Σόλυμα γη Ελλήνων (Ιερο–Σόλυμα) - Αίγυπτος: Η χώρα που βρίσκεται «υπτίως του Αιγαίου»! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Σόλυμα γη Ελλήνων (Ιερο–Σόλυμα) - Αίγυπτος: Η χώρα που βρίσκεται «υπτίως του Αιγαίου»!

  Σε μια εποχή παγκόσμιου ψεύδους, το να λες την αλήθεια θέλει δύναμη….Κάποιοι θέλουν τους Έλληνες να μην  μάθουν για την μεγαλειώδη κληρονο...

 






Σε μια εποχή παγκόσμιου ψεύδους, το να λες την αλήθεια θέλει δύναμη….Κάποιοι θέλουν τους Έλληνες να μην  μάθουν για την μεγαλειώδη κληρονομιά του Ελληνισμού


Κάποιοι σκοταδιστές σκέφτηκαν ότι δεν τους συμφέρει η αλήθεια, ότι δεν ήταν προς το συμφέρον τους να μάθουν οι άνθρωποι την αλήθεια, γι’αυτό πλαστογράφησαν, έκαψαν, γκρέμισαν, σκότωσαν, κατέστρεψαν και εξαφάνισαν από παντού όσους ήθελαν να μεταδώσουν την αλήθεια και δεν συμφωνούσαν μαζί τους.


Γράφει ο GEWKWN

Οι εξουσιαστές και οι σκοταδιστές, υπογείως κινούν τα νήματα του κόσμου και κατευθύνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την Γνώση…..Προσπαθούν εδώ και πολλούς αιώνες,  πλαστογραφώντας τις πηγές ή αποκρύπτοντας τες,  να φέρουν σε σύγκρουση τον Ελληνισμό με τον Χριστιανισμό.

Κάποιοι θέλουν τους Έλληνες να μην  μάθουν για την μεγαλειώδη κληρονομιά του Ελληνισμού;

ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΠΟΙΚΙΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΓΑΛΗ!     ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΘΑΨΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ……. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΦΩΣ….. Οι πέτρες «φωνάζουν» την αλήθεια…..

ρδοτος: «Καθς φιλονικοσαν ες τν Κρτην δι τν βασιλεαν ο υο τς Ερπης, Σαρπηδν κα Μνως, πεκρτησε ες τν φιλονικαν Μνως κα ξρισε τν Σαρπηδνα κα σους ξεγρθησαν κατ’ ατο. Ατο λοιπν φο ξεδιχθησαν, φθασαν ες τν σαν, ες τν γν τς Μιλυδος, τν ποαν τρα νμονται ο Λκιοι. Ατ χρα τν παλαι ποχ το Μιλυς, ο δ Μιλες ττε νομζοντο Σλυμοι.» ο Ηρόδοτος μας λέει ότι οι Σόλυμοι ήσαν απόγονοι των Κρητών.





Αργότερα οι Σόλυμοι εποίκησαν την χώρα της Παλαιστίνης, όπου ίδρυσαν την πόλη στους πρόποδες του όρους Σιών. Το όνομα Σιών προέρχεται κι αυτό από την δωρική λέξη “σιός”, που σημαίνει Θεός. Στην κορυφή του όρους εκείνου, έκτισαν και τον ναό  του “Διός Σολυμέως”.

Αργότερα μετά την κατάληψη της πόλεως το 1026π.χ. από τον Δαυίδ, γκρέμισαν το ναό του Διός, στα ερείπια του οποίου έκτισε ο Σολομών τον περιώνυμο ναό του…ellinonpaligenesia

Παλαιστινιακή (των απογόνων Κρητών) πόλη Σαλήμ ή Συχέμ. Το αρχικό όνομα της πόλεως ήταν Σίκιμα, εν συνεχεία έλαβε την ονομασία Σαλήμ, ενώ όταν κατακτήθηκε από τους Εβραίους του Αβραάμ που εγκαταστάθηκαν στη γη της Χαναάν, η πόλη έλαβε την ονομασία Συχέμ από τον ομώνυμο εγγονό του Ιακώβ:

 «Συχέμ ή και Σίκιμα ή και Σαλήμ, πόλις Ιακώβ νύν έρημος.» Ευσέβιος (Ονομαστικόν σ.150)

Τα Σίκιμα, αποτελούσαν προάστειο της Νεαπόλεως και όπως αναφέρει ο Μιλήσιος περιηγητής Αλέξανδρος Πολυίστωρ (Αποσπάσματα 9), ήταν πανάρχαια ελληνική πόλη που ιδρύθηκε από τον Σικίμιον, τον υιό του Ερμού. «Τα δε Σίκιμα φησι Θεόδοτος εν τω Περί Ιουδαίων από Σικιμίου του Ερμού λαβείν την ονομασίαν. Τούτον γαρ και κτείσαι την πόλιν…Υστερον δε φησιν αυτήν υπό Εβραίων κατασχεθήναι, δυναστεύοντος Εμμώρ υιόν γεννήσαι Συχέμ».

Στην κορυφή του υψηλότερου λόφου της πόλεως των αρχαίων Σικίμων, υπήρχε ιερό του Διός. Ο Εβραίος ερευνητής Mt. Gerizin κατάφερε να ανακαλύψει το ιερό του Διός, ύστερα από μελέτη των αρχαίων νομισμάτων της πόλης, τα οποία χρησιμοποίησε ως χάρτες αφού αυτά είχαν επάνω τους αναπαραστάσεις των πόλεών τους.

Μεταξύ των αρχαίων ελληνικών νομισμάτων που εκτίθενται στο εβραϊκό Μουσείο των Ιεροσολύμων, συγκαταλέγονται και νομίσματα στα οποία εικονίζεται το σύμβολο του ιερού των Σολύμων και αναγράφονται οι λέξεις «ΙΕΡΟ – ΣΟΛΥΜΩΝ», στην ελληνική...  haniotika-nea

Γιασέρ Αραφάτ, Αθήνα 15 Δεκεμβρίου 1981 : «Εμείς οι Παλαιστίνιοι καταγόμαστε από την Κρήτη. Φύγαμε από την Κρήτη και πήγαμε στην Παλαιστίνη. Ξαναγυρίσαμε στην Κρήτη και ξαναφύγαμε από την Κρήτη και ξαναπήγαμε και εγκατασταθήκαμε μονίμως στην Παλαιστίνη…»

 154 Ελληνικές πόλεις της Παλαιστίνης, κατά την εποχή του Ιησού Χριστού, η οποία περιλάμβανε τα σημερινά κράτη Ισραήλ, Ιορδανία, Λίβανο και Συρία.


Χάρτης του κ. Κ. Γεωργακόπουλου, Καθηγητή της Ιστορίας της Επιστήμης…sakketosaggelos

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Η χώρα που βρίσκεται «υπτίως του Αιγαίου»! Η ονομασία είναι ελληνική, προέρχεται από τις λέξεις Αιγαίο + Ύπτιο δηλ. πεδινό Αιγαίο ή Αιγηίς + Υπτίως = Αίγυπτος δηλ. πεδινή Αιγηίδα.

Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, πριν από 40.000 χρόνια οι Έλληνες κατοίκησαν την Αιθιοπία (ελληνική ονομασία). Παραδοσιακά και ιστορικά όλοι οι βασιλείς της αρχαίας Αιθιοπίας προέρχονταν από την Ελλάδα. Η Αίγυπτος ήταν τότε βαλτώδης και ακατοίκητη χώρα.

Μετά άρχισαν οι Έλληνες να καλλιεργούν τα πλούσια χώματα ολόγυρα από τον Άνω Νείλο και να χτίζουν πόλεις. Με τα χρόνια κατέβηκαν ως τις εκβολές της Μεσογείου. Τα πλούσια χώματα της νέας χώρας έγιναν αιτία να κατοικηθεί ολόκληρη από Έλληνες. Την πρώτη μεγάλη πόλη στην Αίγυπτο έχτισε ο Ακτίς ο Ρόδιος που την ονόμασε Ηλιούπολη

Ακολούθησαν οι Αθηναίοι με την πόλη Σόιδα προς τιμή της θεάς Αθηνάς, η Μέμφις του Μίνωα, η Πανόπολις προς τιμή του θεού Πάνα και άλλες 120 πόλεις έως τα Χρόνια των Πτολεμαίων.

Οι Έλληνες της Αιγύπτου δημιούργησαν τις αιγυπτιακές δυναστείες, ανέπτυξαν την κοινωνική δομή και δίδαξαν τον Ελληνικό Λόγο. Μας βεβαιώνει επίσης, πως οι Αιγύπτιοι βασιλείς ήταν όλοι Έλληνες εκτός ελαχίστων.

Επίσης, ο Ηρόδοτος αναφερόμενος στον λαβύρινθο της Αιγύπτου λέει ότι τις πυραμίδες τις έκτισαν Έλληνες αρχιτέκτονες!!!  S.voice

Κάποιοι θέλουν τους Έλληνες να μην  μάθουν για την μεγαλειώδη κληρονομιά του Ελληνισμού



Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου