Αμετανόητος ο Τσίπρας για τη προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών συνεχάρη και τον Μητσοτάκη που δεν την καταγγέλλει: «Δική μου ιδέα να υπογράψουμε τη Συμφωνία στις Πρέσπες. Πλέον δεν θα συμβολίζουν τον πόλεμο αλλά την ειρήνη και την συμφιλίωση μεταξύ των λαών..» - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Αμετανόητος ο Τσίπρας για τη προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών συνεχάρη και τον Μητσοτάκη που δεν την καταγγέλλει: «Δική μου ιδέα να υπογράψουμε τη Συμφωνία στις Πρέσπες. Πλέον δεν θα συμβολίζουν τον πόλεμο αλλά την ειρήνη και την συμφιλίωση μεταξύ των λαών..»

  «Εάν δεν τηρηθεί η Συμφωνία δεν κινδυνεύει μόνο η ευρωπαϊκή προοπτική της γειτονικής χώρας αλλά η ίδια η ύπαρξή της» - Ο Τσίπρας συνεχάρη ...

 





«Εάν δεν τηρηθεί η Συμφωνία δεν κινδυνεύει μόνο η ευρωπαϊκή προοπτική της γειτονικής χώρας αλλά η ίδια η ύπαρξή της» - Ο Τσίπρας συνεχάρη ταυτόχρονα τον Μητσοτάκη χαρακτηρίζοντας «σωστή πολιτική» και όχι «κωλοτούμπα» το γεγονός ότι «δεν προχωράει σε μια λογική αυτοκαταστροφική καταγγέλλοντας τη συμφωνία όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά».

 

«Εμείς είμαστε αυτοί που θα ωφεληθούμε εάν οι βόρειοι γείτονές μας αν έχουν σταθερότητα, συνοχή» - «Ήταν δική μου ιδέα να πάμε στις Πρέσπες…οι Πρέσπες ήταν ένας τόπος που μέχρι την Συμφωνία μας ήταν συνώνυμο του Εμφύλιου σπαραγμού» - «Αντίθετα, οι Πρέσπες από εδώ και εξής δεν θα συμβολίζουν τον πόλεμο αλλά την ειρήνη και την συμφιλίωση μεταξύ των λαών»…

 

Αμετανόητος και…συγκινημένος εμφανίστηκε ο πρώην Πρωθυπουργός και πρώην Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας κατά τη «συζήτηση για την Συμφωνία των Πρεσπών», στο πλαίσιο της πρώτης Διεθνούς Διάσκεψης για την «Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη», που διοργανώνει το Ινστιτούτο Τσίπρα, στην οποία είχαμε ανθελληνικούς χορούς και πανηγύρια. Ωστόσο, από όσα είπε, φάνηκε περισσότερο να ενδιαφέρεται για την τύχη των Σκοπίων παρά για το τι προκάλεσε η κατάπτυστη συμφωνία στη χώρα του, την Ελλάδα…υπενθυμίζοντας με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο ότι τίποτα δεν ήταν τυχαίο, ούτε καν η επιλογή του χωριού Ψαράδες στις Πρέσπες για τη σύναψη της προδοτικής Συμφωνίας.

Για όσους αγνοούν ακόμα και σήμερα την ιστορία, στους Ψαράδες Πρεσπών, στις 25 και 26 Μαρτίου 1949, συνήλθε το 2ο συνέδριο του ΝΟΦ. Το ΝΟΦ (στα "μακεδονικά" Народно Ослободителен Фронт, ΗΟΦ) είχε ιδρυθεί στα Σκόπια το 1945, από Κομιτατζήδες που έφυγαν από τις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας το 1944. Ο διακηρυγμένος σκοπός του ΝΟΦ, ήταν η «απελευθέρωση» της «Μακεδονίας του Αιγαίου» από την Ελλάδα.

Κατόπιν συμφωνίας του ΚΚΕ με το ΚΚΕ Γιουγκοσλαβίας, που υπογράφηκε στις 16/10/1946, οι Κομιτατζήδες του ΝΟΦ επανήλθαν στην Ελλάδα και εντάχθηκαν στις ένοπλες συμμορίες του ΚΚΕ - τον επονομαζόμενο «Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας» (ΔΣΕ)…

Αυτή η υπενθύμιση γίνεται καθώς ο κ. Τσίπρας είπε πως επέλεξε ο ίδιος την τοποθεσία των Πρεσπών για να αλλάξει το συμβολισμό της περιοχής…!

Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί λοιπόν, της Ελλάδας και των Σκοπίων, οι «γονείς» δηλαδή της προδοτικής αυτής συμφωνίας, είχαν το θράσος να συνδιοργανώνουν διήμερη Διεθνή Διάσκεψη για την «Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη», με σκοπό να γιορτάσουν τα «επινίκια» για την μαύρη επέτειο της υπογραφής της Συνθήκης των Πρεσπών. Σε αυτό το ανθελληνικό πανηγύρι μάλλιστα βράβευσαν τον κ. Νίμιτς με το «Βραβείο των Πρεσπών»…

Ακολουθούν όσα είπε ο Πρώην Πρωθυπουργός…

«Ήταν δύσκολες οι μέρες εκείνες» ανέφερε αρχικά ο πρώην Πρωθυπουργός, κάνοντας ειδική μνεία στους βουλευτές που υπερψήφισαν την Συμφωνία των Πρεσπών«Αυτοί οι 153 βουλευτές που ψηφίσανε αυτήν την Συμφωνία είναι αυτοί που γράψανε ιστορία» τόνισε ο κ. Τσίπρας, λέγοντας ότι δεν ήταν μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από το Ποτάμι.

Σχολίασε, επίσης, ότι όταν έγινε η συμφωνία δεν είχαν απλά «ωριμάσει οι συνθήκες», αλλά αν περίμεναν κι άλλο, ενδεχομένως να «σάπιζαν», κάνοντας λόγο για «εξαιρετικά αρνητικό πλαίσιο έξι χρόνια μετά» κυρίως λόγω των πολέμων στην ευρύτερη γειτονιά και συνέχισε, λέγοντας πως «εγώ θεωρώ ότι αυτή η διένεξη έπρεπε να έχει λυθεί πολύ πριν». Στο πλαίσιο αυτό, «θέλω να δώσω αυτό το μήνυμα», όπως είπε, συμπληρώνοντας ότι «η πολιτική της αναβλητικότητας και της στασιμότητας είναι μια πολιτική βολική για τις κυβερνήσεις και τις ηγεσίες, όταν ασχολούνται με δύσκολα θέματα αλλά δεν είναι προς όφελος των λαών».

Ερωτηθείς σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στα Σκόπια και το ενδεχόμενο μη τήρησης της συμφωνίας από τη νέα κυβέρνηση, υπογράμμισε πως «η σοφία της συμφωνίας είναι ότι οι δικλείδες ασφαλείας έχουν ήδη τεθεί». «Εμείς είμαστε αυτοί που θα ωφεληθούμε εάν οι βόρειοι γείτονές μας αν έχουν σταθερότητα, συνοχή», επισήμανε, λέγοντας ότι τα Σκόπια απειλούνται με διεθνή αποκλεισμό. Όπως εξήγησε, «εάν δεν τηρηθεί η Συμφωνία δεν κινδυνεύει μόνο η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας αλλά η ίδια η «ύπαρξή» της», καθώς, απειλείται από «διεθνή απομονωτισμό», ενώ επισήμανε ότι «τρίτες χώρες», όπως η Τουρκία και η Ρωσία, προσπαθούν να παρεμβαίνουν στα Βαλκάνια. Γι' αυτό, τόνισε, η συμφωνία αυτή ήταν «στρατηγικής» σημασίας και για την ΕΕ.

Χαρακτήρισε «δικαιολογία» ότι σε αυτή τη φάση δεν ψηφίζει η κυβέρνηση τα τρία μνημόνια, σημειώνοντας ότι ο ίδιος ανέλαβε τον κόστος της «επανεκλογής» του, αφήνοντας αιχμές ότι ο νυν πρωθυπουργός φοβάται την «εσωτερική αντιπολίτευση».

Υπογράμμισε, δε, ότι εκείνη την εποχή «ακούστηκαν ακρότητες» ότι «αντάλλαξε τη Μακεδονία με τις συντάξεις», ωστόσο, σημείωσε ότι αυτή η συμφωνία ήταν ένα κοινό «όραμα» των δύο πολιτικών και μάλιστα χαρακτήρισε «σωστή πολιτική» και όχι «κωλοτούμπα» Κυριάκου Μητσοτάκη το γεγονός ότι «δεν προχωράει σε μια λογική αυτοκαταστροφική καταγγέλλοντας τη συμφωνία όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά».

Ερωτηθείς αν θα ήταν χρήσιμο να διεκδικήσει η Ελλάδα το χαρτοφυλάκιο της Διεύρυνσης στη νέα Κομισιόν, απάντησε: «Γιατί όχι; Από το να έχει αυτό για τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής σίγουρα πιο χρήσιμο». Ταυτόχρονα, τόνισε την ανάγκη η χώρα να είναι «πυλώνας σταθερότητας και ειρήνης» και «γέφυρα ανάμεσα σε ηπείρους και λαούς, ως μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ», ενώ σημείωσε πως θα έπρεπε να παίξει και ρόλο «διαμεσολαβητή» στον πόλεμο στη Γάζα.

Για την «ελλιπή πρόβλεψη ενός μηχανισμού εφαρμογής της Συμφωνίας» και το Άρθρο 19, ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε ότι «ήταν δική μου ιδέα να πάμε στις Πρέσπες» αποκάλυψε, εξηγώντας ότι «οι Πρέσπες ήταν ένας τόπος που μέχρι την Συμφωνία μας ήταν συνώνυμο του Εμφύλιου σπαραγμού» και πως «ήταν βαριά φορτισμένη αυτήν την περιοχή». Αντίθετα, «οι Πρέσπες από εδώ και εξής δεν θα συμβολίζουν τον πόλεμο αλλά την ειρήνη και την συμφιλίωση μεταξύ των λαών» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, περιγράφοντας ότι η Συμφωνία τις «ουσιαστικές δικλείδες τις έβαλε αρχικά». «Καμία ενεργοποίηση του Άρθρου 19 δεν θα μας σώσει» σημείωσε, επισημαίνοντας την συνταγματική αλλαγή.

Μάλιστα, «είχαμε φτάσει σε ένα σημείο που είπαμε εντάξει δεν βγαίνει και διακόψαμε 10 μέρες τις συνομιλίες» λόγω της αλλαγής ονόματος είπε ο κ.Τσίπρας, αποκαλύπτοντας πως «ο Πρόεδρος Μπάιντεν υπέγραψε διάταγμα, το οποίο κυρώθηκε από το Κογκρέσο και προβλέπει κυρώσεις ακόμη και ατομικές». Στο πλαίσιο αυτό, «ελπίζω ότι ο νέος Πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας θα προσπαθήσει να τηρήσει την Συμφωνία» δήλωσε ο κ. Τσίπρας, υποστηρίζοντας ότι «σε όλο τον κόσμο είναι πλέον αναγνωρισμένη σήμερα ως Βόρεια Μακεδονία και θα συμφιλιωθεί με αυτήν την πραγματικότητα, αλλιώς θα έχει μεγάλες δυσκολίες υπαρξιακού χαρακτήρα» για τη χώρα.

Τέλος, ο Αλ. Τσίπρας, επισήμανε ότι αυτή η συμφωνία μπόρεσε να πραγματοποιηθεί γιατί η συγκυρία ήταν «ευτυχής», καθώς συνέπεσε και οι δύο χώρες να έχουν προοδευτικές κυβερνήσεις.  

Ζόραν Ζάεφ: «Συμπεράναμε πως θα ήμασταν πολιτικά νεκροί μετά τη λύση. Το γνωρίζαμε αυτό»

Από την πλευρά του, ο πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ μοιράστηκε πως όταν συναντήθηκαν με τον Αλέξη Τσίπρα πρώτη φορά στο Νταβός του είπε πως είναι έτοιμος να προχωρήσει σε μια συμφωνία και κατάληξαν ότι και «οι δυο θα είναι πολιτικά νεκροί» μετά τη συμφωνία, αλλά «αξίζει τον κόπο», ως «κληρονομιά» για τους δύο λαούς.

«Συμπεράναμε πως θα ήμασταν πολιτικά νεκροί μετά τη λύση. Το γνωρίζαμε αυτό» πρόσθεσε ο κ. Ζάεφ, αλλά υποστήριξε ότι «είχαμε την προθυμία να βρούμε μια λύση σε ένα πρόβλημα 30 ετών».

Για την παρούσα ηγεσία της χώρας του, «είμαι πάντα αισιόδοξος και προσπαθώ να είμαι αισιόδοξος και τώρα» σημείωσε ο κ. Ζάεφ, στέλνοντας ένα «ξεκάθαρο μήνυμα για το μέλλον» στον νέο Πρωθυπουργό των Σκοπίων. «Ποτέ δεν απείλησε ότι θα καταστρέψει τη συμφωνία. Επιβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει τη συμφωνία και επιβεβαίωσε δημόσια ότι θα χρησιμοποιεί γραπτώς το Βόρεια Μακεδονία», όπως είπε, προσθέτοντας πως «αν δεν χρησιμοποιεί το συνταγματικό όνομα της Βόρειας Μακεδονίας, θα παρανομήσει απέναντι στις διεθνείς συμφωνίες».

Επίσης, έστειλε μήνυμα στο νέο πρωθυπουργό της χώρας του να «τηρήσει τη συμφωνία» όπως του έχει επιβεβαιώσει, αλλά και στον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας πως «εφόσον υποστηρίζει την Βόρεια Μακεδονία, την ενταξιακή της προοπτική και αγωνίστηκε για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας και των δυτικών Βαλκανίων και ο ελληνικός εναέριος χώρος καλύπτει και το δικό μας, αυτά είναι τα τρίαμνημόνια πρακτικά τα κάνουν αλλά δεν τα ψηφίζουν», σημείωσε ο κ. Ζάεφ. «Ότι η Ελλάδα δέχεται να καλύπτει τον εναέριο χώρο, ότι θα δουλέψει για να αυξηθεί η οικονομική συνεργασία των δύο χωρών» και το τρίτο μνημόνιο ότι θα βοηθήσουν τα Σκόπια να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Για την «ελλιπή πρόβλεψη ενός μηχανισμού εφαρμογής της Συμφωνίας» και το Άρθρο 19, ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε ότι «ήταν δική μου ιδέα να πάμε στις Πρέσπες» αποκάλυψε, εξηγώντας ότι «οι Πρέσπες ήταν ένας τόπος που μέχρι την Συμφωνία μας ήταν συνώνυμο του Εμφύλιου σπαραγμού» και πως «ήταν βαριά φορτισμένη αυτήν την περιοχή». 

Τίποτα δεν ξεχνιέται…

Έξι χρόνια μετά την υπογραφή της προδοτικής «Συμφωνίας των Πρεσπών», με 400 και πλέον καταγεγραμμένες παραβιάσεις της εκ μέρους των Σκοπίων, και μετά την πρόσφατη νίκη και των κομιτατζήδων του VMRO- DPMNE, έγινε πλέον φανερό και στους πιο δύσπιστους, πόσο επιζήμια είναι για την Ελλάδα αυτή η κατάπτυστη συμφωνία. Γιατί όχι μόνο έχει παραβιαστεί πολλαπλώς από την γειτονική χώρα, αλλά έχει επίσης βοηθήσει να ενταθεί η παραχάραξη της Ιστορίας και ο επεκτατισμός των Σκοπιανών, δημιουργώντας δυσμενή τετελεσμένα για την πατρίδα μας.

Το αίτημα του Ελληνικού λαού για τη Μακεδονία, παραμένει η υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων με όρους σεβασμού στην ιστορία, την αλήθεια και την εθνική αξιοπρέπεια. Η ακύρωση της «Συμφωνίας των Πρεσπών», αποτελεί ζήτημα ύψιστης σημασίας για την υπεράσπιση και το μέλλον του Ελληνισμού.

Δυστυχώς όμως το πολιτικό μας σύστημα αντί να αναλογισθεί τις ιστορικές του ευθύνες βρίσκεται ανακόλουθο απέναντι στον λαό μας και στην ιστορία.

Και σαν να μην έφτανε αυτό οι δύο πρώην πρωθυπουργοί της Ελλάδας και των Σκοπίων, οι «γονείς» δηλαδή της προδοτικής αυτής συμφωνίας, είχαν το θράσος να συνδιοργανώνουν στο Ωδείο Αθηνών διήμερη Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, με σκοπό να γιορτάσουν τα «επινίκια» για την μαύρη επέτειο της υπογραφής της Συνθήκης των Πρεσπών. Σε αυτό το ανθελληνικό πανηγύρι μάλλιστα βράβευσαν τον κ. Νίμιτς με το «Βραβείο των Πρεσπών» και πανηγύρισαν μαζί με όσους μας έλεγαν ότι είναι «για το καλό μας» να παραδοθεί η ψυχή και το όνομα της Μακεδονίας στους σφετεριστές της. 



 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

                 κοινοποιήστε το και στους φίλους σας! 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου