Μπάιντεν και Τριντό αναγνώρισαν την Γενοκτονία των Αρμενίων. Ο Μπάιντεν μάλιστα αποκάλεσε στο μήνυμα του την Πόλη ως Κωνσταντινούπολη και όχι Istanbul. - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Μπάιντεν και Τριντό αναγνώρισαν την Γενοκτονία των Αρμενίων. Ο Μπάιντεν μάλιστα αποκάλεσε στο μήνυμα του την Πόλη ως Κωνσταντινούπολη και όχι Istanbul.

  Νέο ράπισμα για την Τουρκία! Μετά τις ΗΠΑ και ο Καναδάς αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων. Στην αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμεν...

 






Νέο ράπισμα για την Τουρκία! Μετά τις ΗΠΑ και ο Καναδάς αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων.


Στην αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων προχώρησε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, όπως είδε είχε προαναγγελθεί από τον Λευκό Οίκο με την Τουρκία να δίνει επίσης απάντηση επί του ζητήματος μέσω του Μ.Τσαβούσογλου.

 

«Κάθε χρόνο αυτήν την ημέρα, θυμόμαστε τις ζωές όλων εκείνων που πέθαναν στη γενοκτονία των Αρμενίων της Οθωμανικής εποχής και δεσμευόμαστε να αποτρέψουμε να επαναληφθεί μια τέτοια θηριωδία», αναφέρει σε δήλωσή του που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο του Λευκού Οίκου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο μήνυμά του για τη Γενοκτονία των Αρμενίων αποκάλεσε την Πόλη ως Κωνσταντινούπολη και όχι Istanbul.

Ιστορία έγραψε ο Τζο Μπάιντεν ανήμερα της 24ης Απριλίου 2021, ημερομηνία κατά την οποία συμπληρώθηκαν 106 χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

«Κάθε χρόνο αυτήν τη μέρα, θυμόμαστε τις ζωές αυτών που πέθαναν την οθωμανική εποχή, τη Γενοκτονία των Αρμενίων και μας παρέπεμψαν να αποτρέψουμε από το ξανασυμβούν τέτοιες θηριωδίες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μπάιντεν στην τοποθέτησή του, από την οποία αξίζει να ξεχωρίσουμε ένα σημείο.

Ο Αμερικανός πολιτικός ξετυλίγοντας ιστορικά τα γεγονότα αποκάλεσε την Πόλη με το ελληνικό όνομά της, δηλαδή Κωνσταντινούπολη και όχι το τουρκικό, Istanbul.

«Ξεκίνησε στις 24 Απριλίου 1915 με τη σύλληψη διανοούμενων Αρμενίων και ηγετών της αρμενικής κοινότητας στην Κωνσταντινούπολη από τις οθωμανικές αρχές, πάνω από ένα εκατομμύριο Αρμένιοι σφαγιάστηκαν ή οδηγήθηκαν στο θάνατο σε μία εκστρατεία εθνοκάθαρσης», ανέφερε συγκεκριμένα ο Μπάιντεν.


Νέο ράπισμα για την Τουρκία! Μετά τις ΗΠΑ και ο Καναδάς αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

Σε μήνυμά του ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζαστίν Τριντό μίλησε για τη Γενοκτονία.

Δείτε το βίντεο:



Η αρχή έγινε στην Αλμπέρτα

Υπενθυμίζεται, ότι τις προηγούμενες ημέρες, η νομοθετική συνέλευση της επαρχίας Αλμπέρτα του Καναδά ενέκρινε κατά πλειοψηφία το κείμενο για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων και άλλων γενοκτονιών.

Το νομοσχέδιο 205 για «Περί μνήμης, καταδίκης και πρόληψης της γενοκτονίας» ενθαρρύνει την καναδική κυβέρνηση, μεταξύ άλλων, να αναπτύξει στρατηγικές για την πρόληψη και την καταπολέμηση των αιτιών της γενοκτονίας.

Εκτός από τη Γενοκτονία των Αρμενίων, γίνεται αναφορά στο Ολοκαύτωμα, στον Μεγάλο Λιμό της Ουκρανίας, στη Γενοκτονία των Τούτσι, στη Σφαγή της Σρεμπρένιτσα, στη Γενοκτονία των Γεζίντι και των Ροχίνγκια.

«Σε έναν χρόνο από την ψήφιση του νομοσχεδίου ο πρωθυπουργός θα πρέπει να παρουσιάσει τις στρατηγικές και τις προτεινόμενες ενέργειες για την υλοποίησή του», αναφέρεται στο κείμενο που εγκρίθηκε από τη νομοθετική συνέλευση.

Η Αλμπέρτα είναι η δεύτερη επαρχία του Καναδά μετά το Κεμπέκ που αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων, στην οποία είναι αφιερωμένος ο Απρίλιος σε όλη τη με ψήφισμα που έχει περάσει από τη Βουλή των Κοινοτήτων. Η καναδική Γερουσία προχώρησε στην αναγνώριση το 2002, η Βουλή των Κοινοτήτων το 2006 και η κυβέρνηση το 2006.

Με σκούρο πράσινο είναι οι χώρες που αναγνωρίζουν τις σφαγές ως γενοκτονία, με ανοιχτό πράσινο εκείνες όπου κάποιες επαρχίες ή περιφέρειες την αναγνωρίζουν, αλλά όχι επίσημα το κράτος, με κόκκινο είναι οι χώρες που την αρνούνται και με γκρι όσες δεν έχουν πάρει θέση.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου