανικό Κογκρέσο δεν «έγραψε ιστορία», ξαναέγραψε την ιστορία.

Το Δελτίο τύπου αναφέρει χαρακτηριστικά:

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην σημερινή του ομιλία στο αμερικανικό Κογκρέσο δεν «έγραψε ιστορία», ξαναέγραψε την ιστορία.

Συνέκρινε τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του Ελληνικού Έθνους με τον αγώνα των Αμερικανών για ανεξαρτησία.

Δεν ανέφερε ούτε μία φορά την λέξη «Τουρκία». Δεν είπε ούτε μία λέξη για το μείζον θέμα της πώλησης των αμερικανικών μαχητικών F 16 και την αναβάθμιση του υφιστάμενου τουρκικού στόλου.

Δεν αναφέρθηκε στην γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Ιωνίας από τους Τούρκους, 100 χρόνια μετά την Μικρασιατική Καταστροφή.

Διέπραξε το ιστορικό ανοσιούργημα, να συγκρίνει τους ναζί του τάγματος Αζόφ που αυτές τις ώρες παραδίδονται μαζικά, με τους ήρωες – μάρτυρες του Μεσολογγίου, που προτίμησαν τον θάνατο από την ατίμωση! Δεν γνώριζε καν τον αριθμό των νεκρών του Μεσολογγίου, που σύμφωνα με τον Τ. Φίνλεΐ δεν είναι «μερικές εκατοντάδες», αλλά 4,000 νεκροί και 3,000 που μαρτύρησαν στα σκλαβοπάζαρα των Οθωμανών.

Μίλησε για την εισβολή και κατοχή της Κύπρου, χωρίς όμως να αναφέρει «ποιος» ακριβώς εισέβαλλε, διέπραξε και συνεχίζει την σύγχρονη κυπριακή γενοκτονία.

Μίλησε για «υπερπτήσεις», χωρίς όμως να κατονομάσει τον «δράστη».

Αντίθετα, ήταν «λαλίστατος» όσον αφορά την προάσπιση της Ουκρανίας και την εχθροπάθεια κατά της Ρωσίας και του Πούτιν.

Όταν δειλιάζεις να πεις την λέξη Τουρκία, τότε γίνεσαι επικίνδυνος.

Όταν όμως επιτίθεσαι κατά της Ρωσίας με τέτοια εχθροπάθεια, την ώρα που η χώρα σου εξαρτάται από το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο, οφείλεις να μας πεις και ποιος θα πληρώσει το «λογαριασμό».

Αντί λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης να υπερασπιστεί την Ελλάδα, στην ουσία «κήρυξε πόλεμο» εναντίον της Ρωσίας μέσα στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, μιλώντας για αποστολή ελληνικών όπλων και «αγώνα μέχρι τη νίκη» της Ουκρανίας εναντίον της Ρωσίας.

Για ποιον λόγο ο κ. Μητσοτάκης εμπλέκει την Ελλάδα σε έναν πόλεμο που δεν την αφορά;

Γιατί καθιστά την Πατρίδα μας «μέρος του προβλήματος» και όχι λύση στο πρόβλημα;

«Δυστυχώς» για τον κύριο Μητσοτάκη και ευτυχώς για την Ελλάδα, η ιστορία ούτε «ξαναγράφεται», ούτε παραγράφεται.

ΠΑΣΟΚ: «Να υπάρξει δέσμευση ότι δεν θα επιβραβευθεί με νέους εξοπλισμούς η Τουρκία»

Από την πλευρά του το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να υπάρξει δέσμευση ότι δεν θα καταφέρει η Τουρκία να επιβραβευθεί με νέους εξοπλισμούς, ενώ αφήνει αιχμές και για την εξαγγελία των F-35:

«Προτεραιότητα από το ταξίδι του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ είναι να υπάρξει σαφής δέσμευση ότι δεν θα επιβραβευθεί με νέους εξοπλισμούς η Τουρκία, που συμπεριφέρεται ως διεθνής ταραξίας μη σεβόμενη τις αρχές της καλής γειτονίας, τις διεθνείς συνθήκες στη Μεσόγειο, τα ανθρώπινα δικαιώματα στο εσωτερικό της και εν μέσω αυτής της γεωπολιτικής κρίσης κάνει παζάρι πάνω στην προσπάθεια χωρών της ΕΕ να νιώσουν ασφάλεια.

Η ανακοίνωση του κ. Μητσοτάκη για ένα νέο δαπανηρό εξοπλιστικό πρόγραμμα με την αγορά μιας μοίρας F35, δεν μπορεί να θέτει σε δεύτερο πλάνο αυτή την προτεραιότητα».

ΚΚΕ: «Υπονόμευση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και λύσεις “συνεκμετάλλευσης”»

Σε πιο σκληρούς τόνους το ΚΚΕ μιλά για «υπονόμευση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και λύσεις “συνεκμετάλλευσης”» και επιτίθεται στην ελληνική εξωτερική πολιτική:

«Ο κύριος Μητσοτάκης “λανσάρει” στις ΗΠΑ το ρόλο του ελληνικού κράτους ως “καλού παιδιού” στο ΝΑΤΟ, αλλά και ως “μεσάζοντα” για τις ενεργειακές μπίζνες που προωθούνται -με κυρίαρχο το ρόλο των ΗΠΑ- στο φόντο του πολέμου στην Ουκρανία.

Μόνο που από αυτή τη “συναλλαγή”, ο μεγάλος χαμένος θα είναι ο ελληνικός λαός που θα πληρώσει την “καλύτερη στιγμή στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις” με βαθύτερη εμπλοκή στα πολεμικά σχέδια, με μεγαλύτερη ενεργειακή φτώχεια, με νέα κούρσα ΝΑΤΟϊκών εξοπλισμών και με νέους μεγάλους κινδύνους για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Κερδισμένοι θα είναι οι λεγόμενοι επενδυτές, δηλαδή οι επιχειρηματικοί όμιλοι στη μια και την άλλη πλευρά που θα ωφεληθούν από τα επικίνδυνα σχέδια σε βάρος των λαών.

Όσο για τη δήθεν προστασία έναντι της τουρκικής προκλητικότητας, αρκεί να δει κανείς μόνο το παζάρι που διεξάγεται αυτή την περίοδο ανάμεσα σε ΝΑΤΟ-ΗΠΑ και Τουρκία, με αφορμή την είσοδο της Σουηδίας και της Φινλανδίας στην ευρωατλαντική συμμαχία. Η διασφάλιση της ΝΑΤΟϊκής συνοχής, που διαπερνά και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, είναι ο παράγοντας εκείνος που σπρώχνει σε υπονόμευση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και λύσεις “συνεκμετάλλευσης”».

Έλληνες - Ηλίας Κασιδιάρης: «Ανιστόρητε Μητσοτάκη το Μεσολόγγι θυσιάστηκε με την έξοδο και δεν παραδόθηκε»

Ο Ηλίας Κασιδιάρης απάντησε δυναμικά στην ντροπιαστική ομιλία Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter. Συγκεκριμένα ο Ιδρυτής του Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ έγραψε:

«Ο Μητσοτάκης ταύτισε το ιερό Μεσολόγγι με την Μαριούπολη και τους Έλληνες αγωνιστές του 21 με τους Ουκρανούς.

Το Μεσολόγγι, ανιστόρητε Μητσοτάκη, δεν παραδόθηκε όπως το Αζόφτσταλ, αλλά θυσιάστηκε με την έξοδο. Οι γυναίκες και τα παιδιά τους σφαγιάστηκαν από τους Τουρκοαιγύπτιους και εσύ δεν ανέφερες καν την λέξη Τουρκία στην ντροπιαστική ομιλία σου».




  Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου