Σφοδρές συγκρούσεις στο Παρίσι. Χιλιάδες Γάλλοι στους δρόμους όλης της χώρας ενάντια στο νόμο «Ολοκληρωτικής παγκόσμιας ασφάλειας» (Video's) - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Σφοδρές συγκρούσεις στο Παρίσι. Χιλιάδες Γάλλοι στους δρόμους όλης της χώρας ενάντια στο νόμο «Ολοκληρωτικής παγκόσμιας ασφάλειας» (Video's)

  Περισσότεροι από 130.000 άνθρωποι, σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, 500.000 σύμφωνα με τους διοργανωτές, διαδήλωσαν αυτό το Σάββατο σε ...

 




Περισσότεροι από 130.000 άνθρωποι, σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, 500.000 σύμφωνα με τους διοργανωτές, διαδήλωσαν αυτό το Σάββατο σε 70 πόλεις της Γαλλίας ενάντια στο κείμενο του νόμου «ολοκληρωτικής παγκόσμιας ασφάλειας» ενώ η αστυνομική βία οδήγησε σε βίαιες συγκρούσεις σε ορισμένες διαδηλώσεις ειδικά στο Παρίσι. 


Πηγή: ladepeche.fr

Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση


Το Υπουργείο Εσωτερικών απαρίθμησε 133.000 διαδηλωτές, εκ των οποίων 46.000 στο Παρίσι έναντι 22.000 την περασμένη εβδομάδα σε όλη τη Γαλλία. Ο συντονισμός «StopLoiS SécuritéGlobale», ο οποίος συγκεντρώνει κυρίως συνδικάτα δημοσιογράφων και ενώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αναφέρει 200.000 διαδηλωτές στο Παρίσι και 500.000 σε όλη τη Γαλλία.

«Ποιος θα μας προστατεύσει από την άγρια ​​παγκόσμια τάξη;», «Χαμηλώστε τα όπλα σας, θα χαμηλώσουμε τις κάμερές μας»

Οι διαδηλωτές έκαναν συνθήματα ενάντια σε ένα κείμενο που θεωρούν ότι παραβιάζει την «ελευθερία της έκφρασης» και το «κράτος δικαίου». Σε αντίθεση με μια γενικά ήρεμη διαμαρτυρία στο Παρίσι το απόγευμα, συγκρούσεις υπήρξαν μεταξύ διαδηλωτών και της αστυνομίας, που χρησιμοποίησαν τα κανόνια νερού στο τέλος της ημέρας, στο σημείο άφιξης της πομπής, θέση de la Βαστίλη. Συνολικά, 46 άτομα συνελήφθησαν στο Παρίσι και στην περιοχή. 23 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας τραυματίστηκαν στην πρωτεύουσα και 14 άλλα στην περιοχή, δήλωσε το Υπουργείο Εσωτερικών.  




«Απαράδεκτη βία»

Ο Gérald Darmanin καταδίκασε στο λογαριασμό του στο Twitter "απαράδεκτη βία της αστυνομίας". Στα κοινωνικά δίκτυα, έχουν κυκλοφορήσει αρκετά βίντεο που δείχνουν ότι οι αστυνομικοί ξεκίνησαν βίαια τα καθήκοντα, ξυλοκόπησαν κόσμο ενώ μερικές φορές βρέθηκαν και εκείνοι στο έδαφος ... 

Στο Παρίσι, στο τέλος της ημέρας, ομάδες διαδηλωτών σχημάτισαν οδοφράγματα και άναψαν αρκετές πυρκαγιές που πυροδότησαν μεγάλα σύννεφα καπνού και έντονη οσμή. Οι πυρκαγιές που έπληξαν ένα περίπτερο, μια μπρασερί και μια πρόσοψη του Banque de France τέθηκαν υπό έλεγχο περίπου στις 6 μ.μ. ενώ μέρος της πλατείας πνίγηκε με δακρυγόνα. Ένας ανεξάρτητος δημοσιογράφος καταγωγής Συρίας τραυματίστηκε επίσης στο πρόσωπο κατά τη διάρκεια αστυνομικής κατηγορίας, όπως και αρκετοί διαδηλωτές.



«Ξεκινήσαμε με την κατάργηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και τώρα επιτίθενται στις θεμελιώδεις ελευθερίες και στα βασικά δικαιώματα της δημοκρατίας μας, στην ελευθερία της έκφρασης, στην πληροφόρηση», καταγγέλλει η Sophie Misiraca, 46 ετών, δικηγόρος στο κοινωνικό δίκαιο. στο Paris Bar. 

"Είναι οι άνθρωποι της ελευθερίας που διαδηλώνουν"

Ο συντονιστής της κίνησης StopLoiS SécuritéGlobale, ο οποίος συγκεντρώνει κυρίως συνδικαλιστικές ενώσεις και ενώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αναφέρει 200.000 διαδηλωτές στο Παρίσι, ενώ το Υπουργείο Εσωτερικών είχε ανακοινώσει νωρίτερα 133.000 συμμετέχοντες στη Γαλλία και 46.000 στην πρωτεύουσα . 

"Είναι ο λαός της ελευθερίας που διαδήλωσε σε όλη τη Γαλλία για να πουν στην κυβέρνηση ότι δεν θέλει τον νόμο της για την παγκόσμια ασφάλεια, αρνείται τη γενική επιτήρηση και τα αεροσκάφη, ότι θέλει να είναι σε θέση να κυκλοφορεί χωρίς παρέμβαση της αστυνομίας », δήλωσε ο συντονιστής σε δήλωση. 


«Καταδίκασε σθεναρά» την «υποβάθμιση και τη βία στο Παρίσι και τη Λυών, ιδίως τη« βία κατά της αστυνομίας στην πλατεία Place de la Bastille »μετά το τέλος της διαδήλωσης.« Μπορούμε να δεχτούμε μόνο λίγους ανθρώπους. επιβάλλει δυναμικά τη στρατηγική διαμαρτυρίας τους σε εκατοντάδες χιλιάδες άλλους ειρηνικούς διαδηλωτές », ανέφερε η δήλωση. 

Οι διαδηλώσεις διοργανώθηκαν μετά από πρόσκληση της συλλογικής κίνησης "Stop! Global Security Law", η οποία συγκεντρώνει συνδικάτα δημοσιογράφων, ΜΚΟ, την ένωση του δικαστικού τύπου, την Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (LDH) και άλλες ενώσεις. 

Αρκετές χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν επίσης στη Μασσαλία, τη Ρεν, τη Λιλ και ακόμη και στο Μονπελιέ. "Αυτοί οι νόμοι έχουν δημιουργηθεί για να μειώνουν την αντίσταση", δήλωσε ο Thérèse Bourgeois, εκπρόσωπος του Συνδέσμου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην πομπή της Μασσαλίας. Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στη Λυών, όπου διαδηλωτές και αστυνομικός τραυματίστηκαν από βλήματα κατά τη διάρκεια υπερσυνωστισμού. Στο Στρασβούργο, 1.500 διαδηλωτές σύμφωνα με την αστυνομία και σχεδόν 3.000 σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έκαναν πορεία με κραυγές «ο καθένας μπορεί να βιντεοσκοπήσει την αστυνομία». 


Σε αυτό το τεταμένο πλαίσιο, ο Εμμανουήλ Μακρόν εμφανίστηκε την Παρασκευή για να καταγγείλει την «απαράδεκτη επιθετικότητα» του παραγωγού Michel Zecler και έκανε λόγο για «εικόνες που μας κάνουν να νιώθουμε ντροπή».  


Ζήτησε και πάλι από την κυβέρνηση να υποβάλει γρήγορα προτάσεις "για την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση όλων των μορφών διακρίσεων". Μετά την τροποποίηση του κειμένου ώστε να περιλαμβάνει εγγυήσεις σχετικά με το "δικαίωμα ενημέρωσης", η κυβέρνηση πέρασε την εβδομάδα προσπαθώντας να επιλύσει το ζήτημα. Μάταια: παρά την έγκρισή του σε πρώτη ανάγνωση από την Εθνοσυνέλευση, η διαμάχη ήταν τέτοια που ο Matignon αποφάσισε να ανακοινώσει μια νέα επανεγγραφή του κειμένου από μια ανεξάρτητη «επιτροπή»... 



2 σχόλια

  1. Μπράβο στους Γάλλους εμείς οι Έλληνες γιατί κοιμόμαστε όρθιοι και τι φοβόμαστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο στους Γάλλους εμείς οι Έλληνες γιατί κοιμόμαστε όρθιοι και τι φοβόμαστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου